nastrojowa muzyka :) Cudownych Walentynek Wam życzę. Dla spóźnialskich szybki przepis. Będzie wam potrzebna silikonowa forma w kształcie serca, dobra czekolada i aromatyczne przyprawy korzenne. 450 g dobrej mlecznej czekolady. 50 g białej czekolady 1 łyżeczka dobrego cynamonu (możecie użyć mniej ) 1 łyżeczka pasty waniliowej 1 łyżeczka likieru kawowego dosłownie na czubku noża mielonych goździków (możecie pominąć) garść
Piekarz-Kucharz-GarkotłukIdealne ciasto na weekend- szybkie i bardzo smaczne. Wystarczy zrobić je dzień wcześniej, wtedy herbatniki dokładnie wchłoną krem, a budyń nabierze smaku. Jest to wypiek last minute, kiedy wiem, że nie mam za dużo czasu, na bardziej wyszukane ciasto. Ja nie dodaję likieru, kiedy ciasto będą spożywały dzieci J A wierzcie mi, i tak smakuje wybornie J SKŁADNIKI
Calzonella.comszklanki wlewamy wódkę oraz likier brzoskwiniowy. Uzupełniamy szklankę sokiem pomarańczowym oraz żurawinowym, mniej więcej 50/50 każdego. I gotowe! Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest lekki i słodki. Dobrze nadaje się na imprezy, jak i do wieczornego sączenia przed telewizorem. Jednocześnie nie jest zamulający, po prostu w sam raz. Po drugie: jest szybki i prosty. Nie napracujemy się
Proste-przepisy.plchętki przychodzą czasem na rzeczy bardzo zaskakujące. Najczęściej równie szybko odchodzą; nie tym razem jednak. Po powrocie ciągle o tych lodach myślałam. A gdy kupiłam mielone orzechy włoskie wiedziałam, że nie mam wyboru. Lody przygotowałam klasycznie - na dużej ilości żółtek, użyłam też maszyny do lodów. Do masy dodałam likieru orzechowego nie tylko dla wzmocnienia smaku, ale też z uwagi
Pożeraczka, czyli raz adobrzeciastko, które zaspokoi nasz apetyt na słodycze, w bardzo szybki i prosty sposób. A mała porcja spowoduje, że będziemy mieć mniejsze wyrzuty sumienia :) SKŁADNIKI: 2 jajka 100 g dobrej gatunkowo gorzkiej czekolady 100 g masła 2 łyżki mąki 120 g cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżeczki likieru pomarańczowego (opcjonalnie) A jak to zrobić: Czekoladę (dla wzmocnienia smaku
Kuchnia w opałachSmaczny i szybki w przygotowaniu deser...do tego maliny, które bosko komponują się z serkiem mascarpone. Składniki 500 g serka mascarpone 6 żółtek 6 łyżek cukru pudru 1 opakowanie biszkoptów lady fingers 1 saszetka herbaty malinowej (400 ml wrzątku) 100 ml likieru amaretto 200 g świeżych malin Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Zaparzamy herbatę, studzimy
R'n'G KitchenZapraszam na bardzo szybkie , proste i efektowne ciasto, które uświetni miłe niedzielne popołudnie po pysznym obiedzie. Zawiera ono alkohol, ale dla osób mających dzieci proponuję go pominąć dodając w zamian np sok z pomarańczy. Gruszki w syropie: 5 twardych gruszki 100 g likieru pomarańczowego 3/4 l wody 20 dag cukru sok z połowy cytryny laska wanilii
Gosia gotujejest sztywny ma lekką aksamitną konsystencję, szybki w przygotowaniu dla niedzielnych gości. Będą zachwyceni pomysłem podania. Składniki: 8 Czekoladowych pucharków 30 dag twarogu chudego 25 dag mascarpone 1 szklanka śmietanki 30% 2 listki żelatyny 2 łyżki wiórków kokosowych białych 2 łyżki tartej gorzkiej czekolady 80 ml likieru kokosowego 100 g cukru pudru 25 dag świeżej
Wanilia i Kardamonktóra mówi, że coś jest nie tak robię szybko czarny sernik na czarny nastrój i do niej jadę. Nic tak dobrze nie wpływa na podniesienie poziomu endorfin jak spora dawka czekolady oraz odrobina babskiego wsparcia. Wypiek prosto z serca na codzienne smutki dla mojej siostry. SERNIK CZEKOLADOWY z LIKIEREM KAWOWYM Składniki: spód: 150 g ciastek czekoladowych
Bon appetit mon amiekawę 2 łyżeczkami ksylitolu lub cukru i dodać łyżkę likieru amaretto. Ostudzić foremkę, keksówkę wyłożyć folią spożywczą, wypuszczając sporo folii na zewnątrz foremki, co ułatwi późniejsze uwolnienie ciasta z foremki mascarpone ubić mikserem i cały czas ubijając dolewać porcjami śmietanę kremówkę. Dodać ksylitol. Masa początkowo bardzo się rozrzedzi, lecz szybko stężeje na dnie keksówki ułożyć pierwszą warstwę biszkoptów
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!śmietany 30 % 250 g mascarpone 6 łyżek cukru likier amaretto (bądź inny wyraźny w smaku alkohol) ciemne kakao Wykonanie:Przykrywamy dno tortownicy 18-20 cm papierem do pieczenia. Biszkopty dzielimy na pół i układamy pionowo dookoła tortownicy.Zimną kawę łączymy z amaretto (do smaku). Biszkopty (jeden po drugim) szybko moczymy w przygotowanej mieszaninie i układamy na dnie
Malinowe Pocałunkiminął mi baaardzo szybko, mam nadzieję, że wiedza, którą Żaneta mi przekazała, zaprocentuje wkrótce na zdjęciach. Pięknie dziękuję za warsztaty, a Was zapraszam na przepis na tartaletki Tiramisu z wiśniami. Spody z ciasta kruchego, na nich konfitura wiśniowa, następnie okrągły biszkopciki namoczony w mocnej słodzonej kawie, a na górze krem z mascarpone, jajek i likieru Amaretto (choć ja zrobiłam
Nastoletnie Wypiekanieżelatyny ( 2 łyżeczki ) 2 łyżki likieru kokosowego - opcjonalnie Ponadto: około 200 g herbatników maślanych wiórki kokosowe do posypania ciasta Wykonanie: Kruche ciasto: Do miski lub na stolnicę wysypać mąkę, wymieszać ją z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym oraz proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło i posiekać wszystko razem nożem. Szybko zagnieść jednolite, gładkie ciasto. Ciasto(...)wierzchu wodę kokosową ( nie będzie potrzebna w przepisie ) i wyjąć pozostałą gęstą śmietankę ( otrzymamy około 300 g śmietanki kokosowej ). Śmietankę umieścić w naczyniu, dodać serek mascarpone, cukier puder oraz likier kokosowy i zmiksować do połączenia. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody, do jej pokrycia, odstawić na około 10 minut do napęcznienia. Po tym czasie żelatynę podgrzać mieszając
Opowieści z piekarnikaproszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 1 łyżka likieru amaretto 75 g obranych pieczonych kasztanów 100 g suszonych wiśni kruszonka: 25 g mąki pszennej 30 g mąki kasztanowej 30 g cukru 40 g zimnego masła Mąkę pszenną i kasztanową przesiać, dodać cukier, wymieszać. Dodać pokrojone w kosteczkę zimne masło, szybko zagnieść kruszonkę. Odstawić. Masło utrzeć z cukrem na puszystą
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMasa : ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 2 szkl.mleka 1szkl.cukru 25.dag.masła 50ml. likieru amaretto 1 op.cukru waniliowego 3 łyżki mąki pszennej płaskie 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 1 i 1/2 szklanki mleka zagotowujemy.Wsypujemy cukier i cukier waniliowy.W pozostałym mleku rozpuszczamy mąkę pszenną i ziemniaczaną.Wlewamy je do gotującego się mleka,ugotować budyń,mieszać szybko i dokładnie aby nie zrobiły się kluchy(szybko
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki