szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:402/2080)

Szybki piernik 127

poziomo na dwie części i przełożyć je powidłami śliwkowymi lub porzeczkowymi. Polać polewą czekoladową – w rondelu podgrzać i połączyć 100 g gorzkiej czekolady i 50 g masła. Szybki piernik Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Porcje 13 Składniki 100 g masło 2 łyżka kakao 2 łyżka miód gryczany 1 /2 łyżeczka cynamon 1 /2 łyżeczka kardamon 1/2 łyżeczka goździki mielone

Kucharzyca
Tarta z burakami, orzechami i tymiankiem, czyli sposób na buraki z barszczu 196

mąkę przesiać do miski, dodać sól, zimne masło pokrojone w kostkę i jajo. Wszystko rozcierać zimnymi palcami, następnie dodać ser utarty na tarce o drobnych oczkach i wszystko szybko zagnieść. Gotowe ciasto rozwałkować pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na szerokość trochę większą niż średnica Twojej tarty (u mnie ceramiczna forma do tarty o średnicy 28 cm) . Ciastem wyłożyć

Moja Delicja
bananowiec na kakaowych herbatnikach bez pieczenia :-) 172

Witam Kochani tego listopadowego wieczora Dziś przychodzę do Was z bardzo prostym i pysznym ciastem. Robi się je bardzo szybko. Jest to bananowiec bez pieczenia. Ciasto składa się z kilku warstw - kakaowe herbatniki-masa-banany-herbatniki-masa -banany oraz galaretka. Całość bardzo ładnie wygląda i świetnie smakuje. Banany nadają ciastu fajny zapach i posmak :-) Polecam gorąco zrobienie tego ciasta-warto

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Placek śliwkowy z kruszonką. 430

składa się z kruchego spodu, warstwy śliwek, masy śmietanowej z jajkami, cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem budyniowym. Całość posypana jest pyszną kruszonką z nutą cynamonu i kardamonu. Ciasto smakowało rewelacyjnie, zniknęło bardzo szybko. Nawet mój facet, który za ciastami nie przepada zjadł większość. To najlepsza rekomendacja :). Zapraszam serdecznie na chrupiące i czarujące ciasto ze świeżymi śliwkami!    PLACEK ŚLIWKOWY

Zakątek rozkoszy kulinarnych
CHLEBEK MLECZNY 120

Proste przepisy zaskakują najbardziej...Delikatny chlebek drożdżowy na mleku i słodkiej śmietance jest bardzo puszysty, mięciutki i wprost rozpływa się w ustach. Ciasto dobrze się wyrabia i szybko wyrasta. Jest plastyczne. Z wyrośniętego ciasta formujemy wałek i kroimy go na 16 części, które układamy w wysmarowanej masłem formie. Możemy podzielone na części ciasto upiec w dwóch keksówkach lub okrągłej tortownicy

cool and minty
Kurczak w cieście francuskim 152

Danie proste, szybkie i sycące. Kurczak w cieście francuskim kuchniasmakow.blogspot.com Składniki: 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka 4 plasterki sera żółtego 4 plasterki szynki 1 opakowanie ciasta francuskiego sól, pieprz, oregano, jajko 1. Filety z kurczaka oprószyć solą, pieprzem i oregano z dwóch stron. 2. Blachę wysypać mąką. 3. Ciasto francuskie rozłożyć, Przeciąć na pół. 4. Na jednej połówce położyć

Kuchnia smaków
Delikatnie cynamonowe ciasteczka z kaszy manny z płatkami migdałowymi 197

łyżki cukru i szczyptę cynamonu, całość mieszamy łyżką. Następnie dodajemy łyżkę mleka i wbijamy jajko, znów całość mieszamy łyżką. Na koniec dolewamy roztopione masło. Mieszamy szybko łyżką, po czym zaczynamy wyrabiać ciasto ręką do momentu, aż utworzymy(...)niego kulę. Miskę z ciastem (uformowana kula) wkładamy na 15 minut do lodówki. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Po wyjęciu z lodówki odrywamy kawałki ciasta i tworzymy w dłoniach szybko kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, spłaszczamy. Na wierzch każdego ciasteczka układamy płatki migdałów lekko je wbijając/wgniatając w ciastko

