szynka z serem - 2864 przepisów (strona:144/191)

Pulpety z szynki wołowej z pomidorowo bazyliowym sosem 226

dodają ją do sosu. Ja z racji tego że mi się spieszyło postawiłam na najszybszą wersję z minimalną ilością zabrudzonych naczyń :) Składniki Na pulpety 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej (Lidl) 1 jajko 1 czerstwa bułka i mleko do namoczenia (jeśli nie mamy wystarczy dodać więcej bułki tartej) bułka tarta sól, pieprz Na sos 1 puszka pomidorów krojonych(...)wytrawnego wina garść świeżych listków bazylii 1/2- 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki curry odrobina cynamonu 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii garstka startego cheddara (lub innego sera żółtego) olej sól, pieprz Szatkujemy cebulę, papryczkę chilli i czosnek. W rondelku rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę, jak się lekko obsmaży dodajemy papryczkę chilli i czosnek lekko podsmażamy by nie spalić

Piekielna Kuchnia Pati
Sernik z pomarańczową nutą 189

szarlotka, na pewno szynka i pasztet, na pewno sałatka jarzynowa i jeszcze jakaś z fetą, na pewno jak dołożę jeszcze swoje chcenia, to z kuchni nie wyjdę do niedzieli ;-) najważniejsze, że chcą jeść, że smakuje, że razem i rodzinnie :-)  A ja ostatnio postanowiłam znów trochę poeksperymentować i wyszła mi taka mieszanka różnych przepisów :-) no bo ser z jednego, masa

Czary - gary w kuchni
Spaghetti all'Amatriciana 168

osolonej wodzie. Szynkę oraz salami kroimy w dość cienkie paski. Oliwki kroimy na 4 części. Podsmażamy na patelni, aż będą chrupkie. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory suszone oraz oliwki. Podsmażamy jeszcze przez około 2 minuty. Kiedy sos będzie gotowy mieszamy go ze składnikami z patelni. Makaron nakładamy na talerze, polewamy sosem i posypujemy startym serem

Mania Gotowania
Chrupiące skórki ziemniaków z prosciutto i wędzonym pstrągiem 272

Czasami z kilku prostych składników można wyczarować wyjątkowo smaczne i aromatyczne potrawy. Wędzony pstrąg otulony wykwintnym kremowym serkiem o smaku grillowanej papryki i oliwek, chrust

SzczyptaSmaQ
Keks wytrawny z żółtym serem i wędzonym łososiem 146

podwajając proporcje - w większej keksówce. Dodatki, które w nim się znajdą - to również indywidualny wybór, bo w zasadzie wszystko do niego pasuje, np. pieczarki, ulubione warzywa, czy zamiast łososia - szynka. Swoje ciasto piekłam w formie z PapilArt (wykonanej z papieru o wysokiej gęstości, odpornego na wysoką temperaturę, tłuszcz i zamoczenie, od wewnątrz pokrytą powłoką silikonową), która idealnie sprawdziła się przy(...)proszku do pieczenia (płaska)  1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/4 łyżeczki pieprzu sól (do smaku; uważać bo łosoś jest słony; dodałam porządną szczyptę) Dodatkowo: 50g wędzonego łososia 50g żółtego sera 3 łyżki posiekanego szczypiorku 1 suszony pomidor 1 ząbek czosnku Wierzch: żółty ser do posypania Jajka ubić mikserem - do puszystości. Mieszając - dodać olej, musztardę i następnie mąkę przesianą z proszkiem

Di gotuje
BABKA RÓŻANA 196

wpisy CUKINIA FASZEROWANA SZYNKĄ I PAPRYKĄ CYTRYNOWE CIASTECZKA CYTRYNOWO- TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO FILET Z KURCZAKA W CZARNYM SEZAMIE SZARLOTKA Z BEZĄ OWOCOWE CIASTO Z BEZĄ CZEKOLADOWE CIASTO Z CUKINIĄ KURCZAK Z CZERWONYM RYŻEM W SOSIE Z KOLENDRĄ PASZTET Z KASZY JAGLANEJ I FASOLI, PACHNĄCY GRZYBAMI BABKA Z MAKIEM I KAKAO JAJKA WIELKANOCNE BUŁKI DROŻDŻOWE Z SEREM ROLADA BISZKOPTOWA

harrisa
4 urodziny Food & Friends 120

litewskiego „kumpis” - szynka surowa, solona, podsuszana, z całych udźców wieprzowych, z tłuszczem i skórą, wyrabiana na Podlasiu), szczaw; seler, grzyby; czarny ryż z ostrygami; beza, drobiowe parfait, piklowane jabłka. First course: kasza gryczana, tłuszcz wieprzowy, langustynki, soliród; szpik kostny, foie gras, brązowe masło. Intermezzo: lody jabłkowe, herbata matcha, mięta. Second course: pierogi po polsku – wiejski ser, cebulowe consome, ziemniaki

królestwo garów
Zapiekanka z kaszą jaglaną 237

wersja była z szynką ;-) Obie wersje pyszne i łatwe w przygotowaniu. 4 porcje także zrobicie jednego dnia i drugiego macie obiadek z głowy !:) Życzę SMACZNEGO! :) Przepis pochodzi z bloga Pokochaj gotowanie . Składniki: szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki bulionu* 1 brokuł papryka czerwona jajko 5 plasterków wędliny ( u mnie z indyka) opakowanie krewetek 200g mozzarelli ( ja wykorzystałam ser koryciński ) sól, pieprz

Czerwona Porzeczka
CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM MIELONYM I KASZĄ JAGLANĄ 278

mięsa mielonego z szynki (może być również z łopatki albo mieszane wieprzowo - wołowe)1 torebka (100 g) kaszy jaglanej1 cebula2 duże ząbki czosnku4 łyżki oliwy z oliwek 1/3 - 0,5 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu1/4 łyżeczki platków chilli1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki3/4 łyżeczki majeranku3/4 łyżeczki ziół prowansalskich4 plastry ostrego sera żółtego do utarciaDODATKOWO DO WYDRĄZONYCH CUKINI:1,5 łyżki oliwy

Słodko-Słony Świat Ilony
Jajecznica z wędzonym łososiem 162

wędzona kiełbasa, szynka jak i boczek. Zamieniając przaśną wędzoną wędlinę na mięso wędzonego na zimno łososia nie rezygnujemy z wędzonego smaku i dymnego aromatu, zmieniamy tylko jego intensywność, a w przypadku użycia ryby –również konsystencję całości. Ta jajecznica jest mocno wilgotna, puszysta i delikatna. Jajka wbijamy do głębokiej miski, wlewamy do nich śmietankę. Szczypior drobno siekamy, ser ścieramy na tarce

Karo in the Kitchen
KURCZAKOWE KULE NADZIEWANE SEREM I BOCZKIEM 589

Dodać starty ser,doprawić do smaku.Na każdy plaster nałożyć farsz,zawinąć i uformować kształt kuli.Panierować w mące,jajku i tartej bułce.Smażyć na głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru.Odsączyć na ręczniku papierowym,przełożyć na jakąś brytfankę i wstawić do piekarnika na ok 20 min w 160stC.  Boczek można zamienić na inny farsz np pieczarki,szynkę

Niespełnione zdolności kulinarne
41 przepisów na dania jednogarnkowe 320

włoskim serem mozzarella Dżem jeżynowo - czekoladowy z chia Fasolka po bretońsku Gulasz warzywny z cukinią Gulasz z kurczaka z kaszą jęczmienną Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Krupnik Krem zupa z pieczonej dyni z cukiniową gremolatą Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą

Moja smaczna kuchnia
Tarta ze szparagami i szynką szwarcwaldzką 184

Korzystam ze szparagów póki są jeszcze dostępne i kombinuję coraz to nowe dania - dziś kolejna tarta. Tarty to dania idealne: szybkie, proste i pyszne! Uwielbiam smak

sierotka maRysia w kuchni
Jedzonko do pracy #16 259

sałatą, szynką, jajkiem i pomidorem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Pomidorki koktajlowe. Lunch - Makaron pappardelle z brokułem w sosie z gorgonzoli. Brokuła (średnie główka) podzielić na małe różyczki i ugotować al dente. W międzyczasie na głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, przesmażyć ząbek czosnku wycisnięty przez praskę i cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dodać serek ricotta (200g) i ser gorgonzolla

Codzienne Gotowanie
Burgery wołowe = BułoweLoveKrowe 144

ser. Hońka walnęła po plajstrze Błękitnego Lazura a następnie Goudy. I tak jak widzicie na zdjęciu kombinacja smaków jest na prawdę dowolna. Poczynając od spodniej buły Hońka proponuje: chutney z czerwonej cebuli, rukolę, grillowaną gruszkę, grillowanego dosłownie przez chwilę pomidora i cebulę białą, kotleta wołowego, plaster Lazura Błękitnego, plaster Goudy, odrobinę pasty Sambal Oelec, plasterek upieczonej szynki długodojrzewającej np. parmeńskiej

Karczma Honorietty