szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:393/2080)

Budyniowe z jabłkami 202

PRZYGOTOWANIE: CIASTO   Do miski wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.   Dodać pokrojoną na kawałki margarynę, cukier i żółtka.  Połączyć składniki, szybko zagnieść kruche ciasto.  Ciasto podzielić na dwie części, włożyć do torebki foliowej i odstawić do zamrażalnika na 60 minut.   MASA BUDYNIOWA  Białka jaj ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę

Kuchnia Danusi
Mini serniczki z kremem truskawkowym 514

być w temperaturze pokojowej, składniki na ciasto oraz masło do kremu truskawkowego muszą być schłodzone - mąkę przesiać z kakao i cukrem, dodać zimne masło, posiekać, dodać żółtko i szybko zagnieść gładkie ciasto, schłodzić je 30 minut w lodówce - formę na muffiny wysmarować tłuszczem, ciastem wylepić cienko każde zagłębienie, nakłuć widelcem i podpiec przez 5 minut w 190-200 stopniach - temperaturę

Smakołyki Bereniki
Serowa tarta z cukinią, dynią i koperkiem 158

piekarnika. Starłem więc ją i zrobiłem z niej farsz do tarty na kruchym cieście. Dodałem do niego też dynię, ser ricotta i koperek. Składniki (na tartę średnicy 30 cm): ciasto: 2,5 szklanki mąki krupczatki 150 g zimnego masła ok. 150 g zimnej śmietanki 30 proc. szczypta soli farsz: ok. 400 g cukinii ok. 300 g dyni 1 cebula(...)plastry. Szybko razem wymieszać, najlepiej kilkoma ruchami pulsacyjnymi, by masło się nie rozgrzało. Wlać zimną śmietankę i ponownie wymieszać. Ciasto przełożyć z miksera na stolnicę i szybko zagnieść w płaski placek. Jeśli ciasto będzie zbyt sypkie, dodać jeszcze nieco śmietanki. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 20 minut. Po tym czasie ciasto wyjąć, rozwałkować na cienki placek

W SMAK
PLACEK Z TRUSKAWKAMI 93

placek z truskawkami Przepis na pyszny placek z truskawkami . Bardzo łatwe i szybkie do zrobienia ciasto z truskawkami, z małą ilością cukru, dominującą ilością owoców, wyśmienicie smakuje i pięknie się prezentuje. Ciasto truskawkowe idealne na każdą okazję.  Jak zrobić placek z truskawkami pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania.  Subskrybuj kanał RITA creative to będziesz na bieżąco

Rita creative
5 szybkich przekąsek z ciasta francuskiego (max. 3 składniki) 93

Tuż przed samym sylwestrem mam dla Was wpis zbiorowy z 5 pomysłami na szybkie przekąski z ciasta francuskiego z max. 3 składników (oprócz ciasta i ewentualnych przypraw). 2 propozycje na słodko, 1 wege i 2 z mięsem - każdy znajdzie coś dla siebie :) Ruloniki z parówką i serem Składniki na ok. 30 ruloników: 300 g ciasta francuskiego ok. 10 cienkich parówek

Czarnawisienka
Szybka tarta ze szparagami i szynką dojrzewającą 87

składników, a efekt końcowy jest bardzo apetyczny i smakowity. I takie przepisy uwielbiam 💓 Szybka tarta ze szparagami i szynką dojrzewającą Szybka tarta ze szparagami i szynką dojrzewającą   Czas przygotowania: 60 minut Proporcje na formę o wymiarach 24 x 24 cm Składniki:  1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko 2 czubate łyżki śmietany 18%  sól  pieprz szczypta chili

Kulinarne przygody Gatity
Ciastka czekoladowo - piernikowe 67

Mój synek bardzo lubi pomagać mi w kuchni i niemal codziennie pyta się mnie, czy piekę jakieś ciasto.  Żeby sprawić mu frajdę postanowiłam upiec z nim ciasteczka. Zdecydowałam się na zwykłe, kruche ciasteczka z dodatkiem kakao i przyprawy piernikowej. Ciasteczka szybko się robi, są bardzo smaczne i pachnące. Ciasteczkom można nadawać różne kształty, wycinając je dowolnymi foremkami. Można(...)pieczenia, przyprawę do piernika, kakao i cukier puder. Wszystkie składniki sypkie wymieszałam łyżką. Dodałam masło pokrojone na plasterki. Wbiłam jajko i dodałam jogurt naturalny. Z podanych składników zagniotłam szybko jednolite gładkie ciasto. Ciasto owinęłam folią spożywczą i schłodziłam w lodówce przez kilka godzin. Następnie ciasto podzieliłam na kawałki i każdy z nich rozwałkowałam na placek o grubości kilku milimetrów

Waniliowe Improwizacje
Ciasto z żurawiną na maślance 77

Dziś znów ciasto bez miksera, szybkie i łatwe z dodatkiem żurawiny ze słoika, na maślance. Mam swój sprawdzony przepis na jedną keksówkę, wracam do niego często. Przygotowanie takiego ciasta to chwila, sprowadza się do wymieszania składników suchych z mokrymi, wstawienie do piekarnika i gotowe. Zdarza się, że dodaję do ciasta kakao, sezam, suszone lub świeże owoce, wszelakie konfitury, dżemy, powidła

Zasmakuj Kuchni
Koszyczki z ciasta filo-napełnione szpinakiem,łososiem,suszonymi pomidoramim oliwkami i kaparami 208

Szybka, pyszna i elegancka przystawka. Nadzienie możena dowolnie modyfikować wedle włąsnego gustu. Smakuje  jako wytrawne dania, jak i na słodko. SKŁADNIKI 1/2 opakowania ciasta filo 500 g. szpinaku mrożonego 2 spore ząbki czosnku Kilka kawałków suszonych pomodorów Czarne oliwki Łosoś wędzony Kaparki Łyżka masła Olej Sól Pieprz Gałka muszkatołowa PRZYGOTOWANIE: Na maśle podsmażam czosnek, dodaję szpinak, woda musi odpawiwać

Kopystką po garach
Orzechowo - kawowy tort Wielkanocny 146

Kolejna szybka i Świąteczna propozycja, tortu Wielkanocnego. Z dużą ilością orzechów i kawy, a mimo to bardzo wiosenny i kolorowy.  Tortownica 25 cm  Składniki:  ciasto  1 jajko 1 łyżka wody 50 g cukru 100 g masła 100 g orzechów mielonych laskowych 150 g mąki masa 12 łyżeczek kawy rozpuszczalnej  16 łyżeczek żelatyny

Niezły Młynek
Sernik piernikowy 161

whisky. Jeśli nie lubisz whisky nie obawiaj się, nie jest ona bardzo wyczuwalna (też nie jestem wielką fanką tego alkoholu). Zapraszam do innych słodkich przepisów na świąteczne ciasta i ciasteczka: – szybki przepis na piernik – piernikowe muffiny – ciasteczka brownie – podstawowy przepis na pierniczki – ciasteczka migdałowe – ciasteczka z melasą – wafle z kajmakiem – kruche ciasteczka

nietylkopasta.pl
Tort kokosowy (Torta al cocco) 132

zamianie, bo  jest delikatniejsze i intensywniejsze w smaku. Niestety nie udało mi si ę  zrobić zdjęć środka tortu, tak szybko zniknął . SKŁADNIKI Ciasto 300 gr cukru 300 gr wiórek kokosowych  100 gr m ą ki ziemniaczanej 16 gr proszku do pieczenia 200 gr masła (w temperaturze

La grande e la piccola cuoca
Sernik złota rosa 3626

szklanki grubego cukru WYKONANIE: CIASTO: Do przesianej mąki dodać zimne masło, posiekać do uzyskania drobnych grudek. Dodać cukier, proszek do pieczenia, jedno całe jajko i  dwa żółtka. Szybko zagnieść kruche ciasto, zawinąć je w folię i odłożyć do lodówki na 30 minut. Blachę (o wymiarach ok. 23x34 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, dno wykleić schłodzonym ciastem, wstawić do lodówki

Kuchenne zapiski Edyty
Rogale "prawie" Marcińskie 150

gęsta ani za rzadka. Ciasto: W dużej misce wymieszać suche składniki. Ciepłe mleko wymieszać z jajkiem i olejkiem waniliowym. Połączyć wszystkie składniki, dodać 25g miękkiego masła i szybko wyrobić gładkie ciasto. Rozwałkować na prostokąt 15x30cm, lekko oprószyć mąką, zawinąć w folię i wstawić do lodówki. Najlepiej na desce lub blaszce. Chłodzić ok 1 godziny.  Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania