szybkie - 4648 przepisów (strona:154/310)

Styczniowe Wyzwanie z Chocolate Stop Tempting 126

się odżywiać? Kłamać nie będę,nie jest łatwo; potrzeba dużo motywacji i cierpliwości, ale jest dużo osób, które tak  jak Ty - dzielnie walczą . Więc nie poddawaj się za szybko.  Dotrzymaj słowa samej sobie .  Jeśli tak nie postąpisz to komu zrobisz na złość? Nikomu innemu,jak tylko sobie. Treningi, zdrowe odżywianie i wytrwałość pomoże Ci dotrwać do celu

Chocolate Stop Tempting
Sałatka z cukinią i czosnkiem niedźwiedzim 284

Kolejna propozycja sałatkowa dziś to mocny akcent cukinii i czosnku niedźwiedziego. Najpierw musicie przygotować smakowy olej który szybko można zrobić. Zaopatrzcie się w dobrej jakości olej słonecznikowy, suszony czosnek niedźwiedzi i 2 ząbki polskiego czosnku. Jedyne co musicie zrobić to podgrzać olej i dodać powyższe składniki. W ten sposób dzięki podgrzaniu oleju składniki szybciej się przegryzą i olej może być

Kuchnia PROzdrowotna
Śledzie po sułtańsku 270

Prosty i bardzo szybki pomysł na pyszne wigilijne śledzie – śledzie po sułtańsku. Podsunęła mi go Krysia G. z Co na obiad? Przepis tradycyjnie zmodyfikowałam po swojemu.Moje śledzie oprócz cebuli i rodzynek zawierają domowe powidła śliwkowe bez cukru oraz dodatek bardzo ostrego ketchupu Winiary chili ostry, doprawiłam je też szczyptą ziół prowansalskich Moim zdaniem te dodatki korzystnie wpływają na smak

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z paluszkami krabowymi na Święta! 3026

PRZEPIS KLIK Szybka w wykonaniu, bardzo smaczna, rewelacyjna na różnego rodzaju imprezy.  Polecam

SMYKWKUCHNI
Salceson domowy 129

zrobieniu i wystudzeniu okazało się, że mogłoby być bardziej doprawione )  i "gotować" tradycyjnie przez około 1 -2 godzin ( w zależności od tego jak twarde było mięso przed rozdrabnianiem) .Szybko schłodzić, odstawić najlepiej na całą noc do lodówki

Moje domowe kucharzenie
Muffiny piernikowe renifery 308

składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i przyprawę korzenną. W drugiej misce mieszamy składniki mokre: roztrzepane jajko, olej, maślankę, mleko, miód. Zawartość obu misek łączymy, szybko mieszamy łyżką, na koniec dodajemy posiekaną czekoladę i  starte jabłko.Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami. Do foremek wkładamy ciasto. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 190 stopni

Smakowity Blog Kulinarny
Wigilijny sos grzybowy 316

Masło stopić w rondelku i przyrumienić cebulę. Nie powinna usmażyć się lecz lekko zazłocić. Robimy to na niezbyt dużym ogniu pamiętając, że masło szybko się przypala.Do lekko złotej cebulki dorzucić grzyby, liście laurowe i ziele angielskie i podsmażyć przez kilka minut często mieszając. Podlać niewielką ilością wody, zmniejszyć ogień

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pleśniak z powidłami i śliwkami wędzonymi z korzenną nutą 324

Pleśniak to ciasto, które każdy chyba zna. Kruche ciasto, przełożone kwaśną konfiturą i pianą z białek. Proste, szybkie i bardzo smaczne. Ja chciałam zaproponować świąteczną wersję ciasta, przełożoną powidłami śliwkowymi z dodatkiem korzennych przypraw i wędzonych śliwek. Smak jest bardzie zaskakujący i nietypowy dzięki wędzonemu aromatowi. Ciasto z pewnością znajdzie swoich amatorów przy kolacji wigilijnej.Pleśniak z powidłami i śliwkami

