Witajcie, niebawem szykuje się całkiem ciekawa impreza w uwielbianym przeze mnie stylu z dawnych lat. Taki chwilowy wehikuł czasu świetnie przygotuje Was do tego ciężkiego powakacyjnego
Kuchnia PROzdrowotnaDzisiaj przedstawiam Wam banalny w wykonaniu, ale nietuzinkowy w smaku deser - Pudding z nasionami Chia tzw. szałwią hiszpańską. Dostarczają ogrom składników odżywczych, a zawierają mało kalorii
Be Fit Be Strongpewno wielu z was tak robiło , a potem raczyło swoich znajomych czy rodzinę . Tak więc słonecznik używamy również do wypieku chleba czy bułeczek . Osobiście lubię go jaką przekąskę np w pracy metoda sprawdzona prze zemnie w 100% . Słonecznik łuskany możemy przechowywać w suchym i chłodnym miejsce. Takie warunki pozwalają na przechowywanie słonecznika przez kilka miesięcy. Słonecznik(...)świetnie pasuje do curry i doskonale łączy się z miętą, która nadaje jej pikantny posmak. W odróżnieniu od innych roślin strączkowych, nie musi być namaczana przed ugotowaniem, gdyż bardzo szybko chłonie wodę.Soczewica to również "baza" dla innych produktów. Z mielonej otrzymuje się mąkę. Mąka ta popularna jest przede wszystkim w krajach azjatyckich, gdzie przygotowuje się z niej m.in. chleb
Różowa kuchniazdrowy posiłek." Muszę przyznać, że sięgnęłam po tę pozycję z ogromną ciekawością i zainteresowaniem, bo mnie też ten problem dotyczy. W książce znajdziemy proste, odpowiednio zbilansowane, zdrowe i szybkie w przygotowaniu tygodniowe menu do pracy, inspirowane smakami światowych kuchni. Książka składa się z trzech części: Poza strefą kulinarnego komfortu Menu jesienno-zimowe Menu wiosenno-letnie W pierwszej części znajdziemy bardzo(...)dzień przynależy do kuchni z innego kraju. Znajdziemy tu dania tureckie, izraelskie, hawajskie, gruzińskie, hiszpańskie..., czyli tak naprawdę kolorową kuchnie z całego świata. Przepisy są podzielone na śniadania, obiady, przekąski, kolacje i desery. Książka jest okraszona przepięknymi i bardzo smakowitymi zdjęciami wykonanymi przez autorów "Jedz i pracuj". Przepisy, co jest bardzo ważne, nie są zbyt skomplikowane i ich przygotowanie
Kulinarne przygody GatityŚwięta minęły, a teraz powoli zaczynamy szykować się do sylwestrowej nocy i karnawałowych szaleństw. Dzisiaj więc podrzucam Wam pomysł na przekąskę, czyli szpinakowy farsz zawinięty w delikatne ciasto filo, która doskonale sprawdzi się jako jeden ze składników imprezowego domówkowego menu. Doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Czas(...)Odstawiamy do przestygnięcia. Następnie wkruszamy do niego biały ser, fetę i dodajemy przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy, Ciasto delikatnie wyjmujemy z opakowania. Trzeba pamiętać, że jest ono bardzo delikatne i szybko wysycha, dlatego zaraz po wyjęciu z opakowania warto je przykryć wilgotną ściereczką. Ciasto ( 7 płatów jeden na drugim) układamy na blacie i kroimy na 7 równych części. na brzegu jednego
Kulinarne przygody GatityCiasto: 150 g mąki pszennej 100 g masła 1/2 jajka 1/2 łyżeczka soli Wierzch: 10 pomidorków koktajlowych (czerwonych i żółtych) 15 dag żółtego sera (np. gouda
Qchnia po prostuMój czteroletni syn ma bardzo okrojone menu. Nie przepada za nowymi smakami i niestety wszystko co chcę mu pokazać, a czego nie zna, musi odbywać się
BaRepasprzygotowane roladki to świetna przekąska lub dodatek do obiadu. Smakuje na cieplo, jak i na zimno. Składniki: Szpinak mrożony 30 dag Jajka 3 szt. Mąka tortowa 3 łyżki Mleko 2 łyżki Masło 1 łyżka Sól do smaku Składniki na nadzienie: Ziemniaki ugotowane ½ kg Twaróg 20 dag Cebula biała 1 szt. Sól i pieprz do smaku Olej do smażenia Tłuszcz(...)stopni na 20 minut. W międzyczasie przysmażyć na oleju posiekaną cebulę i wymieszać z ziemniakami, zmielonym serem i przyprawami do smaku. Upieczone ciasto szpinakowe posmarować przygotowanym farszem i szybko zwinąć
Tradycyjna KuchniaSezon truskawkowy trwa, więc i ciasta z truskawkami muszą być. Dzisiaj przygotowałam słodką przekąskę truskawkową, czyli ciasto półkruche z pieczonymi truskawkami i rabarbarem oraz kruszonką. Ciasto z truskawkami wręcz rozpływa się w ustach. SKŁADNIKI : 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki cukru 125 g margaryny 2 jajka 1 łyżka z czubkiem mąki ziemniaczanej(...)przekładamy do garnka z brązowym cukrem. Prużymy około 20 minut, aż płyny znacznie odparują. 1 łyżkę mąki ziemniaczanej mieszamy w 1/4 szklance wody i wlewamy do rozgotowanych owoców i szybko mieszamy. Masę owocową odkładamy do ostygnięcia. Margarynę ucieramy z cukrem, następnie dodajemy jajka i dalej ucierając wsypujemy mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto jest dość luźnej konsystencji ale takie
Kulinarne Fantazje Mariolikawałki crunchy duże kawałki czekolady duża zawartość błonnika duże zawartości nasion chia i niespodzianki w postaci orzechów laskowych Idealne by rozpocząć każdy dzień, by pochrupać coś w ramach zdrowszej przekąski, by urozmaicić nie jeden pyszny deser. Polecam! Warto zapoznać się z pełną ofertą 4healt , bo jest naprawdę ciekawa i co najważniejsze smaczna W ofercie znajdziecie 3 rodzaje musli(...)Kruche ciasto: 200g mąki pszennej 120g masła 90g cukru pudru 1 jajko szczypta soli Przygotowanie: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, szczyptę soli, masło (siekamy je) i wbijamy jajko. Szybko zagniatamy ciasto na jednolitą masę (ciasto będzie lekko klejące). Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni (grzanie góra-dół
Słodkie okruszkiKolacja z cyklu "zrób se sam". Tylko zamiast Adama Słodowego w roli głównej program prowadzi Agnieszka S. Wpadam do kuchni, łapię cebulę, i co
Dieta Rozdzielna i Zdrowie400 g szpinaku, 200 g boczku, 2 ząbki czosnku, gałka muszkatołowa, ostra papryczka, 250 g twarogu solankowego wędzonego*, 500 g mąki pszennej, 250 g zimnego masła
królestwo garówadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki faszerowane mięsem mielonym – idealnie nadają się na przekąskę, a nawet jako pyszny obiad :) Niestety nie są one wdzięcznym modelem do zdjęć, ale mam nadzieję, że mimo wszystko się na nie skusicie :) Pieczarki faszerowane mięsem mielonym – Składniki: 10 bardzo dużych pieczarek 3 małe cebulki 200g mięsa mielonego wołowego 2 jajka 2 ząbki czosnku papryka słodka(...)podsmażyć. Kolejno dodać mięso mielone, pieprz, sól, paprykę słodką i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć kilka minut aż mięso będzie dobre. Na koniec dodać dwa rozbełtane jajka i szybko przemieszać całość na patelni. Zestawić z palnika. Ser potrzeć na tarce o dużych oczkach. Do wnętrza każdej pieczarki nałożyć wcześniej przygotowany farsz z mięsa mielonego. Zapiekać w temp. 180C przez
Kulinarne PrzebojeJajka z majonezem często goszczą na naszych biesiadnych stołach. Często kiedy przygotowuję jajka na twardo łączę majonez z ostrym chrzanem, taka wersja smakuje obłędnie! Jajka na
Zasmakuj KuchniSłoneczne dni nie odpuszczają, a na straganach pojawiają się wspaniałe owoce. Dlatego ostatnio stawiam na lekkie owocowe pyszności Dziś zapraszam Was na lekki deser borówkowy . Uwielbiam
Słodkie okruszki