jeden wiosennego menu. Ja przygotowywałam ją z podwójnej porcji, zajadałam ją kolejne 3 dni, nic nie straciła na smaku, a ja zaoszczędziłam cenny czas. Składniki: - 2 pęczki botwinki - 250g wędzonej szynki, schabu lub chudego boczku - 250 startych warzyw (marchew, seler, por, pietruszka), ja dałam mrożoną włoszczyznę pokrojoną w słupki - 1 łodyga selera naciowego - sól i pieprz do smaku Dodatkowo
Smaczne Zdrowektórzy smakują mojej nowej potrawy i rozkoszują się jej smakiem! To wspaniałe uczucie cieszyć się tym widokiem. SKŁADNIKI: 5-6 ubitych kotletów drobiowych(można użyć wieprzowych) 20 dag. parzonej wędzonej szynki lub boczku 1-2 cebule pokrojone w piórka 10cm. białej części pora pokrojonego w krążki 10 dag. sera tartego na grubych oczkach lub krojonego w kostkę 2-3 rozkłóconego
Kuchnia Beatyaromatyczny, szybki w wykonaniu, bez zakwasu, doprawiony sporą ilością chrzanu, majeranku, czosnku, zaprawiony śmietaną. Zupa wspaniała nie tylko od święta. Polecam :) Składniki - 30-40 dkg wędzonki ( u mnie mala szynka wędzona, może być wędzony boczek) - 25 dkg swojskiej cienkiej kiełbasy - 6 białych kiełbas parzonych - marchewka, pietruszka, kawałek selera - cebula, czosnek ( 3-4 ząbki ) - 3-4 łyżki tartego chrzanu - 180 gram
Kuchnia z widokiem na ogródzostały zjedzone. Nie było na co czekać. ;-) Ich przygotowanie jest banalne, wystarczą tylko odpowiednie foremki do rurek. Rurki: 1 arkusz ciasta francuskiego 1 jajko 3 łyżki sezamu Pasta: 250g wędzonej szynki 2 ogórki konserwowe 1 łyżeczka ostrej musztardy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz + kiełki do dekoracji 1. Ciasto francuskie kroimy na długie paski. Od węższej strony nawijamy
Szefowa kuchniptysiowym ciastem wypadła doskonale! Tę smaczną i elegancką zarazem przekąskę pokocha każdy - gwarantuję. :-) Ciasto ptysiowe: 1 szklanka mąki 1 szklanka wody 125 g margaryny 4 jajka L Pasta: 250g wędzonej szynki 2 ogórki konserwowe 1 łyżeczka ostrej musztardy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz 1. W garnku z nieprzywierającą powierzchnią gotujemy wodę z margaryną. Kiedy się zagotuje wsypujemy mąkę
Szefowa kuchniDelikatne mięsko w kokosowej panierce (delicate chicken meat with coconut flavour) Składniki: / ingredients: 1 filet z kurczaka / 1 chicken breast 3 plasterki szynki wędzonej / 3 slices smoked … Czytaj dalej Roladki drobiowe w kokosie
czarrna od kuchnifrancuskie ułatwia ich przygotowanie, bo całość zajmuje dosłownie kilka chwil, odliczając czas spędzony w piekarniku. Z 1 arkusza ciasta francuskiego wychodzi 7-8 sztuk. 1 arkusz ciasta francuskiego 100g wędzonej szynki 150g żółtego sera 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 jajko 1. Ciasto francuskie rozwijamy z rolki, przekrawamy na pół, prostopadle do dłuższego
Szefowa kuchnizmarnuje. Tym razem wykorzystamy kabanosy, szpinak i odrobinę śmietany. Do przygotowania dania potrzebujemy: – makaron (ok 200 g suchego makaronu na 2 osoby) – 4 kabanosy (można zastąpić również szynką wędzoną czy podwędzaną kiełbaską) – 1/2 kubeczka śmietany – sól, pieprz do smaku – ok 400 g świeżego szpinaku – 2 ząbki czosnku drobno posiekane – 1 łyżka oliwy Makaron
Szybko Tanio Smacznieniewiele dłuższym czasie ;) Skoro robię ją w tym tygodniu już drugi raz, to postanowiłam się podzielić przepisem :) Może i Wam posmakuje. SKŁADNIKI: 100 g żółtego sera 100 g wędzonej szynki 2 jajka ugotowane na twardo 2 średnie ogórki kiszone 2 łyżki kukurydzy pieprz 1 łyżeczka musztardy Dijon 2-3 łyżki majonezu A jak to zrobić: Ser żółty zetrzeć na grubych
Kuchnia w opałachSkładniki: 2 dowolne serki topione (200 g) 300 g wędzonej szynki około 3 litry wywaru warzywnego (bądź pozostały z dnia poprzedniego czysty rosół ) 1 liść zielony pora sól , pieprz, maggi , koperek paczka makaronu nitki około 50 g (chyba ,że ktoś lubi gęstą zupę ) 3-5 łyżek śmietanki do zupy Wykonanie: Zrobienie takiej zupy to czysta przyjemność. Można wykorzystać resztę
W Moim Magicznym Domubiała fasola )+ 250 żółtego, niełuskanego grochu - 500g obranych warzyw (marchew, korzeń pietruszki) - 3 łodygi selera naciowego - por, kawałek białej części - 600g obranych ziemniaków - wędzonka (u mnie żeberko i kawałki wędzonej szynki, schabu i chudego boczku, dość dużo... moi domownicy lubią dużo mięsiwa w takich zupach, ale można dać kawałek, tylko do smaku) - 8 kulek ziela angielskiego - 2 liście laurowe
Smaczne ZdrowePolecam każdemu kto nigdy go nie jadł. Trzeba go koniecznie spróbować! Na pewno nie raz skorzystacie z tego przepisu. Od rejonu zależy forma przyrządzonego "murzyna". Ponieważ kiełbasę można zastąpić wędzoną szynką lub boczkiem. Według mnie jednak najlepiej smakuje z białą kiełbasą! I pod taką wersją się podpisuję! Smacznego
Kuchnia Pani Wiosnybyć również bez laktozy, ja do swojej dodałam jednak śmietankę, bowiem lubimy takie zupy (niezagęszczane, ale lekko zabielane), oczywiście śmietankę można pominąć. Zamiast bulionu (u mnie wywar od parzenia wędzonej szynki - pychotka) można również dodać samą wodę, wówczas warto jednak dodać trochę tłuszczu, np.oleju kokosowego, masła klarowanego lub oliwy z oliwek. Składniki: - 600g warzyw (w tym marchew, korzeń pietruszki
Smaczne Zdroweniczego więcej przygotowywać. Przydadzą się jedynie ketchup, musztarda, domowy sos BBQ i tzatziki . SKŁADNIKI 2 czerwone papryki 2 duże czerwone cebule 300g wołowiny (antrykot, łata, udziec) 400g kiełbasy wędzonej z szynki 250g wędzonego boczku 400g piersi z indyka 1 mała cukinia 3 łyżki oleju 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu Worchestershire 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich
Karo in the Kitchenmąki pszennej, 100 g margaryny, 1 żółtko, ½ łyżeczki soli, ¼ szklanki zimnej wody Na farsz: 400 g świeżych lub mrożonych grzybów ( u mnie prawdziwki i podgrzybki), 300 g wędzonej szynki wieprzowej, jasna część z jednego dużego pora, ½ papryczki chili, 8 – 10 łyżek startego żółtego sera, sól, pieprz, tymianek (świeży lub suszony), olej do smażenia Sposób przygotowania: Z mąki, margaryny, żółtka, wody
Nie tylko w kuchni