szynka z piekarnika - 2356 przepisów

PIECZONA SZYNKA WIEPRZOWA – 4,6 zł 419

marynaty. Dobrze obtaczamy mięso z każdej strony w marynacie, zakrywamy naczynie, w którym jest (folią lub przykrywką) i wstawiamy do lodówki. 2. PIEKARNIK: kiedy nadchodzi czas pieczenia szynki, nastawiamy piekarnik na 220 stopni C, opcja góra i dół, aby nagrzał się, kiedy my będziemy zajmowali się punktem nr 3. 3. OBSMAŻANIE MIĘSA (7 min): Aby mięso było soczyste, musimy zamknąć(...)szynkę cięższą niż 1 kg, doliczamy 1,5 h na każdy kilogram), pamiętając, aby co jakiś czas podlewać ją powstałym sosem. 7. PODANIE: Po właściwym czasie pieczenia, wyciągamy szynkę z piekarnika i zostawiamy ją na co najmniej 15 min do ostygnięcia, ponieważ jeśli pokroimy ją od razu, wypłynie z niej większość soków. Sos powinien być zredukowany od pieczenia, ale jeśli

Nerds Kitchen
Szynka pieczona w soku jabłkowym, super 212

zapas na powietrze. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 160 C i piec 2 godziny ( 20 minut na każde 500 g , to jest informacja jak zrobicie mniejszą szynkę) Wyciągnąć szynkę z piekarnika i zostawić kilka minut, żeby odpoczęła i lekko przestygła. Nagrzać piekarnik do 230 C W miseczce wymieszać jogurt grecki, cukier, musztardę. Rozerwać folię z szynki, posmarować szynkę marynatą(...)jogurtu. Położyć szynkę na raszki, na dno blaszki wlać wodę. Wstawić ponownie do piekarnika na kolejną godzinkę. Gotowe ostudzić i serwować z sosem tatarskim lub innym. Idealna też będzie jako wędlina na kanapki. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Miodowa szynka domowa z dodatkiem żurawiny 103

rozpadło się w trakcie pieczenia i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Do miski z marynatą wlewamy wodę, mieszamy z resztkami marynaty i utworzony płyn wlewamy do naczynia z szynkąPiekarnik rozgrzewamy do 100*C, wkładamy szynkę i zwiększamy temperaturę do 200*C. Po 30 minutach wyjmujemy naczynie, przekładamy szynkę na drugą stronę i pieczemy ponownie przez 30 minut. Zaraz(...)upieczeniu wyciągamy z piekarnika, gdy ostygnie możemy ją kroić na kawałki.  Szynkę możemy kroić na cienkie plasterki jako wędlinę oraz na grube plastry jako pieczeń. W drugim przypadku w rondelku podgrzewamy konfiturę z żurawiny i ciepłą polewamy kawałek pieczeni.   *Na każdy kilogram szynki przypada 60 minut pieczenia

Gotowanie i blogowanie
Szynka pieczona w rękawie 94

zrobienie marynaty, kolejną minutę na natarcie marynatą szynki, dobę sobie szynka leży już bez naszego udziału i ingerencji, potem ze 3-4 minuty na zasznurowanie szynki i przełożenie do rękawa i wsadzenie do piekarnika. Czyli 10 minut naszej pracy, a w zamian mamy tak genialną szynkę, że sklepowej już nigdy nie ruszycie. Możecie nam wierzyć. Marynata na 2 kg szynki(...)szynkę i chowamy na noc do lodówki. A następnego dnia przekładamy do foliowego rękawa do pieczenia, zawiązujemy z obu stron i pieczemy w 200 stopniach godzinę na każdy kilogram szynki. Piekarnik piekarnikowi nierówny więc jeżeli uznamy, że nasza szynka się z wierzchu za mało przyrumieniła to rozcinamy od góry rękaw i dopiekamy jeszcze około 20 minut. U nas akurat

Marder&Marder Manufacture
Szynka pieczona w ziołach 226

rękawa do pieczenia i umieszczamy w lodówce na 24 godziny. Po tym czasie piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy szynkę przez 1,5 godziny. Po wyjęciu z piekarnika szynkę studzimy w rękawie, następnie z niego wyjmujemy, a sos, który powstał w trakcie pieczenia, przelewamy do garnuszka do późniejszego wykorzystania

Kulinarne przygody Gatity
Szynka wieprzowa (kulka) peklowana, pieczona w piekarniku 174

wędlina. Za każdym razem, kiedy przygotowuję coś nowego do pieczywa, szukam nowych smaków, żeby   urozmaicić te domowe wędliny. Dzisiaj mam dla Was nowy przepis na szynkę peklowaną, pieczoną    w piekarniku. Udało mi się kupić ładną, zgrabną szynkę kulkę o wadze 1,30 kg. Pomyślałam, że doskonale sprawdzi się w moim przepisie jako domowa wędlina(...)wiórkami masła i smalcu. Przykryłam naczynie i wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 1,5 godziny. Po około   20 minutach   polałam szynkę wytworzonym sosem. Po upieczeniu zostawiłam szynkę w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach jeszcze na około 1 godzinę.   Szynkę zawinęłam w srebrną folię. Przełożyłam do lodówki do następnego dnia. Z wystudzonej szynki zdjęłam sznureczek i pokrojoną w plastry

