szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:189/536)

Jeszcze trochę rabarbaru... 141

cukrze jakoś mi w tym sezonie nie podchodzą, choć dwa lata temu wcinałam, aż mi się uszy trzęsły... Na szczęście w ciastach i deserach wszelakich nadal mnie zachwycają. Tę tartę miałam ochotę przygotować, odkąd zobaczyłam ją w gazetce Pieczenie jest proste , nr 3/2007, czyli ładnych parę lat temu. Połączenie rabarbaru z marcepanem kusiło mnie ogromnie, pewnie dlatego, że było(...)płatków migdałowych dodatkowo: 1 łyżeczka cukru pudru Mąkę przesiać do miski z cukrem pudrem, wymieszać z solą. Dodać masło, posiekać, a następnie dokładnie rozetrzeć palcami. Dolać wodę, szybko zagnieść ciasto. Uformować z ciasta kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę wysmarowaną masłem. Schłodzić przez 15 minut

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jabłecznik z pierzynką na tarcie 315

nożem. Dodać śmietanę i żółtko (białko odłożyć do miseczki). Ciasto szybko zagnieść, uformować kulkę, owinąć folią i odstawić na 30 minut do lodówki. Formę ( o średnicy 20 cm) wysmarować tłuszczem i podsypać mąką. Ciasto rozwałkować na grubość 5 mm i przenieść do formy. Uformować ok 1 cm brzegu, resztę ciasta odciąć. Przygotowany spód podpiec(...)wymieszać. Resztę kruchego ciasta rozwałkować na grubość 5 mm, pociąć w paski 1,5 - 2 cm. z 3 białek ubić na sztywno pianę, dodać resztę cukru i jeszcze chwilę ubijać. Na podpieczony spód wyłożyć mus, przykryć ubitą pianą. Na wierzchu z pasków ciasta ułożyć kratę. Piec ok 1 godz. w temp. 120 st. C, tak by beza wyschła, a ciasto

Konrad Gotuje
Chlebek bananowy 139

pieczenia 100ml mleka szczypta cynamonu cukier puder do posypania Przygotowanie: Banany obrać ze skórki, zblendować na gładką masę. Masło rozpuścić, przestudzić. Do masy bananowej  dodać jajka, mleko, ekstrakt i ostudzone masło, wymieszać na jednolitą masę. W drugiej misce wymieszać składniki suche: mąkę, cukier, proszek, cynamon. Połączyć składniki suche z mokrymi, szybko zmiksować do połączenia składników. Ciasto przelać

Cakes By Kejt
Chleb na maśle orzechowym 114

osobom na diecie niskowęglowodanowej, gdyż jest bardzo szybki i prosty w przygotowaniu 😉 Chleb na maśle orzechowym Składniki 5 jajek 150 g masła orzechowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka soli opcjonalnie 2 łyżki siemienia lnianego (30 g) 2 łyżki nasion słonecznika (30 g) Czas przygotowania:  5 min + 40 min pieczenia Ilość:  450 g chleba Przygotowanie(...)proszek do pieczenia  i  sól dokładnie mieszamy (najlepiej zmiksować). Piekarnik nagrzewamy do  180 stopni . Na końcu opcjonalnie dodajemy  siemię lniane i nasiona słonecznika  i krótko mieszamy. Dość rzadkie ciasto wylewamy na  blaszkę  (keksówkę).  Pieczemy około  40 minut  (do momentu lekkiego zarumienienia), następnie dobrze jest pozostawić ciasto przez

WegePrzepis
Jogurtowe muffiny z owocami 188

Pokochasz te muffiny. Jogurtowe muffiny z owocami lata ( tak, już prawie lato ) to propozycja dla każdego. Niewymagające, proste w przygotowaniu, szybkie i przepyszne. Lekkie ciasto jogurtowe plus truskawki/borówki lub inne owoce i mamy na szybko ciasteczko do kawy. Muffiny lubią wszyscy, zarówno dorośli jak i dzieci. Lubimy je zwłaszcza z ich prostotę, łatwość przygotowania, ale także(...)łyżeczki sody 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru waniliowego lub ekstrakt waniliowy Dodatkowo: 100 g truskawek 50 g borówek Wykonanie muffinek jogurtowych:   1. Masło rozpuścić i odstawić do ostygnięcia. 2. Przygotować dwie miseczki. W jednej misce wymieszać mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia, sodą, solą oraz cukrem waniliowym. Do drugiej miseczki

kolorowotorcikowo
MALINOWA CHMURKA 249

wraca się z wielką ochotą. Przepis znaleziony tutaj , z moimi małymi modyfikacjami, Zamieniłam m.in.mąkę pszenną na orkiszową, bezę przygotowywałam na cukrze trzcinowym, a do ciasta zamiast cukru tradycyjnie dodałam ksylitol. Piekłam na blaszce  o wym.33x23cm. Składniki na kruche ciasto: - 170g mąki orkiszowej typ750   (lub 150g pszennej) - 3 żółtka - 30g mielonego ksylitolu (lub pudru np.trzcinowego) - 8g ksylitolu(...)płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zagnieść (przy użyciu haka) kruche ciasto. Można również zagnieść ciasto energicznie dłońmi. Jeśli zrobiło nam się bardzo miękkie, schładzamy je w lodówce. Ja swoim wyklejałam od razu spód (było dość twarde). Chłodnym ciastem wyklejamy spód blaszki, wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia, wyrównujemy i wstawiamy do schłodzenia

Smaczne Zdrowe
Proste ciasto z jabłkami i migdałami 254

Proste ciasto z jabłkami i migdałami – do kawy pasuje idealnie, zwłaszcza teraz, kiedy mamy wysyp jabłek. Jeśli nie lubicie cynamonu, to możecie śmiało zastąpić go

Kulinarne Przeboje
Fit babka śliwkowa 135

wyszło , nie skromnie powiem że to jest przepyszne , wszystkim strasznie zasmakowało , bardzo szybko znikało z talerza .    Zapraszam serdecznie do wypróbowania w domku dla rodzinki do niedzielnej kawy . Składniki  2 szklanki mąki ryżowej  1,5 szklanki ksylitolu  2 łyżeczki proszku do pieczenia  1 łyżeczka sody  8 jajek  zapach śmietankowy  4 łyżki(...)wierzch wykładam pokrojone śliwki , wstawiam do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni na 40 minut . Po naszym czasie wykładam ciasto , wyjmuję z tortownicy i zaczynam robić polewę czekoladową . Polewa czekoladowa   4 łyżki masła  ( dobrej jakości bez dodatku soli)  5 łyżek ksylitolu  3 łyżki kakao  Wykonanie  Do rondelka dodaję masło , rozgrzewam tak aby nasze

Mój Smak
Sernik z nutą pomarańczy 1483

zrobiłam bardzo szybko, wcale nawet go nie planowałam. Miałam ser w lodówce a reszta już poszła ekspresowo! Zastanawiające jest to, że najlepsze ciasta to takie, na które pomysł pojawił się w ostatniej chwili, robione na szybko bez specjalnego przykładania się. Też tak macie? Składniki: * 70 dkg zmielonego sera białego * 5 jajek * 3/4 szklanki cukru * 1/2 szklanki oleju(...)pianę. Połączyłam z masą serową za pomocą szpatułki.  Wyłożyłam masę serową na przygotowany wcześniej spód z herbatników. Piekłam 50 minut w 180 stopniach. Kiedy wyłączyłam piekarnik nie otwierałam drzwiczek przez ok. 10 minut. Po tym czasie drzwiczki uchyliłam i zostawiłam ciasto na ok. 15 minut w piekarniku.  Jak sernik już się upiekł i wystygł zrobiłam polewę.  Masło

Pieprzyć z Fantazją
Kruche z bitą smietaną i owocami 174

Stęskniłam się za owocami z bitą śmietaną i pomyślałam ,że coś ala Benoffee ale na pieczonym spodzie i z galaretką i owocami będzie w sam raz

Wypieki Rene
Muffiny bez mąki pszennej z owocami (bez glutenu) 288

Pyszne muffiny bez glutenu, z dodatkiem owoców jagodowych. Szybkie i proste w przygotowaniu, moi fani, którzy nie mogą jeść mąki pszennej, powinni być zadowoleni. Babeczki ładnie rosną, pięknie pachną, są soczyste i nie przyklejają się do papierowych papilotek. Zamiast mąki owsianej możemy dodać mąkę kukurydzianą, ale z owsianą bardziej mi smakowały. Bardzo polecam i zapraszam na FILM(...)szklanki jasnego brązowego cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ogólnie dostępnego lub proszku bez glutenu 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 1/2 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 2 jajka 1,5 szklanki umytych, obranych owoców jagodowych     1. Do miski wsypać wszystkie mąki, cukier, proszek do pieczenia, sodę, sól, wymieszać. 2. W suchych składnikach zrobić wgłębienie

Mała Cukierenka
Muffiny bez mąki pszennej z owocami (bez glutenu) 244

Pyszne muffiny bez glutenu, z dodatkiem owoców jagodowych. Szybkie i proste w przygotowaniu, moi fani, którzy nie mogą jeść mąki pszennej, powinni być zadowoleni. Babeczki ładnie rosną, pięknie pachną, są soczyste i nie przyklejają się do papierowych papilotek. Zamiast mąki owsianej możemy dodać mąkę kukurydzianą, ale z owsianą bardziej mi smakowały. Bardzo polecam i zapraszam na FILM(...)szklanki jasnego brązowego cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ogólnie dostępnego lub proszku bez glutenu 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 1/2 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 2 jajka 1,5 szklanki umytych, obranych owoców jagodowych     1. Do miski wsypać wszystkie mąki, cukier, proszek do pieczenia, sodę, sól, wymieszać. 2. W suchych składnikach zrobić wgłębienie

Mała Cukierenka
Keks królewski 170

weekendowe pieczenie. Keks łatwo się przygotowuje i szybko znika. Nie można go nie lubić i nie można skończyć na jednym kawałku. Przepis znalazłam u Samanthy . Jedyną różnicą, w stosunku do oryginalnego przepisu, było dodanie przeze mnie do masy oleju przed dodaniem ubitych białek. Tak mi pasowało. Na szczęście keks wyszedł bez problemu. To przepis do którego na pewno(...)jajek (żółtka i białka oddzielnie) 200 g drobnego cukru 1 łyżka octu winnego 125 ml oleju rzepakowego 1 łyżeczka esencji waniliowej 250 g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g mieszanki suszonych owoców i orzechów 1. Żółtka utrzeć z cukrem i wanilią na gładką masę. Ciągle miksując dolewać octu a następnie po odrobinie oleju. 2. Ubić białka

UgotujmyTo.pl
Tarta z rabarbarem i bezą 94

łyżki cukru trzcinowego + na bezę: 3 białka 2/3 szklanki cukru Wykonanie: Ciasto : na stolnicy połącz ze sobą mąkę, cukier puder, sól, zimne masło pokrojone na kawałki. Całość posiekaj nożem. Dodaj jajko i szybko zagniataj. W razie potrzeby – dodaj łyżkę wody i podsypuj dodatkową mąką. Z zagniecionego ciasta uformuj kulkę. Owiń ciasto folią spożywczą. Włóż do lodówki na minimum(...)Odstaw do przestygnięcia. Zrób bezę : w naczyniu ubij białka na sztywno z cukrem. Piana powinna być gęsta i sztywna – tak, że po odwróceniu miski – nie wypadnie z niej. Odstaw. Ciasto wyjmij z lodówki i rozwałkuj na stolnicy wysypanej mąką. Gdy będzie cienkie – wyłóż nim formę do tarty. Ciasto przykryj papierem do pieczenia. Na papier wysyp groch

Moja pasja smaku
Tarta z rabarbarem i bezą 106

stolnicy połącz ze sobą mąkę, cukier puder, sól, zimne masło pokrojone na kawałki. Całość posiekaj nożem. Dodaj jajko i szybko zagniataj. W razie potrzeby – dodaj łyżkę wody i podsypuj dodatkową mąką. Z zagniecionego ciasta uformuj kulkę. Owiń ciasto folią spożywczą. Włóż do lodówki na minimum 1 godzinę. Zabierz się za rabarbar i syrop : rabarbar pokrój(...)Odstaw do przestygnięcia. Zrób bezę : w naczyniu ubij białka na sztywno z cukrem. Piana powinna być gęsta i sztywna – tak, że po odwróceniu miski – nie wypadnie z niej. Odstaw. Ciasto wyjmij z lodówki i rozwałkuj na stolnicy wysypanej mąką. Gdy będzie cienkie – wyłóż nim formę do tarty. Ciasto przykryj papierem do pieczenia. Na papier wysyp groch

Moja pasja smaku

Proponowane wyszukiwania