Ciasto powstało w wyniku zorganizowanej przez jeden z portali kulinarnych akcji testowania przepisów wybranego użytkownika. Jest naprawdę szybkie, łatwe i całkiem smaczne, a przepis wart wielokrotnego powtarzania, ale już z mniejszą ilością proszku do pieczenia, którego posmak na języku nieco mi przeszkadzał. Fajną modyfikacją byłoby wymieszanie jabłek ze śliwkami, które też doskonale komponują się z cynamonem :) Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytycukrem pudrem. Dodać masło i posiekać nożem, albo siekaczką do ciasta, tak, aby nie było widać kawałków masła - chodzi o konsystencję wilgotnego piasku. Dodajemy roztrzepane żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy ciasto na dwa kawałki - jeden nieco większy od drugiego - ja na spód używam 2/3 ciasta, a na kratkę z wierzchu 1/3. Obie części wstawiamy do lodówki
Kulinarne Inspiracjepieprz oregano tymianek ostra czerwona papryka słodka czerwona papryka Wykonanie: Przygotować ciasto: Mąkę przesiać przez sito, wymieszać z cząbrem i solą. Dodać żółtka, margarynę i wodę a następnie szybko zagnieść ciasto. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Z ciasta formować niewielkie kulki i wylepiać nimi foremki na babeczki. Ciasto w foremkach nakłuć widelcem. Piec
Mama GotujeJakie ciasta najlepiej lubicie Wy? Ja najbardziej lubię ciasta, łatwe, szybkie w przygotowaniu i z małych ilości składników, lub z takich, które zawsze są w domu. Te ciasto właśnie pasuje do wszystkich tych parametrów! A przy tym jest przepyszne, bo ja i cała moja rodzina uwielbiamy w wypiekach malutkie, pyszne ziarenka maku. Ciasto jest superowe, pulchne, smaczne
Kuchnia Łukaszaśmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru do dekoracji czekolada gorzka Wykonanie: Ciasto Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić dołek i wbić dwa żółtka, dodać cukier i rozdrobnione zimne masło. Szybko zagnieść ciasto,owinąć w folię i wstawić do lodówki na około 1 godzinę. W tym czasie przygotować pomadę. Pomada kakaowa Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę po czym dodawać
O kuchni z uczuciemJabłka są idealnym połączeniem do ciast i deserów, a moje ulubione to szare renety!może nie takie piękne, ale z jakim wnętrzem! Szybkie, sprawdzone ciasto - sami wypróbujcie Ciasto: 50 dag mąki / 2 jajka 10 dag margaryny / 4 łyżki miodu 2 łyżeczki sody / 30 dag cukru pudru 10 łyżek kwaśnej śmietany Wszystkie składniki wymieszać i zarobić ciasto, podzielić na 3 części
Apetyczna babeczkaJeśli potrzebujecie prostego i bardzo szybkiego przepisu dla alergika lub weganina to ten przepis jest idealny. Warto go także mieć w zanadrzu, gdy tak jak u mnie zabraknie w domu jajek – nawet bez nich ciasto jest wyjątkowo puszyste i wilgotne. Wypiek(...)też więcej atutów – jest tani i nie potrzebujemy do niego miksera. Kogo zachęciłam? Jedyny minus jest taki, że ciasto jest dosyć małe – zniknie szybko. Cały sekret wegańskiego ciasta czekoladowego polega na połączeniu sody z kwaśnym octem (lub cytryną) – to one ostatecznie zareagują i ciasto będzie miało odpowiednią strukturę. Gdy jako płynu użyjemy kawy, uzyskamy jeszcze puszystszy wypiek
Poezja smakusernika o nucie smakowej cynamonu i kakao. Smakuje lekko czekoladowo, jest troszkę kremowy. To fajna propozycja nie tylko na same Święta, ale również jako ciasto na weekend w okresie zimowym. Sernik robi się bardzo szybko. Przygotowałam go w małej tortownicy ale bardzo wysokiej, dwa razy wyższej niż taka standardowa. Jeśli taką macie to właśnie ją wykorzystajcie, jeśli nie to sięgnijcie(...)zbytnio się nie pomieszały. Wstaw do piekarnika grzanie dół i góra. Temp. 165 stopni C. Po 30 minutach na wierzch sernika wyłóż resztę ciasta ( ja z ciasta powycinałam gwiazdki i szybko je wyłożyłam na górę sernika, można też ciasto zetrzeć na tarce i posypać) i dalej pieczemy. Ciasto piekłam 1 godzinę i 20 minut ponieważ miałam bardzo wysoką tortownicę, jeśli
SMYKWKUCHNIWitam sobotnio i zapraszam bardzo smakowite, proste i szybkie w wykonaniu ciasto z gruszkami. Miękkie i wilgotne, z gatunku szybko znikających. Na zdjęciu jeszcze cieplutkie i pachnące :) Polecam :) Składniki Ciasto - 25 dkg. miękkiego masła roślinnego - 1 i 1/2 szklanki cukru - 6 jajek - 3 szklanki mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 cukier waniliowy - 1 i 1/2 łyżki śmietany - 2 łyżki
Kuchnia z widokiem na ogródlepsze niż kupowane, a przełożone pysznym kremem serowym smakują jak ciasto z najlepszej cukierni świata. Bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu , ale jakie smaczne. Gwarantuję, że ciasto zniknie ze stołu bardzo szybko, bo nasycić się smakiem z jednego kawałeczku jest niemożliwie. Nazwałem ciasto swym imieniem, bo jest to całkowicie ciasto mojego autorstwa, a powstało ono bo po prostu połączyłem
Kuchnia Łukaszasłonecznikowego 500 g jabłek (mogą być mrożone) cukier puder do oprószenia Przygotowanie: masło siekamy z białym cukrem, wbijamy żółtka, przesiewamy mąkę z proszkiem , szybko zagniatamy ciasto. Jeśli mąki będzie zbyt dużo możemy dolać łyżkę, lub dwie zimnej wody. Jabłka zcieramy na tarce w cieniutkie plasterki, marynujemy w cynamonie i brązowym cukrze oraz soku
Luźna Kuchniabrązy przeplatane złotem. To nasza polska, słodka jesień pochodząca z blachy do pieczenia. Nie jest to jednak ciasto tylko na jesienne dni, wszak jabłka i orzechy dostępne są u nas cały rok. Ma także dużą zaletę – placek amerykański z jabłkami bardzo szybko się przygotowuje. Składniki na placek amerykański z jabłkami 5 jajek 2 szklanki cukru (400 g) 3 szklanki(...)jabłka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Jajka utrzeć z cukrem, dolać olej, cały czas miksując. Mąkę przesiać do masy, wsypać sodę, kakao i cynamon, wymieszać. Orzechy lekko posiekać, dodać do ciasta. Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić je na dość dużą kostkę i wmieszać w ciasto. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać na nią ciasto. Placek amerykański z jabłkami piec
niecodziennikparySzybkie, bardzo łatwe ciasto z owocami i dużą ilością kruszonki. Smakuje super z filiżanką kawy. Ja je uwielbiam
Prosty przepis naBardzo polecam, pycha. Ciasto kruche super, zachęcam do wypróbowania. Wykonanie ciasta kruchego – za pomocą miksera zmiksować wszystkie składniki używając trybu pulsacyjnego. Jeśli nie macie takiej możliwości to trzeba szybko zagnieść ciasto na gładką masę. Ciasto włożyć do woreczka, spłaszczyć i wstawić do lodówki na 30 minut. Wyjąć ciasto z lodówki. Okrągłą formę do tary o średnicy 25 cm posmarować
Kuchnia Pokoleńszklanki wody 100 g migdałów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto: Zimne masło, mąkę, cukier puder oraz wanilinowy posiekać nożem, dodać żółtka i otartą skórkę ze sparzonej cytryny. Szybko zagnieść ciasto, włożyć je do lodówki na 30 minut. Ze schłodzonego ciasta odciąć 1 / 3 , resztę rozłożyć na prostokątnej blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Z odkrojonego ciasta uformować wałeczki, z których zrobić
niecodziennikpary