szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:407/2080)

3 BIT 128

Uwielbiam szybkie desery! W Internecie jest mnóstwo przepisów na to ciasto. Chyba każdy z nas, choć raz go spróbował. Ciasto bez pieczenia, które przygotujesz dosłownie w 30 minut! Czy to nie wspaniałe? Szybkie i mega słodkie. Dziś przedstawiam Wam moją wersję tego deseru. Zapraszam do wypróbowania.   Składniki: 6 paczek herbatników 1 puszka toffi Składniki na masę budyniową: 600ml mleka(...)ciepłą masę krówkową (zostawiamy 1 łyżkę masy do dekoracji). Toffi przykrywamy kolejną warstwą ciastek, na które wylewamy gorącą masę budyniową, którą również przykrywamy herbatnikami. Odstawiamy do wystygnięcia. Na zimne ciasto wykładamy ubitą śmietanę, którą dekorujemy masą toffi. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego

Słodki Zakątek
Najlepszy chlebek bananowy 297

moich przepisów na ciasta – sernik dyniowy – placek ze śliwkami – ciasto dyniowe z czekoladą – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami chlebek bananowy Przygotowanie: 50 minut Składniki: – 140 g miękkiego masła – 140 g cukru (białego(...)masłem na puszystą masę a następnie dodaj po jednym jajku i szybko zmiksuj do połączenia. Banany obierz i zmiksuj lub zgnieć widelcem. Do masła z cukrem dodaj mąkę, proszek o pieczenia i banany. Zmiksuj do połączenia. Formę (małą keksówkę) nasmaruj masłem i posyp mąką. Włóż ciasto. Ciasto możesz wykończyć przekrojonym na pół bananem. Piecz w piekarniku nagrzanym

nietylkopasta.pl
Kaczka faszerowana zapiekana w cieście 161

misce, dodać schłodzone, pokrojone w kostkę masło i smalec; rozetrzeć mąkę i tłuszcz w palcach do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Dodać jajka, wymieszać, dodać zimną wodę i kilkoma szybkimi ruchami zagnieść ciasto, zwinąć w kulę, owinąć folią i umieścić w lodówce na co najmniej 20 minut. 5. Wyjąć kaczkę z lodówki, rozłożyć na dużej desce skórą do dołu. Rozprowadzić farsz

GRUBY WAŁEK
PLACEK Z TRUSKAWKAMI I RICOTTĄ 304

warstwą delikatnego  sera ricotta i pyszną masa z truskawkami. POLECAM POTRZEBUJEMY: 175 g masła 300 g mąki 2 jajka 10 dag cukru Z podanych (zimnych) składników szybko wyrabiamy elastyczne ciasto. Formujemy kulę i wkładamy na 30 min do lodówki. 1/2 kg truskawek 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej łyżka cukru (brązowego) 240 g sera ricotta 1 jajko cukier waniliowy Truskawki

WYSPA SZCZĘSLIWA
Kruche rogaliki... 145

rogaliki o orzechowym smaku. Idealne z mocną i gorzką kawą. Łatwe i szybkie w wykonaniu, zawsze wychodzą perfekcyjnie. Do ich upieczenia potrzebne są foremki w kształcie rogalików i trochę wolnego czasu. Ich smak i świeżość utrzymuje się bardzo długo, dlatego można je bez problemu przechowywać. Składniki na ciasto(...)100g mąki pszennej 250g cukru pudru 125g mielonych orzechów włoskich 125g masła 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Sposób wykonania: Wszystkie składniki razem ugniatamy w misce. Wypełniamy foremki małą ilością ciasta, gdyż rogaliki szybko urosną podczas pieczenia. Piec w temperaturze 160 stopni Celsjusza ok. 15-20minut. Życzę Wam udanej zabawy Sylwestrowej! Szampańskiej imprezy, wspaniałych wrażeń, szczęścia w Nowym Roku, zdrowia

Kuchnia Pani Wiosny
Appeltaart 216

jajka Nadzienie: - 4 duże jabłka (szara reneta, jonagold) - garść rodzynek - 3 łyżeczki cynamonu - 2 łyżeczki jasnego curku trzcinowego - 2 łyżeczki cukru waniliowego - biały cukier - jajko Składniki na ciasto zagniatamy dość szybko i energicznie w kulkę, nie dopuszczając by masło nam się zbyt ociepliło. W składnikach celowo nie ma cukru. To dlatego, iż nadzienie naszego appeltaart i tak będzie wystarczająco słodkie

W mojej holenderskiej kuchni
Tarta z panna cottą i rabarbarem 58

Pyszna wiosenna tarta :). Kruche ciasto, panna cotta na bazie białej czekolady i pieczony rabarbar. Połączenie smaku słodkiego i kwaśnego, które po prostu uwielbiam! Tarta jest prosta w wykonaniu, choć wymaga kilkuetapowego przygotowania - najpierw pieczemy kruchy spód, pieczemy rabarbar, a na koniec przygotowujemy pyszną panna cottę. Wszystkie smaki wspaniale się ze sobą łączą, a tarta znika nie wiadomo kiedy...do ostatniego(...)żelatyny ( 3 łyżeczki ) + 2 łyżki zimnej wody Wykonanie: Kruche ciasto: Mąkę pszenną przesiać, wymieszać z cukrem pudrem oraz solą. Dodać jajko oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło i przesiekać wszystko razem nożem lub specjalną siekaczką do kruchego ciasta. Gdy składniki zaczną się łączyć i przypominać kruszonkę, szybko zagnieść jednolite, gładkie ciasto. Ciasto uformować w kulę, spłaszczyć ją, owinąć folią spożywczą

Opowieści z piekarnika
Łatwy sernik na ciastkach 109

prawda może niezbyt wystrzałowe ciasto, bo tylko i aż sernik. Klasyk, który również gości na wszelkiego typu imprezach okolicznościowych. Tylko, bo wiadomo, sernik to przeważnie ciasto raczej skromne z wyglądu, bez żadnych kremów, przekładek i kombinacji. Aż, bo dobry sernik, przynajmniej dla mnie, jest najlepszym wśród ciast. Dziś u mnie sernik łatwy i w miarę szybki do zrobienia. Bez ciasta

Waniliowe Improwizacje
Ciasto Tropikana bez pieczenia / No Bake Tropicana Cake 119

Ciasto Tropikana bez pieczenia  Ciasto Tropikana to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia z galaretką, ananasem z puszki i budyniem na herbatnikach . Ten łatwy przepis to świetny wybór dla początkujących, zawsze się udaje i zawsze dobrze smakuje. Zobaczcie, jak przygotować pyszne ciasto bez włączania piekarnika na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Ciasto Tropikana z galaretką(...)wrzątkiem). Polecam przygotować galaretki z użyciem gorącego soku ananasowego zamiast wody - wtedy nasze ciasto będzie naprawdę owocowe. Jeśli nie przepadacie za ananasem, możecie zamiast niego wykorzystać inne owoce. Z  kremem kokosowym dobrze skomponują się maliny lub brzoskwinie - nasze ciasto bez pieczenia na szybko jest bardzo uniwersalne, wykorzystajcie to, co najbardziej lubicie. Ciasto Tropikana z ananasem i kokosem

Lekcje w kuchni
Sernik z rabarbarem 125

Sernik z rabarbarem Kremowy sernik w kruchym cieście kakaowym z dodatkiem rabarbaru. Jest to łatwy i szybki wypiek, gdyż spodu ciasta nie musimy wcześniej podpiekać. Bardzo smaczny serniczek. Polecam!     Składniki: Ciasto: 230g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150g zimnego masła 3 łyżki kakao 1/3 szklanki cukru 1 jajko Masa serowa: 800g twarogu sernikowego 2/3 szklanki cukru

Blog z Apetytem
Wiosenny kwiatek drożdżowy z powidłami 89

Wiosenny kwiatek drożdżowy z powidłami Prosty sposób na piękny i przepyszny wypiek. Do jego przygotowania użyłam sprawdzonego przepisu na szybkie i niezawodne ciasto drożdżowe na suchych drożdżach. Oczywiście zamiennie można użyć drożdży świeżych, ale wówczas należy ich dodać 25 gram i wykonać zaczyn.     Składniki: Ciasto: 500g mąki 8g suchych drożdży 200ml ciepłego mleka 70g cukru 1 jajko

Blog z Apetytem
Rolowane drożdżówki z makiem, orzechami włoskimi i pomarańczami 97

Rolowane ciasto, czyli pomysł na szybkie drożdżówki z makowym nadzieniem. Metoda jest prosta, wyrośnięte ciasto rozkładamy na stolnicy, formujemy prostokąt, wykładamy nadzienie, zwijamy, jak roladę, kroimy i pieczemy. Po przekrojeniu rolady w rolkach farsz mamy zarówno na wierzchu, jak i na spodzie. Niby to nie przeszkadza, ale łapki możemy polepić. Jest na to sposób, przed ułożeniem pokrojonych ślimaków, część spodnią

Tajemnice Smaku
Sernik gotowany na herbatnikach 128

Bardzo szybkie i bardzo smaczne ciasto rozpływające się w ustach. Szczególnie polecam tym, którzy nie mają piekarnika.  Przepis na blachę 25 x 36 Co potrzeba na ciasto: 1000 g sera waniliowego z wiaderka, 200 g masła, 3/4 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, 4 jajka, 3 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru (40 g), ok. 350 g herbatników Petit Beurre

Bułka z Chlebem
Trójkąty francuskie z borówkami i śmietaną 120

Został mi kawałeczek ciasta francuskiego, postanowiłam więc zrobić z niego coś na szybko do kawy ;-) Składniki Ciasto francuskie Jajko żółtko Borówki garść Bita śmietana Gotowe ciasto francuskie rozwinąć,pokroić na kwadraty, złożyć na pół (a The post Trójkąty francuskie z borówkami i śmietaną appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
sernik kokosowy 159

śmietankowego szklanka cukru 1/2 szklanki oleju na polewę: 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki kokosowych wiórek dodatkowo: kilka bezików borówki amerykańskie Składniki ciasta wymieszać i zagnieść szybko. Tortownicę wyścielić papierem do pieczenia. Na dnie rozwałkować ciasto. Wstawić do lodówki na pół godziny.  Piekarnik rozgrzać do 200*C. Wstawić tortownicę z ciastem i podpiec przez

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia