szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:230/2080)

Placek z kremem morelowym 106

Ciasta z morelami są zawsze pyszne, warto więc wykorzystać je wtedy kiedy są najpyszniejsze czyli latem. Należy szybko zagnieść ciasto kruche, potem ugotować krem i ciasto gotowe, polecam. Ja schładzam je w lodówce, smakuje wybornie. Ciasto z morelami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pleśniak z truskawkami z nalewki 82

Owoce: Truskawki z nalewki przełożyć na sitko i pozostawić do odkapania. Ciasto: Na stolnicę przesiać mąkę pszenną, dołożyć margarynę, posiekać nożem. Dodać cukier, żółtka i proszek do pieczenia, szybko zagnieść ciasto. Podzielić je na trzy równe części, do jednej z nich dodać kakao i mleko, ponownie zagnieść. Każdą z części oddzielnie zawinąć w folię spożywczą, wstawić do lodówki

niecodziennikpary
Ciasto ze śliwkami 92

ognia, wmieszać masło oraz posiekane orzechy włoskie, pozostawić do przestygnięcia. Ciasto: Na stolnicę przesiać mąkę, wsypać cukier, dodać pokrojoną w kostkę margarynę, jajko, cukier oraz szczyptę soli. Szybko zagnieść ciasto, wstawić je na godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjąć ciasto, podzielić je na dwie części, jedną włożyć do lodówki, drugą rozwałkować na wielkość blaszki i przełożyć ją na formę

niecodziennikpary
Indyjskie pierożki 91

raita. Jadłam to w Anglii i bardzo mi smakowało. Wykonanie ciasta na pierożki – do miski wsypać mąkę, zrobić wgłębienie. Smalec pokroić na drobne kawałeczki, wlać wodę i szybko zagnieść ciasto. Masa musi być gładka. Ciasto rozwałkować cienko. Następnie pokroić na duże kwadraty 8×8 cm Wykonanie ciasta w thermomix do naczynia miksującego dodać mąkę, pokrojony drobno smalec, wlać wodę

Kuchnia Pokoleń
Mini szarlotki w cieście francuskim 85

się rozpadać, tylko delikatnie zmięknąć. Odstawić do przestudzenia. Obydwa płaty ciasta francuskiego rozwinąć. Z każdego z nich wyciąć parzystą ilość kółek o średnicy 5 cm (fot.1) . Ponieważ ciasto francuskie szybko wysycha, polecam przykryć 1 płat (którego nie używamy) bawełnianą ściereczką. Na połowie z wyciętych wcześniej krążków ciasta, nałożyć jabłka  (fot.2) . Następnie każdy przykryć drugim krążkiem. Docisnąć krawędzie najpierw palcem

Świat Ciasta
Czerwcowe doskonałości, czyli kruche ciasto z truskawkami i pianką 108

budynie jasne bez cukru 5 białek 75 dag truskawek Wykonanie: Ciasto: Wszystkie składniki oprócz jajek i śmietany siekamy nożem na stolnicy. Następnie dodajemy żółtka oraz śmietanę i szybko zagniatamy ciasto. 1/5 ciasta wkładamy do lodówki, resztę ciasta rozwałkowujemy na stolnicy, na prostokąt o wymiarach blaszki (25 cm na 36 cm). Rozwałkowane ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (najlepiej

KulinarneImpresje.pl
Rabarbarowe tartaletki frangipane - expresowe 182

Frangipane to popularny we Francji i Włoszech migdałowy krem używany do ciast i tart. Tym razem zamiast jednej dużej tarty przygotowałam małe tartaletki z rabarbarem w wersji na szybko z ciasta francuskiego. Proste, urocze, a krem idelnie łączy maślane ciasto francuskie z kwaskowatym, bardzo wyrazistym w smaku rabarbarem w taki sposób, że naprawdę trudno im się oprzeć. Polecam, pracy przy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Puszysty i delikatny sernik 125

czekolady gorzkiej 1 łyżka oleju kokosowego lub innego Przygotuj kruche ciasto. Wsyp mąkę do miski i dodaj pokrojone w kostkę zimne masło,cukier puder i jajo. Zagnieć szybko kulę ciasta, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na minimum godzinę. Dno tortownicy lub blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciastem wyklej spód, nakłuj widelcem. Piecz w nagrzanym piekarniku 15 minut

Z Kuchni Do Kuchni
BUŁKI CIABATTKI ORKISZOWE- BŁYSKAWICZNE I PYSZNE 178

mieszam tylko do połączenia składników. Z ciasta uformować kulę (dłońmi maczanymi w oliwie) i przełożyć do miski przesmarowanej oliwą, przykryć i odstawić na ok.20 minut do podwojenia objętości. Ciasto bardzo szybko wyrasta. Ja swoje zbijałam po 20 minutach i wyrastało jeszcze raz (byłam zajęta czym innym...). Wyrośnięte ciasto wyłożyć na podsypany maką blat, obtoczyć delikatnie w mące, podzielić na dwie

Smaczne Zdrowe
Kruche ciasto z agrestem i pianką 143

ciasta dodałam czereśnie, ale można zrobić tylko z agrestem. Przygotowanie ciasta – mąkę cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i masło. Posiekać wszystko nożem. Dodać żółtka i śmietanę, szybko zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. jedna z nich musi być dużo większa. 4/5 do 1/5. Małą część ciasta włożyć do lodówki. Przygotowanie owoców – agrest oczyścić, czereśnie wypestkować. Wykonanie

Kuchnia Pokoleń
Rolada orzechowa 192

dzisiaj propozycję dla prawdziwych fanów orzechów. Rolada orzechowa w kruchym cieście. Prosta, szybka w wykonaniu, nie licząc czasu poświęconego na tłuczenie orzechów. Idealny wypiek na zbliżające się święta. Składniki: Ciasto kruche:     300g mąki pszennej     1,5 łyżeczki proszku do pieczenia     50g cukru pudru     2 łyżeczki cukru waniliowego

Cukiernia Pychotki
Szarlotka z ananasem 174

smaku puszka ananasa łyżka bułki tartej cukier puder do posypania Ciasto: Mąkę, sól, cukier puder i proszek do pieczenia posiekać z margaryną. Wbić jajko, dodać śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Jedną włożyć do lodówki a drugą do zamrażalnika na godzinę. Blaszkę (20x30cm) wylepić ciastem z lodówki, ponakłuwać widelcem i posypać bułką tartą. Jabłka umyć, obrać

Smakołyki Asi
Waniliowa tarta z truskawkami i budyniem 149

zgęstnieje, ściągamy go z ognia i odstawiamy do wystygnięcia.  Przygotowujemy ciasto: Do miski wsypujemy mąkę, cukier waniliowy, cukier. Dodajemy masło, które drobno siekamy nożem. Dodajemy jajko i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto formujemy w kulkę i wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Schłodzone nie będzie się lepiło i łatwo rozprowadzimy je na blaszce. Przygotowujemy formę do ciasta. Dno tortownicy wykładamy

Smak mojego domu
Ciasto jogurtowe z truskawkami 602

boki smarujemy masłem. Przelewamy masę do formy, na wierzchu układamy truskawki przecięciem do góry. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 40-45 minut do tzw. "suchego patyczka". Jeżeli ciasto zbyt szybko się rumieni, możemy je przykryć folią aluminiową. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 3. Przed podaniem ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania