sałatka jest u mnie określana mianem zwykłej lub szybkiej. I ona tak naprawdę taka jest, nie ma w niej nic nadzwyczajnego, ani charakterystycznego mimo to jest jedną z ulubionych. Takie sałatki przygotowuje się ekspresowo, są smaczne, kolorowe i świetne do podania na kolację lub domówkę. Kolorowa sałatka z groszkiem SKŁADNIKI: 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1/2 puszki
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPomysł na to danie zawdzięczam mojej znajomej z Lidzbarka - dziękuję, Teresko :) Klopsy robi się szybko, aby było jeszcze wygodniej, grzyby ugotowałam w szybkowarze. Można je oczywiście namoczyć na noc i gotować tradycyjnie - też nie będzie źle . I klopsiki i sos są bardzo grzybowe, podałam z kaszą bulgur, ale świetna będzie też gryczana lub pęczak. Polecam, bo danie bardzo
Stare GaryDziś na kolację polecam przygotować pyszne muffinki z jabłkami. Są łatwe i szybkie do przygotowania. Doskonale smakują ze szklaną ciepłego mleka lub kakao. Na kolację idealne. SKŁADNIKI: 2 jajka, 2/3 szklanki mleka, 1/3 szklanki oleju, 1,5 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru kryształu, 1/2 łyżki cukru waniliowego, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, szczypta cynamonu, 2 jabłka
Tradycyjna kuchnia KasiUwielbiam lekkie sałatki. Dziś na kolację proponuję więc lekką sałatkę z gruszką, prażonymi orzechami i serem. Jest szybka do przygotowania i bardzo smaczna. SKŁADNIKI: 5 liści sałaty kruchej, 5 liści sałaty masłowej, 1 gruszka, 3 dag orzechów włoskich, 5 dag sera żółtego, 1 łyżka jogurtu naturalnego, 1 łyżka śmietany 18%, sok z cytryny, cukier. PRZYGOTOWANIE: 1.Liście sałaty płuczę, rozdrabniam
Tradycyjna kuchnia Kasiwszystkiego najlepszego w dniu urodzin, Kochany Panie Mężu! :* Mimo wszystko bez obiadu się dziś nie obejdzie (bo człowiek nie tylko miłością żyje), wiec proponuję Wam roladki z bakłażana. Szybko, smacznie i dość efektownie :) Można je przygotować na obiad lub kolację. Po przestygnięciu są smaczną przekąską. Składniki: 3 średnie bakłażany , około 40 dkg mielonego mięsa , pół
Codzienna kuchnia niecodziennaświeże 20 dag, pomarańcze hiszpańskie 3 sztuki, otręby owsiane - pulpa z mleka owsianego 2 szklanki, jogurt naturalny 150 ml, biszkopty okrągłe 20 sztuk przygotowanie pysznego deseru było bardzo szybkie i sprawne dzięki blenderowi, który dostałam do testowania "kliknij i ZOBACZ-blender HR1677/90" pomarańcze hiszpańskie są słodkie, soczyste, bez pestek, z innych jak użyjesz trzeba usunąć pestki - obrane cząstki pomarańczy włożyć
W Mojej Kuchni Lubiępodlewając kurczaka co jakiś czas piwem. Po tym czasie zwiększyć temperaturę do 200 stopni i piec jeszcze około 20-30 minut, gdyby piwo z butelki się nie pieniło wsypać szybko szczyptę soli. Po upieczeniu kurczaka odstawić na około 20 minut, żeby soki z niego od razu nie wypłynęły i nie był suchy. Smacznego function load(url, callback
dom-agi.pllekko przestudzić aby się nie poparzyć podczas przecierania.Wszystkie pomidory przetrzeć przez sitko o małych oczkach można przecierać je zwykłą pałką do ucierania masy,jest to bardzo wygodne ponieważ szybko się przecierają i nie parzą w rękę gdy są jeszcze gorące.(Polecam ten sposób wypróbowałem go!)Gdy mamy już wszystkie pomidorki przetarte stawiamy na ogień dodajemy sól oraz pieprz.Soli można dać
Przepisy i porady kulinarneSMACZNEGO !! PAMIĘTAJ ! - Nie smaż mięsa na maśle! Masło nie nadaje się do smażenia mięsa i ryb,gdyż szybko się przypala,powodując powstawanie bardzo niezdrowej akroleiny. Dlatego korzystaj z masła tylko podczas smażenia jaj i warzyw,oraz podsmażania makaronów. Jeśli je wypróbujesz napisz czy Ci smakowały. Pozdrawiam ! Tutaj znajdziesz przepis na kotlety schabowe : http://youtu.be/0sOoMXJiy8U
Przepisy i porady kulinarnedokładnie mieszamy. Teraz próbujemy naszą sałatkę czy ma odpowiedni smak jeśli nie to doprawiamy ją aby nam smakowała. Wkładamy naszą sałatkę do czystych słoików i pasteryzujemy 20 minut. Bardzo szybko się ją robi i jest dość tania, a smakuje wyśmienicie oraz ładnie wygląda na talerzu
Przepisy i porady kulinarnekiełbasy 1 duża cebula majeranek pieprz czarny (mielony) sól 1/2 szklanki oleju Sposób przygotowania : Kapustę włoską parzymy około 10 minut w gotującej wodzie,najlepiej pojedyńcze liście wtedy szybko nam zmiękną. Do garnka wlewamy wodę i gotujemy ryż aż będzie miękki. Mięso mielone smażymy na patelni z dodatkiem połowy naszego oleju. Następnie wsypujemy je do ugotowanego wcześniej ryżu. Kiełbasę kroimy
Przepisy i porady kulinarnerazem i smażymy kilka minut na niewielkim ogniu. Zdejmujemy z ognia i podajemy gorący. Możemy go jeść np. z chlebem lub możemy go podawać jako surówkę do obiadu. Bardzo szybko się go przygotowuje a wyśmienicie smakuje i jest bardzo zdrowy. Gorąco polecam
Przepisy i porady kulinarneolejek cytrynowy olejek rumowy Sposób wykonania : Margarynę oraz jajka wyjmujemy z lodówki na godzinę wcześniej aby miały temperaturę pokojową. Wtedy margaryna będzie miękka i szybko nam się utrze,a jajka dokładnie się nam połączą z pozostałymi składnikami ( Gdy są bardzo zimne zrobi się nam tzw. " siara" jajka nie połączą się nam z tłuszczem! Wtedy może nam się zrobić zakalec
Przepisy i porady kulinarneosolonej wodzie aż zmięknie. Cebulę i cukinię pokroić w plastry i podgotować w osolonej wodzie,gdy cukinia zmięknie odcedzić ( nie gotujmy zbyt długo bo cukinia szybko mięknie,jak przegotujemy zrobi nam się papka! ). Z wody,cukru,przypraw i octu zrobić marynatę,postawić na ogień i zagotować. Następnie wlać do warzyw i wymieszać,sprawdzić smakowo. Warzywa wkładamy
Przepisy i porady kulinarnebiałości,stopniowo dodając ser,ubite żółtka,śmietankę i cukier waniliowy. Gdy masa serowa będzie już jednolita,starannie wymieszać ją z przygotowanymi bakaliami i rozpuszczoną żelatyną. Następnie przełożyć masę szybko do tortownicy,wysmarowanej wcześniej masłem. Wstawić do lodówki ,aby stężała. po zastygnięciu obkroić brzegi tortownicy i zdjąć bok tortownicy oraz spód.Wierzch ciasta udekorować owocami oraz posypać pokrojonymi orzechami laskowymi. Owoce
Przepisy i porady kulinarne