Przepis na : kolacja
Mój kolejny eksperyment w kuchni, tym razem zrobiłam omleta z gotowanych jajek. Przepis jest prosty a efekt zaskakujący. Składniki: Jajka ugotowane na twardo 2 -3 szt. Papryka świeża ½ szt. Szynka wędzona 5 dag Szczypiorek posiekany 1 łyżka Sól i pieprz do smaku Papryka słodka do smaku Jajko 1 szt. Śmietana 18 % 2 łyżki Olej do smażenia Wykonanie: Jajka obrać, żółtka odłożyć, zaś białka drobno posiekać. Paprykę, szynkę pokroić w drobną kostkę i obsmażyć delikatnie na maśle. Następnie jajko, śmietanę ubić mi... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com