Szybkie i zdrowe placki z płatkami orkiszowymi . Przygotowywanie ich trwa naprawdę chwilę. Powodują uczucie sytości... sycą ...ale zdrowo i są składnikiem zdrowej diety.Płatki te zawierają dużą ilość witamin, błonnika i makro- oraz mikroelementów. Przyczyniają się do sprawniejszego funkcjonowania układu pokarmowego. Składniki: 2-3 łyżki płatków orkiszowych/owsianych/żytnich jajko 2-3 łyżki serka homogenizowanego W miseczce roztrzepałam jajko(...)wymieszałam. Jak ciasto będzie za rzadkie,dosypcie po prostu więcej płatków. Odstawiłam je na chwilę,żeby napęczniały. Odrobina masła na patelnię i smażymy. Gotowe! Idealne na śniadanie lub przekąskę gdy czujecie głód;-) Dla łasuchów ... usmażone placki posmarowałam serkiem homogenizowanym. Smacznego
potrawyregionalneJarmużowe czipsy "chodziły" za mną już od dłuższego czasu. Bardziej z rozsądku i chęci zjedzenia zdrowej przekąski, niż zastąpnienia nimi czegoś niezdrowego, na szczęście nie mamy ciągot chipsowych. I jestem bardzo mile zaskoczona, bo chipsy te uwielbiają u mnie wszyscy, niektórzy to nawet za bardzo... One po prostu bardzo, ale to baaardzo wciągają, u mnie co niektórych tak, że pochłaniają(...)liści, tak, że piekę je na 5-ciu blaszkach. Mój Małżonek gdy pierwszy raz zobaczył ilość chipsów był przerażony, stwierdził tylko "bez umiaru"... , po czym jak tylko spróbowal, bardzo szybko zmienił zdanie. Aż się boję przygotowywać je następnym razem, w pierwszej turze zjedliśmy je w piątkę, w drugiej zaledwie w trójkę...Ledwie sie pojawiły a już ich nie było... Jakiś
Smaczne ZdroweMasz w lodówce trochę warzyw, jajka i brak pomysłu na obiad? Możesz wyczarować z tego pyszne mini frittaty, czyli babeczki z jajek pełne warzyw i aromatycznych
HealthyCreationsCiasteczka z daktylami i wiórkami kokosowymi to pyszny i zdrowy deser, który jest odpowiedni zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Ciasteczka są bezglutenowe i bez
Kuchcik gotujeDziś spotka się ogień z wodą czyli stworzymy coś pysznego w towarzystwie zabójców raka. Ten banalnie prosty deser w formie musu świetnie odżywia mózg dzięki zawartości
Kuchnia PROzdrowotnaNie dowierzałam, jak zobaczyłam w kilku przepisach, że można zrobić rybę z... selera! I ponoć smakuje jak ryba! Nie uwierzę, póki nie spróbuję - pomyślałam i zabrałam
pyszne zdrowościBrakuje Wam nabiału na diecie paleo? Możemy go w prosty sposób zastąpić. Przepis na twarożek z migdałów zaczerpnięty z kuchni wegańskiej, smakuje identycznie jak ten przygotowany
PaleoLifeMija bardzo intensywny dla mnie tydzień, podczas którego poznałam kilka nowych potraw o charakterystycznych smakach. Może wkrótce uda mi się je odtworzyć w kuchni i zamieścić
Weekendy w domu i ogrodzieDziś mam dla Was kolejną propozycję na fantastyczne, pyszne, a zarazem niezwykle sycące śniadanie! Jedno z tych śniadań, którymi dogadzam sobie w wolny weekend, nie mogąc
Ostra na SłodkoRolada z ciasta francuskiego w dwa różne sposoby. Świetna przekąska na przyjęcie jak i na niedzielne popołudnie. Składniki : opakowanie ciasta francuskiego (xxl) 35 dag filetu z kurczaka (połówka dużej piersi) ok 30 dag brokułu mała puszka kukurydzy 10 dag startego sera żółtego przyprawa do kurczaka (pikantna) oliwa 1 jajko sezam opcjonalnie oregano Przygotowanie : Ciasto wyciągam z lodówki aby nabrało temperatury(...)zimną wodą zaraz po cedzeniu. Filet kroję w 1 cm kosteczkę i marynuję ok 30 minut w przyprawie do kurczaka i 2-3 łyżkach oliwy po czym obsmażam dość szybko na patelni. A teraz sposób 1: Rozwijam ciasto i rozsypuję na nim kurczaka zostawiając marginesy, na kurczaku układam cienko pocięte różyczki brokułu, z kolei na brokule sypię kukurydzę i starty
Mechanik w kuchnizapach świeżo szykowanych ryb i węgla drzewnego sunie między wąskimi uliczkami. Grillowane, osypane morską solą sardynki podaje się z pajdą chleba, słodkimi ziemniakami, grillowaną papryką… Wśród tapas – przekąsek do piwa, wina i sangrii – królują błyszczące sardynki wyłowione z pięknie zaprojektowanych, utrzymanych w stylistyce retro puszek – w całości, albo w formie pasty. Udało mi się dopaść portugalskie sardynki – puszka(...)idealnie – jest delikatniejsza od żółtej cebuli, bardziej aromatyczna od czerwonej i o wiele trwalsza od białej. Choć o trwałości tej pasty naprawdę ciężko cokolwiek powiedzieć, bo znika zawsze za szybko. Oliwki – bez pestek, bez nadzienia, czarne lub zielone, najlepiej samodzielnie wydrylowane – jako słony dodatek. I koniecznie – wędzona papryka. I słodka, i pikantna – w takiej ilości jaką lubicie. Osobno siekamy
Karo in the KitchenDzisiaj przepyszny boczek z grilla w stylu azjatyckim . Dzięki marynacie to prawdziwa eksplozja smaku! Jestem pewna, że Wam zasmakuje. Szaszłyki podałam z ryżem oraz s ałatką
Oryginalny smakSzukacie pomysłu na proste danie ze szparagami? To dobrze trafiliście, bo dzisiaj na blogu zrobiłam klasykę – zapiekane szparagi otulone boczkiem, podawane z jajkiem w koszulce
A to pestkaciasto : 200 g mąki pszennej, 100 g masła, 1 żółtko, 3 łyżki zimnej wody, sól, łyżeczka świeżych listków tymianku, farsz : 150 g sera żółtego twardego (gruyere
królestwo garówWedług Biura Informacji Gospodarczej połowa Polaków spędzi Sylwestra w domu. Około 25 proc. będzie bawić się na domówkach w gronie przyjaciół. Najwięcej planujemy wydać na jedzenie
My Chcemy Jeść