szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:159/2080)

APRICOT TARTLET – DISHONORED – tartaletki z morelami i mascarpone na migdałowym cieście 201

drobno w mikserze. Następnie przesypujemy otrzymany migdałowy proszek do miski, dodajemy mąki, cukru oraz soli i wrzucamy zimne masło. Wszystko siekamy nożem, a następnie szybko rozcieramy grudki w palcach (zbyt długie wyrabianie ciasta rękoma ogrzeje(...)ciasto straci na kruchej konsystencji – zamiennie można użycć robota z mieszadłem do wyrabiania ciasta). Kiedy z mieszanki powstanie coś w rodzaju piasku, dolewamy 1 łyżkę zimnej wody i szybko ugniatamy ciasto do uzyskania jednolitej masy. Jeśli masa nadal słabo się łączy, dodajemy jeszcze jedną łyżkę wody i ugniatamy. Gotowe ciasto formujemy w kulę, owijamy folią spożywczą i schładzamy w lodówce

Nerds Kitchen
Mazurek JAJO z czekolada, muzyczka i pierwsza wiosenna burza czyli Slodki Czwartek odc.77 196

zjadłam kawałek mazurka.  Wiem, że do świąt jeszcze chwila ale zawsze mam problem w tym okresie... za dużo fajnych ciast do wypróbowania a na stole wielkanocnym i tak muszą wylądować te co zwykle :) Tak więc postanowiłam wypróbować ten szybki przepis z Moich Wypieków . Kruchy spód i bardzo czekoladowy wierzch, czego chcieć więcej??? U mnie wersja ekstremalna czyli z czekoladą(...)żółtko Na papierze do pieczenia rysujemy kształt pisanki (jaja). W dolnej części powinno mieć średnicę ok 20 cm. Składniki ciasta wkładamy do miski, siekamy nożem i szybko zagniatamy. Ciasto formujemy w kulę, owijamy folią i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na grubość około 3 - 4 mm i wycinamy z niego kształt pisanki wg wzornika

Dzieje kuchennej Wiewióry
Najlepsza babka piaskowa 195

wyjdzie. Zrobiłam je raz i okazało się, że po dodaniu wrzątku ciasto robi się bardziej gładkie i lśniące. Przelałam je do formy i okazało się, że ciasta jest za dużo… więc szybko poszukałam jakiś małych foremek, żeby przelać pozostałe(...)ciasto. Po upieczeniu ciasto lekko opadło, ale nie było wcale zakalca. Babka piaskowa smakowała rewelacyjnie i pomyślałam, że może opadła, bo w dużej foremce było za dużo ciasta… Ponieważ babka szybko zniknęła zrobiłam ją jeszcze raz. Tym razem przygotowałam dwie foremki, jedną do babek a drugą keksówkę. Niestety znowu ciasto lekko opadło, ale dalej nie było zakalca i ciągle

UgotujmyTo.pl
NALEŚNIKI CYTRYNOWE : 2 sposoby na ciasto naleśnikowe 139

ciasto było lejące i wymieszać. Ciasto na naleśniki przed smażeniem powinno 'odpocząć' minimum pół godziny. Można wstawić nawet na całą noc do lodówki i rano szybko usmażyć idealne naleśniki na śniadanie.  Ciasto naleśnikowe sposób II :     1 szklankę pełnego mleka i 1 szklankę wody, 4 żółtka, szczyptę soli i 4 łyżki mąki pszennej wymieszać dokładnie, aby grudek(...)niż tradycyjne naleśniki bez piany. Smażenie naleśników:         Rozgrzać dobrze patelnię, smarując ją za każdym razem skórką od słoniny. Nalewać na środek patelni porcje przygotowanego ciasta naleśnikowego, poruszać szybko patelnią na wszystkie strony, żeby ciasto równo się po niej rozpłynęło. Nadmiar ciasta zlać na powrót do miski z ciastem naleśnikowym. Smażyć naleśniki z każdej strony na złoty

Moja Książka Kucharska
Miodowa stefanka 349

Szybka stefanka i bardzo smaczna z kremem marcepanowym od święta jak i na co dzień. Kto lubi marcepan będzie zachwycony. Ciasto miodowe lubi sodę oczyszczoną , ale nie przesadzajmy z jej ilością :) Wymiary blaszki : 25 x 37 cm ( ja piekłam w takiej , ale polecam zrobić w większej ) Czas pieczenia : 15 minut Temp. pieczenia : 180 C Składniki Ciasto : 250 g mąki jajko

Słodkości i nie tylko
Szybkie rogaliki z jabłkami i nutellą 166

powodu pernamentnego niedoczasu w jakim ostatnio żyję, wszystkie szybkie desery i ciasta są przeze mnie bardzo mile widziane A te rogaliki szykuje sie tak szybko, że rodzina pytała mnie po kilka razy “kiedy ja to piekłam”. Prawda jest taka, że rogaliki są przygotowane z półproduktu, bo ciasto francuskie właśnie takim jest. Ale nie oszukujmy się, własnoręczne przygotowanie ciasta(...)układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20-25 minut, do zezłocenia sie rogalików. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Szybkie rogaliki Deska do serwowania Pyszne rogaliki z jabłkami Drewniana deska slep10x.pl Proste rogaliki z ciasta francuskiego Smacznego!!! Justyna

Relaxtime
Szybkie Ciasto z Rabarbarem 86

mamy czasu na ciasta składane najlepszym rozwiązaniem są ciasta sezonowe z owocami. Proste, szybkie i pyszne.... Przepis na blachę: 37cm x 25cm SKŁADNIKI: 500g rabarbaru 200g cukru 5 jajek 2 szkl mąki pszennej 150ml oleju 16g cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soku z limonek LiMMi WYKONANIE: 1. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i cukier waniliowy(...)dodajemy żółtka, proszek do pieczenia, mąkę, następnie olej i sok z limonek. 2. Na samym końcu dodajemy obrany rabarbar, pokrojony na kawałeczki około 0,5cm, delikatnie łączymy go z ciastem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia posypujemy go bułką tartą, wylewamy ciasto, wyrównujemy. Pieczemy w piekarniku około 40 minut w temperaturze 170*. Polecam użyc gotowego soku z limonki firmy LiMMi jest

Dziś Ja gotuje
Ciasto kokosowe 98

dodaję go szczególnie do wypieków. Ciasto robi się praktycznie w jednej misce i nie wymaga od nas dużych umiejętności ani zbyt wiele czasu. Zaliczam je do tych łatwych ciast, które można szybko zrobić, gdy chcą nas odwiedzić niezapowiedziani goście. Najlepiej smakuje z kubeczkiem dobrej kawy lub herbaty. Ciasto po upieczeniu należy przechowywać pod przykryciem, gdyż dość szybko wysycha. Zazwyczaj przykrywam

Kuchcik gotuje
Sernik z nutą cytryny i bezową koroną 182

cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 budyń w proszku bez cukru, może być śmietankowy lub waniliowy szczypta soli BEZA: 4 białka 4 łyżki cukru pudru szczypta soli Zagniatamy szybko kruche ciasto, wykładamy nim tortownicę albo kwadratową blaszkę o wymiarach około 20x20 cm. Wkładamy do lodówki na czas wykonania masy serowej. Masło ucieramy z cukrem i żółtkami na puch, następnie dodajemy(...)nagrzewać piekarnika. Chwilę przed upływem czasu wypieku sernika ubijamy białka ze szczyptą soli. Kiedy białka będą już prawie ubite dodajemy po łyżce cukru pudru, ciągle ubijając.  Ciasto wyjmujemy z piekarnika i szybko nakładamy na niego pianę z białek i cukru. Wkładamy ponownie do piekarnika na około 10 minut/ 170 stopni Smacznego! Skomentuj

