Kładzione kluski z parmezanem i prosciutto

Kładzione kluski z parmezanem i prosciutto

Kładzione kluski z parmezanem i prosciutto

Polsko-włoskie danie. Zamiast makaronu występują w nim kładzione kluski. Danie pyszne, tanie i łatwe do zrobienia. Czas: 15 minut Poziom trudności: Średnie Liczba porcji: 2 Ostatnio kładzione kluski rządzą u nas w domu. Bo kładzione kluski to czysta przyjemność robienia i jedzenia. Właściwie przygotowane są mięciutkie i delikatne. Trzeba tylko zrobić odpowiednie ciasto, które nie może być ani za rzadkie, ani za luźne. Z kładzionymi kluskami jest jak z komplementami: wypowiedziane pół gębkiem, przechodzą niez... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, ciasto, tarta, szynka, makaron, szynka gotowana

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.