szybkie przekąski - 6791 przepisów (strona:319/453)

Dżem truskawkowy z chia (bez gotowania) 132

Na hasło: “Zrobiłam dżem z truskawek bez cukru i bez gotowania” reakcja była jedna – niedowierzanie i powątpiewanie, że tak się przecież nie da. A właśnie

Lamarida.pl
Sałatka z batatem i kozim serem 191

Czasem coś skromnego ale za to bardzo aromatycznego może pokonać wielki głód! Moja propozycja to 3 składnikowa sałatka z wyrazistym dressingiem. Na pewno zaskoczy Was smakiem

Kuchnia PROzdrowotna
Dietetyczne, jaglane à la Raffaello 355

Piękna jesień tego lata prawda? Męczy mnie już ta szaruga za oknem, demotywuje do jakiegokolwiek działania. Człowiek czuje się ospały, bez siły i wzmaga to jego

Be Fit Be Strong
CHRUST LANY 305

razy w życiu. Dziś mam dla Was przepis na fantastyczną karnawałową ( i nie tylko ) przekąskę , tzn. chrust lany. Fantazyjne „esy floresy” wylewany na gorący tłuszcz tworzą chrupiące przekąski , idealne do zajadania na imprezie czy przed tv. Spróbujcie! Nie tylko w Tłusty Czwartek ! Polecam! SKŁADNIKI: ( dla 4 osób ) * mąka pszenna – 200 g * mleko – 150 ml * jajko(...)garnku rozgrzewamy olej, na łyżkę nabieramy porcję ciasta i wylewamy na tłuszcz tworząc fantazyjne wzorki. Smażymy kilkanaście sekund na złoto, odsączamy na papierowym ręczniku. Posypujemy cukrem pudrem! UWAGA! Do szybkiego zajadania

Ostra na Słodko
Tarta z figami i serem z pleśnią niebieską 90

Wytrawna tarta z figami i serem z niebieską pleśnią . Ciasto : 250 g mąki pszennej, 100 g zimnego masła, 2 jajka, sól, 1 płaska łyżeczka proszku do

królestwo garów
Orzechowo-jogurtowy dip do owoców – kremowy i aksamitny 265

Są takie smakowe pary w zakamarkach spiżarki i lodówki, obok których ciężko przejść obojętnie. Tak jest na przykład z połączeniem krewetek z czosnkiem, świeżego chleba z

Karo in the Kitchen
Pierogi z piekarnika z mąki grochowej z soczewicą i dynią makaronową 233

Zachęcam do stworzenia tych pierogów razem z dzieckiem. Szkrabina wałkowała swoim wałkiem, wycinała kółeczka szklanką a nawet zrobiła kilka swoich pierogów :) Nie bójcie się bałaganu, posprząta

Szkrab Je Sam
Brownie z buraków, najzdrowszy deser? 137

Ostatnio co zrobię jakiś przepis to wydaje mi się że, już było coś podobnego tylko trochę inna mąka albo zamienione składniki. Browni już przygotowywałem z cukinii

PaleoLife
Najlepsze kluski bezglutenowe (paleo) 159

Kluski śląskie(gumiklyjzy) były u mnie w domu od zawsze. Zapewne wielu z Was je zna i pojawiają się regularnie na stole, ale na bank jest

PaleoLife
Jajka faszerowane na 3 sposoby 1070

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jajka faszerowane to tradycyjna Wielkanocna przystawka. Ja mam dla Was dzisiaj trzy pomysły na jajka faszerowane, idealne na świąteczne

Marta Gotuje
Gniazdka makaronowe z jarmużem 164

znam osoby, która nie lubiłaby  Lasagne -  klasycznej zapiekanej  z mięsem, pomidorami, beszamelem i serem czy też Paccheri (grube rurki) nadziewane pysznym farszem. Makaron to sposób na szybki posiłek jak i wystawne przyjęcie.  Dobry i dobrze ugotowany makaron  nie potrzebuje wiele, by stać się pysznym daniem. Wystarczy odrobina dobrego sosu i szczypta startego  sera(...)kurczaka z rożna czy plasterki łososia wędzonego lub innej rybki. Możecie wykorzystać do niej makaron pozostały z dnia poprzedniego lub ugotować go w czasie przygotowania sosu i dodatków. Do przekąski możecie użyć różnego typu makaronu, który  można  ułożyć się w gniazdka.  Mogą to być   Wstążki Dlugie nr 11 ,  Gniazda Wstążki nr 50 ,  Gniazda Nitki

Gotuj Sam!
Burgery z pieczonych buraków i kaszy jaglanej 156

Wegetariańska wersja burgerów lub jak kto woli kotletów sprawdza się równie dobrze jak ta mięsna. Od czasu do czasu nawet zdeklarowany mięsożerca może skusić się na

Kulinarne Inspiracje
Omlet z papryką i oliwkami 159

Na weekendowe śniadanie postanowiłam przygotować omlet z papryką i oliwkami z dodatkiem sera feta, pietruszki i mięty. Przepis na ten omlet pochodzi z kuchni libańskiej, która

Codzienne Gotowanie
Strucle z jabłkami. 176

pieczenia i wysypujemy na stolnicę, dodajemy pokrojone w kosteczkę masło, żółtka i śmietanę, wyrabiamy za pomocą noża (kroimy tak długo, aż uzyskamy coś na kształt kruszonki), a następnie szybko wyrabiamy dłońmi (jeśli nie chce się skleić dodajemy trochę kwaśnej śmietany). Wkładamy do lodówki na 60 minut. Jabłka obieramy, dzielimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki. Ciasto wyjmujemy(...)olej i smażymy strucle z obu stron na złoty kolor. Pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sprawdzą się zarówno na podwieczorek, drugie śniadanie, jak i jako słodka przekąska o każdej porze dnia. Polecam

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania