Dorada pieczona w soli

Dorada pieczona w soli

Dorada pieczona w soli

Pieczenie w soli to metoda która powoduje, że ryba będzie miała suchy i chrupiący wierzch a wnętrze soczyste i pełne smaku.  Ciasto solne przygotowane wg przepisu Jamiego Oliver'a ma jeszcze taką zaletę, że dzięki dodaniu do niego nasion kopru i skórek pomarańczy i cytryny, ryba zyskuje dodatkowy aromat. Niewielkim rybom wystarczy warstwa soli grubości 1 cm, dużym , np 3 - kilogramowym - warstwa trzycentymetrowa. Trzeba uważać aby sól nie dostała się do środka ryby, ma ja tylko pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

Stare GaryStare Gary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, pieczenie, pomarańcze, koper, pietruszka, ciasto 3 bit, mięso, ciasto, czosnek, cytryna, jajko, ryba w ciescie, mięsa pieczone, czosnek w ziołach, lekkie ciasto, ciasto z pomarańczą, jak zrobić wodę z cytryna, szybki ciasto, szybkie ciasto, ciasto cytrynowe

Inne przepisy z Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.