szybki deser - 7433 przepisów (strona:324/496)

Sos karmelowy / Caramel sauce 122

Polecam Wam zrobienie sosu karmelowego. Jest on o niebo lepszy niż sklepowy :) Najbardziej lubimy jeść z nim naleśniki, ale jego zastosowanie jest ogromne :)  Niestety ma jedną wadę - szybko znika ze słoika :( Składniki: 20 dag cukru, 20 ml wody, 40 g masła, 100 ml śmietanki 30%. Do rondelka wlewamy wodę i wsypujemy cukier. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie gotujemy(...)wlewamy śmietankę i mieszamy. Ponownie zagotujemy i gotujemy przez ok. jedną minutę. Gotowy karmel przekładamy do wyparzonego słoiczka i wkładamy do lodówki. Karmel w lodówce zgęstnieje, więc przed polaniem deseru trzeba go podgrzać. Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style

Delicious Titbits
Makaron z serem 157

takie okazje jakieś swoje koło ratunkowe. Dla mnie są min makarony z różnymi dodatkami, bo to i smaczne i można szybko przygotować. A dzisiejsza propozycja jest mega szybka! Całość przygotowania zajmuje tyle czasu, co ugotowanie makaronu :-) Najszybsze z kół awaryjnych jakie znam :-) a do tego jakie pyszne... mmm...  SKŁADNIKI makaron (najlepiej spaghetti, ale może być też każdy(...)opakowaniu, a następnie mieszamy z olejem lub oliwą i jeszcze gorący posypujemy serami (jak dla mnie to im jest ich więcej, tym lepiej). I całe danie gotowe ;-) A na deser kawa i biscotti

Czary - gary w kuchni
Sernikowe tartaletki z malinami 281

wysmarowania formy na muffiny 3/4 szklanki jogurtu greckiego 2 żółtka jajek Przygotowanie: Wszystkie suche składniki wsypujemy do misy robota. Dodajemy margarynę pokrojoną w kostkę, 2 żółtka i jogurt. Wyrabiamy szybko ciasto za pomocą haka robota. Ciasta kruche nie lubią długiego wyrabiania, ani temperatury rąk kruche ciasto. To kruche ciasto nie potrzeba chłodzić w lodówce. Silikonową stolnicę podsypujemy delikatnie mąką(...)zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy tartaletki przez około 30 minut, przykrywamy papierem do pieczenia i ponownie zwiększamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze 15 minut. Studzimy. Deser gotowy! Po upieczeniu sernikowe tartaletki możemy polać musem malinowym i udekorować świeżymi malinami. The post Sernikowe tartaletki z malinami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wigilia , starodawne zwyczaje… 217

chłopski  bez. Gotowano go z mąki owsianej ,gryczanej ,żytniej lub mleka makowego ,ale też z żurawin , ananasów  ,dzikiej róży. Trawienie ułatwiały  kompoty z suszu i liczne desery z suszonych śliwek. Słodkie ciasta wypiekane na Boże Narodzenie  były skromniejsze niż wielkanocne. Dominowały pierniki i makowce ,były też różne  „baby” i ciasteczka korzenne. Kształt wigilijnych ciasteczek też(...)Źródło siły ,zdrowia. Buraki  zapewniają długowieczność i urodę ,musi być barszczyk. Grzyby w starożytnym Rzymie uważano za pokarm  bogów. Odgrywają magiczną rolę. Oby nie przeniosły nas zbyt szybko w niebiosa. Uszka z grzybami  prawdziwymi  , kotlety z grzybów ,kapusta z grzybami dają  siłę i zdrowie. Rośliny strączkowe wpływają korzystnie na płodność. Fasola gotowana z miodem

Kulinarny karnet Christophera
Sernik waniliowy na herbatnikach 61

Prosty w przygotowaniu sernik waniliowy z galaretką na herbatnikach. Pyszny, gotowany sernik bez masła i jajek. Sernik jest kremowy i delikatny, a bita śmietana dodaje mu

Kuchnia Na Wypasie
Szarlotka pomarańczowa z bezową pianką i rosą 144

mojprzepisna.pl | Szarlotka pomarańczowa z bezową pianką i rosą Przepis na dużą rodzinną blachę. Szarlotka szalenie posmakowała rodzinie, to tego stopnia, że po obfitym obiedzie prosili o

moj przepis na
Domowy budyń kokosowo-bananowy 119

Budyń, jeden z najbardziej pamiętnych smaków dzieciństwa, zaraz obok pierogów i naleśników. Dzisiaj w dobie wszelkich produktów instant kojarzony głównie z torebeczką tej czy owej firmy

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ciasteczka z orzechami laskowymi! 159

CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI LASKOWYMI! Hmmmmm boskie!!! Cudownie kruche, smaczne i bardzo, bardzo aromatyczne ciasteczka z orzechami laskowymi. Chodziły za mną bardzo długo, aż przepis

SMYKWKUCHNI
Najlepszy sernik na zimno 17381

Najlepszy przepis na pyszny, orzeźwiający, aksamitny sernik bez pieczenia, czyli sernik na zimno z serków homogenizowanych (serki homo) jest ten, który przygotowywała zawsze moja mama. Tym

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Owsiane Kuleczki 204

 Owsiane Kuleczki  (czekoladowe owsiane kuleczki) Produkty :  - 1 szklanka cukru - 1 kostka margaryny  - pół szklanki mleka - 3 łyżki kakao - płatki owsiane (0,5kg

Gotuj Z Muzyką
Moja poranna rutyna i niezwykły olej kokosowy 175

szybciej je spalisz. Olej kokosowy jest pierwszym olejem, który nie przyczynia się do budowania tkanki tłuszczowej, a wręcz przyspiesza jej spalanie! Do tego olej kokosowy jest bardzo sycący, szybko i na długo zaspokaja głód. Możesz dodać go do pieczenia Zastąp nim masło do smarowania pieczywa jeśli potrzebujesz natychmiastowej dawki energii - zjedz jedną łyżeczkę oleju kokosowego  oczyszcza organizm(...)bakterie pomaga przy bólach zębów zwalcza opryszczkę zmniejsza obrzęki skóry pomaga przy wrzodach, kamieniach nerkowych, bolesnych i nieregularnych miesiączkach, osteoporozie,astmie, niedoborach witamin możesz na jego bazie piec najlepsze desery! zwalcza prostatę i podnosi poziom testosteronu zawiera antyutleniacze , dzięki czemu ma antyrakowe właściwości pomaga w leczeniu reumatyzmu smaruj nim zakatarzone wnętrze nosa pomaga przy infekcjach gardła, chrypce, kaszlu leczy grzybicę

Gotowanie to kochanie
Włochy: Tiramisu 157

wersja bez jajek dziwnym trafem przypadła mi do gustu o wiele bardziej. Przede wszystkim przygotowane w ten sposób tiramisu jest delikatniejsze, niesamowicie leciutkie i nieco mniej kaloryczne, choć przy deserach kalorie jak dla mnie nie mają większego znaczenia. Tiramisu (bez jajek) forma 30x15 cm 500 g sera mascarpone 350 g śmietany 30% (schłodzona, prosto z lodówki) 100 g podłużnych biszkoptów(...)czym dodać do drugiej miski po jednej łyżce śmietanę i delikatnie wmiksować. Tak powstały krem wstawić do lodówki. W tym czasie nasączyć po jednym biszkopcie, robić to dość szybko, ponieważ lady fingers mocno naciągają płyn i mogą się rozpaść, jeśli będą się moczyć zbyt długo. Najlepiej włożyć biszkopta do kawy z amaretto, od razu przewrócić na drugą stronę

Przepysznik - BLW i nie tylko
W objęciach czekolady i Akademii Smaku. 187

Wszystko pięknie podane, smakowało świetnie i szkoda tylko, że przygotowanie podobnych dań w warunkach domowych może okazać się nie lada wyczynem - ale dla chcącego nic trudnego! Zanim jednak podano desery, wraz z Konradem Birkiem gotowaliśmy szafranowe risotto z mięsem z uda kaczki, dymką i parmezanem oraz medaliony z polędwicy wołowej w sosie winno-czekoladowym. Och i ach, a zwłaszcza cudowny(...)spotkanie - tak więc " mission completed ".  Jak zawsze na uczestników czekał pięknie nakryty stół, przemiła obsługa, pyszne jedzenie i wielkie torby pełne upominków. Czas płynął czekoladowo i zdecydowanie za szybko. Jeśli będziecie mieli okazję do wzięcia udziału w warsztatach Akademii Smaku Siemens - nie wahajcie się, bardzo Wam polecam!  Muszę przyznać, że choć ostatnio nie widać tego po wpisach

KUCHARNIA
NAJZDROWSZE LODY BANANOWE 256

Przepis na lody bananowe jest stary jak świat, a kombinacji - tyle ile kucharzy:) Wystarczy mocno dojrzałe banany zamrozić, a następnie zblendować. Teraz jeszcze tylko ulubione dodatki i pyszny zdrowy deser gotowy! Ja podaje te lody moim Dzieciom bez wyrzutów sumienia:) Lody bananowe mają zaskakująco kremową i gładką konsystencję, zwłaszcza te z dodatkiem masła orzechowego. Przygotowałam dla Was lody bananowe(...)jest niezliczona ilość, a z każdym dodatkiem te lody smakują wyśmienicie:) Pokombinujcie i znajdźcie swój ulubiony smak!:) I jeszcze małe uwagi: 1) banan zamrożony w całości nie ciemnieje tak szybko podczas blendowania jak ten zamrożony w plasterkach, dlatego polecam tę metodę:); 2) im banan dojrzalszy tym lody słodsze; 3) jeżeli lody będą zbyt "płynne " po zblendowaniu, a Ty chcesz

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto francuskie (ekspresowe). 167

     Jestem zachwycona tym przepisem! Ciasto jest idealne: maślane, pachnące i naprawdę się listkuje!!! A do tego jest banalnie proste w przygotowaniu. Zawsze kupowałam

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania