sobie zrobienia ciasta francuskiego... Nie mniej jednak czasami nachodzi mnie taka ochota na 'coś słodkiego' a w domu nie mam nic takiego. Dlatego dziś właśnie zrobiłam na szybko te rogaliki z ciasta francuskiego z marmoladą. Nic więcej tam nie ma oprócz jeszcze jajka, którym posmarowałam wierzch rogalików. Pyszne
Smaki Przyprawy i KoloryDzisiaj ciasto na pożegnanie wakacji. Szybkie, smaczne i chyba dość popularne. Można bez owoców, można z owocami. U mnie ostatnio królują śliwki. Bardzo lubię ich smak, kiedy wtopią się w ciasto. Przepis zaczerpnęłam ze strony Danusi . U mnie inne owoce i małe zmiany. SKŁADNIKI 3 szklanki mąki tortowej 1 budyń śmietankowy bez cukru ( 40 g) 1 szklanka
W kuchennym oknie EwyWykonanie: Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę wraz z kakao. Zrobić dołek w mące, dodać żółtka, cukier,cukier waniliowy,rozdrobnione zimne masło, proszek do pieczenia,wodę. Wszystko szybko zagnieść na jednolite ciasto. Uformować kulę owinąć w folię i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Po schłodzeniu odkroić 2/3 ciasta, a resztę pozostawić. Ciasto rozwałkować i wyłożyć dno blaszki wyłożonej papierem
O kuchni z uczuciemkruchego ciasta: wszystkie składniki na spód umieszczamy w misce, dokładnie mieszamy przy pomocy ostrego noża, dodatkowo siekając masło na drobniejsze kawałki. Gdy będzie konsystencji mokrego piasku, szybko zagniatamy na jednolite ciasto, formujemy kulkę, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut. 2. Teraz karmelizujemy pomarańcze - Na szeroką patelnię wsypujemy cukier puder, zalewamy wodą i podgrzewamy na średnim ogniu
My Culinary Artsobie zrobienia ciasta francuskiego... Nie mniej jednak czasami nachodzi mnie taka ochota na 'coś słodkiego' a w domu nie mam nic takiego. Dlatego dziś właśnie zrobiłam na szybko te rogaliki z ciasta francuskiego z marmoladą. Nic więcej tam nie ma oprócz jeszcze jajka, którym posmarowałam wierzch rogalików. Pyszne
Kulinarna rozmowaPamiętacie tarteletki z kruchego piwnego ciasta z owocami ? Ciasto bazowe wykorzystałam tym razem do pieczonych pierożków ze szpinakiem. Wyszło niesamowicie smacznie. Można takie pierogi przygotować na
Codzienna kuchnia niecodziennamąki, 2 szklanki gorącego mleka, 1/2 łyżeczki soli, 1 i 1/2 łyżki oleju. Mąkę przesiać, dodać sól, olej oraz gorące mleko. Dokładnie wymieszać. Szybko zagnieść gładkie elastyczne ciasto. Przykryć lnianą ściereczką i odstawić do ostygnięcia. Farsz: 2 kg kapusty kiszonej, szklanka suszonych borowików, 3 cebule, 2 liście laurowe, 3 kulki ziela
Z miłości do słodkościadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szybki deser w pucharku Deser w pucharku to idealny pomysł na małe co nieco, szczególnie w upalne dni. Kiedy nachodzi nas ochota na coś słodkiego, a nie chcemy włączać piekarnika by upiec jakieś ciasto, z pomocą przychodzą nam desery. Pyszne, słodkie przekąski, które można przygotować w mgnieniu oka. Taki deser w pucharku z pewnością zaspokoi naszą ochotę
Przepiski.plBlok czekoladowy pomarańczowo piernikowy to moja propozycja dla zapracowanych i bez czasu na proste i bardzo szybkie do przygotowania, świąteczne ciasto bez pieczenia. Blok czekoladowy to ciasto mojego dzieciństwa, już zawsze będzie mi się dobrze kojarzyć z odświętnym czasem, dlatego sama też chętnie je przygotowuję. To również ciasto, którego przygotowania uczę moje dzieci, bo naprawdę nie jest trudne. Do takiego
