szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:180/536)

letnie ciasto z malinami i galaretką 3096

pieczenia i miksujemy na wolnych obrotach do połączenia się z masą. Gotowe ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 20-25 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem budyniowy: 2 budynie waniliowe bez cukru 500 ml mleka 250 g masła, w temperaturze pokojowej 4 łyżki cukru(...)rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Gdy zacznie tężeć dodajemy maliny i mieszamy. składniki na szybką polewę czekoladową: 100 g czekolady deserowej 50 g masła wykonanie: Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy na jednolitą masę. wykonanie ciasta: Na dnie blaszki układamy 1 porcję upieczonego ciasta na którą wykładamy 1/2 część kremu, następnie wykładamy całą galaretkę

Domowy Smak Jedzenia
M... Muffiny wytrawne! 200

muffinów) 3/4  szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody dosłownie szczypta soli 1 jajko 1/2 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju (ja dodałam oliwy, również się sprawdziła!) 2 łyżki wody pieprz, bazylia, zioła prowansalskie, pieprz, papryka słodka dodatki : 1/3 papryki czerwonej, 1 pomidor (bez gniazda), 1/4 opakowania fety, 1/2 małej cebuli, parmezan do posypania Przygotowanie(...)dodajemy do suchych składników. Mieszamy krótko, niezbyt dokładnie, do połączenia się masy. Kroimy warzywa i fetę, dodajemy je do ciasta, krótko mieszamy. Wkładamy naszą masę do foremek, posypujemy lekko parmezanem. Ja potrzebowałam dokładnie 19minut, aż były zadowalające :) Gotowe! Szybkie danie, pyszne, zaskakujące, idealne jako przekąska na imprezę lub lunch na sałacie. Super pomysł na wykorzystanie resztek w lodówce, a ilość

Kitchens Alphabet
Kolorowy sernik na zimno 921

Jest to ciasto znane pod wieloma nazwami. U mnie w domu jest od kiedy pamiętam zawsze podstawową wersją sernika na zimno. Przygotowywany przez mamę na każde

Malinowe Pocałunki
Ucierane ciasto z truskawkami i bezą 150

Zostało mi trochę truskawek i niewykorzystane białka. Musiałam więc dobrze je spożytkować;) na szybko przygotowałam ucierane ciasto, zasypałam je spora ilością świeżych truskawek. Na koniec

Z miłości do słodkości
Drożdżowe ślimaki z dynią i malinami. Drożdżówki z lukrem! 194

już w całość dodaj tłuszcz. Ciasto powinno być wyrabiane długo. Nie skracaj tego czasu! Pamiętaj że im drożdżowe wyrabiane dłużej tym lepiej później rośnie i jest smaczniejsze. Proces wyrabiania ciasta powinien trwać min. 20 minut. Ciasto podsyp mąką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce bez przeciągów. Ciasto podwoi swoją objętość.  Ciasto podziel na 3 równe kawałki. Każdy(...)rozwałkuj na stolnicy na równy prostokąt. Posmaruj cienką warstwą roztopionego masła, konfitury z dyni. Poukładaj w miarę równo maliny. Następnie zwiń ciasto w rulon. Pokrój na równe kawałki. Ułóż na blaszce do pieczenia, nie zbyt dużej odległości od siebie. Bułeczki podczas pieczenia urosną i się posklejają tworząc ciasto an całej blaszce. Potem będziemy mogli je sobie fajnie odrywać

SMYKWKUCHNI
CIASTO KAKAOWE Z FASOLI BEZ TŁUSZCZU 168

Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli bez zalewy 1 dojrzały banan 2 średnie jajka 2 łyżki cukru trzcinowego 2-3 łyżki miodu 3 łyżki ciemnego kakao

Słodkie zapomnienie
Buraczane mufinki na Dzień Mamy 160

Uwaga! Wpis okolicznościowy - na Dzień Mamy! Na początek garść faktów: moja Mama bardzo dobrze, zdaniem rodziny, a zwłaszcza zięcia, bardzo dobrze piecze i gotuje choć... jak

Szybko Tanio Smacznie
Kokosowa chmurka 2659

Kokosowa chmurka to delikatne, mocno kokosowo - migdałowe ciasto, lekkie niczym przysłowiowy puszek. Ciasto nie zawiera ani grama mąki i wprost rozpływa się w ustach...  Proste

maniapieczenia
Pieczone pierożki z kapustą i kiełbasą 173

przygotować podwójną porcję ciasta, ciasto lepiej przygotowywać partiami – jedno się kończy robimy szybko drugie (to ciasto nie potrzebuje czasu na wyrastanie). Ja dziś resztę farszu wykorzystałam do tradycyjnych pierogów. Ciasto jak w tym przepisie Przygotowanie: Kapustę kiszoną zalewamy wodą (ciut powyżej poziomu kapusty), dodajemy kulki ziela angielskiego i gotujemy do miękkości. W tym czasie przygotowujemy ciasto: Do ciepłego mleka(...)ciasto (ja odrywam kawałek, resztę zostawiam pod przykryciem) a grubość 2-3 mm. Z ciasta wycinamy kółka. Kółko bierzemy do ręki, lekko rozciągamy i w środek nakładamy farsz (u mnie łyżeczka, ilość zależy od wielkości kółek). Brzegi smarujemy delikatnie wodą (za pomocą palca) i sklejamy pierożki. Pierożki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce (dużej z piekarnika). Pierożki pieczemy

Słodkie okruszki
Ciasto chałwowe z kajmakiem! 163

szybko, prosto i smacznie. To ciasto też zrobicie dość szybko. Efekt jest spektakularny. Chodziło za mną ciasto o smaku chałwy, i tak o to powstał pomysł na to ciasto, z dużą ilością chałwy. Ciasto gościło na naszym stole podczas Świąt. Polecam Wam serdecznie! PRZEPIS NA CIASTO WARSTWOWE Z CHAŁWĄ CIASTO: - 250 ml oleju rzepakowego - 4 jajka - 1 białko(...)proszku  Na pierwszą warstwę ciasta, od spodu, wykładamy kajmak. Przykrywamy warstwą ciasta.  Przygotowujemy krem budyniowy. 200 ml mleka zagotuj w rondelku. Pozostałe 100 ml mleka rozprowadź w bubku z budyniem, mąką i ewentualnie cukrem jeśli budyń jest bez cukru. Masę wlej do garnuszka i szybko mieszaj rózgą. Dodaj masło i dalej mieszaj rózgą. Gładki krem przełóż

SMYKWKUCHNI
Brownie z cukinii 131

łopatką. Ciasto przelać do wyłożonej formy (33x23 cm) papierem do pieczenia, wyrównać wierzch, czekoladę rozsypać na wierzchu. Formę z ciastem wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 35-45 minut, po 35 minutach sprawdzić, czy ciasto jest już gotowe. Patyczek włożony w środek ciasta po wyjęciu powinien być czysty bez śladów surowego ciasta, może być lekko oklejony wilgotnym ciastem(...)pieczenia, sodę, wymieszać tylko do połączenia. Na koniec dodać cukinię wraz z płynem, wymieszać łopatką. Ciasto przelać do wyłożonej formy 33x23 cm papierem do pieczenia, wyrównać wierzch, posiekaną czekoladę rozsypać na wierzchu. Formę z ciastem wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 35-45 minut, po 35 minutach sprawdzić, czy ciasto jest już gotowe, patyczek włożony w środek ciasta

SprawdzonaKuchnia.pl
Mini torcik bezglutenowy - zdrowy, prosty i szybki :) 189

małe biszkopty w kształt serca, a następnie zostało mi jedynie przekładać je musami owocowymi. Przepis jest bardzo prosty i myślę, że szybki do przygotowania.  Składniki na biszkopt: 75 g ryżu lub mąki ryżowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżki cukru kokosowego Dodatki: śliwkowe czeko love / gruszkowe czeko love / białe(...)utartych żółtek dodaj mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie zmiksuj. Kolejno dodaj ubite białka i na najmniejszych obrotach całość zmiksuj.  Wybrane formy (u mnie dwa małe serduszka ok. 11x11 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj cienką warstwą oleju kokosowego. Podziel masę na dwie części i piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 25 minut

Zdrowie na języku :P
Sernik delikatny i "Panny roztropne" 165

puszysty sernik, przypominający nieco biszkopt. Może dlatego, że sera w nim niewiele w porównaniu z liczbą jajek i pieczony jest w kąpieli wodnej (podobnie do crème brûlée ). Ciasto szybko znika. Niemniej mój sernik wyszedł dość żółty w środku, a nie biały jak ten, o którym pisałam wcześniej. Mam już pomysł, jak zmienić ten przepis w przyszłości. Może wtedy(...)keksówce bez składań blachy. Ustawić foremkę na głębokiej blasze. Do blachy wlać wrzącą wodę. Piec w 150 stopniach C. przez około 80 minut (środek ciasta nie może być ruchomy). Po upieczeniu wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki i pozostawić sernik w piekarniku do ostudzenia. Przed podaniem chłodzić sernik przez kilka godzin (a najlepiej przez noc) w lodówce. Podczas pieczenia

Weekendy w domu i ogrodzie
Stefanka na herbatnikach - bez pieczenia 346

Jeżeli szukacie pomysłu na szybkie do przygotowania ciasto na zimno to zachęcam do wypróbowania poniższego przepisu. Stefanka składa się z herbatników przełożonych masą kakaową z kaszki

Ugotować
Dwukolorowe ciasto na oleju ze śliwkami 117

Proste, bardzo smaczne i szybkie w wykonaniu ciasto ze śliwkami w dwukolorowej wersji, która dodaje wypiekowi uroku i ciekawie wygląda w przekroju. Za sprawą dodanego oleju ciasto jest wilgotne i długo zachowuje świeżość. Świetnie sprawdza się z różnymi owocami: jabłkami, malinami, truskawkami czy jagodami. Zarówno w wersji łaciatej z kakao jak i bez jego dodatku, w jasnej wersji. Polecam(...)serdecznie :) Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju 2 łyżki kakao 500 g śliwek  cukier puder do posypania Przygotowanie: Śliwki umyć, przeciąć na pół i wyjąć pestki. Mąkę przesiać i 2 łyżki odłożyć do miseczki (będzie dodawana do jasnego ciasta). Do pozostałej mąki dodać proszek

Kocham..lubię..gotuję..

Proponowane wyszukiwania