szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:219/2080)

Kruche z powidłami i bezową pianką. 682

waniliowy Dowolne powidła ja użyłam jagodowych (malutki słoiczek ) Wykonanie : Do miski przekładamy wszystkie składniki podane na ciasto kruche i wyrabiamy mikserem na grudkowatą masę , przekładamy na stolnicę i szybko zagniatamy. Ciasto dzielimy n pół z tym że jedna część jest trochę   większa od drugiej  .Mniejszą część zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki na  1 godzinkę. Resztę

Sama słodycz i szczypta chili
49 tygodni - ciasto jogurtowe 157

pieczenia Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, następnie powoli, stopniowo dodać kolejne składniki. Tego ciasta nie wolno mieszać mikserem! Obroty, nawet te najwolniejsze, są znacznie za szybkie i ciasto po upieczeniu często okazuje się zakalcem. W związku z tym kolejne składniki najlepiej wmieszać w mąkę łyżką. Nie musi być też super gładkie, mieszamy tylko do połączenia się wszystkich

Przepysznik - BLW i nie tylko
Gruszki w czekoladzie 194

Szybkie, proste i smaczne ciasto to chyba najlepszy opis. Przygotowanie zajęło mi jakieś 20 minut, a smak fantastyczny! Zresztą sami spróbujcie :) Przepis pochodzi z  tej  strony. Składniki: 120 g miękkiego masła 3 jajka 8 łyżek cukru 10 łyżek mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół tabliczki gorzkiej czekolady 3-4 gruszki Masło z cukrem ucieramy

Słodka Kraina Wypieków
Kakaowy brzoskwiniowiec z kokosem 210

Pyszne warstwowe ciasto, które szybko znika. Delikatny, kakaowy biszkopt, mocno owocowy krem brzoskwiniowy i kokosowe oczko. Ciasto warto zrobić w sezonie na brzoskwinie, gdyż wtedy są najbardziej aromatyczne. BISZKOPT: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao CIASTO KOKOSOWE: 2 białka 1/3 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku

https:KKuchniaMniam
Koszyczki jagodowo-serowe z bezą 125

twarogowego 1/2 szkl. cukru małe jajko Beza: 2 białka 1/3 szkl. cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki wiórków kokosowych Dodatkowo: 1 1/2 szkl. jagód Przygotowanie: 1. Ciasto:  Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami, z ciasta uformować w kulę, owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce około 1,5 godziny.  Po tym czasie rozwałkować na grubość około

Nastoletnie Wypiekanie
Miodowo-jabłkowy przekładaniec z chrupiącą, orzechowo-słonecznikową warstwą 152

masła/ margaryny  2 łyżki płynnego miodu  2 łyżki mleka  Dodatkowo:  1 czekolada gorzka do dekoracji  3 łyżki gorącego mleka Przygotowanie: 1. Ciasto: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami. Z ciasta uformować kulę, owinąć ją w folię spożywczą i schłodzić w lodówce około 30 minut. Po tym czasie ciasto podzielić na 3 równe części. Każdą część rozwałkować

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto jogurtowe ze śliwkami 158

świeżość, no i można je robić z różnymi owocami. Latem upiekłam je z mini morelkami , jesienią przyszła kolej na słodkie, dojrzałe, prawdziwe węgierki. Ciasto uratowało mi tyłek, kiedy przeliczyłam się czasowo i musiałam na bardzo szybko upiec coś dla gości. Zapraszam na świeżutkie, puszyste jogurtowe ciacho z węgierkami :) Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Bułki na parze z truskawkami ze śmietaną i ziarenkami Migdałowy Przylądek 114

rozczyn wlać do mąki, wyrobić ciasto , na końcu wlać roztopioną letnią margarynę i jeszcze raz wymieszać . Ciasto tak długo wyrabiamy aż będzie odchodzić od ręki. Mój sposób na szybkie wyrośnięcie ciasta to : wlewam do innej miski ciepłą wodę i nakładam na nią miskę z ciastem , wody ma być tyle żeby miska z ciastem jej nie dotykała. Wyrośnięte ciasto przekładamy

Sama słodycz i szczypta chili
Mazurek krucho-maślany z kajmakiem 161

cukru 5 dkg masła 2 jajka Dodatkowo: dżem  masa kajmakowa rodzynki, płatki migdałowe do ozdoby Ciasto kruche: Mąkę z masłem posiekać nożem, dodać cukier, jajko i śmietanę.Szybko wyrobić ciasto i odstawić do lodówki.Z oziębionego uformować placek oraz wałeczek do obramowania mazurka. Ciasto maślane: Masło utrzeć z cukrem  dodając jajka, a na końcu mąkę. Układanie

Moje domowe kucharzenie
Chleb z ziemniakami i... Nowa książka 179

mąki dodać zaczyn, wodę, sól i rozgniecione widelcem ziemniaki. Zagnieść ciasto. Dodać oliwę, drobno posiekany rozmaryn i pietruszkę, wyrobić gładkie ciasto. Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz szybko zagnieść, uformować z ciasta bochenek, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 40-45 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie wierzch spryskać wodą. Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
NAJLEPSZE PIEROGI RUSKIE (ciasto zwykłe i bezglutenowe) 270

gęste, bo mąka bezglutenowa bardzo pęcznieje. Zagniecione ciasto formujemy w kule. Talerz podsypujemy mąką, kładziemy ciasto, przykrywamy miską szczelnie, pamiętając, że gdy będzie traciło ciepło, będzie oddawało wilgoć - ciasto bezglutenowe bardzo szybko wysycha! Tak przygotowane ciasto odstawiamy na godzinę. Po tym czasie znów je zagniatamy, urywamy potrzebną porcję, resztę znów przykrywamy. Stolnicę posypujemy mąką bezglutenową, spłaszczamy ciasto, które również posypujemy

Wypisz Wymaluj
Czekoladowe ciasto z gruszkami 258

Czekoladowych ciast nigdy dość ! Dobrze piszę ? Ktoś uważa inaczej ?  Dziś mam dla Was szybkie czekoladowe ciasto z gruszkami. Niezwykle proste w przygotowaniu, a jednak z efektem WOW ! Myślę, że zostaniecie jego wielbicielami. Składniki: ( na podłużną blachę długości około 35 cm ) * 160 g czekolady ( 100 g gorzkiej + 60 g mlecznej ) * 50 g masła * 200 g mąki pszennej * 10 g ciemnego

kolorowotorcikowo
Tarta z Figami i Kremem Migdałowym 175

łyżki zimnego jogurtu naturalnego świeże figi KREM: 100 g masła 75 g cukru 50 g zmielonych migdałów Skworcu 2 żółtka 50 g migdałów w płatkach Skworcu Wykonanie: Ciasto: Wszystkie składniki szybko zagniatamy i zagniecione ciasto wkładamy do lodówki na 3-4 godziny. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy, układamy w formie do tarty i podpiekamy 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury

Blondynka Gotuje
Ucierane ciasto cytrynowe z cytryńcem chińskim + ZAKALEC ABC 317

potrzeby piekarnika podczas pieczenia. Bliżej końca pieczenia sprawdzać patyczkiem stan upieczenia ciasta - suchy patyczek, można wyjmować!   Ciasto studzić powoli! Inaczej groźba iż opadnie. Nie wyjmować formy z ciastem zbyt szybko z piekarnika - wyłączyć grzałkę, otworzyć drzwiczki na oścież i studzić tak ciasto ok. 10-15 min. Następnie zostawić do kompletnego wystygnięcia w blaszce ,w której się piekło

Grunt to przepis!
Mleczny torcik na migdałowym spodzie 159

Spód: 130 g masła 150 g migdałów w słupkach 150 g herbatników kakaowych Masa: 250 ml mleka 400 ml kremówki 4 łyżki cukru 3 płaskie łyżki

kolorowotorcikowo
Kruche pierożki z kurczakiem, serem oraz nutą tymianku. 138

kurczaka, ale równie dobrze możemy do tego wykorzystać kurczaka pieczonego lub ugotowanego, który pozostał nam z obiadu. Robi się je szybko, a i jest to super sposób na wykorzystanie "resztki"mięsa obiadowego. SKŁADNIKI : ( na ok 16 pierożków) ciasto   1,5 szklanki mąki  0,5 kostki schłodzonego masła 2 łyżki śmietany  1 łyżka wody zimnej szczypta soli(...)keczup, koperkowy lub po prostu śmietanę gęstą) 1 jajko +1 łyżka mąki   SPOSÓB WYKONANIA :   Mąkę przesiać na stolnice, dodać szczyptę soli, posiekane masło, śmietanę, wodę. Szybko zagnieść ciasto, zwinąć je w folię, włożyć na ok 30 minut do lodówki. Piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę, doprawić skropić cytryną. Rozgrzać na patelni 1 łyżkę oleju podsmażyć piersi

Basia w kuchni
Tarta z jabłkami w masie śmietankowej 96

tarta z jabłkami zatopionymi w śmietankowej masie pachnącej wanilią... Wprost rozpływa się w ustach! Szybka, prosta i z łatwo dostępnych składników. Często gości w naszym domu, kiedy potrzebuję ciasta na szybko, bo mają wpaść goście. Przepis zaczerpnięty z programu Pascala Brodnickiego "Po prostu gotuj" z małymi modyfikacjami. Składniki: 20 g cukru pudru 4 jajka (w tym 2 żółtka(...)wysmarowania foremki lub spray do pieczenia Wykonanie: Wymieszaj mąkę z cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodaj 1 żółtko, masło pokrojone na małe kawałeczki i 2 łyżki wody. Zacznij wyrabiać ciasto (powinno dać się łatwo uformować w zwartą, jednolitą kulę). W razie konieczności dodaj odrobinę wody lub mąki. Zawiń tak wyrobione ciasto w folię i włóż do lodówki

MyCookBook.pl
Prosta tarta ze śliwkami 316

wymieszać z cukrem, solą i cukrem wanilinowym. Dodać pokrojone masło i posiekać je z mąką lub masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami ( patrz FILM ). Dodać jajko i szybko zagnieść ciasto. 2. Formę do tarty o średnicy 28cm wysmarować masłem. Rozwałkować ciasto, podsypując mąką i wyłożyć nim równomiernie całą blaszkę. Blaszkę wstawić do lodówki na około 30 minut. 3. Piekarnik(...)Połówki z jednej strony do połowy naciąć ( patrz FILM ). 5. Na podpieczonym spodzie poukładać gęsto śliwki, zaczynając od krawędzi ciasta. Piekarnik nastawić na 220oC. Do nagrzanego piekarnika włożyć tartę i piec przez około 25-30 minut (proszę obserwować, bardzo szybko się piecze). Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. 6. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

Mała Cukierenka
Prosta tarta ze śliwkami 360

wymieszać z cukrem, solą i cukrem wanilinowym. Dodać pokrojone masło i posiekać je z mąką lub masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami ( patrz FILM ). Dodać jajko i szybko zagnieść ciasto. 2. Formę do tarty o średnicy 28cm wysmarować masłem. Rozwałkować ciasto, podsypując mąką i wyłożyć nim równomiernie całą blaszkę. Blaszkę wstawić do lodówki na około 30 minut. 3. Piekarnik(...)Połówki z jednej strony do połowy naciąć ( patrz FILM ). 5. Na podpieczonym spodzie poukładać gęsto śliwki, zaczynając od krawędzi ciasta. Piekarnik nastawić na 220oC. Do nagrzanego piekarnika włożyć tartę i piec przez około 25-30 minut (proszę obserwować, bardzo szybko się piecze). Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. 6. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania