KLUSKI ŚLĄSKIE NADZIEWANE MIĘSEM + FILMIK

KLUSKI ŚLĄSKIE NADZIEWANE MIĘSEM + FILMIK

KLUSKI ŚLĄSKIE NADZIEWANE MIĘSEM + FILMIK

Kluski ślaskie nadziewane mięsem są również smaczne jak pyzy. Przygotowuje się je łatwo i szybko, polecam przepis.  SKŁADNIKI :   1  kg ziemniaków ugotowanych i ostudzonych oraz zmielonych  około 0,5 kg farszu mięsnego ( u mnie gotowana łopatka z warzywami )  mąka ziemniaczana 1 jajko tłuszcz z cebulką i boczkiem do okraszenia klusek                                                           PRZYGOTOWANIE ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.