Kruche babeczki z kremem waniliowo-cytrynowym (z serka homogenizowanego)

Kruche babeczki z kremem waniliowo-cytrynowym (z serka homogenizowanego)

Kruche babeczki z kremem waniliowo-cytrynowym (z serka homogenizowanego)

Mając sprawdzony przepis na korpusy do kruchych babeczek - zawsze piekę ich większą ilość i tym samym co jakiś czas przygotowuję je z przeróżnymi nadzieniami. Krem na bazie serka homogenizowanego również Wam opisywałam, a teraz chciałam Wam pokazać jak prezentują się moje idealnie kruche babeczki nadziane pyszną waniliowo-cytrynową masą. Całość nie tylko bardzo ładnie wygląda, ale również jest przepyszna! Polecam!   (około 30 małych babeczek) Babeczki: 1,5 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki - 315g;... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.