Mania Gotowania
Babeczki Renifery 168

niego. Na deser, podwieczorek, przekąskę, do podjadania. Jako bazę wykorzystałam babeczki pomarańczowe z drobinkami czekolady, ale mogą to być jakiekolwiek inne babeczki. Samo zdobienie to była czysta przyjemność. Potem szybkie fotki z Jerzym u boku i już mogłam biec po Jacha  do przedszkola z muffinkami pod pachą JPotrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten.Czas przygotowania: upieczenie babeczek około

Kolizje Smaków
Dorada pieczona w soli 211

piekarnika, wielkości i gatunku ryby oraz temperatury mięsa włożonego do pieca. Trudno zgadnąć, czy ryba jest już gotowa, najlepiej wkłuć widelec w najgrubsze miejsce ryby, trzymać przez 10 sekund, szybko wyciągnąć i położyć do warg. Jeśli jest ciepły, ryba się upiekła, jeśli nie - trzeba ją jeszcze potrzymać w piekarniku. Jeżeli nadal nie jesteśmy tego pewni, należy oderwać kawałek soli

Stare Gary
Risotto ze szparagami, miętą i cytryną 212

odparuje.Wlać do ryżu łyżkę wazową bulionu, mieszać, czekając, aż bulion zostanie całkowicie wchłonięty przed dodaniem kolejnej porcji. Zmniejszyć temperaturę do niskiej aby ryż nie gotował się zbyt szybko,  nadal dodawać po łyżce wazowej bulionu  dopóki  wszystko się nie wchłonie. Powinno to zająć około 14 do 15 minut. Otrzymamy ryż, który zaczyna mięknąć

Stare Gary
Chleb pszenny z oliwkami Hamelmana 193

pizzy, ułożyć go na środkowym poziomie i nagrzewać w wysokiej temperaturze przez min 40 min.  Kiedy chleb wyrośnie,  przełożyć go na łopatę do chleba,  szybko naciąć, i zsunąć na kamień lub blachę . Dużo łatwiej zsuwa się chleb, jeżeli na łopacie położymy papier do pieczenia, posypiemy go np semoliną i dopiero na tak przygotowaną łopatę  przerzucimy

Stare Gary
Filety z kurczaka zapiekane z pieczarkami, porem i serem 423

potrawa to dobry pomysł na szybki i niewymagający dużej uwagi obiad. Mięso po upieczeniu jest miękkie i soczyste. Możemy wybrać czym przyprawimy filet, niekoniecznie musi być to gotowa mieszanka jak u mnie. Było pysznie! :-) Inspiracja pochodzi stąd: KLIK2 filety z kurczaka200g pieczarekpor (biała część)1/2 kostki rosołowej1 szklanka gorącej wody100g startego żółtego seraprzyprawa do kurczakaolej1. Filety kroimy wzdłuż, obsypujemy przyprawą

Szefowa kuchni
Boczniaki z grilla-rarytas dla smakoszy 216

dzisiejszym zakupie postanowilam je przyrzadzic w inny sposob.Maz po pierwszym kesie myslal,ze to kotlet.I tak niektorzy smakosze wlasnie porownuja ich smak - do cieleciny.Sa znacznie bardziej aromatyczne niz pieczarki.Bardzo szybko mozna stac sie fanem boczniakow.Wystarczy po prostu raz skosztowac.WLASCIWOSCI ZDROWOTNE BOCZNIAKOW Ponadto zawieraja ergolioneine-przeciwutleniacz,ktory chroni komorki przed starzeniem sie i  zapobiega rowniez chorobom nowotworowym.Boczniak posiada wiele innych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Botwinka light- wegeteriańska 173

male buraczki przekrojone na pol.W miedzyczasie na malej patelni zeszklic mala cebule i czosnek.Na koniec dodac lyzeczke maki i polaczyc przygotowana zasmazke z zupa Jest to bardzo latwa i szybka zupa do przygotowania.Najtrudniejszy w botwince jest balans smaku,miedzy sola,cukrem a octem.Takze proporcje dla kazdego inne beda tymi  najsmaczniejszymi.Moge podac swoje na ilosc skladnikow ktore zuzylam dalam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!