szybkie - 4648 przepisów (strona:146/310)

Pizza żytnia z oscypkiem 182

czasu do czasu każdy z nas sobie na niż pozwala, w większych lub mniejszych porcjach. w naszym domu pizza na stole króluje dość często. Jest prosta, szybka i sycąca. po kilku eksperymentach udało nam się stworzyć idealne proporcje na pizze na cienkim cieście. dla lepszego smaku zamiast pszennej maki dodaje gryczana, dzięki czemu ciasto zyskuje na chrupkości. Dodatki

Słodkie Przyjemności
Malinowo gruszkowe ciasto z żurawiną 173

Niby nadal lato, niby ciepło, ale w powietrzu czuć już zbliżającą się jesień. Podobno taka kolej rzeczy, ale ja nie jestem na tak. Nie lubię chłodu i szybkich ciemności. Jedynym pozytywem jesieni są jej dary, które nam daje. Wrzesień to okres przejściowy  - jeszcze lato, choć już jesień. Dlatego warto to wykorzystać - letnie maliny, już bardzo słodkie i dojrzałe

Słodkie Przyjemności
Szarlotka z bezą 158

łyżeczka cynamonu¼ łyżeczki goździkówłyżeczka ekstraktu z goździków/cynamonuSposób przygotowania:Mąkę, cukier i zimne masło wrzucamy do miski, dodajemy żółtka i całość szybko zagniatamy. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie części (3:1) większą część cienko rozwałkowujemy (0,5 cm) mniejszą zawijamy w folię i wstawiamy ponownie

Słodkie Przyjemności
Tartaletki z sosem żurawinowym 208

łyżki cukru pudrupół porcji sosu żurawinowegoKruche ciasto100 g masła80 g cukru200 g mąki2 jajkaSposób przygotowania:Mąkę, cukier i zimne masło wrzucamy do miski, dodajemy żółtka i całość szybko zagniatamy. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy  na oprószonym mąką blacie i wycinamy koła, którymi wypełniamy foremki na tartaletki.Foremki wstawiamy

Słodkie Przyjemności
The Best of 2014 / Przepisy na sylwestra 201

6.Ciasteczka z kawałkami czekolady / 7.Ciasto bananowe z kajmakiem / 8.Smoothie bananowe / 9.Makowiec krucho-drożdżowy / 10.Miodownik / 11.Domowy twaróg (metoda szybka) / 12.Kukurydziane kruche ciasto bez glutenu Moje ulubione przepisy (poza tymi, które pojawiły się już wcześniej ;) )1.Wykwintna beza z truskawkami / 2.Pączki z ciasta parzonego / 3.Brownie z malinami

Słodkie Przyjemności
Tarta z gruszkami i budyniem 171

Witajcie :) dzisiaj coś na szybko :)            Zapraszam na tartę gruszkową z budyniem , może z wyglądu nie jest za piękna :) ale w smaku            naprawdę przepyszna :)Składniki na kruche ciasto :250 g  mąki100 g cukru1 cukier waniliowy Skworcu2 jajka1 żółtko

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto z połówkami jabłek 415

znaleźć autora/ki . Po przepis sięgnęłam z grup kulinarnych na FB. Podobnie do  wszystkich zmodyfikowałam go :)Co mogę powiedzieć- przepyszne ciacho- które mogę każdemu polecić. Proste i w miarę szybkie w wykonaniu, i znika jeszcze szybciej niż je się robi .....Pycha!Zaczynamy:Składniki:2,5 szkl mąki2 łyżki cukru waniliowego2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia3 łyżki cukru pudru1 kostka

Smaki Edyty
Panini. 134

Dziś na śniadanie zrobiłem coś szybkiego,  niewymagającego większych umiejętności, ale za to po "włoskiemu"; a chyba najważniejsze jednak że pyszne, zdrowe i pożywne.Wersja moja ze zdrowa żytnią bułką, ekstra porcją rukoli, cykorii i papryki.Do wyżej wymienionych potrzebujemy jeszcze:mozzarellę, oliwę, jogurt naturalny, majonez.Sos: majonez, papryka - świeża obrana i drobno starta - jogurt, sól.Pieczywo przekrawamy, podgrzewamy w opiekaczu, skrapiamy

BaRepas
Łosoś w porowych papilotach z puree limonkowym z miętą. 174

łyżeczkę masła, łyżkę śmietany, kapkę mleka, skórkę limonki i drobno posiekane listki mięty.Wszytko ugniatamy na puree.Mix sałat skrapiamy oliwą i sokiem z limonki, do smaku sól i pieprz.Prosto, szybko i smacznie

BaRepas
Tarta tatin z karmelizowanymi jabłkami i gruszką. 163

Dziś w domu mamy małe Kinder Party. Do synka wpadła na przeróżne zabawy kuzynka. Paweł lubi kruche ciasto z owocami, stąd pomysł na szybką tartę.Składniki:-150 gram przesianej krupczatki-żółtko-75 gram miękkiego masła-dwie łyżki cukru brązowego-4 jabłka-3 gruszki-cynamonMąkę, masło, żółtko wyrabiamy na jednolitą masę, formujemy kule i w folii wkładamy na 1h do lodówki

BaRepas
Carpaccio z sharona z pikantnym twarogiem w oliwie. 147

porównać, jest ciekawą bazą do różnego rodzaju przystawek. Owoc ten możecie znaleźć również pod nazwą kaki, lub persymona. Dziś coś co stanowczo mógłbym nazwać eksperymentem w mej kuchni; szybko skonsumowanym eksperymentem.Czego użyłem:-obrany, pokrojony w cieniutkie plastry sharon-twaróg półtłusty moczony w zalewie-strzępki jarmużu-ocet balsamiczny-sól i pieprz-czerwona cebulaZalewa do twarogu.Zrobiłem ją z łyżki oliwy

BaRepas
sernik pomarańczowy z polewą czekoladową... 162

czekoladę mleczną 100 gram rozpuścić w kąpieli wodnej z 2 łyżkami śmietany 18% i polac sernik, ozdobić skórką pomarańczową w cukrze w paseczkisernik jest mocno pomarańczowy, wilgotny, delikatny i szybko się zjada...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Krówka pod chmurką 4456

pudru1 żółtko1 łyżka śmietany1 puszka masy krówkowej (kajmak)400g śmietanki kremówki 30%2 łyżki cukru pudru2 łyżeczki żelatyny4 łyżki ziaren sezamu   Mąkę, margarynę, cukier, żółtko i śmietanę szybko zagnieść i podzielić na dwie części. Każdą z części upiec w piekarniku rozgrzanym do 180st przez ok 15 min (do zarumienienia). Ostudzić. Masę kajmakową podgrzać w mikrofali lub w kąpieli

happycreatiff.blogspot.com
Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową 176

zaszaleć :-). Wracam do mojego ukochanego ciasta marchewkowego. Jest doskonałe, marchew nadaje mu wilgoci i charakterystycznego smaku, cynamon i kardamon korzennego aromatu. Przygotowuje się je  naprawdę szybko, wystarczy tylko utrzeć wszystkie składniki.Ciasto marchewkowe z polewą czekoladowąProporcje na tortownicę o średnicy 26 cmCzas przygotowania: 70 minutSkładniki:2 szklanki mąki1,5 szklanki cukru2 szklanki drobno utartej marchewki4 jaja1

Kulinarne przygody Gatity
Menu italiano - Na co dzień i od święta - recenzja książki 154

gratka dla miłośników kuchni włoskiej, pragnących poszerzyć swoje smakowe horyzonty. W przypadku większości przepisów nie jest to gotowanie z prostych i powszechnie produktów, ale za to gotowanie proste i szybkie. Jednym z moich noworocznych postanowień jest poznawanie nowych smaków w połączeniu ze zdrowym gotowaniem - i jestem przekonana, że przepisy z tej książki mi w tym pomogą. :-) Już wkrótce na blogu

Szefowa kuchni