szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:153/2080)

Ciasto z kefirem i truskawkami. Przepis krok po kroku 182

Ciasto z kefirem i truskawkami. Przepis krok po kroku   Co jest najlepsze na letnie upały??? Jak dla mnie truskawki i 

kuron.com.pl
Tarta na kruchym cieście z brukselką 301

Tarta na kruchym cieście z brukselką to dość oryginalne połączenie, jednak jak go spróbujecie to przekonacie się, że jest pysznie… Jeśli nie macie czasu, ani

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pączki z konfiturą 149

ściereczką i pozostawiłam do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 2 godziny. Kaloryfery grzeją, więc nie było problemu. Ciasto pięknie wyrosło. Wyrośnięte ciasto przełożyłam na oprószoną mąką deskę, szybko wyrobiłam. Z ciasta odrywałam małe porcje ciasta. Zważyłam jedną porcję, ok. 50 g. I wg tego „wzorca” formowałam kolejne porcje ciasta   na każdy pączek. Placuszki lekko spłaszczyłam, na każdym ułożyłam(...)godzinę do wyrośnięcia. W szerokim rondlu rozgrzałam olej. Kiedy był już gorący, około 170 ° C, wrzuciłam kawałeczek ciasta, żeby sprawdzić, czy tłuszcz jest odpowiednio rozgrzany. Jeśli ciasto   zaskwierczy   i dosyć szybko, do 1 minuty rumiane wypłynie   na powierzchnię, to można   przystąpić do smażenia pączków. Wkładałam je pojedynczo i tyle sztuk, aby luźno pływały w tłuszczu. Kiedy

Kuchnia u Krysi
Orzechowiec z masą budyniową 138

kostka masła (200g) łyżka cukru waniliowego słoik powideł Składniki na warstwę orzechową: 2 łyżki miodu 120g masła 150g cukru 200g orzechów włoskich Wykonanie tradycyjne: Wykonanie ciasta: Wszystkie składniki ciasta zagnieść szybko ręką lub mikserem. Ciasto podzielić na 3 części. Dwie z nich upiec w temp. 170 stopni, 15-20 minut. Ostatniej części nie piec, tylko najpierw przygotować warstwę orzechową. Wykonanie

Mania Wypiekania
Pyszne ciasto marchewkowe 183

Ciasto marchewkowe jest puszyste, wilgotne i ma bardzo pyszny smak. Wiele osób uważa, że przygotowania ciasta z marchewki jest niemożliwe, a wręcz ciasto takie będzie niejadalne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Proste ciasto bez jajek z bananem i czekoladą 135

Wegańskie ciasto to spore wyzwanie – przecież w niemal każdym przepisie znajdziemy jajka. Wykonałam wiele prób, aby w końcu przedstawić Wam idealny przepis na najprostsze wegańskie

Via Gusto
Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem 789

Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem Dziś polecam pyszne i proste w ykonaniu kruche ciasto z soczystymi śliwkami i masą budyniową. Do jego wykonania użyłam foremki

Blog z Apetytem
Rogaliki francuskie z czekoladą 275

Przygotowanie kremu samodzielnie jest bardzo proste.Śmietankę podgrzewamy do 40 ᵒC. Zdejmij z ognia i dodawaj czekoladę i masło (50g) miksując wszystko do uzyskania gładkiej masy. Następnie przygotowujemy ciasto: Wersja szybka i łatwa: Gotowe ciasto francuskie kroimy na średnie kwadraty. Dodajemy po łyżeczce nadzienia. Zwijamy formując rogaliki. Wkładamy na blaszkę i pieczemy kilka minut w piekarniku aż rogaliki się zarumienią

I LOVE LIFE
Rolada świąteczna 146

rozsypać na niej cukier waniliowy lub drobny cukier kryształ. Upieczone ciasto położyć na ściereczce w taki sposób, aby papier do pieczenia był na górze. Delikatnie ściągnąć go z ciasta. Pracując szybko zwinąć jeszcze gorące ciasto w roladę razem ze ściereczką, wzdłuż dłuższego boku. Odłożyć do całkowitego wystudzenia. Krem orzechowy : Orzechy zemleć w blenderze lub malakserze. Mleko zagotować i zalać

Opowieści z piekarnika
TARTA Z RUKOLĄ, KOZIM SERKIEM I ORZESZKAMI PINIOWYMI 134

misce wymieszaj mąkę i sól. Dodaj miękkie masło pocięte na kawałki, połącz składniki opuszkami palców, aż otrzymasz mieszaninę o konsystencji piasku. Zrób dołek w cieście i dodaj jajko.* Szybko ugnieć ciasto, tak, by miało jednolitą konsystencję. Uformuj kulę, owiń ją folią i wstaw do lodówki przynajmniej na 1 godz. Po upływie tego czasu rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Wyjmij

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciasto „Jadą goście” 145

Składniki na małą blachę 24×24 cm: 3 całe jajka 1 szklanka jogurtu naturalnego, maślanki lub kefiru 0,5 szklanki oleju 2 szklanki mąki pszennej

Mojewlasne.pl
Rurki z kremem/bitą śmietaną Ewy Wachowicz 165

masła szczypta soli 1 łyżka - cukru waniliowego 1 szklanka - kwaśnej śmietany Bita śmietana 1 duży kubek śmietanki 30 cukier puder do smaku Sposób przygotowania Ciasto Z podanych składników szybko zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w folię i odstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie rozwałkować, pociąć na długie pasy i nawijać na natłuszczone foremki. Piec w temperaturze ok. 240 stopni

Mieszam w Garnku
SERNIK KRÓLEWSKI / WARSZAWSKI 223

pieczenia Masa serowa: 1 kg sera 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 1 szklanka cukru 1 cukier wanilinowy budyń waniliowy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kruche ciasto: Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 części, owijamy w folię i odkładamy na 2 godziny do zamrażalnika. Masa serowa: Jajka ucieramy z cukrami na jasną i puszystą masę, następnie dodajemy po łyżce twarogu

RAROSSA
Ciasto jogurtowe z truskawkami 720

Lekkie, wilgotne i bardzo proste w wykonaniu jogurtowe ciasto z truskawkami - które możecie też zastąpić innymi sezonowymi owocami. Dzisiaj z dedykacją dla wszystkim Mam w dniu

Moje Kuchenne Rewelacje
Sernik Wiedeński 143

sernik z wierzchu nie za bardzo zbrązowiał. Jeśli tak, otwierasz na moment piekarnik, wyciągasz delikatnie tortownicę (nie zapomnij o włożeniu rękawicy) i przykrywasz ciasto płatem folii aluminiowej. Szybko wsuwasz ciasto z powrotem i zamykasz drzwiczki piekarnika, uważając, by nie klapnęły, bo sernik może „się przestraszyć” i opaść. Gdy minie dalsze 10-20 min, wyłączasz dopływ ciepła i uchylasz

Kocham Czekoladę

Proponowane wyszukiwania