Mieszkamy w takim klimacie, że najsmaczniejsze zioła – świeże, soczyste i najbardziej aromatyczne – dostępne są u nas tylko latem. Zimą nie ma większego problemu z kupieniem kilku
Karo in the KitchenŚwięta, Święta i po Świętach.. Tak to niestety bywa, że to, na co tak długo się szykujemy, szybko mija i wracamy do codzienności. Jednak przed
two broke sistersŚwietny pomysł na przygotowanie błyskawicznego obiadu - mięso z udek kurczaka usmażone z cukinią i pomidorkami koktajlowymi. Pycha :) Poniższe danie świetnie smakuje z ugotowanym ryżem lub
Ugotowaćpowinno nam zawierać zbyt dużo czasu, tak aby przed wyjściem z pracy móc go szybko zrobić, więc klejenie pierogów czy smażenie tłustych mięs odpada! Ten posiłek ma nam dostarczyć przede wszystkim energii niezbędnej do wykonywania czynności w pracy, pozwolić być lepiej zorganizowanym, musi się dać w łatwy sposób zjeść, i powinien być dostosowany do miejsca pracy- jeśli nie masz(...)drogę, to bogactwo witaminy A. Ułóż pomidorki koktajlowe, posiekany seler naciowy, pokrojoną w plastry figę, skrop olejem kokosowym i sokiem z limonki. Na wierzch ułóż orzechy laskowe. Gotowe! Danie możesz jeść na zimno jak i na gorąco! Na zdrowie! Niech to będzie aktywny i udany dzień! Smacznego! Przepis zgłaszam do konkursu
SMYKWKUCHNIKolorowy obiad bez mięsa? Jeśli mam wybór – wybieram bakłażana. Żeby był zdrowszy niż ten w wersji smażonej, który ‘pije’ dużą ilość tłuszczu, wystarczy go tylko posmarować
Karo in the Kitchenpuszyste jednocześnie. Gotowe ciasto poddajemy procesowi wyrastania dwa razy- po pierwszym zagnieceniu dałam mu odpocząć około 30-40 minut w ciepłym, ustawionym na 50⁰C piekarniku, przykryte folią spożywczą. Ciasto podwoiło za ten czas swoją objętość. Drugie wyrastanie serwujemy mu już po szybkim uformowaniu bochenka- i to jest czynność której przy ciastach drożdżowych czy na zakwasie nie można pominąć
Karo in the KitchenPyszny, lekki i szybki torcik z kremem o delikatnym smaku limonki oraz z owocami kiwi pod galaretką :) Wiem, galaretka na owocach kiwi nie ma prawa się zsiąść. A ja mówię że jednak się da :) Kto nie wierzy niech sam spróbuje :) Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 200 ml śmietany
Na Ciasteczkowych Papierachzielony krem ze szpinaku i awokado, ochoczo zabrałam się za gotowanie. Zupę przygotowuje się szybko i prosto, nawet za wiele kroić nie trzeba. Smakuje jak wiosna - szpinak z czosnkiem zawsze stanowią zgrany duet, awokado nadaje jej niezwykle kremowej konsystencji, a słodycz mango sprawia, że danie ma naprawdę wyjątkowy charakter. Ja się nie mogłam jej oprzeć, i mało brakowało
Pożeraczka, czyli raz adobrzeZupy to nasze dobro narodowe :) a ja jestem wierną ich fanką! Dlatego dzisiaj prosty przepis na szybką i smaczną zupę z zielonych warzyw. Składniki: 200 g
Taste Of My Daypołowy cytryny Składniki na ciasto na spód : 30 dag mąki, ja dałam 15 dag krupczatki i 15 dag zwykłej pszennej 10 dag cukru 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 15 dag masła Przygotowanie : Z mąki, masła, proszku i cukru zagniotłam szybko kruche ciasto, zostawiłam na 15 min. w chłodnym miejscu Po tym czasie rozwałkowałam i wylepiłam nim blaszkę
Proste PotrawyOstatnio bardzo polubiłam jarmuż:) i bakłażana. Są to teraz składniki, które królują w mojej kuchni:) Tu w wersji szybkiego śniadania/obiadu. Jem zdrowo: Bakłażan z jarmużem
CoolinarniePLSkładniki: 1 papryka żółta 1 papryka zielona 2 papryki czerwone 1 szkl czerwonej soczewicy 1 papryczka chili pęczek pietruszki 1 bakłażan 2 łyżeczki musztardy rosyjskiej lub
Luźna Kuchniabiedne domostwo. Gospodyni przerażona tym, że miałaby podać zwykły rosół głowie państwa dodała na szybko do rosołu żółtko od jajka mające sprawić by zupa stała się delikatna, aksamitna a przez to bardziej szlachetna, na wierzch dodała grzankę i posypała ją serem. Król był zachwycony daniem, które od tej pory stało się jednym z ulubionych dań na dworze
KreatywnePinyTruskawkowo-jabłkowy dodatek deserowy powstał, gdy domownikom znudziły się standardowe dodatki do naleśników. Jego wykorzystanie zależy od naszej wyobraźni. Mus można jeść samodzielnie, z
Słodkie okruszkiPaprykarz – tradycyjne danie kuchni węgierskiej, chociaż u mnie mniej tradycyjnie, bo z polędwiczką wieprzową a nie z kurczakiem. Soczyste kawałki mięsa w pysznym śmietankowo-pomidorowym sosie z papryką, podane z makaronem. Szybki i przepyszny obiad dla całej rodziny. Polecam! Przepis znalazłam tutaj . Scroll down for recipe in English Węgierski paprykarz z polędwiczką wieprzową (4 porcje) Składniki
karmelowy