szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:182/536)

Dietetyczny sernik ciasteczkowy o smaku tiramisu 360

Będziecie zachwyceni! Kremowa masa o smaku tiramisu, kawałki czekoladowych ciasteczek i posypka z prawdziwego kakao.... a wszystko dietetyczne i bogate w białko! Deser idealny dla osób

Chocolate Muffin Blog
SERNIK BEZ PIECZENIA 186

Sernika gotowanego nie robiłam od dawna. Mając spory zapas herbatników postanowiłam je wykorzystać w tym oto cieście. Jest pyszne, kremowe a do tego łatwe i bez pieczenia. Polecam :) SKŁADNIKI: ok. 500 g herbatników 1 kg zmielonego twarogu 4 jajka 200 g masła 200 ml mleka 3/4 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe po 40 g skórka z cytryny(...)Teraz dwie możliwości, jeśli nasze herbatniki są z rodzaju tych które szybko miękną, należy poczekać aż ser trochę przestygnie. Jeśli mamy herbatniki z tych twardych ,,jak skała'' masę wylewamy gorącą. Połowę masy wylewamy na herbatniki, układamy drugą warstwę herbatników. Wylewamy drugą część masy i trzecią warstwę herbatników. Ciasto odstawiamy. POLEWA: Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody, odstawiamy do napęcznienia, następnie podgrzewamy

Pani na deser
Tarta z rabarbarem i bezą 164

kostkę masło. Rozetrzeć wszystko szybko palcami (lub posiekać), aż powstaną drobne okruszki. Dodać cukier i jajko zmieszane z wodą. Zagnieść jednolite ciasto. Zawinąć ciasto w folię i zostawić w lodówce na 30 minut. 2. Ciasto rozwałkować na lekko oprószonym mąką blacie lub pomiędzy dwoma kawałkami folii aż będzie miało średnicę około 25 cm. Ciastem wyłożyć formę do tarty (forma(...)Całość przykryć folią aluminiową i wysypać kulkami do pieczenia lub suchym grochem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni na 15 minut. Następnie wyjąć foremkę, usunąć folię i kulki lub groch (uwaga bardzo gorące!!!), posmarować wierzch roztrzepanym żółtkiem i ponownie wstawić do piekarnika na kolejne 15 minut aż ciasto będzie złote. Zostawić do ostudzenia. 3. Umyty i pokrojony

UgotujmyTo.pl
Bezglutenowe bułeczki kukurydziane 122

BEZGLUTENOWE BUŁECZKI KUKURYDZIANE Przepis jak zwykle prosty i szybki, jednakże pamiętajmy o tym, iż nie ma w przepisie mąki pszennej, zatem bułki wychodzą lekko twarde - przed podaniem zawsze warto włożyć bułeczkę na kilka sekund do mikrofalówki, aby zmiękła. Składniki: - 3,5 szklanki mąki kukurydzianej; - 2 szklanki mąki bezglutenowej; - 150g jogurtu naturalnego; - 2 szklanki wody; - 4 łyżki oleju; - 1,5 łyżeczki(...)ugniatamy łącznie na gładką masę - odkładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ciasta na ok. pół godziny (ciasto dużo nie urośnie!); - formujemy w ręce kuleczki, nacinamy według upodobania i nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia; - pieczemy 30 minut w temperaturze 160 stopni, aż się zarumienią - [UWAGA-bez termoobiegu, gdyż mogą się zrobić jeszcze bardziej twarde!]. SMACZNEGO

MintTaste
Łaciata babka z karobem (wegańska) 191

Ostatnio u mnie dość sporo prób z wegańskimi wypiekami, chociaż przeplatam je tymi bardziej tradycyjnymi :) Ta babka przypomina mi bardzo taką, którą dawniej piekła mama, ale

FitKot
Upite Piwem Schabowe 176

  Składniki:   1 butelka jasnego piwa (330ml) 0,5 kubka mąki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do

Luźna Kuchnia
Tarta z jabłkami 132

szybki i prosty do przygotowania deser. A ponieważ niespełna dwa tygodnie temu obchodziliśmy Światowy Dzień Jabłka, więc uczciliśmy go kruchą i wyjątkowo smaczną tartą z jabłkami, na którą przepis znajdziecie poniżej. Tarta z jabłkami doskonale smakuje zarówno na zimno, jak i podana na ciepło z dodatkiem lodów waniliowych lub śmietankowych. Jeśli pozostaną wam niewykorzystane białka z jajek, możecie przygotować bezę(...)wody pół łyżeczki ekstraktu waniliowego szczypta soli opcjonalnie pół łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo masło do wysmarowania formy i bułka tarta do obsypania formy Nadzienie: 4-5 kwaskowych jabłek (np. szara reneta,antonówka) 3-4 łyżki brązowego cukru opcjonalnie cynamon do oprószenia jabłek Jak przygotować ciasto do tarty z jabłkami Mąkę przesiać przez sito,  dodać cukier, sól, proszek

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Słonecznikowiec wg Aleex 167

wcześniej, ale jakoś nie miałam okazji, by je upiec. Przyznaję, nieco odstraszała mnie masa słonecznikowa, bo wydawała mi się pracochłonna i trudna do wykonania. Nic bardziej mylnego. Ciasto przygotowuje się naprawdę szybko i łatwo, a efekt przechodzi wcześniejsze wyobrażenia. Jest bardzo słodkie, dlatego w swojej wersji zmniejszyłam ilość masy krówkowej. Gorąco polecam, spróbujcie. U mnie na pewno będzie powtórka. Składniki(...)herbatników Polewa: • 8 łyżek wody • 8 łyżek cukru • 80 g masła • 3 łyżki dobrego kakao bez cukru Sposób przygotowania: 1. Przygotować biszkopt: Mąkę z kakao przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nagrzać do 165o C w opcji dół + termoobieg (bez termoobiegu nagrzać do 180oC). 3. Białka ubić na sztywną pianę. Cały czas ucierając, stopniowo

W mojej kuchni
Domowe nachosy – przepis 319

fakt , może nieco pracochłonny ale bez przesady – są gorsze przepisy " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Przepis jest troszkę na oko , bo ciężko go uszczegółowić , jednak biorąc pod uwagę ,że większość ludzi ma, lub miało do czynienia z naleśnikami i ciastem naleśnikowym , więc zna podstawy ( to bardzo podobna gęstość ciasta ) . Warto poświęcić odrobinę czasu(...)zbyt wielkie bo inaczej nachosy też będą wielkie . To nie jest trudne bo ciasto szybko się ścina i nie rozłazi się po patelni , tak jak naleśnikowe . Smażymy z obu stron , tyle ,żeby się leciutko ze-złociły . Odkładamy do wystygnięcia . Teraz na dużej blaszce układamy papier do pieczenia , placki tniemy na kawałki ( jak na zdjęciu ) układamy jedną warstwą – posypujemy

Ogrodnik w podróży
Marlenka. 124

ciasto przygotowuję tylko na Boże Narodzenie, jest męczące w przygotowaniu, gdyż ciasto musimy cieniutko rozwałkować (jest dosyć klejące), ale później to już bajka :) Na dodatek przygotowuję je 3 dni przed Świętami, a wtedy mam jeszcze czas i siłę wałkować :) Niemniej jednak uważam, że Marlenka jest jednym z najlepszych ciast. Polecam! Składniki na Marlenkę: forma około 25 x 25 cm CIASTO(...)szybko mieszamy (masa nie może być ciepła, bo jajka nam się zetną, ani zimna, bo cukier i miód zaczną się krystalizować), teraz dodajemy przesianą mąkę z kakao i zagniatamy gładkie ciasto, a następnie dzielimy je na 5 równych części. Każdą z nich umieszczamy na arkuszu papieru do pieczenia i wałkujemy na cieniutki pacek 1-2 mm. Ciasto się trochę

Rozpustne gotowanie
Ciasto Cytrynowe z Syropem z Kwiatu Czarnego Bzu 204

Ciasto jest proste i szybkie w przygotowaniu. Proszę tylko pamiętać, żeby składniki były w temperaturze pokojowej. Smak ciasta inspirowany smakiem tortu ślubnego księcia Harry’ego i Meghan. Bardzo polecam… (inspiracja ze strony goodtoknow.co.uk) Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Cytrynowe z Syropem z Kwiatu Czarnego Bzu Składniki powinny być(...)temperaturze pokojowej: 220g miękkiego masła 180g cukru 4 jajka 230g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody skórka starta z 2 cytryn 120ml syropu z kwiatu czarnego bzu sok wyciśnięty z 1 cytryny Dodatkowo: 2 łyżki cukru 1. Do miski przełożyć masło, dodać cukier, skórkę z cytryny i ucierać mikserem przez około 3 minuty

Mała Cukierenka
Galette – ciasto kruche na oliwie – z serem, cebulą i porem 232

mąką, mieszamy. Wlewamy śmietankę, szybko mieszamy wszystko razem i gotujemy jeszcze minutę, dwie, do zgęstnienia. Solimy i pieprzymy do smaku, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i całość bardzo dokładnie mieszamy. Studzimy. WSZYSTKO RAZEM Piekarnik rozgrzewamy do 180°C – grzanie góra-dół, bez termoobiegu . Wyjmujemy ciasto z lodówki i na lekko posypanej mąką stolnicy wałkujemy ciasto w duży(...)okrąg grubości około 4-5mm, nie cieniej. Przenosimy ciasto rolując je na wałku na papier do pieczenia . Ciasto pośrodku smarujemy połową roztrzepanego jajka i posypujemy połową startego twardego sera. Nakładamy ostudzone cebulowo-porowe nadzienie, posypujemy je pozostałym serem. Brzegi ciasta zaginamy do środka zabezpieczając nimi nadzienie i smarujemy powstały rant roztrzepanym jajkiem – będzie błyszczący i zrumieniony po upieczeniu

Karo in the Kitchen
Chrupiący chlebek z rozmarynem 91

kopystki. Następnie dłonią wyrabiamy ciasto-jest to proces łatwy i szybki. Ciasto dzielimy na 3 lub 4 części. Każdą część -nie podsypując mąką, choć ciasto jest dość klejące-rozwałkowujemy na cienki placek. Pomocna tu będzie silikonowa mata-ale jeżeli nie posiadacie (ja nie posiadam), super sprawdzi się papier do pieczenia. Wystarczy obciążyć go z jednej, dwóch stron i wałkowanie(...)staje się proste.Nasze rozwałkowane placki posypujemy solą gruboziarnistą i posypujemy rozmarynem.Placki na papierze układamy na blaszce i do nagrzanego piekarnika (230 stopni , bez termoobiegu) Pieczemy 8-10 minut. Powinny się zrumienić ale nie przypiec.Całkowity czas przygotowania-to ok 20 minut a radości wiele

Kopystką po garach
karpatka budyniowoowocowa z aronią gruszkową... 172

blaszka z piekarnika wyłożona papierem do pieczenia, ciasto rozsmarować na blaszce piekarnik elektryczny nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, ciasto piec przez 10 minut, następnie temperature zmniejszyć na 170 C i piec dalej 15-20 minut na złoty dość ciemny kolor, wystudzone ciasto przeciąć na połowę krem budyniowy do karpatki bez gotowania przygotować wg zaleceń, dodac(...)pokrojone owoce i wszystko połączyć krem rozsmarować na jednej części ciasta, na kremie rozsmarować dżem aroniowo-gruszkowy (użyłam swojej roboty dżemik, jest w moich przepisach "zobacz TUTAJ" ), nakryć drugą częścią ciasta, schować do lodówki na 2 godziny przed podaniem karpatkę posypać cukrem pudrem - karpatka jest przepysznie pyszna i szybko się zjadła...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Niezawodny murzynek 167

bardzo dawna. Wychodzi zawsze i do tego bardzo szybko się robi, wystarczy mieć tylko podstawowe składniki w domu i ciasto gotowe. Nie raz uratowało mnie w trakcie wizyty niezapowiedzianych gości. Murzynek jest ciastem prostym, bez udziwnień, po prostu wsypać, ubić i wymieszać. Może stanowić też podstawę do innych ciast, o czym przekonacie się niebawem. Polecam i zapraszam do kuchni(...)murzynek' Składniki: - 1,5 kostki masła - 6 jajek - 3 szklanki mąki - 1,5 szklanki cukru - 3-4 łyżki kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli   Masło rozpuścić. Dodać cukier i kakao. Gotować na średnim ogniu przez ok 10 minut. Odlać 3/4 szklanki i resztę przestudzić. Dodać żółtka, mąkę i proszek. Zmiksować na gładką masę. Białka ubić

CookYourself

Proponowane wyszukiwania