Pomidory suszone i oliwki kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy, dolewamy ciepłą wodę i wyrabiamy ciasto. Masa będzie dosyć gęsta. Formę o wymiarach 11×29 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy kasza manna. Przekładamy ciasto na chleb i wyrównujemy. Piekarnik nastawiamy na 220°C i pieczemy chleb przez 10 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę(...)pieczemy chleb przez kolejne 10 minut ostatnim krokiem jest zmniejszenie temperatury 180°C i pieczemy chleb przez 30 minut. Upieczony chleb wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Smaczny i szybki chleb . Suszone pomidory i oliwki są przepyszne same w sobie. Doskonale komponują się z sałatką i daniem obiadowym . Lecz chleb z oliwkami i pomidorami także smakuje wyśmienicie. Chlebuś lekko chrupiący
Zdrowy Styl Joannymiejsce. Pozostała mąkę mieszamy z solą. Do wyrośniętego zaczynu drożdżowego wlewamy oliwę, dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto na jednolitą, gładką masę. Formułujemy kulę, przekładamy do miski, przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ok. 30 min. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Ciasto rozwałkowujemy na krążek o średnicy ok. 40 cm, przekładamy na blachę podsypaną mąką. Brzegi możemy poskręcać(...)przygotowane ciasto nakładamy sos majonezowy, dodajemy, cebulę oraz pieprz marynowany zielony, całość doprawiamy pieprzem czarnym świeżo mielonym. Pizzę wkładamy na najniższą półkę od piekarnika i pieczemy ok. 15-17 min. Rada: jeśli macie jeszcze jedna dużą blachę od piekarnika, można ją wsunąć na samą górę. Zatrzyma lekko temp. z góry i sos nam szybko się nie przypiecze, na ostatnie
Moniki Smakołykilato świetnie sprawdzą się szybkie w przygotowaniu i proste kluchy jaglano-twarogowe. Są delikatne, puchate i świetnie pasują do słodkich rumowo-karmelowych truskawek. Do tego chrupiąca i słodka posypka z kaszy, z maślaną nutą. Składniki (na 2 porcje): 100g kaszy jaglanej 250g chudego twarogu 1 jajko 100g kaszy manny 2 łyżki mąki – opcjonalnie, jeśli ciasto bardzo się klei
Smaczna Stronamomentu, aż ciasto zacznie odstawać od ręki. Wlewamy roztopione i przestudzone masło, chwilę jeszcze wyrabiamy, przykrywamy, odstawiamy w ciepłe miejsce. Po podwojeniu objętości ponownie zagniatamy, wałkujemy na ok. 1,5 cm, wycinamy krążki z dziurką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 15 minut. Po tym czasie smażymy na rozgrzanym smalcu. Uwaga! Smażą się bardzo szybko! Pilnujcie! Po wystudzeniu dekorujemy lukrem
Ostra na SłodkoPyszne słodziutkie ciasto bez pieczenia na herbatnikach z cieniutką warstwą kremu czekoladowo-orzechowego i puszystą mleczną warstwą na bazie śmietanki, niesolonego masła orzechowego i mleka w proszku, kaloryczna bomba ale bardzo dobra i na mały kawałek na pewno każdy sobie pozwoli z filiżanką kawy, polecam na słodki poczęstunek również na świąteczny czas. Znika szybko. Foremka 23/29 cm lub podobna
Wanilia i Kardamonsera żółtego.Prosto,szybko i smacznie.Pomysł na takie scones pochodzi stąd , ja od siebie dodałam trochę koperku. 250 g mąki pszennej chlebowej (typ 650 lub 750) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 55 g miękkiego masła 150 ml mleka 40 g startego sera żółtego 1/2 łyżeczki soli koperek Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wyrobić zwarte ciasto. W razie potrzeby
Moje domowe kucharzenieBardzo szybka i dobra przekąska w sam raz na imprezę. Środek może być modyfikowany wedle życzenia. Moja wersja imprezowych ślimaczków była bezmięsna, ale następnym razem zastanawiam się czy nie dołożyć do nich między innymi szynkę. Przekąska jest super prosta do zrobienia i tania. Składanie nie jest też niczym trudnym pomimo pozorów. Użyłam gotowego ciasta francuskiego i zrobiłam
Karola gotujeDzień dobry :-) Kilka dni temu był wpis z zestawieniem ciast, które można zrobić na święta, dzisiaj zrobiłam takie samo zestawienie z ciasteczkami w roli głównej. Przepisów przybyło, wybierajcie i korzystajcie :-) Miłego dnia Wam życzę :-) 1. Legnickie bomby piernikowe 2. Rogaliki 3 składnikowe z marmoladą 3. Ciasteczka z lemon curd 4. Ciasteczka kokosowe 5. Ciasteczka(...)masy krówkowej 6. Maślane serduszka 7. Szybkie pierniczki 8. Ciasteczka cynamonowe II 9. Cynamonowe ciasteczka 10. Półksiężyce z lukrem 11. Wafle z masą z dodatkiem galaretki 12. C iasteczka budyniowe 13. Rogaliki z nutellą 14. Kruche ciasteczka z posypką orzechową
kruche babeczkitrochę za szybko. Piekarnia Amber idzie swoim utartym torem i nasze spotkania zawsze owocują pięknymi i smacznymi wypiekani, i to lubię, tą naszą sezonowość, spotykanie się przy piekarnikach, choć na dworze upał czy mróz. Rogale teraz w ten upał rosły jak szalone. Polecam je gorąco bo pracy przy nich mało a efekt jest znakomity, ciasto się pięknie listkuje
Moje Małe Czarowanieproste i szybkie w przygotowaniu. Składniki: 1 szklanka mąki 2/3 szklanki cukru 80 g masła 100 g kakao 3 jajka 1/2 łyżeczki chilli 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia dododatkowo cukier puder Wykonanie: Margarynę rozropić, wystudzić. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i chilli przesiać przez sitko. Dodać margarynę, wymieszać. Na koniec dodać jajka, wyrobić ciasto na jednolitą masę
magiczna kuchnia KasiRobi się ją szybko, jest smaczna i myślę, że jeszcze nie raz do niej wrócicie. Potrzebujemy: 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli ½ szklanki kefiru zimna woda bułka tarta ser żółty szynka w plasterkach olej Jajka łączymy z proszkiem do pieczenia, solą i kefirem. Wsypujemy mąkę, dolewamy wodę by ciasto było lejące i odstawiamy
Tylko pyszniekuchni,bardzo szybki i łatwy w wykonaniu. Dzięki uprzejmości sklepu internetowego Tarka i Miarka mogę Wam zaprezentować herbatę w uroczej filiżance. Te i inne filiżanki oraz mnóstwo ciekawych i przydatnych rzeczy do kuchni,salonu czy jadalni znajdziecie w tym sklepie. Szczególnie teraz w okresie przedświątecznym szukamy prezentów pod choinkę więc zapraszam do sklepu https://www.tarkaimiarka.pl/ ciasto
Kolorowa kuchnia ElkiOdrywać po kawału ciasta, formować w dłoniach grube wałeczki, które należy wkładać do maszynki i wyciskać na blaszkę ciasteczka o wybranym przez siebie kształcie, na środek każdego ciasteczka nałożyć ok. 0,5 łyżeczki marmolady. Piec ok 15 min w temp. 180 st. do ze złocenia wierzchu. Pod koniec pieczenia należy bardzo uważać, gdyż ciasteczka mogą szybko się przypalić. Po wyjęciu
My sweet a lifeDzisiaj będzie szybko i konkretnie. Dokładnie jak ten błyskawiczny czekoladowy deser. Macie też tak, że zjedlibyście coś fajnego, ale nie chce Wam się nic przygotowywać? To ten deser jest dla Was! Nie dość, że nie trzeba do jego przygotowania żadnych wymyślnych składników – nawet nie ma mąki – a można z niego zrobić naprawdę niezłe cudo! Ciasto ma puszystą konsystencję
PaleoLifeporannej kawki. Uwaga szybko znikają! Zamiast nerkowców, możecie użyć każdego innego orzecha lub migdały :) Składniki (na 2-3 blachy ciastek): - 300g mąki pszennej - 200g masła (zimnego) - 100g cukru pudru - 1 jajko - 2-3 garście nerkowców (lub innych orzechów) - 1 czubata łyżka miodu - 25 g gorzkiej czekolady Z mąki, zimnego masła, jajka i cukru pudru zagnieść ciasto. Nie wiesz jak? Tutaj
CookYourselfciasto ale że całego sernika nie skonsumuje na raz 🤣 🤔 zrobiłam mini wersje 😎 Składniki 🔸 100 g twarogu 🔸 30 g otrębów gryczanych/ płatków/ mąki 🔸 1 jajo 🔸 10 g wiórków kokosowych 🔸 50 g banana Przygotowanie: 1. Rozgnieść twaróg i banana 2. Wszystkie składniki wrzucić do miski wymieszać łyżką do jednolitej konsystencji i koniec 😎 smażymy placuszki Szybko i smacznie
Zdrowie i pysznie na talerzunaprawdę łatwo i szybko, a smakują bajecznie, dlatego musicie ich spróbować. Babeczki (12 sztuk): 1 szklanka mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 białko 2 jajka 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny Jajka i białko ubijamy z cukrem aż uzyskamy biała puszystą masę, dodajemy pozostałe składniki i starannie mieszamy. Ciastem napełniamy papilotki
Cynamonowe szczęściechodziło za mną ciasto z kajmakiem. Klasyczny popularny 3-bit już nam się przejadł ale chciałam, żeby było to coś podobnego. Kajmak zamieniłam więc w pyszną piankę, którą przełożyłam słone krakersy. Do tego gorąca masa budyniowa,, bita śmietana i dżem porzeczkowy dla przełamania słodyczy. Smakowo wyszło bajecznie. A polecam tym bardziej, że jest łatwe i szybkie do zrobienia
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaszalenie prosty i szybki i na pewno każdy będzie wstanie takie pączusie przygotować. Składniki 250g półtłustego mielonego twarogu 3 jajka 3 łyżki cukru 150g mąki łyżeczka proszku do pieczenia aromat waniliowy Jajka z twarogiem i cukrem należy razem wymieszać za pomocą miksera. Następnie dodać resztę składników i wszystkie składniki razem wymieszać mikserem na wolnych obrotach. Ciasto wyjdzie rzadsze, ale takie
Delusional Trinedzieci :) Szybkie i proste w wykonaniu. Do wykonania ciastek wykorzystałam słonecznik łuskany , który otrzymałam od firmy eSłoneczko . Składniki: Z podanych proporcji wyjdzie około 30 ciastek. * 3 szklanki mąki pszennej * 200 g masła * 1/4 szklanki cukru * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 jajko * 100 g słonecznika łuskanego Wykonanie: Z podanych składników (prócz słonecznika) zagnieść ciasto. Kolejno dodać słonecznik
Zrób to smaczniesię je bardzo szybko..polecam. 1 szkl. gęstego kefiru lub zsiadłego mleka 1 jajko 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka roztopionego masła 1 łyżka spirytusu 2 szkl. mąki (plus do podsypywania) 1 łyżeczka sody szczypta soli olej rzepakowy do smażenia Kefir, jajko, sól, masło i cukier roztrzepać, wlać spirytus, wsypać przesianą mąkę z sodą. Zagnieść ciasto. Ciasto będzie dość luźne
Moje domowe kucharzeniewarto je upiec. Szybkie bułki ślimaki z pomidorowym pesto 100 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 400 g maki orkiszowej chlebowej łyżeczka soli łyżka cukru 220 g ciepłej wody 40 g oleju 30 g świeżych drożdży jajko, rozbełtane do posmarowania pesto pomidorowego wg tego przepisu Wszystkie składniki prócz jajka i pesto wkładamy do miski i zagniatamy gładkie ciasto. Odstawiamy je w ciepłe
Dzieje kuchennej Wiewióryciasteczka niesamowicie szybką znikają. Zresztą sami spróbujcie! (30-35 sztuk) 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki śmietany (użyłam 12%) 1/2 szklanki smalcu (roztopionego) 125g margaryny 2-3 łyżki cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią Dodatkowo: cukier puder do posypania Wszystkie składniki umieścić w misce i wyrobić na gładką masę. (Margaryny nie trzeba stapiać.) Ciasto rozwałkować (podsypując
Di gotujejakoś mało tego ciasta wyszło... Pododawałam więc co nieco i zrobiłam inne - dzięki temu nasmażyłam ich 30 sztuk. Maślanka przełamała słodycz bananów, dzięki temu nie były za słodkie, a mąka krupczatka (użyłam tej od Młynomag) sprawia, że placuszki są delikatne i rozpływają się w ustach :) Plusem takich placuszków jest to, że przygotowuje się je niezwykle szybko i zawierają wyłącznie naturalny
Kolorowy Przepisownikwizja takiej pizzy, szybko poczynił niezbędne zakupy i już od ponad tygodnia wiercił mi przysłowiową "dziurę w brzuchu", kiedy w końcu zrobię tę pizzę ;) Pizza to dość pracochłonne danie i zawsze robi się przy tym duży bałagan, dlatego potrzebowałam sporo czasu i spokoju, ostatecznie w weekend przygotowałam taką oto wspaniałą, białą pizzę na cieniutkim, chrupiącym cieście z dodatkiem szynki parmeńskiej
Codzienne Gotowaniewadę.. zbyt szybko znikają. Przepis na 4 blachy ciastek: 3 szklanki mąki pszennej 1 kostka masła lub margaryny 2 żółtka ½ opakowania cukry waniliowego ½ szklanki syropu klonowego ½ szklanki cukru ¼ łyżeczki soli. Sposób wykonania: Cukry utrzeć z masłem lub margaryną na puszystą masę, dodać żółtka, i syrop klonowy. Do utartej masy dodać mąkę, sól i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto zawinąć
Na słodko lub wytrawniepozostałą 1/3 część ciasta cienko rozwałkowujemy i wycinamy gwiazdki. Po upływie 10 min zdejmujemy obciążenie i na spód wykładamy masę makową wymieszaną bardzo dokładnie z 2 białkami, wyrównujemy wierzch i wkładamy do piekarnika. Pieczemy dalej tartę przez ok. 35 min w 170st. C (ja swoją przykryłam papierem do pieczenia i tak piekłam, bo boki za szybko mi się przypiekały
charlotte gotujeprzełożyć ciasto. Po tym czasie krótko wyrobić ,podzielić na 4 porcje i z każdej uformować bagietkę na długość blachy ,ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i przykryć ściereczką ,odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce . Rozgrzać piekarnik na 240 stopni, na spód piekarnika wstawić pustą blaszkę i tuz przed włożeniem bułek wlać szybko kieliszek wody tak aby wytworzyć parę
Wypieki ReneChlebki pita, szybkie do zrobienia, puszyste, doskonałe do wszelkiego typu kebabów, albo nadziewania wszystkim co lubimy, Proporcje na około 4 średnie chlebki. Składniki: 500g mąki opakowanie drożdży instant szklanka wody 3 łyżeczki oleju lub oliwy 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru Przygotowanie: Wsypujemy mąkę do miski, mieszamy z drożdżami. Dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto, aż będzie
Gotuj z Rumcajsemprzykryć je łyżką ciasta, placka obrócić i smażyć, aż będzie zarumieniony - nie śpieszcie się placuszki są grube i potrzebują trochę więcej czasu na patelni. W ten sam sposób usmażyć trzy placki. *jeśli używacie małej patelni i będziecie smażyć każdego placka oddzielnie to chowajcie za każdym razem masło orzechowe do zamrażarki - w tych iście afrykańskich temperaturach szybko się rozpuszcza
tost z dżememleczniczej to się szybko nie wyleczę. Połączyłem więc co trzeba i po paru chwilach okazało się, że chyba przedawkowałem pseudoefedrynę i jest fajnie. Bardzo fajnie. Zdecydowanie polecam, ja zamierzam jutro powtórzyć kurację :) Jestem już za stary na nielegalne substancje to chociaż z legalnymi poeksperymentuję. Ale ten, no... Wspominałem, że będzie krótko i rzeczowo... Kłamałem :) Kruche ciasto: 100 g masła (plus
Marder&Marder Manufacturebazylii). Cudowny, szybki omlecik zadowoli każdego głodomora. Składniki: 2 jaja 3/4 szklanki mąki 0,5 szklanki mleka sól pieprz pomidory suszone 1 łyżeczka oliwy (najlepiej z pomidorów suszonych) 3 plastry sera pleśniowego tarta mozzarella liście świeżej bazylii Sposób przygotowania: Jaja rozkłócić i wymieszać z mąką i mlekiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do ciasta dodać mozzarellę, pokrojony ser pleśniowy
Wielki apetytwymaga pieczenia i szybko się go przyrządza...i właśnie dlatego myślałam, że wyjdzie na 100 %. Ale zepsuło się coś co tysiące razy udawało nam się znakomicie- bita śmietana SKŁADNIKI opakowanie ciastek Łakotki kakaowe śmietana 30%, cukier waniliowy (to się niestety nie udało) krem z owoców leśnych łyżka żelatyny czekolada truskawki mrożone 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie ciasta z ciastek należy rozpocząć
MarciochaKucharzynależy wykonywać szybko, ponieważ trufle w połączeniu z ciepłem rąk będą szynko się rozpuszczać). Gotowe trufle warto przełożyć do mini papilotek. Pralinki koniecznie przechowujemy w lodówce do momentu podania. Dobrej jakości belgijską czekoladę oraz posypkę micro krople możemy zakupić w sklepie Słodki Świat , gdzie znajdziemy również wiele ciekawych, czekoladowych dekoracji, które pomogą urozmaicić nasze ciasta i desery
Słodka Stronaczasie, wykładamy ciasto na stolnicę oprószoną mąką i wałkujemy na grubość ok. 1 cm. Wycinamy szklanką i kieliszkiem pączki. Z wykrojonych małych kółeczek można usmażyć mini-pączki. Wycięte pączki kładziemy na tacy (oprószonej mąką) na ok. 30 minut. Wówczas smażymy je na głębokim tłuszczu z obydwu stron. Pączki nie wymagają długiego smażenia i szybko brązowieją. Gotowe pączki można polać lukrem
KasiekGotujeprosty, robi się szybko i smakują jak te kupowane w sklepie. Polecam! " Składniki : 600 g mąki pszennej 300 ml ciepłej wody 2 płaskie łyżeczki soli 2 łyżki smalcu Sposób przygotowania: Mąkę pszenną przesiewamy razem z solą do miski. Dodajemy wodę i smalec. Wyrabiamy (można to robić ręcznie, ja to jednak robię za pomocą robota kuchennego). Ciasto dzielę na kilka części
Słodkie Przyjemnościktórzy na szybko chcą zrobić coś słodkiego i coś smacznego z całą pewnością będą zadowoleni! . Co się działo możecie zobaczyć również na filmie! Z całego serca dziękuję Agencji Blomedia za zaproszenie! Całej ekipie i wszystkim uczestniczkom za wspaniale spędzony czas! PS. Jeśli poszukujecie słodkich inspiracji warto zajrzeć na stronę kostki do pieczenia Kasia – Nasze Ciasto , gdzie znajdziecie mnóstwo fantastycznych
Ostra na SłodkoSzybka, niskokaloryczna, bogata w witaminy i składniki odżywcze sezonowa przekąska. Pyszna dynia Hokkaido, wędzony łosoś i polska gruszka, to wszystko w kremowej masie serowo-jajecznej, przełamane pikanterią nasturcji. Dynia Hokkaido, moja ulubiona, soczyście pomarańczowa, słodkawa z miękką skórką, której nie trzeba obierać. Pięknie się prezentuje w każdej postaci, w zupie, kluskach, ciastach… ale zupełnie wyjątkowo po upieczeniu, kiedy kumulują się
SzczyptaSmaQnaleśnikowe z pieczarkami to idealne danie kiedy mamy trochę pieczarek i nie bardzo wiemy co z nimi zrobić :) Szybkie, łatwe, tanie, a nade wszystko bardzo smaczne! Polecamy każdemu na szybki obiad lub kolacje. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 4 Składniki: · 0,5 litra mleka(...)bułki tartej · 2-3 łyżki margaryny · 1 łyżka masła Przygotowanie krokietów zaczynamy od ciasta naleśnikowego: łączymy mąkę, mleko i oliwę. Do tego dorzucamy jajko, dodajemy szczyptę proszku do pieczenia i soli. Wszystkie składniki miksujemy. Jeśli ciasto wyjdzie zbyt gęste można dodać nieco wody
Kolizje Smakówznaczy twarz ;)? Szybka tarta z cebulą i pieczarkami sprawdzi się tu idealnie! Jest sycąca i niedroga, a jej przygotowanie zajmuje około 10 minut, nie licząc czasu pieczenia. W każdym razie, w mniej więcej pół godziny będziecie się mogli cieszyć ciepłym obiadem. Polecam! Składniki na 4 porcje (lub 2 jeśli jesteście baaardzo głodni): 1 płat ciasta francuskiego 3 średnie cebule
Obiad za dychęzawsze smaczne i szybko znikają. Składniki: 800 g ziemniaków 250 g twarogu półtłustego 1,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko sól szczypta Przygotowanie: Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Przestudzić i razem z twarogiem przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Dodać jajko, sól, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Całość dokładnie zagnieść. Jeśli ciasto będzie się kleić dosypać
Ala piecze i gotujespróbować? Chleb może nie wyrósł tak bardzo, jak typowy pszenny chleb na starterze Tang-Zhong, ale chyba nic w tym dziwnego; to zasługa mąki graham, która niejako obciążyła ciasto. Niemniej miękisz jest lekki i delikatny o łagodnie połączeniu smaku orkiszu i mąki graham. Do chleba dodałem odrobinę rodzynek, tylko po to, by dodać ich posmaku. Nie tyle jednak(...)kromką - nic tak nie cieszy, gdy domownicy nie zachwalają chleba, tylko w milczeniu połykają kromki jedna za drugą... Chleb otrzymał oficjalną aprobatę, a ja zgodę na powtórzenie wypieku możliwie szybko :) Składniki (na dwie foremki a 23 cm): 360 g Tang Zhong na mące orkiszowej i mleku 270 g mąki pszennej graham 270 g mąki orkiszowej 108 g letniego mleka
Grahamka, weka i kajzerkazmodyfikowałam. Mój przepis nie zawiera mąki pszennej, ponieważ staramy się jej unikać, przepis też zawiera mniejszą ilość cukru niż oryginał. Ciasteczka były przepyszne, bardzo chrupiące i słodziutkie. Bardzo szybko się skończyły, próbowałam je schować, żeby wystarczyły na kilka dni, ale chłopaki, w tym ten najstarszy, dowodzący „chłopak”, dorwali się do pudełka i wszystkie spałaszowali. Składniki na 22 ciasteczka(...)wyłożyć papierem do pieczenia. W misie miksera umieścić masło, cukier. Utrzeć na jasną, puszystą masę. Cały czas ucierając dodaj jajko,mąkę, sodę, cynamon, sól, ekstrakt, płatki owsiane i rodzynki. Ciasto włożyć na 30 min do lodówki, aby mniej się kleiło, ja ten krok pominęłam. Gałkownicą, o średnicy 2-3 cm, lub łyżką, maczaną w wodzie, formować połówki kul. Można też
moj przepis naznam.W każdym razie, byłam tak przejęta stanem ich zdrowia, było mi tak smutno, że musiałam na chwilę zapomnieć i udałam się szybko do kuchni. Z braku większości składników powstały szybkie, ale mimo to bardzo smaczne ciasteczka, które pomogły mi przetrwać drogę do pracy. Znajomym również smakowały, więc śmiem twierdzić, że są godne polecenia dalej. Wypróbujcie! " Składniki : 3 żółtka 90g cukru(...)mąki Sposób przygotowania: Żółtka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki masło i dalej miksujemy do połączenia się składników. Następnie dodajemy mąkę i ugniatamy. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy 3 łyżki kakao, a do drugiej 2 łyżki mąki. Oba kawałki ciasta wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie
Słodkie Przyjemnościprzepis. Nie jest pieczony, a więc nie opada. Sam ser smakuje wybornie, to i sernik też Taki sernik na zimno z truskawkami, a jakże, robi się naprawdę prosto i szybko. No i taki serniczek na zimno, z dobrej jakości sera (u mnie tradycyjnie Wieluń), to czysta przyjemność w upalny dzień. Po raz pierwszy w ciachu robiłam spód z daktyli(...)spód sprawdza się idealnie i do wykonania go trzeba kilka chwil. Jak widzicie, do sesji foto nie dotrwała nawet połowa sernika, co myślę jest najlepszą rekomendacją Zatem sernikożercy, ciastożercy ciast z owocami, sięgajcie po ser i czyńcie swoją powinność I powiem Wam, że mimo spodu, ja jadłam go bez wyrzutów sumienia A co! Z braku sera możecie użyć serków homogenizowanych
Mieszam w Garnkulukrem śmietankowo-cytrynowym. Wychodzi mięciutka, zbita i wilgotna w środku. Nie jest też przesłodzona, a cytrusowy, orzeźwiający smak sprawia, że sięga się po nią z przyjemnością! Prosty i szybki przepis, który wyjdzie każdemu. Należy pamiętać jedynie, by wszystkie składniki miały temperaturę pokojową. Składniki: 125 g masła 4 jajka trochę ponad 1/2 szklanki cukru 3 op. kisieli cytrynowych bez cukru(...)osobnej misce ucieramy miękkie masło z cukrem, aż powstanie jasna i puszysta masa. Następnie dodajemy po jednym żółtku, nie przerywając miksowania. Kolejno wsypujemy składniki suche i wlewamy mleko. Miksujemy. Ciasto powinno mieć konsystencję cukrzącego się miodu. Na końcu dodajemy skórkę z cytryny oraz ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy szpatułką lub łyżką drewnianą. Ciasto przekładamy do formy z kominem
Kuchnia MagdaLenylukrem śmietankowo-cytrynowym. Wychodzi mięciutka, zbita i wilgotna w środku. Nie jest też przesłodzona, a cytrusowy, orzeźwiający smak sprawia, że sięga się po nią z przyjemnością! Prosty i szybki przepis, który wyjdzie każdemu. Należy pamiętać jedynie, by wszystkie składniki miały temperaturę pokojową. Składniki: 125 g masła 4 jajka trochę ponad 1/2 szklanki cukru 3 op. kisieli cytrynowych bez cukru(...)osobnej misce ucieramy miękkie masło z cukrem, aż powstanie jasna i puszysta masa. Następnie dodajemy po jednym żółtku, nie przerywając miksowania. Kolejno wsypujemy składniki suche i wlewamy mleko. Miksujemy. Ciasto powinno mieć konsystencję cukrzącego się miodu. Na końcu dodajemy skórkę z cytryny oraz ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy szpatułką lub łyżką drewnianą. Ciasto przekładamy do formy z kominem
Kuchnia MagdaLeny