Dzisiejsze ciasto spełnia wszystkie wymogi idealnego deseru na upały, jest nie tylko orzeźwiające, ale też jest szybkie w wykonaniu i nie trzeba go piec. Bardzo smakowało moim domownikom i kolegom z pracy. :) Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach
Przepisy AleksandryWszelkie desery i słodkości to zdecydowanie moje ulubione dania. Zarówno jeśli chodzi o ich przyrządzanie jak i konsumowanie ;) Nie oszukujmy się-mogłabym jeść słodkości na okrągło, od świtu do nocy. Oczywiście taka dieta szybko by zrujnowała moje zdrowie i sylwetkę...ale gdyby tak stworzyć coś słodkiego i jednocześnie zdrowego, pożywnego? Np. kaszę. kasza jest zdrowa. Kaszę można jeść
Zawsze głodna!Pieczarki faszerować można na wszelakie sposoby. Dziś polecam Wam pieczarki zapiekane z kuskusem i serem feta. Danie doskonałe na lekki obiad lub jako zimna przekąska. Dobre samo lub w towarzystwie mięsa i sałaty. Spróbujcie koniecznie, bo nie dość, że smaczne to jeszcze szybko się robi. Składniki: 10-15 dużych pieczarek ( ilość zależy od wielkości kapelusza - moje były powiedzmy średnie
kolorowotorcikowojest łatwe ;) ) przychodzi taki moment, kiedy najwyższy czas coś zjeść. Coś niesłodkiego. I najlepiej żeby było szybko,bo czasu szkoda. I jeszcze lekko, bo czerwone spodnie nie chciały się dopiąć (pewnie skurczyły się w praniu ;) ) Dzisiaj więc klasyk kuchni włoskiej i jednocześnie danie z kategorii "prościej być nie może", czyli makaron z czosnkiem i chili podsmażonymi na oliwie. Danie
Pełny talerzświeżych warzyw, w tym bardzo zdrowe kiełki (my namiętnie zajadamy się kiełkami brokuła). Wszyscy uwielbiamy to danie, bo smakuje rewelacyjnie, a "wisienką na torcie" jest tu sos czosnkowy, którym polewam wszystkie składniki. Bez niego tortilla nie smakowałaby tak bosko:) Jeśli chcecie zatem szybko i smakowicie nakarmić rodzinę (lub tylko siebie :DD) to ta potrawa jest właśnie
Słodko-Słony Świat Ilonybyły pyszne i upiekę je jeszcze nie raz. Zrobiłam z podwójnej porcji. Drożdży dałam 1 i 1/2 łyżeczki. Warto upiec 2x więcej - porcja jest bardzo mała - i część ewentualnie zamrozić. Mnie się zamrozić nie udało - bułki zostały zjedzone za szybko. składniki (12 małych lub 8 większych)1 jajo100 ml mleka225 g pszennej mąki chlebowej1/2 łyżeczki
Stare GaryPropozycja na szybki i bardzo aromatyczny obiad.Proste składniki takie jak kiełbaski,cebula i ziemniaki za sprawą dodatków mogą zostać podniesienone do rangi przysmaków.Tak jest właśnie z tym daniem,niby bardzo pospolite składniki,a smak potrawy nadzwyczajny.Bratwurst,smażone kiełbaski z czerwoną cebulą duszoną w czerwonym winie i aksamitne ziemniaczane puree - prosto i pysznie.Składniki:250 g czerwonej cebuli3 łyżki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Makaron z sosem słodko-kwaśnym (sweet & sour sauce) to pożywne danie o charakterystycznym, niezwykłym smaku. Kompozycja owoców z ostrzejszymi składnikami nadaje mu wyjątkowości i dzięki temu potrawa ta zyskała popularność na całym świecie.W wersji "na szybko" możemy użyć gotowego sosu. Jednak gdy mamy ochotę na dłuższe spędzenie czasu w kuchni zachęcam do zrobienia go samemu, bo naprawdę
Słodka StronaOryginalny przepis na amerykańskie placuszki zwane Pancakes'ami . Delikatne, złociste, rozpływające się w ustach danie serwowane głównie na śniadanie. Pancakes'y przeważają w wersji na słodko, jako deser, a w Polsce myślę, że nieraz wystąpią na stole jako smaczny i szybki obiad.Oryginalne Amerykańskie Pancakes'y - Składniki:135 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli
Słodka StronaJeden z tych obiadów na szybko. Na usmażenie dwóch steków, naszykowanie sałaty i szparagów nie potrzebujecie więcej niż 20 minut. Wróciliśmy z rowerów. Zmęczeni. To była
Karo in the Kitchenkolor, to tylko niektóre zalety tego smacznego dania. Prosta , nie wymagająca zbyt dużego nakładu pracy potrawa jest zdrowym, wartościowym posiłkiem dla dzieci i dorosłych. A dla mnie tak jak każde risotto to kolejny sposób na przygotowanie pysznego i szybkiego obiadku. Składniki: /4 porcje/ 360 g ryżu arborio/lub inny(...)powinno gotować się na małym ogniu ok.15-20 minut /do stanu al dente/. -Przez cały czas należy dolewać bulion , a pod koniec gotowania zwrócić uwagę na konsystencję dania /po przełożeniu na talerze risotto powinno się lekko rozlewać/. -Ok.5 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone liście szpinaku, odrobinę ostrej papryczki, wymieszać . -Gotowe risotto zdjąć
Zakamarki mojej kuchniOstatnio zamieściłam przepis na trzyminutowe ciasto. Dostałam od Was pytania na mail czy nie dałoby się zrobić go w innej wersji. Ależ oczywiście. Czasami robię sobie takie pięciominutowe ciasteczka biszkoptowe z czekoladowym kremem. Czemu pięciominutowe - bo tyle mniej więcej czasu zajmuje ich przygotowanie. Są idealne, gdy mamy ochotę na tzw. "małe co nieco". Składniki: Na ciasto: 3 łyżki mąki pszennej(...)czasie rozpuszczamy czekoladę ze śmietaną w garnku z grubym dnem. Wyciągamy gotowy placek. Kładziemy na desce i wycinamy nim kółka. Na połowę kółek nakładamy nasz krem czekoladowy (szybko). Na wierz kładziemy kółko bez kremu.Posypujemy cukrem pudrem i kładziemy odrobinę sosu wiśniowego lub ulubionego dżemu. W zależności od "formy" i wielkości kółek wyjdzie kilka ciasteczek. Mi wychodzi około 4-5, czyli
Słodkie okruszkijednak niedosyt wciąż zostawał. Rozwiązanie sytuacji było jasne. Było pyszne i szybkie. Sałatka. Szpinak pojawił się w pierwszej kolejności, oliwki dołączyły chwilkę później, ananas dopasował się idealnie ale brakowało tym razem tego "CZEGOŚ". Kolejne składniki tworzyły bajeczne połączenie, ale to jeszcze nie było to czego danego dnia szukałyśmy. Postawiłyśmy więc na... czarny kawior. I to właśnie on był poszukiwany(...)pół z czerwoną), - Olej/Oliwa z oliwek, łyżka - dwie, - Majonez, 2-3 łyżki (najlepszy domowy :)) - Pieprz czarny, do smaku - Pieprz cayenne, do smaku - przyprawa domowa typu vegeta, do smaku, WYKONANIE: Szybko, łatwo i przyjemnie: Szpinak myjemy, osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałeczki. Kapustę i cebulę kroimy w pióra, ananasa, paprykę i mozzarellę w kostkę, oliwki w pierścienie. Olej/oliwę, majonez, przyprawy mieszamy
Wypisz WymalujPROSTY PRZEPIS NA DOBRĄ PIZZĘ Pizza nie od dziś stanowi jedno z ulubionych dań milionów ludzi na wszystkich kontynentach. Jej korzenie sięgają XVIII-wiecznych Włoch a konkretnie Neapolu, w wieku XX wraz z włoską emigracją trafiła do USA, gdzie szybko stała się niezwykle popularną potrawą. Podstawowym sekretem smacznej pizzy jest zrobienie dobrego ciasta. Pozostałe składniki można dowolnie modyfikować
Aromatyczne PodróżePyszna i orzeźwiająca zupa, stworzona na upalne lato. Świeża, optymistycznie zielona. Pachnąca i sycąca, pełna błonnika i białka. Taki ogórkowy chłodnik spotkacie na Bałkanach –najbardziej popularny
Karo in the Kitchen