szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:397/2080)

Pączki wegańskie – na szybko 148

należy lekko przestudzić. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, drożdżami, solą do głębokiej miski. Wlewamy margarynę z mlekiem, mieszamy całość do uzyskania gęstego, lekko wilgotnego ciasta.   Ciasto wyjmujemy na stolnicę, szybko je zagniatamy, jeśli jest za bardzo lepkie – delikatnie podsypujemy mąką. Toczymy wałek i dzielimy go na 18-20 kulek wielkości średniego orzecha włoskiego*. Kulki rozkładamy na stolnicy(...)podsypanie – jeśli musicie ciasto podsypać do wyrobienia, róbcie to bardzo oszczędnie a resztki mąki zdejmijcie z ciasta szczeciniastym pędzlem . Im więcej mąki zostanie na cieście, tym więcej opadnie jej przy smażeniu na dno. Tłuszcz szybko zacznie robić się ciemny i może zacząć się palić.   W szerokim garnku lub rondlu rozgrzewamy tłuszcz. Tłuszcz – jak do każdego głębokiego smażenia – musi mieć

Karo in the Kitchen
Napoleonka na Herbatnikach Bez Pieczenia 144

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasta bez pieczenia w ostatnim czasie stały się coraz bardziej popularne. Nic dziwnego, są bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu a dodatkowo bardzo smaczne! Sama często je przygotowuję w swoim domu, szczególnie w przypadku niespodziewanych gości, lub gdy po prostu najdzie mnie ochota na coś słodkiego. Napoleonka na herbatnikach to jedno z wielu smacznych ciast bez pieczenia(...)kakaowe. Fajnie odbijają się od jasnej masy i dodatkowo świetnie smakują. Możecie także użyć tradycyjnych jasnych herbatników. Ciasto napoleonka możecie także przygotować z ciastem francuskim, którym można zastąpić herbatniki. Wystarczy kupić gotowe ciasto francuskie i nasza napoleonka będzie równie szybka w przygotowaniu, jak ta na herbatnikach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Najważniejszym składnikiem napoleonki jest oczywiście masa kremowo – budyniowa

Przepiski.pl
Kruche ciasto budyniowe z jagodami 336

cukru, 60 g masła Sposób przygotowania: Do miski, albo na blat wsypujemy mąkę, dodajemy cukier, kawałki masła i tworzymy górkę, na którą wbijamy jajko, wszystko mieszamy a następnie szybko zagniatamy. Gotowe ciasto rozwałkowujemy na oprószonym mąką blacie i przekładamy do metalowej prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia.  Kruchy spód pieczemy około 12 minut  W tym czasie przygotowujemy budyń

Słodkie Przyjemności
Najszybsze ciasto kakaowe z truskawkami 123

Znacie to uczucie, że nagle nachodzi Was zachcianka na domowe ciasto i nic poza tym ciastem nie jest w stanie zaspokoić tej ochoty? A może doświadczyliście kiedyś nagłego zapowiedzenia się gości? W takich sytuacjach uratować nas może sprawdzony przepis na szybkie w wykonaniu ciasto, ze składników, które zazwyczaj w każdym domu są. Ja wykorzystuję wtedy poniższy przepis, którym podzieliła się

Weekendy w domu i ogrodzie
Klasyczna napoleonka 91

gotowego ciasta Wykonanie: Ciasto: Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy masło pokrojone na drobne kawałki, żółtko, śmietanę oraz cukier puder, całość siekamy nożem, aż składniki wstępnie się połączą, następnie szybko rękoma zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 części. Z każdej części formujemy kwadrat, owijamy folią spożywczą, chłodzimy w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. Po upływie godziny, wyciągamy jeden kawałek ciasta

KulinarneImpresje.pl
Kruchy mazurek porzeczkowo-migdałowy z lukrem 74

kawy. Składniki na ciasto kruche: 20 dag mąki krupczatki 15 dag zimnego masła 2 żółtka 10 dag cukru pudru Nadzienie: 2 słoiki dżemu porzeczkowego 10 dag łuskanych migdałów Szybko zarobić kruche ciasto i schłodzić je w lodówce (ok 20 min.). Zimnym ciastem wyłożyć wysmarowaną masłem formę, pamiętając aby zrobić ok. 1-centymetrowy rant przy brzegach. Ciasto nakłuć widelcem. Piec

