szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:158/2080)

Szybko! JABŁECZNIK Z GALARETKĄ NA BISZKOPCIE. 1146

Szybko, szybko, nie ma czasu! Ani się obejrzę, a już mija kolejna godzina. Kolejna doba, tydzień, miesiąc, tak bez ustanku. Dlatego warto jest mieć coś w swoim "repertuarze", co smakuje wybornie, nie jest skomplikowane i nie zabiera aż tak wiele czasu. Poniższy jabłecznik poznałam za sprawą Babci. To właśnie ona przyrządzała go zawsze wtedy, gdy była ochota na coś innego(...)niż ucierane.  Dobrze też sprawdza się jako ciasto na niedzielę, dla gości. JABŁECZNIK Z GALARETKĄ NA BISZKOPCIE. /od Babci;/ biszkopt: /wersja ekspress - gotowy/ 6 białek 6 żółtek 3/4 szklanki cukru pudru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku od pieczenia cukier waniliowy Ubiłam białka na sztywno, po czym stopniowo dodawać cukier puder, ciągle miksując. Dodałam żółtka, cukier waniliowy i krótko

W kuchni Karmel-itki
Ciastka z ciasta francuskiego 144

Łatwe, pyszne i szybkie w przygotowaniu ciastka z ciasta francuskiego. Takie ciastka świetnie smakują na ciepło jak i na zimno. Ciastka z ciasta francuskiego są rewelacyjnie chrupiące, bardzo delikatne i rozpływają się w ustach. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 jabłka cynamon 1 łyżeczka cukru waniliowego dżem jagodowy 40g zmielonych orzechów włoskich z dodatkiem cukru Przygotowanie : Jabłka obrać i pokroić

Smaczne Potrawy
Raffaello bez pieczenia 105

Raffaello bez pieczenia Raffaello bez pieczenia, czyli ciasto kokosowe na maślanych herbatnikach. Smaczne herbatniki, które przełożone kremem budyniowym z dużą ilością kokosu smakują świetnie, a ciasto jest szybkie i łatwe w przygotowaniu. Raffaello bez pieczenia najlepiej smakuje po kilku godzinach spędzonych w lodówce - herbatniki zmiękną, ciasto łatwo można pokroić i bardzo szybko zjeść Polecam   Przepis na blaszkę o wymiarach(...)krem ( mniejsza porcja ). Górna warstwę kremu posypać wiórkami kokosowymi. Raffaello bez pieczenia przechowywać w lodówce. Uwaga! Herbatników należy mieć w zapasie trochę więcej niż podana przeze mnie ilość ponieważ ciasta różnią się grubością, a co za tym idzie może okazać się, że ciastek będzie mniej niż potrzeba i nie wystarczy na pokrycie całego ciasta. Artykuł Raffaello bez pieczenia pochodzi

WSZYSTKO SMACZNE
Chlebek bananowy z daktylami 199

Chlebek bananowy z daktylami Wariacja na temat chlebka bananowego - szybkiego i banalnie prostego w przygotowaniu ciasta. Tym razem wzbogaciły je kawałki daktyli oraz płatki migdałów na wierzchu. Do zrobienia chlebka bananowego wykorzystaj dojrzałe banany, a odpłacą ci się delikatnym i niepowtarzalnym smakiem. Dzięki daktylom chlebek bananowy zyskuje jeszcze więcej słodyczy, a całe ciasto pozostaje lekko wilgotne. Zobacz również przepis

Moje Qulinaria
Szybka focaccia z ciasta bez drożdży, z chipsami 99

włoskim specjalne, tyle że upieczone w zaledwie pół godziny. Zobaczcie jak można je wykorzystać, by przy przyrządzić błyskawiczną pizzę. Jak zrobić szybką focaccię? Przygotowanie szybkiej focacci jest bardzo proste. Jest tylko jeden haczyk. Ciasto bez drożdży nie jest tak elastyczne jak drożdżowe i niełatwo je rozwałkować na cienki placek. Ale nie ma się co przejmować! Możecie przełożyć je na blaszkę(...)piekarnika, pokrój i wcinaj! Smacznego! Zobacz też, jak przygotować Dutch baby – czyli grzeszne śniadanie. Przepis na zapiekankę z ziemniakami i kiełbaskami. Patent na super chrupiące nuggetsy. Artykuł Szybka focaccia z ciasta bez drożdży, z chipsami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Rozetki karnawałowe 1043

warstwę oleju. Powinien mieć ok. 180-190ºC. Gdy będzie za zimny – ciastka będą chłonąć tłuszcz, gdy za gorący – będą się zbyt szybko rumienieć i palić. Najlepiej jest wrzucić dużą kroplę ciasta do oleju – będzie dobry, gdy ciasto zacznie skwierczeć i zarumieni się w ciągu ok. 30 sekund. Do gorącego oleju wstawiamy formy na rozetki(...)Pierwszy raz na dłużej – aby się nagrzały. Jedną z foremek wyjmujemy, strząsamy nadmiar oleju (gdy zostaną krople oleju, ciasto nie przylepi się – zostanie w misce) i szybko zanurzamy w cieście – uważając, aby nie zanurzyć wierzchu foremki – inaczej nie będzie można jej zdjąć bez uszkodzenia – najlepiej zanurzać do 3/4 wysokości). Szybko przenosimy ją z powrotem

Poezja smaku
Ciasto drożdżowe 67

czemu jego struktura była delikatna i krucha. Nie ma chyba nic przyjemniejszego niż zapach pieczonego ciasta drożdżowego unoszący się w kuchni, szczególnie zimą. Ciasto drożdżowe jest dość łatwym do przygotowania ciastem, ale wymaga nieco cierpliwości i czasu. Nie można się spieszyć podczas wyrabiania ciasta ani skracać czasu jego wyrastania. Wypieki drożdżowe będą udane, jeśli cały proces wyrabiania i wyrastania odbędzie(...)dłoni ciasto. Zagniatać około 15 - 20 minut. Ciasto przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Czas wyrastania zależy od temperatury pomieszczenia, aby go przyspieszyć, można ciasto wstawić do nagrzanego wcześniej do 50 stopni C piekarnika. Piekarnik wyłączyć, pozostawiając tylko światełko. Po wyrośnięciu, ciasto delikatnie zagnieść i włożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasta w formie nie powinno

Kuchcik gotuje
Proste ciasto z rabarbarem 338

Proste ciasto z rabarbarem... Puszyste, słodkie ciasto. Z kawałkami kwaśnego rabarbaru. Oprószone cukrem pudrem. Szybkie, smaczne, tanie. Idelane do kawy.  Zapraszam! Składniki: 250 g margaryny; 1 szklanka białego cukru; 3 łyżki wody; 2 jaja; 2 szklanki mąki pszennej; 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia; 200 g rabarbaru (około 2 łodyg); Cukier puder. Sposób przygotowania: Rabarbar umyć, osuszyć, obrać, pokroić(...)wystudzonej margaryny z cukrem i wodą dodać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie zmiksować. Blachę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Do tak przygotowanej blachy wylać ciasto. Na wierzch ciasta wyłożyć delikatnie rabarbar, układając go w niewielkich odstępach od siebie, aby ciasto mogło wyrosnąć. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka górna i dolna

Gospodyni Miejska
Ekspresowy murzynek na maślance (bez jajek) 81

Ekspresowy murzynek na maślance (bez jajek) – czyli coś słodkiego w kilka chwil :) Ciasto jest szybkie w wykonaniu, pyszne i idealnie wilgotne. Podane składniki wystarczą na blaszkę o wymiarach 35x26cm. Jeśli lubicie takie ciasta bez wysiłku, The post Ekspresowy murzynek na maślance (bez jajek) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Jogurtowe z mąki ryżowej i porzeczkami 135

Składniki: – 1 szklanka mąki ryżowej – 1 łyżka mąki ziemniaczanej – 150 ml. jogurtu naturalnego – 1/4 szkl, oleju ( u mnie z pestek winogron ) –

I LOVE LIFE
Ciasteczka maślane 138

masła  6 łyżek cukru pudru +2 łyżki do wersji kakaowej  30 g kakao  opcjonalnie skórka z pomarańczy, aromat waniliowy, cytrynowy  Przygotowanie: Składniki na ciasto jasne szybko zagnieść i wyrobić. Uformować kulę, spłaszczyć, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut.  Z ciasta formować kuleczki i wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia

Słodka Strefa
Mini Napoleonki Na Herbatnikach 419

Szybkie, pyszne ciasto i w dodatku bez pieczenia ! Składniki na blaszkę 23x23 cm 2 paczki małych herbatników (2 x 100 gr) 3 szkl mleka 1 budyń waniliowy bez cukru 2 żółtka 1/2 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 3/4 kostki margaryny 1. Blaszkę wykładamy folia spożywczą i układamy pierwszą warstwę ciastek. 2. Dwie szkl mleka zagotowujemy z cukrem i margaryną

Gotowanie...to proste !
Ucierane z truskawkami pod kruszonką 135

Szybkie ucierane ciasto z zapasów z zamrażalki. Nadchodzi nowy sezon truskawkowy, a ja mam jeszcze zapasy truskawek z zeszłego roku. Owoce można rozmrozić i przesmażyć w rondlu z małą ilością cukru lub dodać mrożone w całości tak jak ja to zrobiłam. Całość po kokosowo migdałową kruszonką, pycha! Składniki: 30 dag mąki pszennej 20 dag masła 15 dag cukru 1 łyżeczka

Apetyczna babeczka
Ciasto z letnimi owocami i białą czekoladą (Summer Fruit Muffin Loaf)... 59

Szybkie, łatwe i z dostępnych składników - bardzo nam smakowało. Kiedy robiłam je pierwszy raz postępowałam dokładnie zgodnie z oryginalnymi instrukcjami - gotowe ciasto było odrobinę za mokre w środku, co podejrzewam było zasługą sporej ilości wmieszanej czekolady. Kolejnym razem posypałam tylko wierzch 50g posiekanej czekolady i to był strzał w 10 - ciasto pięknie wyrosło, ale też zachowało charakterystyczną słodycz.  Robiłam(...)pieczenia. Stop masło (w mikrofali, albo w garnuszku) i odstaw do przestudzenia. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier.  Roztrzep jajko, z mlekiem i masłem. Szybko i delikatnie wmieszaj do mieszanki suchych składników - nie mieszaj za długo, jak przy muffinach. Delikatnie wmieszaj większość owoców i czekolady - zostaw trochę na wierzch. Przelej do blaszki, posyp resztą owoców

Lejdi of the house
C - Ciasto francuskie- wariacje i improwizacje 1033

zresztą nie pokusiłam się nawet o próbę, skoro na wyciągnięcie ręki jest gotowe. Tak więc ciasto francuskie,  schłodzone, gotowe po rozwinięciu, lubię mieć. Takie ciasto sprawdza się znakomicie w każdej sytuacji, jak np. szybki obiad, szybka kolacja, szybki deser czy niespodziewana wizyta gości, aczkolwiek na spodziewanych i planowanych wizytach  wypada równie efektownie:) Nie dysponuję na tą chwilą(...)sami, że sprawdza się ono doskanle w wersji na słono jak i na słodko. Apropo wersji słodkiej - jedna z moich Bliskich Koleżanek  zdradziła mi swój super szybki pomysł - ciasto francuskie dzieli na małe kwadraty, smaruje jajkiem i posypuje cukrem. Piecze kilka minut w nagrzanym piekarniku i ma szybkie słodkie ciasteczka, którymi zajada się cała rodzinka. Nieco bardziej

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Proponowane wyszukiwania