MamaOskarka
Czekoladowy zawrót głowy 230

pieczenia                                          Przygotowanie: Jest to bardzo szybkie i proste w przygotowaniu ciasto. Na początek rozpuszczamy margarynę z czekoladą w kąpieli wodnej, czyli wkładamy miseczkę ze składnikami do większego rondelka i rozpuszczam nad gotującą się wodą. W między czasie ubijamy białka

Luźna Kuchnia
Szybkie i zdrowe ciasto fasolowe z chili 103

Jeśli szukacie przepisu na wilgotne, proste, szybkie i nieziemsko pyszne ciasto fasolowe, to trafiliście idealnie. Choć ten wypiek ma mnóstwo zalet, ma też niestety jedną wadę – znika prawie natychmiast po podaniu. Całkiem niezły wynik jak na „dietetyczny” deser Wegańskie ciasto fasolowe 2017-08-14 12:16:28 Porcje 16 Oceń Zapisz przepis Drukuj ciasto 240 g czerwonej(...)Użyj naturalnego kakao niskotłuszczowego, bez dodatku cukru Wybierz dobrą czekoladę gorzką, która na pierwszym miejscu w składzie ma miazgę kakaową powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Artykuł Szybkie i zdrowe ciasto fasolowe z chili pochodzi z serwisu powiedz dietom

Powiedz dietom nie
Szybkie i Efektowne Ciasto z Jabłkami 151

Polecam Ciasto jest pyszne i bardzo szybko się je robi :)   SKŁADNIKI: 125g margaryny PALMA 70g cukru 8g cukru waniliowego 3 jajka 1 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka śmietany 18% albo 24% 3 jabłka WYKONANIE: 1. Margarynę Palmę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jednolita masę. 2. Stopniowo do masy(...)masę wyłożyć na okrągłą blaszkę o średnicy 25cm. 5. Jabłka pokroić w ćwiartki, następnie na paseczki, układać paseczki skórką do góry w koło blaszki, jak widać na zdjęciu. 6. Ciasto piec w temp. 190* około 50-60 minut

Dziś Ja gotuje
Kakaowe ciastka kruche z piernikowa nutka czyli Slodki Czwartek odc.117 119

łyżeczki cynamonu, kardamonu i mielonych goździków Masło siekamy w misce z cukrem, dodajemy żółtka, dalej siekamy. Dodajemy sól i mąkę z kakao i przyprawami. Zagniatamy szybko, by ciasto przypominało okruszki. Dodajemy śmietanę i bardzo szybko zagniatamy. Zawijamy w folię i chłodzimy w lodówce minimum pół godziny. Po tym czasie ciasto wyjmujemy na oprószoną stolnicę, wałkujemy i wykrawamy ciasteczka. Pieczemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kruche babeczki z kremem mascarpone i truskawkami 308

Sposób przygotowania: Do miksera wsypać przesianą mąkę, dodać cukier, szczyptę soli i zimne masło pokrojone w plastry. Całość jak najszybciej zmiksować, by masło nie zdążyło się rozgrzać. Ciasto przełożyć na stolnicę, szybko zagnieść w kształt wałka, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni Celsjusza. Ze schłodzonego ciasta odrywać niewielkie kawałki(...)cienko wylepiać foremki. Wstawić do piekarnika i piec, aż babeczki lekko się zrumienią (potrwa to ok. 15-20 minut). Jeśli zauważycie, że brzegi ciasta rumienią się zbyt szybko, przykryjcie babeczki arkuszem folii aluminiowej. Gotowe babeczki wyjąć z pieca, lekko przestudzić, a następnie wyjąć z foremek, po prostu je odwracając. By napełnić je kremem, musimy poczekać, aż całkiem wystygną. Krem: Zimną

W SMAK

Proponowane wyszukiwania