Słodkie okruszki
Najeżone ciasteczka z kaszy manny z nutą cynamonu 139

łyżki cukru i szczyptę cynamonu, całość mieszamy łyżką. Następnie dodajemy łyżkę mleka i wbijamy jajko, znów całość mieszamy łyżką. Na koniec dolewamy roztopione masło. Mieszamy szybko łyżką, po czym zaczynamy wyrabiać ciasto ręką do momentu, aż utworzymy(...)niego kulę. Miskę z ciastem (uformowana kula) wkładamy na 15 minut do lodówki. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Po wyjęciu z lodówki odrywamy kawałki ciasta i tworzymy w dłoniach szybko kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, spłaszczamy. Na wierzch każdego ciasteczka układamy płatki migdałów lekko je wbijając/wgniatając w ciastko

Słodkie okruszki
Kruche ciasto ze śliwkami 105

żółtka 250 g margaryny 1/2 kg śliwek węgierek Kruszonka: 1 żółtko 1,5 szklanki mąki 100 g masła 1 cukier wanilinowy 1/4 szklanki cukru Sposób przygotowania: 1. Składniki ciasta kruchego zagnieść szybko (ja to robię w mikserze) i rozłożyć rękami na blaszce 22 x 37 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Śliwki przekroić na pół i usunąć pestki. Połówki śliwek ułożyć

Na Ciasteczkowych Papierach
Prosty torcik z truskawkami i bitą śmietaną 421

Szukałam ostatnio szybkiego i prostego sposobu na ciasto z truskawkami, tak by owoce pozostały świeże (takie są według   mnie najsmaczniejsze), no i wykombinowałam takie właśnie ciasto, które może nie jest jakimś epokowym odkryciem, ale smakuje wyśmienicie :) Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka maki 1 łyżka kakao Nadzienie: 750ml śmietany kremówki 30% 2 łyżeczki cukru waniliowego

Smakowy Raj
Ciasto dyniowe ze skorupką 136

Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką formy. Wierzch ciasta posypać cukrem oraz pestkami dyni. Ciasto piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni. Gdyby wierzch ciasta w trakcie pieczenia zbyt szybko się rumienił, przykryć je pergaminem. Ciasto dodaję do akcji dyniowej

My simple kitchen
Ciasto drożdżowe z owocami z kaszą manną 175

Smaczne, szybkie i proste w wykonaniu ciasto drożdżowe z dwiema masami: śmietankową i waniliową z kaszy manny. Składniki na ciasto drożdżowe: ½ kg mąki, 3 dag drożdży, 1 szklanka ciepłego mleka, 8 dag margaryny, 8 dag cukru, tłuszcz do formy. Wykonanie ciasta drożdżowego: Drożdże wymieszać z cukrem i mlekiem, następnie z mąką. Wyrobić dokładnie ciasto, dodać rozpuszczoną margarynę i ponownie wymieszać

Tradycyjna Kuchnia
Fale Dunaju 229

dobrze znane Wam ciasto  Fale Dunaju, z dodatkiem soczystych jabłek i pysznym kremem budyniowym .            Ciasto jest proste w wykonaniu i szybko się je przygotowuje

Sama słodycz i szczypta chili
Szarlotka razowa 164

wymieszać razem z proszkiem do pieczenia, dodać cukier. Do mącznej mieszanki przetrzeć żółtka. Posiekać razem z zimnym masłem. Na koniec dodać tylko tyle kefiru, aby dało się połączyć ciasto w kulę. Szybko zagnieść, spłaszczyć i podzielić na 2 części. Jedną część odłożyć na 1 godzinę do lodówki. Drugą włożyć do zamrażarki. Piekarnik rozgrzać do 200°C. Blachę wyłożyć papierem

Pełny talerz

Proponowane wyszukiwania