okno. Moim latem jest jajko w pomidorach, kolor, smak i coś ciepłego. Pomidory najlepsze latem, ale zimą spokojnie możemy je zastąpić kupując pomidory w puszce. Takie śniadanie robi się szybko co też jest ważne. Moje lato zimą na dobry początek dnia do tego domowy chleb na zakwasie czego chcieć więcej. SKŁADNIKI : porcja na 1 osobę pomidory z puszki
Basia w kuchniprzepis lub gdzie można nabyć produkt. Składniki na 2 osoby: 1 mały jogurt naturalny 3-4 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanego koperku 1/2 ogórka sól cukier Wykonanie: Będzie prosto, szybko i mało skomplikowanie, czyli tak jak lubię. Wy pewnie też :) Więc jak to było? Otóż, jogurt wlałam do miseczki, obrane ząbki czosnku przecisnęłam przez praskę i wrzuciłam do jogurtu. Ilość
Blondynka Gotujezastosowaniu nie odczuwa się pieczenia czy szczypania . Krople nie mają żelowej konsystencji, są zupełnie rzadkie ale przynoszą ulgę wysuszonej śluzówce i dają uczucie nawilżenia . Niestety wrażenie to mija dosyć szybko. W niesprzyjających warunkach (ogrzewane pomieszczenie biurowe) aby utrzymać efekt nawilżenia konieczne byłoby użycie aerozolu co około 2 godziny. ( Producent zaleca stosowanie w razie potrzeby kilkukrotnie w ciągu dnia.) W moim
głodny alergikCzęsto o swojej kuchni mówię, że szukam nowych pomysłów na stare przepisy. Poza tym przy dwójce dzieci staram się gotować szybko (stąd w końcu to moje bistro), bo na cieszenie się wolnym przygotowaniem posiłków dzieci nie pozwalają. Jedno woła pić, drugie chce, żeby mu ściągnąć zabawkę z szafy, w tym czasie to pierwsze już dobiera się do kontaktu, co gorsza
bistro mamapozbyć się zbędnych kilogramów.2 jajka2 łyżki mlekaSól i pieprz do smakuszczypiorekkilka liści sałaty rzymskiejPrzygotowanie: Roztrzepujemy jajka ze szczyptą soli i pieprzu. Na patelni zagotowujemy mleko, wlewamy roztrzepane jajka. Szybko łączymy z mlekiem. Jajka powinny być puszyste i delikatnie ścięte. Podajemy jajecznicę na liściach sałaty rzymskiej, posypaną posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!Wartość – ok. 165 kcalThe post Dietetyczna jajecznica appeared first
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięteż da się dobrze i smacznie zjeść! :)Polecam wersję z ryżem lub tortillą, czyli tak, jak serwuje się tradycyjnie, ja wykorzystałam nadmiar ziemniaków i podałam z naszymi, tradycyjnymi kopytkami.Danie szybkie w przygotowaniu, jednogarnkowe, sycącę i naprawdę bardzo smaczne.* cebula- 1 szt.* papryka czerwona- 1 mała szt.* sok pomidorowy- 2 szklanki* chili- 4-5 'krążków'* fasola czerwona- mała puszka* kukurydza- mała
Kraina Miodem Płynącapomarańczowymi buraczkami, razowe kluski z makiem czy pasztet drobiowy z kaszą jaglaną i żurawiną. Co ciekawe, znajdziemy tam też przepisy fit na niezbyt odległą czasowo Wielkanoc (wiadomo, że szybko zleci). "Kuchnia Fit" podzielona jest na 6 rozdziałów wypełnionych przepisami: śniadania, obiady, kolacje, desery, pieczywo i być fit po świętach. Samych przepisów jest trochę powyżej 80, czyli całkiem sporo. Wydanie
Pasja SmakuKochani tak na szybko przygotowałam zupę z dyni, którą wymusiłam od kolegi. Skubaniec nie chciał mi jej oddać, ale udało się. Jak nie uda się kupić w całości, to są gotowe musy w mrożonkach. Smakują identycznie, a może macie kolegę, który chomikuję na parapecie, zabierzcie!! Rewelacyjna na mroźne dni, bo nieźle rozgrzewa. Spróbujcie :-) Składniki:1 mała dynia
pieprzny smaczeknastępnie dodaj do niej cukier puder i mascarpone. Zmiksuj całość krótko, aby powstał sztywny, gęsty krem.Podziel go na dwie części. Do jednej dodaj rozpuszczalną kawę i dokładnie, ale szybko zmiksuj.Do drugiej części wsyp wiórki kokosowe i też zmiksuj szybko.SKŁADANIE TORTU:Na jeden spód brownie w tortownicy wyłóż krem kawowy. Wyrównaj jego powierzchnię.Na krem wyłóż gęstniejącą frużelinę malinową. Wstaw
Słodko-Słony Świat IlonyPrzepis może i trochę świąteczny, ale co zrobić jeśli wcześniej nie było czasu na jego dodanie, może przyda się za rok ;) Szybka, pyszna korzenna babka do zrobienia bez użycia miksera. Bez świątecznej posypki będzie dobra na każdą okazję ;) Składniki na blaszkę z kominem o średnicy 22 cm:niecałe 1,5 szklanki mąki tortowej1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka
Ze smakiem i z pasjąDziś zaserwuję wykwintną sałatkę z wołowiną, granatem i serem pleśniowym. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie. Zarówno na lunch jak i kolację.Czas przygotowania: 20 minPorcja dla 1 osobyKoszt przygotowania: 11,50 złSKŁADNIKI:120 g steku wołowego1/2 granatu6 pomidorków koktajlowych20 g sera pleśniowegoMix sałat z radicchio, rukoli i cykoriiOliwa z oliwekRedukcja balsamicznaSól, pieprzPRZYGOTOWANIE:W pierwszej kolejności na talerz
kulinarnyJawszędzie unosi się zapach grzanego wina, aromat cynamonu i goździków. Chciałbym zaprezentować Wam moją sałatkę z gruszkami w czerwonym winie. Zachęcam do przygotowania tego przepisu. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu. Pozdrawiam :)Czas przygotowania: 30 min.Porcja dla 2 osóbKoszt przygotowania: 14,00 złSKŁADNIKI:2 świeże gruszkirukolamigdały ( posiekane)ser camembert naturalnyoliwa z oliwekredukcja balsamiczna2 szklanki czerwonego wina1 szklanka wodyświeży rozmaryn4
kulinarnyJaItalii. Czyli spaghetti z bazyliowym pesto. A do tego soczyste pomidorki koktajlowe i świeżo starty grana padano. Danie wzbogaciłem świeżą rukolą, co nadało mu charakteru i wyrazistości. Prosta i szybka w przygotowaniu pasta, zarówno na obiad jak i kolację. Czekam na Wasze komentarze i opinie. Smacznego :)Czas przygotowania: 20 min.Porcja dla 2 osóbKoszt przygotowania: 12,00 złSKŁADNIKI do przygotowania dania
kulinarnyJauwielbiam włoską kuchnię? Za jej prostotę i świeże składniki. Dzisiejszym daniem jest makaron typu gramigna z białą kiełbasą w kremowym sosie. Danie jest pyszne, treściwe i szybkie w przygotowaniu. Polecam wszystkim miłośnikom makaronów.Czas przygotowania: 15 min.Porcja dla 4 osóbKoszt przygotowania: 16,00 złSKŁADNIKI:300 g włoskiego makaronu Gramigna3 białe kiełbasy parzone400 ml śmietany 16%2 łyżki masła80 g sera
kulinarnyJaspaghetti. Świetnie pasuje w połączeniu z owocami morza. Ja przygotowałem je na bazie lekkiego sosu z oliwy i białego wina. Do tego czosnek i cebulka. Przepis jest prosty i szybki w przygotowaniu. Polecam wszystkim kochającym włoskie klimaty na talerzu. Do potrawy polecam kieliszek schłodzonego rieslinga. Jest to jeden z moich ulubionych szczepów. Robert Johnson RJV Riesling
kulinarnyJa