Gotujemy i jemy
Waniliowa szarlotka w kratkę 168

Sposób przygotowania: Ciasto kruche: Mąkę pszenną przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem   i żółtkami, dodać zimne z lodówki, pokrojone na kawałki masło zagnieść szybko kruche, jednolite ciasto. Przekroić na dwie części jedną większą na spód, drugą mniejszą na kratkę,   owinąć folią włożyć do lodówki na czas przygotowania   nadzienia jabłkowego. Nadzienie: Jabłka obrać

Wanilia i Kardamon
Ciasto czekoladowe przekładane powidłem. 118

Dzisiaj polecam Wam bardzo pyszne czekoladowe ciasto, proste i szybkie w wykonaniu. Zapewniam, że uda się każdemu. Miksujemy, pieczemy, przekładamy powidłem, dekorujemy czekoladą i gotowe. Na podwieczorek, poczęstunek i nawet dla gości. Uwielbiam takie ciasta, raz, dwa i gotowe. Bardzo polecam. Upieczcie. Spróbujcie. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 4 jajka 1 szklanka cukru pół szklanki oleju 1 cukier waniliowy 2 szklanki mąki

Izabelawkuchni
Agrestowiec 212

cukru 2 żółtka 200 g masła Na krem agrestowo - śmietanowy: 300 ml śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 5 łyżek dżemu agrestowego 3 łyżeczki żelatyny cukier puder Przygotowanie: Ciasto kruche : Składniki szybko zagnieść, uformować kulę i schłodzić w lodówce przez ok. godz.  Formę o wymiarach 23 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia.  Dno formy wyłożyć ciastem, wyrównać

My sweet a life
Babeczki z kremem cytrynowym czyli tarteletki z lemon curd i bezą 98

mąki 75 g zimnego posiekanego masła 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka maślanki lub kwaśnej śmietany lub jogurtu   Szybko zagnieść kruche ciasto. Zawinąć i wstawić do lodówki na 1 godzinę (u mnie chłodziło się 2 godziny) Po schłodzeniu wyjąć i rozwałkować... Robię to przez folie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Czekoladowe ciasto fasolowe bez cukru 132

skła dnikami ciasta   wkła damy do miski i blen dujemy ( uwaga! czekola dę należy wcześniej rozpuścić i delikatnie przestu dzić) . Z racji tego, że samo przygotowanie masy ciasta jest niezwykle szybkie i proste, wcześniej rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem i wykła damy po dłużną foremkę 12 cm x 32 cm papierem do pieczenia. Ciasto wylewamy do formy

ChilliJemy
Szybkie oponki w 5 minut! 51319

jaką 1/5 blatu ciasta francuskiego, ale nic... do eksperymentu wystarczyło i był ona bardzo udany! Po kilku dniach zrobiłem już w większej ilości i znikły ze stołu momentalnie. Szybkie oponki z ciasta francuskiego w 5 minut - przepis: Składniki na ok. 30 oponek: Blat drożdżowego ciasta francuskiego 1 l oleju o neutralnym smaku np. rzepakowy, słonecznikowy lub smalcu Cukier do obtoczenia

Kuchnia Łukasza
Ciasto 3 bit 136

Bardzo smaczne, szybkie i efektowne ciasto bez pieczenia. Super na imprezy, uroczystości rodzinne czy święta. Najlepsze po nocy spędzonej w lodówce, wtedy herbatniki zmiękną, a smaki się fajnie przegryzą. Bardzo szybko znika z talerza i to jest jego jedyna wada. ok. 7-8 paczek herbatników (typu Petitki) 1,5 puszki gotowej masy krówkowej Masa budyniowa: 3 szklanki mleka 1 niepełna

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto babkowe z budyniem i owocami 194

Bardzo lubię to ciasto, gdyż jest szybkie i  łatwe w wykonaniu. Lubię je również dlatego, że można do woli zmieniać smaki budyniu oraz owoce i za każdym razem wyjdzie nam inne ciasto. Zawsze się udaje, jest wilgotne, delikatne, jednym słowem pyszne.  Ciasto babkowe 5 jajek 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki  1 szklanka oleju 2 łyżeczki proszku

Jadło i czytadło
Sernik tradycyjny 269

ciasto staje się puszyste)  100 g rodzynek skórka pomarańczowa  Mąkę, cukier i cukier waniliowy posiekać z margaryną, dodać jajko, proszek do pieczenia, szczyptę soli i szybko zagnieść kruche ciasto. Uformować kulę (fot.1) . Owinąć folią aluminiową i włożyć do zamrażalnika na min. 1 godz. Po tym czasie wyjąć ciasto i wyłożyć nim spód - wcześniej wysmarowanej tłuszczem blachy. Ponakłuwać dosyć

Świat Ciasta

Proponowane wyszukiwania