Chipsy z mikrofali i piekarnika

Chipsy z mikrofali i piekarnika

Chipsy z mikrofali i piekarnika

Ziemniak od dawna króluje w naszej kuchni, a to za sprawą swojej wszechstronności. Może być gotowany, smażony, pieczony… i  w ogóle przetworzony na bardzo wiele sposobów. Chipsy ziemniaczane, ponoć powstały zupełnie przypadkiem, a historia ich sięga roku 1853. Oczywiście wtedy nie były przygotowane ani w mikrofali, ani w piekarniku.   Składniki: - ziemniaki- olej rzepakowy- 2 łyżeczki cukru- ulubione przyprawy (dałam sól,  paprykę wędzoną i oregano) Ziemniaki obieramy, płuczemy. Kroimy na szatkown... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.