Polędwiczki z rydzami w winnym sosie

Polędwiczki z rydzami w winnym sosie

Polędwiczki z rydzami w winnym sosie

Ten przepis możesz zrobić z dowolnymi grzybami: pieczarkami, boczniakami, ale z rydzami danie smakuje oczywiście wyjątkowo. Czas : 15 minut Poziom trudno śc i: Łatwe Liczba porcji : 2   Najlepsze, jesienne grzyby – rydze. Doskonale smakują solo, zrobione tylko na maśle, można je jeść na surowo – wcześniej trzeba je dobrze posolić i odstawić na godzinę – pyszne są marynowane, pieczone i smażone. Rydze ma niepowtarzalny smak i teksturę – zawsze jest lekko chrupiący, choćby go nie wiem jak długo smażyć. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.