szynka z piekarnika - 2356 przepisów (strona:9/158)

Zapiekane kanapki z serem kozim i szynką parmeńską 96

Pomysł na pyszne, aromatyczne i pożywne śniadanie - kanapki z razowego chleba z roladką z serka koziego i plasterkami szynki parmeńskiej podpieczone w piekarniku. Smakują wyśmienicie z twarożkiem wymieszanym z lnianym olejem oraz sokiem z świeżo wyciśniętych pomarańczy. Smacznego

Milion Smaków
Zielona tarta 155

garści ugotowanego zielonego groszku, 1 spora cukinia, 1 ząbek czosnku, 3 łyżki ricotty, 1 jajko, 3 łyżki śmietany 18%, oregano, sól, pieprz ew . łosoś, kurczak, indyk, dojrzewająca szynka, parmezan, mozzarella, chilli Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190 stopni. Rozwałkowanym ciastem wykładamy formę do pieczenia i nakłuwamy widelcem. Na tak przygotowane ciasto wykładamy papier do pieczenia i wysypujemy np. ryż, albo suszoną

Plate of Joy
Sałata wiosenna z zaręconym kurczakiem w czerwonym sosie 157

font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Przepis Pierś kroimy w paski. Przyprawiamy solą, pieprzem cytrynowym, oregano, skrapiamy sokiem z limonki. Okręcamy kawałkami szynki prosciutto i do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni). W talerzu układamy roszponkę, kawałki pomidora, ogórka, czarne oliwki i kawałki sera pleśniowego. Ja tym razem wykorzystałam camembert. Skrapiamy oliwą z oliwek

Mój Smak na Życie
Niedzielne śniadanie 154

koła i trzymamy na małym ogniu 3minuty.Kromki chleba nasączamy oliwą, posypujemy bazylią i oregano. Obieramy pieczarkę i kroimy w plasterki, następnie układamy na chlebku. Przykrywamy całość plastrami szynki i wsadzamy do piekarnika na 10 minut w 150C. Kanapki możemy polać ulubionymi sosami

Emcia Pichci
Cannelloni z mięsem mielonym, bakłażanem i szynką włoską 210

dolać jeszcze odrobinę. Makaron nadziewamy ostudzonym farszem. Układamy w nasmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Makaron układamy w naczyniu. Polewamy sosem beszamelowym, posypujemy serem, a na wierzchu układamy szynkę włoską. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 210 stopni przez około 15-20 minut

Mania Gotowania
Świeża, lekka pizza. 220

Gotujemy ok 5-10 min cały czas mieszając. Sos wykładamy na ciasto (jest bardzo aromatyczny więc nie musi być go dużo) posypujemy startą mozzarellą, układamy pomidora i szynkę parmeńską. Wstawiamy do piekarnika na 200st i obserwujemy jak pizza się piecze (ciasto jest cienkie, więc nie musi spędzać dużo czasu w piekarniku). Gdy jest już gotowa wyjmujemy z piekarnika i posypujemy

Brzuszki Łakomczuszki
Udka kurczaka zapiekane w szynce parmeńskiej z kurkami 344

minut. Dodajemy wodę i śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem i dusimy jeszcze przez minutę. Powstałą masę śmietanowo-kurkową wylewamy na przygotowane ruloniki z kurczaka i szynki parmeńskiej. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 30 minut co jakiś czas obracając by ruloniki zarumieniły się z każdej strony. Ja udka podałam z ziemniaczkami z wody i bobem z zieloną fasolką

Mango Papaja
Tosty hawajskie 172

Tosty hawajskie to doskonały sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa, ale także poznanie nowych połączeń smakowych. Doskonałe na niedzielne śniadanie, ponieważ wymagają trochę czasu, za to są

Pudełko rozmaitości
Mini pizzerinki 217

pizzerinki Składniki gotowe ciasto francuskie (może być nawet to z biedronki: http://www.smaczne-blogowanie.pl/wp-content/uploads/2012/09/ciasto-francuskie-z-biedronki.jpg) papryka zielona, papryka czerwona, boczek wędzony ewentualnie, wersja light szynka wędzona (daje super zapach) cebule, ketchup  Przygotowanie Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Rozwijamy ciasto francuskie z rolki, kroimy na kwadraciki, prostokąciki czy inne kształty takie jakie chcemy. Kroimy cebulkę w cienkie paseczki, paprykę też(...)szynkę (boczek) w kwadraty. Nakładamy na kwadraciki każdy ze składników (szynka, papryka - najlepiej i zieloną, i czerwoną, cebulka). Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 20- 25 minut. W zależności od tego w jakim stopniu chcemy mieć zarumienione;) Wyjmujemy pizzerinki z piekarnika i jemy!;) Z keczupem są idealne. *Porcja na zdjęciu przygotowywana była na Sylwestra z dwóch porcji ciasta francuskiego. Studenci

Kuchnia moimi oczami
Schab pieczony z tymiankiem i czosnkiem 204

domowa wędlina. Za każdym razem możemy przygotować sobie inną wędlinę. Szczególnie polecamy przepisy na: domowa szynka schab suszony z pończochy schab peklowany parzony schab suszony w piekarniku. pieczona karkówka z sokiem pomarańczowym pieczona szynka Schab pieczony z tymiankiem i czosnkiem wyszedł doskonały, już jego wygląd powodował, że ślinka ciekła, kropką na i… był jego rewelacyjny smak i zapach. składniki: schab(...)godzin. Schab można też dokładnie zawinąć w folię spożywczą i tak marynować. Wyjmujemy naczynie ze schabem na ok. 30 minut, aby naczynie uzyskało temp. pokojową przed włożeniem do gorącego piekarnika. Wstawiamy naczynie ze schabem (lub brytfankę) do piekarnika nagrzanego do 150 °C. Kilka razy schab spryskałam wodą podczas pieczenia. Można też do piekarnika wstawić naczynie żaroodporne z wodą, aby woda

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
pikantna pieczona szynka 197

wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 220 stopni. W tej temperaturze pieczemy mięso, bez przykrycia, przez pierwsze 20 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni, przykrywamy szynkę i pieczemy przez kolejne 60 minut. Wyłączamy piekarnik, zostawiając w nim pieczeń na 30-40 minut. Jest to bardzo ważny etap, niestety często pomijany podczas pieczenia. Umożliwia on pieczeni, wchłonięcie z powrotem soków, które

Miód i pieprz
Schab pieczony z pieprzem i majerankiem 215

przepis na schab pieczony z pieprzem i majerankiem . Jest pyszny! Szczególnie polecamy przepisy na: domowa szynka schab suszony z pończochy schab peklowany parzony schab suszony w piekarniku. pieczona karkówka z sokiem pomarańczowym pieczona szynka Schab pieczony z pieprzem cytrynowym jest doskonały, na jego wygląd miękną kolana, a smak i zapach zwala z nóg   Składniki: schab wieprzowy bez kości(...)godzin aby się zamarynowało, ja tym razem marynowałam 24 godziny. Wyjmujemy naczynie ze schabem na ok. 30 minut, aby naczynie uzyskało temp. pokojową przed włożeniem do gorącego piekarnika. Wstawiamy naczynie ze schabem (lub brytfankę) do piekarnika nagrzanego do 150 °C. Kilka razy schab spryskałam wodą podczas pieczenia. Można też do piekarnika wstawić naczynie żaroodporne z wodą, aby woda nawilżała schab

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta z szynką i cebulą 195

posolić.Szynkę pokroić w drobną kostkę. Jajka rozbełtać w misce, dodać śmietanę, posolić i popieprzyć.Na spodzie tarty rozłożyć cebulę, szynkę, posypać ziołami, zalać jajkami i śmietaną. Posypać serem. Przybrać pokrojonym na plasterki pomidorem. Piec w piekarniku nagrzanym do  180 st C przez ok 25 min albo dopóki masa się nie zetnie . Smacznego

Stare Gary
Ziemniaki pieczone z serem i szynką. Hasselback potatoes 243

rozmaryn wędzony ser plastry szynki oliwa z oliwek gruboziarnista sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki dokładnie myjemy, nie obieramy i nacinamy w równych odstępach, nie przecinając ich do końca. Ziemniaki posypujemy solą i pieprzem, a w nacięcia wkładamy świeży rozmaryn, smarujemy oliwą z oliwek. Ziemniaki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym(...)stopni C ok. 30 minut, wyjmujemy, ponownie smarujemy ziemniaki oliwą, a w rozchylone plastry już podpieczonych ziemniaków wkładamy naprzemiennie małe plasterki sera i szynki, możemy pomóc sobie nożem, blaszkę ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze ok. 15 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości ziemniaków. Blaszkę wyjmujemy, podajemy, ziemniaki pieczone jemy jeszcze gorące posypane siekanym szczypiorkiem. Smacznego! The post Ziemniaki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jajka sadzone w obłokach 111

soli- zielona cebulka do ozdoby    Potrawę szykujemy tuż przed podaniem.  Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 225°C . Ostrożnie oddzielamy żółtka od białek (żółtka muszą zostać całe).  Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli (szynka prosciutto lub bekon są wystarczająco słone, więc nie przesdzajmy z solą). Na blaszkę(...)wykładamy tyle porcji ubitej piany, ile mamy żółtek, łyżką formujemy niewielkie dołki, w które  przekładamy żółtka.  Wstawiamy blaszkę z jajkami do piekarnika i obniżamy temperaturę do 180°C.  Pieczemy 10 minut. W tym czasie na rozgrzanej patelni podsmażamy szynkę lub bekon (ma być chrupiąca/y), odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Gotowe jajka wyjmujemy z piekarnika i natychmiast podajemy

mojewypiekiinietylko