Kuchnia u Krysi
Sztuka mięsa w sosie chrzanowym 320

czasie szynka powinna być idealnie upieczona, mięso będzie rozpadało się samo. Aby mieć pewność, że szynka jest upieczona najlepiej sprawić do termometrem do mięsa. Upieczoną szynkę wyjąć z piekarnika. Jeśli będzie podawana od razu to należy pozwolić szynce odpocząć przez 5 minut i pokroić ja na plastry 1,5 - 2 cm grubości. Jeśli będzie(...)podawana następnego dnia to należy poczekać do całkowitego wystygnięcia mięsa, pokroić na plastry, ułożyć na blasze, zalać sosem z pieczenia i przykryć folią aluminiową. Następnego dnia należy podgrzać szynkę w piekarniku - ok 30 minut w 170 stopniach z termoobiegiem. Przygotować sos . W rondelku podgrzać 1 szkl sosu z pieczenia szynki i dolać do niego wody - sos jest bardzo słony

Ze smakiem bez glutenu
szynka pieczona w miodowej glazurze 137

piekarnika, nagrzanego 180 stopni.  W tym czasie trzykrotnie łyżką podlewamy szynkę sosem z pieczenia, aby była równomiernie pokryta miodową glazurą. Następnie  nakrywamy brytfankę pokrywką i wyłączamy piekarnik  zostawiając szynkę w zamkniętym piekarniku na dalsze 30-40 minut ( dzięki temu pieczeń będzie bardziej soczysta) .  Podajemy wedle upodobania na gorąco do obiadu lub na zimno

Miód i pieprz
Szynka wieprzowa 283

szynki powciskać ziarenka jałowca z przyprawy, włożyć do rękawa do pieczenia, dodać przyprawy z marynaty. Szczelnie związać i włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na 1 godzinę. Wyłączyć piekarnik szynkę zostawić jeszcze 10 minut i wyjąć. Pozostawić szynkę w rękawie do ostudzenia

Ala piecze i gotuje
Szynka pieczona w słodkiej papryce 168

szynki wieprzowej pół szklanki oleju sól, pieprz, majeranek, dużo słodkiej papryki 2 ząbki czosnku Przygotowanie: umytą i osuszoną szynkę układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy olejem i przyprawiamy; nacieramy także pokrojonymi w talarki ząbkami czosnku. pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200C przez godzinę na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu przykrytą folią aluminiową lub pokrywką od naczynia żaroodpornego; po godzinie czasu zmniejszamy(...)jest to dobry czas, by mieć pewność że szynka będzie gotowa i miękka; od czasu do czasu polewamy ją powstałym sosem; po upieczeniu wyłączcie piekarnik i zostawcie szynkę w piekarniku, by tam przestygła. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Szynka w piwie miodowym : Październikowe Wyzwanie Babeczek 107

cebulę i czosnek oraz paski papryki. Odstawić do lodówki na kilka godzin - najlepiej na całą noc. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać marynatą i piec około godziny w dobrze nagrzanym piekarniku. Szynka jest idealna do obiadu czy na kanapki. Oczywiście w Wyzwaniu brały udział najlepsze babeczki jakie znam czyli : Justyna, Gosia, Magda, Ewa oraz Sabina i Dorota. Dziękuję

Magiczne Życie Marty
Świąteczna wędlina - pieczona szynka w rękawie 134

rękawa i związać dołączonymi spinkami. Zrobić trzy nacięcia nożyczkami, aby para miała ujście i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180°C na 1,5 godziny. Po wyjęciu z piekarnika szynkę odstawić do ostygnięcia, włożyć do lodówki i kroić na cienkie plastry

Posadzone i zjedzone
SZYNKA W AROMATYCZNEJ MARYNACIE 154

marynaty, osuszamy, obtaczamy mięso w przyprawach i wkładamy szynkę do rękawa do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 190 stop.wkładamy szynkę i pieczemy przez godz. Po godz.pieczenia, wyłączamy piekarnik, rozcinamy rękaw, by szynka się zrumieniła i zostawiamy ją na 20 minut w piekarniku

Kuchnia Danusi
Domowa szynka peklowana wolno - pieczona 787

musisz wydłużyć czas marynowania o kilka dni po 7 dniach mięso wyjąć z zalewy, osuszyć, natrzeć posiekanym rozmarynem i ułożyć w rękawie masarniczym lub obwiązać sznurkiem, by szynka trzymała kształt piekarnik nagrzać do 100`C. Mięso ułożyć na ruszcie. W najgrubsze miejsce wbić termometr (zaopatrzyłam się w termometr z sondą), nastawić temperaturę 68`C i czekać, aż termometr dźwiekiem oznajmi(...)koniec pieczenia. Pieczenie trwa 2 godziny, bez obracania. Upieczoną szynkę wyjąć z piekarnika, przykryć i ostudzić. Kroić po schłodzeniu w lodówce, najlepiej przez całą noc                                                                     SMACZNEGO

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chrupiące bułeczki. 145

rozkłócić, dodać przyprawy, paprykę pociętą w paski, cukinię i pomidora pokrojone w kostkę, ser, podzielić masę na połowę, do jednej części dodajemy pokrojonego w kostkę łososia do drugiej szynkę, mieszamy, piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni, blaszkę przykryć folią aluminiową, posmarować oliwą, masę łososiową wypełnić część bułek, pozostałą część masą z szynką, bułki ułożyć na blaszce, włożyć do rozgrzanego piekarnika

Kuchnia Beaty