Dorota Smakujeciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: – ciasto zebra – sernik tradycyjny – sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka – sernik z kajmakiem BROWNIE Przygotowanie: 1 h Składniki: – 350-400 g herbatników maślanych – 3,5 szklanki mleka(...)śmietanę, pół szklanki cukru i cukier waniliowy. Jak śmietana będzie już sztywna i jednolita, dodaj wystudzoną żelatynę szybko zmiksuj łącząc składniki. Tak przygotowaną śmietanę wstaw na dosłownie 5-7 minut do lodówki. Masa nieco stężeje i wtedy możesz włożyć ja na ciasto. Masę wygładź i posyp wiórkami kokosowymi. Ciasto wstaw do lodówki na min 1 h zanim pokroisz i podasz
nietylkopasta.plSzarlotka z połówkami jabłek , zwana też szarlotką cesarską to szybki, proste, a także tanie ciasto – idealne do kawy :) Przepis ten dostałam od Pani Stasi i tylko trochę go zmodyfikowałam o podmienienie margaryny na masło, a także zrobiłam większą ilość polewy. Reszta pozostała bez zmian, bo komponuje się idealnie :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szarlotka ta jest na bazie półkruchego ciasta(...)porzeczki. Wierzch szarlotki zaś wieńczy przepyszna polewa z gęstej śmietany i cukru pudru. Szarlotka ta najlepiej smakuje tuż po upieczeniu, ale i na następny dzień smakuje wybornie! :) Jest dość szybka w przygotowaniu. Jej wykonanie (nie licząc czasu pieczenia i oczekiwania) zajmuje niespełna 20 minut. Jabłek nie trzeba ani trzeć, ani kroić na mniejsze kawałki, więc wszystko przebiega ekspresowo. Połówki jabłek
Kulinarne Przebojenastrój. Szczególnie, jeśli po domowych bułeczkach jest możliwość zjedzenia domowego ciasta, popijanego pyszną, mocną kawą (Duńczycy innej nie pijają). Hmm ... Trzeba było coś upiec, i to szybko! U Bereniki znalazłam pomysł na ciasto dyniowe. Świetnie się to zgrało z faktem, że akurat wyjęłam z piekarnika kolejną porcję dyni przeznaczoną na puree. Pozostałe składniki miałam w domu, szybko więc zabrałam się
Pożeraczka, czyli raz adobrzemojprzepisna.pl | Kanadyjskie z gruszkami Spełnienie wielokrotnych próśb mojego męża. Czekoladowe ciasto z dużą ilością gruszek. Ciasto jest bardzo dobre, szybko się je robi, mój mąż jest nim zachwycony, czego można chcieć więcej ;). Zapraszam na Kanadyjskie z gruszkami. Nie znalazłam żadnego przepisu w internecie na to ciasto, więc musiałam po części wymyślać sama, a po części inspirację czerpałam z książki
moj przepis naDelikatne, puszyste ciasto jogurtowe, bez miksera, szybkie, delikatne i bardzo smaczne. Dziś z dodatkiem bakalii, bajeczne w smaku i bardzo proste w przygotowaniu; wystarczy wrzucić wszystkie składniki i wymieszać rózgą. Polecam przepis Ciasto jogurtowe z bakaliami SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej, przesianej 150 g gęstego jogurtu naturalnego greckiego 3 jaja ¾ szklanki oleju rzepakowego 1/2 szklanki cukru trzcinowego opakowanie cukru
Zasmakuj Kuchniciasta francuskiego z powidłami śliwkowymi, to pyszne ciasteczka, które sprawdzą się nie tylko do kawy, ale również na świąteczny stół. Przygotowuje się je bardzo prosto i szybko. SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego powidła śliwkowe około 200 g 1 jajko garść płatków migdałowych cukier puder do dekoracji WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem
Passions hobbies life