szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:412/2080)

Chrupiąca tarta z cukinią 201

wypadku należy mąkę przesiać do miski, dodać sól, masło pokrojone w kostkę i jajo. Wszystko rozcierać palcami, następnie dodać ser utarty na tarce o drobnych oczkach i wszystko szybko zagnieść. Gotowe ciasto rozwałkować (podsypując delikatnie mąką, gdyby się przyklejało do stolnicy) na szerokość trochę większą niż średnica Twojej tarty (u mnie forma do tarty o średnicy 28 cm). Ciastem wyłożyć

Moja Delicja
Tęczowy sernik z ricottą 153

posypka do dekoracji      Wszystkie składniki sypkie na kruche ciasto mieszamy ze sobą, dodajemy schłodzone masło pokrojone na mniejsze kawałki i miksujemy za pomocą haków do ciasta drożdżowego lub szybko zagniatamy ręką. Formujemy kulę i przekładamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie wyjmujemy, rozwałkowujemy i przekładamy do blachy, wyrównując palcami. Pieczemy 15 min pod obciążeniem

sama złodycz
Szybkie kremówki na biszkopcie 398

lekkim biszkopcie. W między czasie, gdy ciasto się piekło przygotowałam budyń na krem. Potem pozostało mi tylko utrzeć masę z masłem i przełożyć nią blaty ciasta. Kremówki w tej wersji są naprawdę szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne;) Jednak już niebawem zdradzę Wam przepis na zupełnie inną wersję tych pysznych ciastek... Biszkopt: 4 jajka,  budyń śmietankowy(...)Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo dosypywać cukier. Dodawać kolejno żółtka. Mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia oraz proszkiem budyniowym. Dodać do ubitych białek, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do przygotowanej blaszki o wym. 23x33cm. Piec około 30minut w temp. 180st. Przestudzić i przekroić na dwie równe części. Krem:  1 litr mleka 3,2%,  200g masła

Z miłości do słodkości
Blok czekoladowy 85

Jeden z deserowych symboli epoki PRL-u :). Ten przepis na tradycyjny blok czekoladowy jest w mojej rodzinie od lat. Jest to bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto które zawsze wychodzi. Prawdziwy smak i wspomnienia z dzieciństwa :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 margaryny 500 gram mleka w proszku 4 czubate łyżki kakao 16 łyżek wody 2 szklanki cukru 300 gram

Blog kulinarny S9.PL
Rustykalna bożonarodzeniowa tarta 145

szczypta soli 100 g zimnego masła, pokrojonego na kawałki 90 ml maślanki Mąkę, cukier puder, proszek i sól wymieszać na stolnicy. Dodać masło i maślankę, posiekać wszystko i szybko zagnieść jednolite ciasto. Owinąć folią i włożyć na 45 min. do lodówki. Nadzienie klik - wykorzystamy połowę nadzienia z przepisu Ciasto rozwałkować na okrąg, lekko podsypując mąką. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem

Słodkie inspiracje
Ciasto z jabłkami i orzechami 268

zaraz po powrocie z wakacji, kiedy nie zdążyłam jeszcze zrobić zakupów, a okazało się że goście już w drodze… a tu trzeba jeszcze posprzątać… Proste składniki, szybkie przygotowanie a ciasto rewelacyjne :)! Ciasto z jabłkami i orzechami – składniki: 2 jabłka 3/4 szklanki rozdrobnionych orzechów 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru pół szklanki oleju 4 jajka 1 łyżeczka proszku

UgotujmyTo.pl
Kruszone ciasto z migdałami- Sbrisolona con mandorle e ricotta 179

trochę bogatszą, bo zawierającą nadzienie z migdałów, ciasteczek amaretti i serka ricotty. Przepis dostałam od Pani R ó ż y (Signora Rosa), której bardzo dziękuję :-) Tym super szybkim i prostym ciastem przyłączam się do akcji Ciasta Świata . Polecam)  Kruszone ciasto z migdałami - Sbrisolona con mandorle e ricotta Składniki Ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g krupczatki 100 g cukru

Mia Cucina Sofieta
Muffiny dyniowe 70

jest bardzo istotny. Zbyt długie mieszanie składników spowoduje, że ciasto będzie twarde i nie wyrośnie . Dzieje się tak, ponieważ soda i proszek do pieczenia (który dodajemy do ciasta) w wilgotnym środowisku bardzo szybko aktywuje się . Oznacza to, że nasz środek spulchniający reaguje z innymi składnikami ciasta produkując gazy . Gazy te ulatniają się przez ciągle płynne powłoki naszego ciasteczka. Z tego(...)się przez nie spieczony szczyt naszej muffinki. Włożenie muffinek do nagrzanego piekarnika powoduje, że szczyt muffinki spieka się bardzo szybko i blokuję drogę ucieczki pęcherzykom gazu. Dzięki temu osiągamy piękny i spektakularny efekt wyrośniętej muffinki . Aby dowiedzieć się więcej o cieście ucieranym zajrzyj tutaj. Więcej przepisów z kategorii ciasta ucierane znajdziesz tutaj. Print Muffinki dyniowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating

SmartBake.pl
BABKA "PIEGUSEK" 140

Przedwczoraj ciasto jogurtowe z truskawkami zniknęło tak szybko, że wczoraj musiałam piec kolejne ciacho. Tym razem padło na pyszną babkę makową (dobrze, że ta nie została zjedzona w jeden dzień i dziś mam wolne od pieczenia ciasta) :) Uwielbiam to ciasto. Jest lekkie, mięciutkie i puszyste z dużą ilością maku. Szybko się je przygotowuje. Doskonale się sprawdza przy każdej okazji. Idealne

Zrób to smacznie
Królewska szarlotka z bezą 133

drobnego cukru 2 łyżki skrobi ziemniaczanej Szczypta soli Sposób przygotowania:  Ciasto kruche: Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać żółtka oraz pokrojone na kawałki masło, szybko zagnieść jednolite kruche ciasto, podzielić na dwie części jedną większą drugą mniejszą. Większą częścią wylepić spód formy wyłożonej pergaminem, ponakłuwać widelcem. Włożyć formę z ciastem do lodówki na 30 minut a mniejszą(...)ognia wsypać kisiel w proszku  i szybko wymieszać.  Odstawić do wystygnięcia. Beza: Białka jaj ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, cały czas ubijając wsypywać po łyżce cukru aż masa będzie gęsta i lśniąca, na koniec wsypać skrobię ziemniaczaną i wymieszać. Piekarnik nagrzać do 190*c włożyć blaszkę z ciastem i podpiec 15 minut na grzaniu góra dół

Wanilia i Kardamon
Łatwe ciasto miodowe... 197

minut ), aż będzie ładnie wyrośnięte i sprężyste w dotyku. Wyjmij z piekarnika i zostaw na kratce do ostudzenia.   Moje uwagi: * To nie jest jakieś wystawne, pokazowe ciasto, ale raczej szybki, prosty wypiek, nadajacy się w sam raz, jako zagryzka dla wracajacych ze szkoły dzieci; * Cynamon odrobinę przytłumia wszystko inne, w szczególności miód, dlatego chyba lepiej jest go pominać; * Dobrze

Lejdi of the house
kruche paluszki w czekoladzie 109

soli dodatkowo: tabliczka mlecznej czekolady (100 g) 2-3 łyżki mleka 3 łyżki drobnego kokosu Mąkę przesiać i posiekać z zimnym masłem. Dodać cukier puder, sól i żółtka. Szybko zagnieść gładkie ciasto, owinąć je folią i wstawić do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto podzielić na małe kulki a następnie formować z nich wałeczki o długości około 12 cm. Układać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Babka majonezowa 296

Ostatnio mam mniejszą wenę na pieczenie ciast i wybieram szybkie i łatwe przepisy. Takie jak na przykład ta babka. Jej wykonanie wraz z pieczeniem zajmie nam nie więcej niż godzinę. Babka dzięki dodatkowi majonezu jest wilgotna, nie za słodka i ma piękny żółty kolor, poza tym majonez w ogóle nie jest w cieście wyczuwalny. Musicie koniecznie wypróbować! Składniki

Z miłości do słodkości
Wytrawna włoska crostata 186

łyżeczki soli, łyżeczka soku z cytryny, 3 łyżki zimnej wody. Mąkę przesiać, dodać sól, zimne masło i serek mascarpone. Posiekać nożem. Dodać sok z cytryny oraz zimną wodę. Szybko zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię i włożyć na 20minut do lodówki.  Następnie rozwałkować i wylepić dno formy np. na pizzę, zostawiając odrobinę ciasto zwisającego poza brzegi formy. Farsz

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania