szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:175/536)

Poduszkowiec 200

Witajcie :). Kolejna propozycja na pyszne, szybkie i łatwe ciasto to poduszkowiec. Mocny kakaowy smak w połączeniu z serem twarogowym sprawiają, że każdy kęs rozpływa się w ustach! I nie jest zbyt słodkie! Zapraszam! SKŁADNIKI: (blacha 24x24cm) Ciasto kakaowe: – 4 jajka – 160 g mąki – 120 g cukru – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 100 ml oleju (użyłam rzepakowego) – 100 ml wody(...)czubate łyżki kakao Masa serowa : – 300 g sera z wiaderka – 1 opakowaniw budyniu waniliowego bez cukru (lub śmietankowego) – 80 g cukru PRZYGOTOWANIE:  CIASTO KAKAOWE: Jajka ubijamy z cukrem na puszystą pianę. Dodajemy olej oraz wodę i nadal miksujemy. Na końcu dodajemy wymieszaną mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Miksujemy już tylko do połączenia składników. Blachę wykładamy

Gotuj z Mąką
Kruche ciasto z jeżynami i budyniową pianką 202

łyżki cukru pudru 5 żółtek Masło pokroić w kostkę, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta. Podzielić na 2 części -mniejszą i większą, każdą zawinąć w folię spożywczą, zamrozić. Tą czynność można zrobić dzień wcześniej. Blachę wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce większą część ciasta,lekko przyklepać i wyrównać. Podpiec na złoty kolor w temperaturze(...)190ºC przez około 15 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Pianka:  5 białek  1 szklanka  cukru  2 opakowania budyniu malinowego bez cukru (2 x 40 g)  1/2 szklanki oleju Kiedy podpieczony spód jest wystudzony, zacząć ubijać białka. Po ubiciu na sztywno, powoli, łyżka po łyżce wsypywać drobny cukier i cukier wanilinowy, cały czas ubijając

Kolorowa kuchnia Elki
Ciasto maślankowe z malinami, wanilią i białą czekoladą 349

trochę malin, moim chłopakom posmakowało ciasto z maślanką i owocami, więc takie sobie zażyczyli, dla mnie tez bomba, bo szybko się go robi :-). Ciasto robiłam wcześniej z jagodami i bez czekolady, tym razem dodałam do ciasta jeszcze białą czekoladę. Ciasto wyszło naprawdę bardzo smaczne, choć maliny do takich wypieków nadają się średnio, bo są według mnie za delikatne. Udanego(...)Składniki na blaszkę 24x34 cm: 2,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka maślanki 1 szklanka cukru 0,5 szklanki oleju rzepakowego 3 jajka L 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 laski wanilii 100 g białej czekolady maliny Kruszonka: 3 łyżki cukru 5 łyżek mąki 50 g masła Mąkę przesiewamy do miski, laski wanilii rozcinamy, wyjmujemy ziarenka i wcieramy

kruche babeczki
Scones, szybkie bułeczki 130

dodatków – te zjem z owocami.   Scones, szybkie bułeczki Danie Przekąski , Słodkie przekąski , Śniadaniowo Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 14 bułeczek Porcje 14 bułeczek Składniki 225 g mąka ok. 1 i 1/3 szklanki 60 g masło 1 szt jajko 6 łyżek jogurt naturalny 1 łyżka proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki sól opcjonalnie 1/2 szt ser mozzarella light(...)słodziwa opcjonalnie Sposób przygotowania Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Dodajemy masło, jajko i jogurt i wyrabiamy ciasto. Ciasto wałkujemy lub ugniatamy dłonią na placek o grubości ok. 1,5 cm. Szklanką lub foremką wycinamy kółka, które układamy na blasze do pieczenia. Pieczemy ok. 10 minut

Kucharzyca
Chleb na sodzie z rozmarynem, cynamonem i jabłkiem 145

szybkich wypiekach . Uformować okrągły bochenek - najlepiej zmaczając lekko ręce wodą, co trochę zmniejszy lepienie się do nich ciasta - i ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia - który najlepiej dodatkowo trochę opruszyć mąką . Chlebek obsypać mąką i ostrym nożem naciąć z wierzchu na krzyż. Następnie od razu w ł ożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 40 minut(...)skórka ładnie się zarumieni - u mnie środkowy poziom piekarnika, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . Studzić na metalowej kratce. WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE Z: Justyna Bogus [FB] Ewa Skórzak [FB] Lidia Wesolowska [FB] Gosia Zet [FB] Kasia Ciesielska [FB] Moje Małe Czarowanie Piekielna Kuchnia Anety Gotuj-Sam! Smaczna Pyza Piekę bo lubię Patison w kuchni Prawo do gotowania z pasją Z Chaty

Grunt to przepis!
Tarta z bzem i rabarbarem 133

bzu lilaka wierzch: 400 g rabarbaru 400 ml wody sok z 1/2 cytryny 50 g cukru Mąkę przesiać z cukrem pudrem, posiekać z masłem, następnie rozetrzeć palcami. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie ciasto. Uformować z niego kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.  Schłodzone ciasto rozwałkować na prostokąt nieco większy od formy. Ułożyć ciasto(...)formie, formując brzegi. Gęsto nakłuć widelcem, przykryć papierem do pieczenia i wysypać kuleczkami do pieczenia. Piec w 180 st. C. przez 15 minut. Zdjąć obciążenie i papier. Piec w 180 st. C. kolejne 15 minut.  Wystudzić. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. 75 ml kremówki zagotować. Zdjąć garnuszek z palnika, dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać. Zalać gorącą kremówką posiekaną

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto z bananem i marchewką „Morning Glory” 273

Szybkie w przygotowaniu, smaczne ciasto z bananem i marchewką. Bardzo sycące, z mąką razową oraz bakaliami. Dodałam rodzynki, orzechy i wiórki kokosowe. Ładnie pachnie i apetycznie wygląda, nie jest za słodkie. Będzie świetnym dodatkiem do śniadania, na piknik oraz na rower:). Proste do zrobienia i z kategorii „ bez miksera ”. Bardzo polecam… (przepis ze strony Canadian Living).     Składniki(...)dojrzały banan 1/2 łyżeczki sody 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 szklanka mąki pszennej razowej 1 łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej szczypta soli 1 szklanka startej marchewki (na drobnych oczkach) 3/4 szklanki jasnego brązowego cukru 1/2 szklanki naturalnego jogurtu 1/3 szklanki oleju 1 jajko 1/3 szklanki rodzynek 1/3 szklanki

Mała Cukierenka
Prezentacja produktów firm: Brześć i Mispol 168

Produkty firmy Brześć: Ciasto też długo nie mogło czekać. Zachęcały mnie dodatki: masło i rodzynki - brzmiało tak swojsko i domowo. Otworzyłam - ale zapach! Może się nie znam, ale ciasto jest naprawdę dobre. Szczególnie pierwszy i ostatni kawałek z dużą ilością kruszonki. Fajny dodatek do kawy - tak na szybko, gdy nie ma czasu piec, a goście w drodze. Szkoda tylko

Pasja Smaku
Serowe rogaliki z białym makiem i bakaliami 218

przepisie margarynę zastąpiłam masłem i dodałam 3 łyżki cukru pudru. A przepisów na kruche rogaliki bez cukru i Pijane rogaliki na Dzień Mamy na blogu jest sporo. Te serowe rogaliki można też porównać do Rugelach, czyli żydowskich rogalików przygotowanych na cieście kruchym z dodatkiem twarogu, a jedzonymi w okresie Chanuka (grudzień). A z tym przepisem na rugelach, jest(...)bardzo szybko. Biały mak dostałam gratis od właścicielki zaprzyjaźnionej cukierni. Pozostałe składniki do ich przygotowania mam zawsze w domu. Z tymi serowymi rogalikami poradzi sobie każdy, nawet ten, co twierdzi, że do pieczenia ma lewe ręce. Jedynie przy zwijaniu rogalików, trzeba trochę wprawy, ale jak to się mówi: trening czyni mistrza , to dotyczy również kulinariów. Do ciasta dodajemy trochę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jabłkowe babeczki z ricottą i rodzynkami (Muffin di mele con ricotta e uvetta) 183

Babeczki s ą  bardzo puszyste,  wilgotne, delikatne, wprost rozpływają si ę  w ustach. I tak jak wszystkie muffiny, przygotowanie ich jest szybkie i proste. Nie wyobrażam sobie jesieni bez tych pysznych słodkości. Z babeczkami i filiżank ą  gorącej herbaty żadna szaruga  za oknem nie straszna ;) polecam serdecznie :) SKŁADNIKI(...)jednym naczyniu mieszamy suche składniki: przesian ą  mąkę, proszek do pieczenia, cukier oraz szczyptę soli i cynamonu. W drugim naczyniu miksujemy mokre składniki: mleko, olej, jaja oraz ricottę. Składniki suche dodajemy do mokrych, mieszamy. Na koniec dodajemy rodzynki oraz jabłka pokrojone w kostkę. Ciasto mieszamy  tylko do połączenia się  składników. **** PREPARAZIONE In una ciotola mescoliamo

La grande e la piccola cuoca
Tarta cytrynowa 192

masla wykonanie: Make mieszamy z cukrem i sola. Dodajemy miekkie maslo pokrojone na kawaleczki i opuszkami palcow laczymy skladniki. Dodajemy wode i szybko zagniatamy ciasto. Gdy jest taka koniecznosc dodajemy wiecej wody lub maki. Ciasto owijamy w folie spozywcza i odkladamy do lodowki na 1 godzine. Make ziemniaczana rozrabiamy w 3 lyzkach wody. Jajka ubijamy z cukrem na puszysta mase(...)otarta skorke z 3 cytryn oraz wycisniety z nich sok. Na koncu dodajemy rozrobiona make ziemniaczane. Wszystko mieszamy. Na foremke do tart wysmarowana maslem wykladamy ciasto (dno i brzegi). Na ciasto wylewamy mase cytrynowa. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 30 minut. Tarte mozna podac z lodami lub zapiec na wierzchu beze. Beze ubijamy z 3 bialek

Przysmaki Karolki
Pizza z kurczakiem a la gyros 227

ciasto na pizzę robi się naprawdę łatwo i szybko. Na wierzch możecie oczywiście położyć ulubione dodatki według własnego uznania. Ja ostatnio postawiłam na domowy gyros. Pizza wyszła pyszna. Do tego pieczarki, papryka (u nas nigdy nie może jej braknąć, bo mój mąż ją bardzo lubi i nie wyobraża sobie pizzy bez tego składnika), ser mozzarella i pyszna pizza gotowa(...)cukru, oliwę z oliwek i sól. Całość zagniatamy ręką, aż z ciasta będzie można uformować coś na kształt kuli. Jeśli podczas wyrabiania ciasta uznacie, że za mało się ono lepi można dodać odrobinę ciepłej wody. Ciasto przykrywamy (ja zakrywam pokrywką, ponieważ wyrabiam ciasto w specjalnej misce do ciast drożdżowych) i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W tym czasie przygotowujemy

Słodkie okruszki
Odwrócone ciasto z kiwi 112

towarzystwo. Nie mogło zabraknąć więc ciasta To jest odwrócone ciasto z kiwi, bez miksera, bez jajek , szybkie, banalne w przygotowaniu, takie do kawy na dziś w sam raz;) To kolejna propozycja na weekend lub smaczne ciasto w ciągu tygodnia. Do odwróconego ciasta nadają się praktycznie każde owoce, więc nie dość, że proste jest jak nic to i uniwersalne(...)wykładam papierem do pieczenia (łatwiej się przykleja). W misce mieszam suche składniki, dodaję mokre, mieszam chwilę do połączenia. Na dno tortownicy wykładam posiekane kiwi, wylewam na nie ciasto. Piekę na środkowej półce piekarnika w temp. 180 st. C przez 40 minut lub ciut dłużej do tzw. suchego patyczka. Wybieram program grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Gotowe ciasto

Zasmakuj Kuchni
Prosta szarlotka na biszkopcie 245

duże jajka 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/2 szklanki oleju opcjonalnie: garść rodzynków lub orzechów cukier puder do posypania listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Jabłka obieramy i kroimy w małą kostkę – odkładamy. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i sodę – mieszamy łyżką. W drugiej misce(...)mniejsze i stopniowo dodajemy mąkę. Wlewamy cienką strużką olej i jeśli używamy – wrzucamy rodzynki lub orzechy. Tortownicę o średnicy 24-26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciut więcej niż połowę ciasta i rozsmarowujemy po dnie. Do pozostałego ciasta dodajemy jabłka, cynamon i mieszamy. Równomiernie układamy na wierzchu ciasta w tortownicy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

Poezja smaku
JOGURTOWA BABKA Z BORÓWKAMI 186

Ciasta na jogurcie (z jogurtem? - nie wiem, która forma bardziej jest tu poprawna) są od kilku lat bardzo "modne" :-)  No i wcale się nie dziwię, że zawładnęły naszymi sercami i ... podniebieniami. Są szybkie do zrobienia, nieskomplikowane, wilgotne i zawsze wychodzą :-) Możemy więc szaleć piekąc je z najróżniejszymi owocami, z kruszonką lub bez, w podłużnej formie lub okrągłej ... efekt(...)połączenia się składników, po czym wrzucić odsączone borówki i delikatnie wymieszać.  Formę keksową wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do   180°C ok  45- 50min .  Można zrobić wersję ciasta na blaszce, będzie wtedy niższe i posypać całość kruszonką. Jest równie smaczne

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania