kolejny eksperyment w kuchni, tym razem zrobiłam omleta z gotowanych jajek. Przepis jest prosty a efekt zaskakujący. Składniki: Jajka ugotowane na twardo 2 -3 szt. Papryka świeża ½ szt. Szynka wędzona 5 dag Szczypiorek posiekany 1 łyżka Sól i pieprz do smaku Papryka słodka do smaku Jajko 1 szt. Śmietana 18 % 2 łyżki Olej do smażenia Wykonanie: Jajka obrać, żółtka
Tradycyjna Kuchniałyżką i poczekaj aż przestygnie. Wyrób ciasto i przykryj folią na około 30 minut. FARSZ - 600 g kurek - 500 g ziemniaków ugotowanych - 400 g sera twarogowego koziego - 200 g szynki wędzonej np. szwardzwaldzkiej - pieprz i sól - liść laurowy - 3 średnie cebule - łyżka smalcu - 6 łyżek tartego parmezanu Cebulę podsmażamy z liściem laurowym, dodajemy kurki, gdy woda odparuje solimy
Pasje JolkiBrukselka – 50 dag Ser żółty -15 dag Szynka wędzona – 10 dag Sól Pieprz kolorowy Cukier Natka pietruszki Brukselkę należy oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, dodać szczyptę cukru i gotować pod przykryciem. Do miękkości, odcedzić i ostudzić. Brukselkę przekroić na pół, wsypać do miski dodać szynkę pokrojona w kostkę oraz ser żółty pokrojony w paseczki, dodać do smaku sól
przepisy- Milkifont-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Brukselka – 50 dag Ser żółty -15 dag Szynka wędzona – 10 dag Sól Pieprz kolorowy Cukier Natka pietruszki Brukselkę należy oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, dodać szczyptę cukru i gotować pod przykryciem. Do miękkości, odcedzić i ostudzić. Brukselkę
Camilla w kuchniSoup in cabbage leaves. Składniki. 1 marchew 1 pietruszka 1/4 selera 12 cm por 70g szynka wędzona 1/2 szkl.groszku zielonego 100g sera ementaler 1/2 szkl.orzechów włoskich 1/2 szkl.śmietany 18% 2 łyżki szczypiorku 4 szkl.rosołu 100g kapusty zielonej sabaudzkiej czyli włoskiej Wykonanie. Włoszczyznę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Plaster szynki o grubości 1 cm pokroić
Kulinarny karnet Christopheraspotkanie w gronie znajomych. Tym razem w naszym domu zagościła warstwowa sałatka „De Beściak”. Składa się z kilku prostych składników, które zakupicie w każdym sklepie. A jest to szynka z wędzonego kurczaka, ananas, seler konserwowy, por, kukurydza, jajek oraz sos. Wszystkie to składniki ułożone warstwowo w szklanej misce, wyglądają bardzo ciekawie, a sama sałatka smakuje świetnie. Nie wiem(...)świetnie smakuje, to na dodatek wygląda bardzo ładnie, dzięki czemu stanowi piękną dekorację stołu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA SAŁATKĘ „DE BEŚCIAK” Składniki 300 g szynki z wędzonego kurczaka 1 por 5 jajek 1 słoik selera konserwowego 1 puszka ananasa 1 puszka kukurydzy 1 łyżka majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego pieprz sól pęczek szczypiorku Wykonanie Jajka gotujemy
Przepiski.plpiekarniku. Mięso pieczone w folii jest soczyste, nie wysuszone. Polecam, są naprawdę pyszne a ich piękny zapach roznosi się po całym mieszkaniu :) 4 filety z kurczaka 8 plastrów szynki wędzonej lub gotowanej zioła prowansalskie sól, pieprz czosnek granulowany Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy wzdłuż na 2 płaty i lekko rozbijamy tłuczkiem. Filety oprószamy solą, pieprzem i czosnkiem. Od strony
Smakołyki Asisprawdzi się podczas jutrzejszego Sylwestra. Korzystając z okazji: Życzę Wam wszystkiego co najlepsze w nadchodzącym Nowym Roku. Obfitości, smaczności i zdrowia. SKŁADNIKI: 200 g ostrego sera żółtego 150 g szynki wędzonej 280 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 130 g miękkiego masła 30 g mleka 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki soli ziołowej - czosnkowej
Kuchnia w opałachpalnika. Od momentu zagotowania się wody czekamy tyle minut ile potrzebują jajka, w zależności od ich wielkości. Nigdy nie gotujemy jajek dłużej niż 10 minut. – Jajka w szynce szwarcwaldzkiej – Śledź po polsku , czyli śledzie solone, jajka na twardo, ogórek kiszony, zielony groszek konserwowy, cebula, majonez i szczypiorek., Poznajcie nasze najlepsze dania z jajek! Jajko sadzone przeważnie ze skwarkami(...)kiełbasą Uniwersalna pasta jajeczna składa się z rozdrobnionych ugotowanych na twardo jajek, majonezu, dodatków smakowych, oraz jak lubimy dodatkowych składników, które zależą od naszych preferencji smakowych. Można dodawać szynkę, wędzone ryby, kiełbasę, ogórki, rzodkiewkę, szczypiorek, rzeżuchę, natkę pietruszki i inne. pasta jajeczna to doskonały dodatek do kanapek. Pasta jajeczna z rzeżuchą Pasta z jajek i awokado Pasta z jajkami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięRydz jest niezwykle aromatycznym grzybem, pięknie wygląda i usmażony zawsze smakuje al dente, bo ma w sobie tę chrupkość jakiej brakuje większości grzybów. Idealnie pasuje do niego dobrze podsmażona szynka parmeńska, a hitem jest tarty drobno oscypek. Ten przepis powstał zupełnie przez przypadek. Często jeździmy do naszego domku w górach. Kiedy pakujemy się ze wsi do Warszawy na wyjazdowy obiad(...)taka, że dostępność rydza na terenie kraju staje się coraz większa. Wczoraj idąc do pracy widzieliśmy na zieleniaku na warszawskim Gocławiu świeże, rude kapelusze! Składniki: Rydze – kilka kapeluszy Szynka wędzona lub prosciutto – 4-6 plasterków 3 łyżki masła 3 łyżki oleju Ząbek czosnku Szczypiorek, pietruszka, bazylia – co macie pod ręką. Pół pęczka wystarczy Parmezan lub oscypek Spaghetti
Niedzielny kucharzsmaczna sałatka, idealna na każdą okazję! Drukuj Czas przygotowania 20 min Czas przygotowania 20 min Czas przygotowania 20 min Czas przygotowania 20 min Ingredients 1 średni kalafior 300 g szynki wędzonej * 1 puszka kukurydzy 1 średni por 1 duża papryka pomarańczowa Sos 3 łyżki majonezu ** 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 pęczek świeżego koperku pieprz czarny sól Instructions Kalafiora sparzamy wrzątkiem
Wędrówki po kuchnitaka, że dostępność rydza na terenie kraju staje się coraz większa. Wczoraj idąc do pracy widzieliśmy na zieleniaku na warszawskim Gocławiu świeże, rude kapelusze! Składniki: Rydze – kilka kapeluszy Szynka wędzona lub prosciutto – 4-6 plasterków 3 łyżki masła 3 łyżki oleju Ząbek czosnku Szczypiorek, pietruszka, bazylia – co macie pod ręką. Pół pęczka wystarczy Parmezan lub oscypek Spaghetti
Niedzielny kucharzkilka chwil. Syci i smakuje. Jeśli tak jak ja lubicie szybkie i proste dania z makaronem, to ta propozycja będzie dla Was idealna. Spróbujcie. Składniki: 2 grube plastry wędzonej szynki około 3 łyżki posiekanego koperku 1 szklanka drobiowego bulionu (, czyli 1/3 szklanki koncentratu bulionu drobiowego Krakus + 2/3 szklanki wody) 2 garście makaronu – u mnie kolorowe penne ze szpinakiem
Słodkie okruszki