szybki likier - 500 przepisów (strona:14/34)

Najlepsze lody orzechowe 182

chętki przychodzą czasem na rzeczy bardzo zaskakujące. Najczęściej równie szybko odchodzą; nie tym razem jednak. Po powrocie ciągle o tych lodach myślałam. A gdy kupiłam mielone orzechy włoskie wiedziałam, że nie mam wyboru. Lody przygotowałam klasycznie - na dużej ilości żółtek, użyłam też maszyny do lodów. Do masy dodałam likieru orzechowego nie tylko dla wzmocnienia smaku, ale też z uwagi

Pożeraczka, czyli raz adobrze
CIASTKO CZEKOLADOWE Z NUTĄ POMARAŃCZY - KONKURS 164

ciastko, które zaspokoi nasz apetyt na słodycze, w bardzo szybki i prosty sposób. A mała porcja spowoduje, że będziemy mieć mniejsze wyrzuty sumienia :) SKŁADNIKI: 2 jajka 100 g dobrej gatunkowo gorzkiej czekolady 100 g masła 2 łyżki mąki 120 g cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżeczki likieru pomarańczowego (opcjonalnie) A jak to zrobić: Czekoladę (dla wzmocnienia smaku

Kuchnia w opałach
Deser z malinami i mascarpone 167

Smaczny i szybki w przygotowaniu deser...do tego maliny, które bosko komponują się z serkiem mascarpone. Składniki 500 g serka mascarpone 6 żółtek 6 łyżek cukru pudru 1 opakowanie biszkoptów lady fingers 1 saszetka herbaty malinowej (400 ml wrzątku) 100 ml likieru amaretto 200 g świeżych malin Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Zaparzamy herbatę, studzimy

R'n'G Kitchen
Ciasto biszkoptowe z gruszkami 235

Zapraszam na bardzo szybkie , proste i efektowne ciasto, które uświetni miłe niedzielne popołudnie po pysznym obiedzie. Zawiera ono alkohol, ale dla osób mających dzieci proponuję go pominąć  dodając w zamian np sok z pomarańczy. Gruszki w syropie: 5 twardych gruszki 100 g likieru pomarańczowego 3/4 l wody  20 dag cukru  sok z połowy cytryny  laska wanilii

Gosia gotuje
Mini serniczki kokosowe z borówką w czekoladowych pucharkach 263

jest sztywny ma lekką aksamitną konsystencję, szybki w przygotowaniu dla niedzielnych gości. Będą zachwyceni pomysłem podania. Składniki: 8  Czekoladowych pucharków 30 dag  twarogu chudego 25 dag  mascarpone 1 szklanka śmietanki 30% 2  listki żelatyny 2 łyżki wiórków kokosowych białych 2 łyżki tartej gorzkiej czekolady 80 ml likieru kokosowego 100 g cukru pudru 25 dag świeżej

Wanilia i Kardamon
Sernik czekoladowy z likierem kawowym 184

która mówi, że coś jest nie tak robię szybko czarny sernik na czarny nastrój i do niej jadę. Nic tak dobrze nie wpływa na podniesienie poziomu endorfin jak spora dawka czekolady oraz odrobina babskiego wsparcia.  Wypiek prosto z serca na codzienne smutki dla mojej siostry. SERNIK CZEKOLADOWY  z LIKIEREM KAWOWYM Składniki: spód: 150 g ciastek czekoladowych

Bon appetit mon amie
Tiramisu z malinami 320

kawę 2 łyżeczkami ksylitolu lub cukru i dodać łyżkę likieru amaretto. Ostudzić foremkę, keksówkę wyłożyć folią spożywczą, wypuszczając sporo folii na zewnątrz foremki, co ułatwi późniejsze uwolnienie ciasta z foremki mascarpone ubić mikserem i cały czas ubijając dolewać porcjami śmietanę kremówkę. Dodać ksylitol. Masa początkowo bardzo się rozrzedzi, lecz szybko stężeje na dnie keksówki ułożyć pierwszą warstwę biszkoptów

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tiramisu made by MP. 330

śmietany 30 % 250 g mascarpone 6 łyżek cukru likier amaretto (bądź inny wyraźny w smaku alkohol) ciemne kakao Wykonanie:Przykrywamy dno tortownicy 18-20 cm  papierem do pieczenia. Biszkopty dzielimy na pół i układamy pionowo dookoła tortownicy.Zimną kawę łączymy z amaretto (do smaku). Biszkopty (jeden po drugim) szybko moczymy w przygotowanej  mieszaninie i układamy na dnie

Malinowe Pocałunki
Ciasto kokosowo - cytrynowe 195

żelatyny ( 2 łyżeczki ) 2 łyżki likieru kokosowego - opcjonalnie Ponadto: około 200 g herbatników maślanych wiórki kokosowe do posypania ciasta Wykonanie: Kruche ciasto: Do miski lub na stolnicę wysypać mąkę, wymieszać ją z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym oraz proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło i posiekać wszystko razem nożem. Szybko zagnieść jednolite, gładkie ciasto. Ciasto(...)wierzchu wodę kokosową ( nie będzie potrzebna w przepisie ) i wyjąć pozostałą gęstą śmietankę ( otrzymamy około 300 g śmietanki kokosowej ). Śmietankę umieścić w naczyniu, dodać serek mascarpone, cukier puder oraz likier kokosowy i zmiksować  do połączenia. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody, do jej pokrycia, odstawić na około 10 minut do napęcznienia. Po tym czasie żelatynę podgrzać mieszając

Opowieści z piekarnika
Ciasto z kasztanami, wiśniami i kruszonką. Nie tylko dla zakochanych 235

proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 1 łyżka likieru amaretto 75 g obranych pieczonych kasztanów 100 g suszonych wiśni kruszonka: 25 g mąki pszennej 30 g mąki kasztanowej 30 g cukru 40 g zimnego masła Mąkę pszenną i kasztanową przesiać, dodać cukier, wymieszać. Dodać pokrojone w kosteczkę zimne masło, szybko zagnieść kruszonkę. Odstawić. Masło utrzeć z cukrem na puszystą

Pożeraczka, czyli raz adobrze
TIRAMISU 169

flircie... Wykonanie go jest bardzo proste i szybkie....  no może poza czekaniem aż dobrze się schłodzi;) Składniki: 2 opakowania serków mascarpone (po 250 g) 5 żółtek 4-5 łyżek drobnego cukru do wypieków (ja dodałam cukier puder) parę kropli aromatu waniliowego bądź cukier waniliowy - opcjonalnie 50-80 ml likieru amaretto paczka biszkoptów  szklanka kawy espresso lub rozpuszczalnej około

potrawyregionalne
Tiramisu 1650

miksowałam do połączenia się składników. Następnie dodałam likier Amaretto. W drugiej misce ubiłam białka na sztywną pianę, którą wyłożyłam do miski z żółtkami i serkiem mascarpone i wszystko delikatnie wymieszałam łyżką do połączenia się składników. Biszkopty moczyłam w wystudzonej kawie i układałam na dnie każdej miseczki. Biszkopty maczamy szybko, aby pod wpływem płynu nie połamały się zanim doniesiemy

Blondynka Gotuje
Świat staje na głowie, czyli piję gorzką herbatę. I lody tylko dla dorosłych 207

pyszne, słodkie lody. Tylko dla dorosłych! Pełne jajecznego likieru, za którym wprost przepadam. Tak, tak - mam butelkę, i wykorzystuję jej zawartość do różnych pysznych deserów. W końcu zabrałam się za lody, i to była bardzo dobra decyzja. Przepis z Moich wypieków nieco zmieniłam - dałam więcej alkoholu. Robi się je szybko i prosto - wymieszać wszystkie składniki, schłodzić, zamrozić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
37. Trochę ciepłych promieni na mroźny dzień, czyli serniczki w wersji mini z dodatkiem szafranu! 207

jedna łyżka dowolnego likieru owocowego (można pominąć) Przygotowanie: Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto: mąkę i kakao przesiewamy na stolnicę dodajemy kawałeczki zimnego masła. Składniki siekamy nożem lub rozcieramy palcami w celu jak najdokładniejszego ich połączenia. Do miseczki wlewamy żółtka, dodajemy śmietanę, aromat amaretto, cukier, cukier z prawdziwą wanilią i rozcieramy wszystko razem mikserem lub szybko mieszając yżką. Masę(...)wystudzenia, nie wyjmując ich z kokilek lub form - inaczej masa serowa może nam maksymalnie opaść. Gdy nasze wypieki wystygną, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy olej, ocet balsamiczny, likier owocowy oraz płatki chili lub chili w proszku. Wszystko dokładnie mieszamy. Polewą delikatnie oblewamy powierzchnię serniczków - wedle upodobań. Serniczki można posypać okruszkami ze skruszonej cześci ciasta, owocami, świeżą miętą lub melisą

Symfonia Smaków
Tort tiramisu 169

przygotowaniu :) Jedynie wygląda na skomplikowany ze względu za dekorację zewnętrzną. W środku znajduje się nieopadający biszkopt, bez proszku do pieczenia. Krem to niezawodne połączenie mascarpone i ubita śmietanka kremówka - szybki i bardzo trwały. Jako nasączenie wykorzystałam smakowy alkohol o smaku kawy. Wierzch posypany jest ciemnym kakao... Całość prezentuje się zjawiskowo i zachwyci każdego solenizanta :) Biszkopt: 4 jajka podzielonych(...)Schłodzoną śmietankę ubić. Po łyżce dodawać cukier puder i miksować krótko. Dodać serek i zmiksować. Przechowywać w lodówce do czasu dekoracji. Nasączenie: 160 ml mocnego naparu kawowego 60 ml likieru kawowego Dodatkowo: ciemne kakao do oprószenia wierzchu podłużne biszkopty Wystudzony biszkopt przekroić na trzy blaty. Pierwszy blat położyć na talerzu, nasączyć 1/3 ponczu. Rozłożyć połowę masy. Wyrównać, przykryć następnym blatem

Chocolate Muffin Blog
Sernik z białą czekoladą i czereśniami 202

czereśniowy:  Drylowane czereśnie wsypujemy do rondelka, zalewamy likierem oraz sokiem z cytryny. Wkładamy korę cynamonu. Gotujemy wszystko razem około 10 minut, aż owoce puszczą sok. Wyjmujemy cynamon, a rondelek zdejmujemy z ognia. Do osobnego naczynia wsypujemy mąkę ziemniaczaną i zalewamy 2 łyżkami wody. Dokładnie mieszamy skrobię w wodzie i szybkim ruchem wlewamy do rondelka, momentalnie zaczynając mieszać. Rondelek wstawiamy

Smakowity Blog Kulinarny
Piernikowy przekładaniec (gingerbread trifle) 209

Świąteczny deser last minute :) Mega prosty i szybki w przygotowaniu przekładaniec na bazie pierniczków i twarogu. Smakuje obłędnie :) To także idealny pomysł na wykorzystanie nadmiaru domowych pierniczków. Polecam serdecznie. Przy okazji życzę wszystkim zdrowych, spokojnych i smacznych świąt Bożego Narodzenia. Składniki:  ok. 300-400 g pierniczków 6-8 łyżek likieru Amaretto 1 kg gładkiego, mielonego twarogu (z wiaderka

Domowa Cookierenka Agi