szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:222/2080)

Kruche ciasto z rabarbarem 181

łyżki cukru pudru 1słoiczek dżemu truskawkowego 5-6 lasek rabarbaru Wykonanie: 1. Mąkę i cukier puder zagnieć z żółtkami i zimnym pokrojonym na małe kostki masłem. 2. Ciasto wyrabiaj szybkimi energicznymi ruchami. Kruche nie lubi ciepła i długiego ugniatania w przeciwienstwie do ciasta drożdzowego. 3. Uformowaną z ciasta kulę schłodź w zamrażarce przez pół godziny lub w lodówce przez

Fiolka w kuchni
Christmas Mince Pie z Angli 128

zakręcić i wstawić do lodówki na 4 tygodnie. Przed użyciem nadzienie jeszcze raz wymieszać. Przygotować ciasto: Mąkę wymieszać z solą. Masło i smalec posiekać z mąką a następnie szybko zagnieść ciasto, porcjami dolewając zimną wodę. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę. Ciasto rozwałkować i wylepić nim foremki w kształcie głębokich miseczek o średnicy

Mama Gotuje
Tarta ze szparagami na cieście francuskim 231

Wiosenna tarta szparagowa z serem w wersji najprostszej z możliwych, ponieważ przygotowana na gotowym cieście francuskim. Szybki i niezawodny pomysł na lekki bezmięsny obiad, kolację lub przekąskę.  Składniki: opakowanie ciasta francuskiego pęczek zielonych szparagów 100 g sera (np. ricotta, feta lub kozi) 3 jajka 3/4 szklanki śmietany 18 % sól, pieprz gałka muszkatołowa Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Szparagi

wyzwania kuchenne
Kokosowy pleśniak 379

szkl * kokos – 200 g * powidła śliwkowe – 4 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Margarynę z mąką siekamy nożem. Dodajemy pozostałe składniki oprócz kakao i zagniatamy szybko gładkie ciasto. Dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao, zagniatamy i wkładamy do mrożenia. Jasne ciasto wałkujemy i wylepiamy nim blachę ( 20 x 24 ) wyłożoną papierem do pieczenia. Po całości nakłuwamy widelcem

Ostra na Słodko
Tartaletki z warzywami sezonowymi 146

SKŁADNIKI: Ciasto: 200g masła 400 g mąki ( lub więcej jeśli ciasto jest rzadkie ) 1 żółtko szczypta soli łyżka zimnej wody Z podanych składników szybko zagnieść ciasto. Odstawić do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować. Wycina koło, wylepić nimi foremki. Piec w 180 stopniach około 20 minut. Upieczone korpusiki wyjąć ostrożnie z formy. Farsz: 2 marchewki 1 czerwona cebula

kolorowotorcikowo
Tarta śmietanowa z rabarbarem 229

śmietany 18% 50g białej czekolady 1 płaska łyżeczka mąki pszennej 1 jajko 160g rabarbaru Wykonanie: CIASTO - mąkę i cukier przesiać, dodać zimne masło, posiekać razem, dodać żółtko i szybko wyrobić ciasto - ciasto schłodzić przez 30 minut w lodówce - tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, schłodzonym ciastem wyłożyć spód i brzegi do połowy wysokości formy, nakłuć widelcem (lub obciążyć ) i podpiec

Smakołyki Bereniki
Ciasto bananowe 149

Ciasto bananowe to szybki i łatwy w przygotowaniu deser, który co chyba najważniejsze, zawsze wychodzi. Przepisów na to  popularne ciasto można znaleźć wiele, różnią się zazwyczaj kilkoma składnikami. Łączy je wspólna cecha- są wyśmienite. Pasują zarówno jako wykwinty dodatek do popołudniowej kawy, jak również, z dodatkiem marmolady jako pożywne drugie śniadanie. Ciasto bananowe pyszne, błyskawiczne(...)Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, cukier, cukier z wanilią, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Mieszamy. Banany, mleko i olej blendujemy, dodajemy wymieszane suche składniki i szybko mieszamy. Na końcu dorzucamy orzechy. Ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50-55 minut. Studzimy. Smakuje doskonale samo lub z dodatkiem

Moja Mama Gotuje
Tiramisu owocowe-polecam na karnawał 170

Przygotowałam go na Sylwestra itak samo szybko znikneło ciasto . Składniki 3 paczki biszkoptów powinny być podłużne, ja miałam okrągłe 200 ml mocnej kawy rozpuszczalnej   krem do przekładania 4 łyżki cukru pudru 250 g mascarpone lub rikotta 200 g sera z wiaderka 650 ml śmietany 36 % śmietan fix 2 opakowania 1 puszka mandarynek 1 puszka truskawek blaszka o wymiarach

Moje Wyroby
ROLADA MAKOWA 148

rolada makowa robi się niezwykle szybko, ponieważ ciasto zarabiamy sobie szybciutko na noc a rano wystarczy rozwałkować i gotowe. SKŁADNIKI: 1/2 kg mąki 30 g drożdży 3 jajka 1/2 szklanka cukru 3 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu ok 1/4 szklanki mleka 1/2 kostki masła jajko do posmarowania Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Rozkruszamy drożdże ze śmietaną, dodajemy

harrisa
Kukurydziano-dyniowe scones czyli ekspresowe bułeczki 149

właściwie ... mini scones, w moim wydaniu. :D To szybkie bułeczki zarówno na pyszny podwieczorek, jak i słodkie śniadanie. Są popularne i bardzo lubiane na Wyspach Brytyjskich. Podaje się je podczas tzw. tea time . Tradycyjnie w cieście można znaleźć także suszone owoce, np. rodzynki lub żurawinę. Wczoraj zakupiłam mąkę kukurydzianą, a po chlebku dyniowym pozostał mi caaały słoik gęstego(...)między palcami, aż do połączenia składników.  W drugim naczyniu wymieszać rózgą kuchenną jajka, p ur é e  i mleko. Do mokrych składników wsypać suche składniki i szybko wyrobić ciasto. Będzie gęste i klejące, jednak nie należy dosypywać więcej mąki! Na oprószonym mąką blacie wyłożyć ciasto. Podsypać mąką i rozwałkować na grubość ok. 1-2 cm. Szklanką wykrawać scones

Kuchnia Ellie
Ucierane ciasto z owocami na maślance i oleju 272

Ostatnio dość często piekę proste i szybkie ucierane ciasta z dodatkiem owoców. Oczywiście prawie za każdym razem eksperymentuję i udoskonalam przepis lub wymyślam całkiem inny. Tym razem zaczerpnęłam inspirację z innego bloga. Upiekłam ciasto na bazie maślanki i oleju o smaku masła, który otrzymałam do testowania od Złoto polskie . Ciasto wyszło pulchne, delikatne i wilgotne. Po prostu rozpływało się

Z miłości do słodkości
Ciasto drożdżowe bez wyrabiania 60

Ciasto drożdżowe bez wyrabiania w ostatnim czasie stało się moim ulubionym ciastem – jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, a do tego wyjątkowo pyszne i puszyste! Continue reading Ciasto drożdżowe bez wyrabiania at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
ALZACKA TARTA Z DYNIĄ I FETĄ 133

przesianą mąkę i sól. Dodaj miękkie masło w kawałkach, połącz składniki opuszkami palców, aż otrzymasz mieszaninę o konsystencji piasku. Domieszaj odrobinę wody, jajko, dolej w miarę potrzeby wody, szybko ugniatając ciasto opuszkami palców, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Uformuj ciasto w kulę, zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki na 1 godz. Po upływie tego czasu nagrzej piekarnik(...)temperaturze 200 °C, aż wierzch tarty lekko się zrumieni. Gdyby podczas pieczenia tarta zbyt szybko się przyrumieniła, możesz zmniejszyć temperaturę do 180°C, lub przykryć tartę folią aluminiową albo papierem do pieczenia.   Podawaj na gorąco, np. z sałatą doprawioną winegretem. * Jeśli wolisz, przykryj ciasto papierem do pieczenia, tak, by papier wystawał 1 cm ponad brzeg formy. Na papier wysyp

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Muffinki gruszkowe z cynamonową kruszonką 150

obiecane muffinki z gruszkami i pyszną cynamonową kruszonką :) Osobiście uwielbiam muffiny. Po pierwsze za ich szybkie przygotowanie - wystarczy kilka chwil by wyczarować coś słodkiego. Po drugie za ich wielowariantowość - cokolwiek byśmy do nich nie dodali - zawsze będą pyszne. No i po trzecie za banalność wykonania - wystarczy parę obrotów łyżką i nawet osoby mające dwie lewe ręce w kuchni sobie(...)zagniatamy kruszonkę i wstawiamy ją do lodówki na czas przygotowania ciasta. Składniki suche łączymy ze składnikami mokrymi i mieszamy ze sobą niedbale. Dodajemy gruszki i ponownie szybko mieszamy. Ciasto nakładamy łyżką do papilotek lub formy na muffiny. Na wierzch każdej muffinki kładziemy kruszonkę i posypujemy migdałami. Pieczemy w temperaturze 200 o C przez 30 minut. *Muffinki

My simple kitchen