Witajcie Kochani! Dziś zapraszam Was na pyszne, mięciutkie, maślane ciasteczka Linzer. Robiłam je po raz pierwszy i jestem zachwycona efektem! Ciasteczka są
Rozpustne gotowanieBanalnie prosty przepis na niebanalne w smaku pralinki. Te sklepowe niech się schowają. Robiłam je pierwszy raz, ale już wiem, ze nie ostatni Jedyny błąd jaki
Gotuj z AgnesZabieram Was do słonecznej Italii! Przygotuj deser włoski, który pokochał cały świat! To bardzo prosty do przygotowania deser, który tak naprawdę można wyczarować z niewielkiej liczby składników. Jest to deser na bazie śmietanki, cukru i wanilii. Różyczki Panna Cotta przygotowałam dzięki życzliwości marki Garneczki.pl i marki Master Cook Handel Składniki: 400 ml śmietanki kremówki 36% 100 ml mleka(...)sosem malinowym polewamy nasz deserek. Niesamowita forma na babeczki kształcie kwiatów róży: estetyczne wykonanie i wyśmienity efekt już upieczonych ciasteczek. Elastyczna, wykonana z silikonu, który pozwala na łatwe i szybkie wyjęcie babeczek z formy.Formy Pavoni to idealny sposób na urozmaicenie domowych świąt, przyjęć urodzinowych i imprez organizowanych dla dzieci. Pyszności w apetycznej oprawie
Podróż w kulinariaOstatnio miałam w lodówce jeszcze trochę borówek, postanowiłam więc zaszaleć i przygotować muffinki. Skorzystałam z przepisu ze strony moje wypieki . Przepis jest prosty
Codzienne GotowanieDziś ostatni post przed moim wyjazdem do Jury Krakowsko-Częstochowskiej. Z jednej strony cieszę się na wyjazd, gdyż zobaczę kolejne, nowe dla mnie miejsce w Polsce
Be Fit Be StrongSeromakowiec (seromak) to jedno z moich ulubionych ciast. Pyszne, soczyste, kremowe ciasto na kruchym spodzie, którego jedną część stanowi makowiec, a drugą sernik
Rozpustne gotowanieSłodka, oj bardzo słodka przekąska na pochmurny dzień... Smakują lepiej niż takie ze sklepu :) Uwielbiam sezamki, a te rozpływają się w ustach ;) Chociaż ich słodycz
Lawendowe NieboEkspresowy deser, który można przygotować w niecałe pół godziny. Podany na ciepło jest absolutnym niebem w gębie. Chrupiąca skórka papieru ryżowego a w środku smak szarlotki z cynamonem. Idealny deser na jesienne chłody. 1 opakowanie papieru ryżowego (czyli 12 sztuk) 3 jabłka 1/2 szklanki ryżu 1/3 szklanki orzechów włoskich drobno pokrojonych 1/2 szklanki rodzynek 1 łyżeczka cynamonu(...)wszystkie brzegi zachodziły na siebie. Sajgonki smażymy na głębokim oleju na złoty kolor. Trwa to ok 1 minuty z każdej strony. Proces smażenia należy cały czas kontrolować gdyż sajgonki szybko się palą. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Zapraszam tu http://www.mojewypieki.com/info/moje-ksiazki
Jadło i czytadłoroku :) A lody chałwowe od Braci Koral są niesamowicie kremowe i nieprzesadnie słodkie. ...Nie wiem jak to się stało, że na Wylizanym Rondlu nie ma jeszcze gofrów belgijskich...szybko nadrabiam zaległości i poniżej przepis na pyszne gofry, w oryginale pochodzi od Valerie z bloga C'est ma fournée poniżej z małymi modyfikacjami. *cukru perlistego(...)kratkę do wystygnięcia. Etap IV - Lody Chałwowe Na każdym gofrze (może być lekko ciepły :) połóż gałkę lodów chałowych, posyp sezamem lub czekoladowymi płatkami i jeżeli lubisz ekstremalnie słodkie desery polej solonym karmelem przepis tutaj. Daj się dziecku ubrudzić, brudne dziecko to szczęśliwe dziecko
Wylizany RondelCzasami zdarza się, że mamy po prostu ochotę na sernik. Sernik, jak sernik, jednemu nie wyrośnie, drugiemu klapnie, a innemu po prostu się nie chce, bo
Z Kuchni Do KuchniCzy pachnie już u Was Świętami? Bo magia Świąt to nie tylko choinka, kolędy i prezenty, ale przede wszystkim zapachy przygotowywanych potraw, docierające do wszystkich zakamarków
Smakowity Blog KulinarnyDziś zapraszam na pyszne, kruche, maślane ciasteczka z dodatkiem uprażonych ziaren słonecznika w słodkiej, miodowej otoczce. Dzięki dodatkowi skórki pomarańczy zyskują wyjątkowego, odświeżającego
Rozpustne gotowanieKRUCHE CIASTECZKA Z MARMOLADĄ Ciasteczka z tego przepisu robi się błyskawicznie. Nie potrzebujesz wielu składników, w zasadzie większość z nas wszystkie te podstawowe składniki ma zawsze
Calzonella.comKruche i delikatne, kremowe i tak jak lubię – nie za słodkie. Ciasto na pożegnanie truskawkowego sezonu. Przez tegoroczne suche lato truskawki towarzyszyły nam od połowy maja
Karo in the KitchenSą to chyba najprostsze ciasteczka jakie w życiu przyszło mi robić :) Po upieczeniu są delikatne, kruche, z wyraźną nutą masełka, dosłownie rozpływają się w ustach, a
My Culinary Art