szynka wieprzowa - 2583 przepisów (strona:84/173)

Zapiekanka z mięsa mielonego, pora, fasolki i ziemniaków 49

przygotować taką ziemniaczaną zapiekankę. Zapiekanka z mięsa mielonego, pora, fasolki i ziemniaków (4-6 porcji): ok. 1,2 kg ziemniaków (mogą być wcześniej ugotowane) 400 g mielonego mięsa wieprzowego (z szynki lub łopatki/karkówki) 1 por (białe i zielone części / można zastąpić szalotką, cebulą) 6-8 średnich pieczarek (można pominąć, jeśli nie lubimy) 200 g mrożonej, zielonej fasolki szparagowej

Poezja smaku
Sztuka mięsa. Duszona wieprzowina w rumianym i bardzo aromatycznym sosie. PRZEPIS 46

Tradycyjny przepis na pyszną wieprzowinę duszoną w rumianym sosie. Jest mięciutka i pełna smaku. Przepis na sztukę mięsa Składniki: Około 1,2 kg kawałek karkówki lub łopatki wieprzowej, ewentualnie szynki, 3 cebule, 3 ząbki czosnki, płaska łyżka papryki mielonej, kopiasta łyżka mąki pszennej, łyżeczka gładkiej musztardy , olej, przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz. Jak zrobić sztukę mięsa? Kilka godzin

Kulinarna Polska
Bigos domowy z mięsem i kiełbasą . 49

Składniki : kapusta kiszona mięso wieprzowe np. szynka surowa, biodrówka kiełbasa olej skwarki ze smalcem ziele angielskie pieprz czarny cały kilka listków laurowych pieprz czarny mielony kurkuma papryka czerwona słodka mielona sól kminek cebula ( opcjonalnie ) Sposób wykonania :   K apustę kiszoną odciskamy z nadmiaru kwasu, siekamy na drewnianej deseczce, wsypujemy do większego garnka najlepiej z grubym dnem. Kapustę zalewamy wodą

Przepisy i porady kulinarne
Zapiekane rożki z tortilli 34

ketchupem1  -rewelacja. Serdecznie zachęcam do wypróbowania mojego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rożki zapiekane z tortilli składniki: 1 opakowanie tortilli  (około 5-6 szt) mięso mielone lub wieprzowe z szynki (jeżeli kupimy piersi drobiowe to można zmielić) 1 cebulkę  1 ząbek czosnku 1 puszka kukurydzy 1 cukinia 1 papryka czerwona około 200 g sera żółtego zioła prowansalskie

Olcia gotuje!
Mięso w słoiku babci 107

mięsa * 51 g peklosoli** około 6 łyżek ulubionych przypraw do obtoczenia mięsa*** Jakie mięso można zawekować *? Zawekować w słoikach możemy dowolne mięso: wieprzowe, wołowe lub drobiowe. Ja użyłam szynki i łopatki wieprzowej oraz piersi z indyka. Zarówno z mięsa wieprzowego jak i drobiowego podczas gotowania, wytrąci się spora ilość soków i tłuszczu, z których powstanie galaretka. Nie ma potrzeby dodawania

Ania gotuje
Placek zbójnicki vel.po węgiersku 64

przygotować składniki Placki ziemniaczane Ziemniaki jakieś 1,5 kg Jajko 2 sztuki Mąka zdrowa łyżka Cebula Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Olej rośliny Gulasz Mięso wieprzowe od szynki Cebula Czosnek Czerwona papryka Ogórki konserwowe Zmielone papryczki chili 1-2 łyżeczki Pomidory San Marzano 1 puszka Wędzoną papryka 1-2 łyżki Słodka papryka 1-2 łyżki Sól

RafalCook
Pulpety w sosie śmietanowo – ziołowym 96

robię podwójną porcję i mrożę w porcjach w woreczku strunowym do żywności. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pulpety w sosie śmietanowo – ziołowym – Składniki Pulpeciki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego z szynki bądź z indyka 100 g drobnej kaszy jęczmiennej 1 duże jajko czerstwa bułka wymoczona w wodzie bądź mleku 2 małe marchewki 5 łyżek bułki tartej sól pieprz Sos śmietanowo

Do Garów!
Marchewkowe kluski 61

żądanie do klusków dostał jajko sadzone. Króliś sie kluchami zapchał i dzięki Ci Panie już więcej nie nucił a Konefka mogła z finezją delektować się obłędną polędwiczką wieprzową w szynce parmeńskiej z dodatkiem kluseczek, które summa summarum okazały się całkiem w porzo i na wypasie. Ilość porcji / Servings – 3 Czas przygotowania / Prep. time: 30 mins Czas gotowania / Cook time

Spice things up
Zupa azjatycka a'la Ramen 62

porcje 300 g mięsa wieprzowego (szynka-łopatka)  sos sojowy sól pieprz grzyby mun albo (polskie grzyby mun- uszak bzowy) kilka szt 100 g makaronu ryżowego marchewka cebula kolendra pieprz kubeba suszona cytryna chili  liście sałaty szczypiorek zioła zielone 2 jajka na twardo Mięso kroimy w paski i na godzinę marynujemy w sosie sojowym z odrobiną soli i pieprzu

Gotowanie jest łatwe
Gulasz wieprzowy z grzybami 67

Gulasz wieprzowy z grzybami suszonymi . 500 g mięsa wieprzowego (łopatka, szynka, karkówka), mąka do oprószenia mięsa, 2 - 3 cebule, 2 – 3 ząbki czosnku, gałązka rozmarynu, 2 owoce jałowca, 30 - 40 g suszonych grzybów, sól, cukier, pieprz, 250 ml bulionu, tłuszcz do smażenia, łyżeczka soku z cytryny, Mięso pokroić w kostkę o boku mniej więcej 2 cm. Zwilżonymi dłońmi formować pulpety

królestwo garów
Pulpety w sosie pomidorowym 71

tracą ze swojego cudownego smaku. Zapraszam do przygotowania pulpetów w sosie pomidorowym z tego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pulpety w sosie pomidorowym – Składniki 500 gram mięsa mielonego wieprzowego z szynki bądź z indyka. Odradzam zakup paczkowanego mięsa mielonego, od dłuższego czasu do przygotowania pulpetów kupuję mięso w jednym kawałku z osiedlowego sklepu mięsnego i samodzielnie je miele, pulpety

To Musisz Wiedzieć
Placek po węgiersku 68

Placki po węgiersku to jedno z moich ulubionych dań. Z resztą nie tylko moje, ale także i mojego Męża, który jak tylko słyszy, że robię placek

Kulinarne Przeboje
Placki ziemniaczane z gulaszem grzybowym 82

środku! Składniki: 1 kg ziemniaków duża cebula 2 ząbki czosnku mąka (około 3-4 łyżek, w zależności od wodnistości ziemniaków) jajko   sos:  ok 450 g mięsa wieprzowego np. szynki około 300 g świeżych grzybów (mogą być mrożone), mała cebula ok 800 ml bulionu warzywnego, sól, pieprz, tymianek, łyżka mąki, łyżka masła Przygotowanie: Ziemniaki obieramy i ścieramy na grubych

Lena Gotuje

Proponowane wyszukiwania