mnie na pierwszy strzał idzie sałatka, którą zrobiłam z resztek świątecznych wędlin i otwartej puszki brzoskwiń. Prosta, szybka i bardzo przyjemna. Składniki: 200 g drobnego makaronu 200 g wędzonej szynki 4 połówki brzoskwiń z puszki 1 opakowanie sera pleśniowego Lazur 1 szalotka 1 łodyga selera naciowego 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu pół łyżeczki soku z cytryny sól
Kardamonovyjeśli za pierwszym razem nie będą idealne, to kolejna próba na pewno zakończy się sukcesem!’ Spróbuj też zupy z pulpetami kładzionymi kluskami Składniki: 4-6 plastrów prosciutto lub wędzonej szynki ½ szklanki tartego parmezanu Siekana natka pietruszki 1 łyżka oliwy Kładzione kluski 8 łyżek mąki chlebowej 3 łyżki tartego parmezanu 1 łyżka oleju 1 jajko 100 ml mleka Przygotowanie: Krok
Niedzielny kucharzkładzionych, jak wszystko zresztą, wymaga pewnej praktyki. Nawet jeśli za pierwszym razem nie będą idealne, to kolejna próba na pewno zakończy się sukcesem! Składniki: 4-6 plastrów prosciutto lub wędzonej szynki ½ szklanki tartego parmezanu Siekana natka pietruszki 1 łyżka oliwy Kładzione kluski 8 łyżek mąki chlebowej 3 łyżki tartego parmezanu 1 łyżka oleju 1 jajko 100 ml mleka Przygotowanie: Krok
Niedzielny kucharzprzede wszystkim aby smakować, podglądać i potem samemu próbować Jednak nie byłabym sobą jakby troszkę tego pomysłu nie zmodyfikowała. W wersji restauracyjnej jadłam podobną pizzę ze speckiem – suszoną, wędzoną szynką oraz ricottą – była pyszna, oczywiście, ale w domu postawiłam na prostotę i dostępność produktów. Pokusiłam się też by zmienić wersję mięsną na wege, ale oczywiście żadna ujma dołożyć
Smaczna Stronaobowiązkowo dodaj! Wino w połączeniu z masłem (musi być zimne, prosto z lodówki) tworzy aksamitny sos otulający grzyby. Składniki: 6 polędwiczek z kurczaka 4-6 rydzy 2 plastry wędzonej szynki, boczku 1 ząbek czosnku 1/3 szklanki białego wina 1 łyżka oleju 4 łyżki masła 1/2 łyżeczki suszonego tymianku ½ szklanki kaszy Siekana natka pietruszki Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Wsyp kaszę
Niedzielny kucharzlanguage:EN-US;} Składniki: 1kg mięsa mielonego u mnie mięso z łopatki wieprzowej 1 jajko Kawałek strąka czerwonej papryki 2 ogórki kiszone Cebula czerwona oraz żółta Kilka plasterków szynki wędzonej lub boczku Przyprawy: sól, świeżo mielony pieprz czarny, czosnek granulowany, ziele angielskie ( 3szt), liść laurowy( 2szt) Dodatkowo: mąka oraz sos sojowo-grzybowy( 2-3 łyżki), olej do smażenia Przygotowanie
W garach u Gosiaromatyczne, kruche i soczyste. Zapewniam, że jeszcze nie raz zagości na moim stole i nie tylko z okazji świąt. Składniki: 1,5kg schabu 8-10 plastrów parzonego wędzonego boczku lub wędzonej szynki 8-10 plastrów ulubionego żółtego sera ( dobrze gdyby ładnie się roztapiał) 2 duże pomidory w plastry 3-4 ogórki kiszone w plasterki 1 duża cebula żółta lub czerwona
W garach u GosiSzparagi nadal królują. Tym razem zapiekłam je w pysznej tarcie ze składnikami, które ostatnio bardzo często wykorzystuje w kuchni w rożnych kombinacjach, czyli serem gorgonzola, suszonymi pomidorami i wędzoną szynką. Te smaki się świetnie pasują do siebie w każdym zestawie, nawet tarcie. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniktakie nadzienie do pizzy jakie lubimy i jakie wymyślimy, o choćby pizza ze szparagami czy mini pizzerinki . Ostatnio upiekłam pizzę z kukurydzą. Lekko słodki smak kukurydzy świetnie pasuje do wędzonej szynki lub boczku. Domowa pizza 4 pizze Składniki: 750 g pszennej mąki 50 g świeżych drożdży 2 łyżeczki soli 500 – 600 ml zimnej wody 2 łyżki pokrojonych świeżych ziół, bazylia
codojedzeniadanie odkryłam niedawno, przepis podrzuciła mi koleżanka i zakochałam się od pierwszego kęsa! Bardzo proste w przygotowaniu, mega proste i oczywiście pyszne! Lekko ostre z wyraźnym posmakiem wędzonej szynki, posypane startym parmezanem – całość tworzy genialną kompozycję smaku 🙂 Spaghetti a’la amatriciana I discovered this dish not so long ago, my friend introduced me to this recipe
Martyna Cooksnozdrza aromat, który mną wstrząsnął. Bukiety win, które znałem i lubiłem, w jednej chwili wydały mi się bladym widmem. W szklaneczce, na dnie której złocił się Lagavulin, poczułem wędzoną szynkę, mokre igliwie i morską bryzę. Mrugnąłem powiekami, by odpędzić wizję obozowiska Wikingów w siąpiącym deszczu i pociągnąłem maleńki łyk. Wino często oszukuje. Inaczej pachnie, a potem migotliwie zmienia smaki
smakowitehistorie.compomidory, cukinię i paprykę. Ale obecnie takie warzywa można dostać w supermarketach przez cały rok. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 pętka cienkiej swojskiej kiełbasy 300g baleronu lub szynki wędzonej 1 czerwona papryka 1 cebula 0,5 dużej żółtej cukinii kilkanaście małych lub kilka dużych pomidorów 100g koncentratu pomidorowego sól, pieprz 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 2 ząbki
Waniliowe Improwizacjemnie na pierwszy strzał idzie sałatka, którą zrobiłam z resztek świątecznych wędlin i otwartej puszki brzoskwiń. Prosta, szybka i bardzo przyjemna. Składniki: 200 g drobnego makaronu 200 g wędzonej szynki 4 połówki brzoskwiń z puszki 1 opakowanie sera pleśniowego Lazur 1 szalotka 1 łodyga selera naciowego 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu pół łyżeczki soku z cytryny sól
Kardamonovy