Idealny do deserów, placuszków, omletów, ciast, na kanapke itd itd itd :) Zachwalać mogłabym go bardzo długo.. Ale moje zachwalanie byłoby dłuższe niż sam przepis! Więc pokrótce: Krem z awokado dostarcza nam wielu dobrych tłuszczów - te z kakao i te z awokado. Z naszej diety nie powinniśmy eliminować zdrówych tłuszczów. Często osoby na redukcji obcinają tłuszcze do minimum (pożal(...)energii, pozwalają wchłonąć się niektórym witaminom i solom mineralnym. Otaczają i c hronią nasze narządy wewnętrzne. Cykl przepisów słodzonych stewią! Przepis na 5! Banalny Prosty Smaczny Słodki Szybki. Składniki: 1 duże awokado 3 łyżki kakao 4 łyżeczki stewii Przygotowanie: WSZYSKO BLENDERUJEMY
CzarnawisienkaHalloween już się zbliża, nie wiem jak jest u Was ale ja jakoś nie traktuję tego jako zabawy. Jednak wiem, że wielu z Was uwielbia ten
Niezły MłynekZrobiłam ciastka z jabłkami. Na kruchym cieście. Wyglądem przypominają czapeczkę stańczyka. Nie wiem pod jaką nazwą opublikować je na blogu. Pod jaką nazwą? Błazenatki z jabłkami
AZgotuj!Kolejny z serii serników, które można jeść bezkarnie ;) pomysł zaczerpnęłam z TEJ STRONY Jak to się mówi : "Święta, święta i po świętach", jakoś mnie to nie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPowrót zimy zdecydowanie nie sprzyja pozytywnemu nastawieniu, ale nie od dziś wiadomo, że najlepszym lekarstwem na takie zmartwienia jest naładowanie się sporą dawką energii- zarówno fizycznej
peanutbuttermonsterJakiś czas temu dorobiłam się foremek do smażenia ciastek typu rozetki. Znalazłam wtedy odpowiedni przepis w necie u Bajaderki (który po czasie lekko zmodyfikowałam) i przystąpiłam
Bernika - moj kulinarny pamietnikU mnie w domu nie ma drugiej osoby z nietolerancją glutenu także to dość duży problem, zwłaszcza gdy domownicy domagają się "normalnych" ciast, czasami
NaKońcuJęzykaJedną z rzeczy, jakie kocham w gotowaniu, jest fakt, że w szybki sposób mogę “przenieść się” do innego kraju. Kuchnię bez problemu mogę wypełnić zapachem i smakiem wietnamskiej zupy, meksykańskiego burrito, hiszpańskiej paelli czy jak w tym przypadku bliskowschodniej szakszuki. W dzisiejszych czasach nie ma problemu ze zdobyciem przypraw, czy składników charakterystycznych nawet dla najbardziej odległych regionów(...)sekretnym składnikiem do dania jest Diamant Trzcinowy, czyli ekspert w dziedzinie cukru, posiadający najszerszą na rynku ofertę cukrów trzcinowych. Tak, tak w mojej kuchni, cukier wykorzystuję nie tylko do deserów. To wg mnie jedna z podstawowych przypraw do pomidorów oraz innych dań ze słodkim akcentem. Zresztą cukier trzcinowy możemy znaleźć w kuchniach całego świata. Mam nadzieję, że skusicie się
Mienta blogzgodnie z instrukcją na opakowaniu (jak już wspomniałam 1 budyń dla mnie to za mało więc radze rozrobić dwa a resztę która zostanie przełożyć do salaterek i zostawić na deser :) ) Jak budyń będzie już gotowy przykrywamy go od razu folią spożywczą żeby nie zrobił się kożuch, przestudzić i włożyć do lodówki. Jak ciasto podwoi swoją objętość zabieramy się za robienie(...)odkładamy w ciepłe miejsce do podwojenia swojej objętości. W między czasie robimy kruszonkę. Kruszonka 1 łyżka margaryny 1 łyżka cukru pudru 4 łyżki mąki pszennej Wszystkie składniki siekamy szybko by masło margaryna nie nabrało temperatury. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na chwilę do lodówki. Jak podwoją swoją objętość w każdej z bułeczek przy pomocy niewielkiego słoika- idealnie nadaje się słoiczek
Piekielna Kuchnia PatiKasza manna z karmelem to rewelacyjny indyjski deser poprawiający samopoczucie. Wystarczy odrobina aby zapomnieć o całym świecie i po prostu rozkoszować się jej smakiem. W oryginalnym przepisie było więcej cukru (300 g) dla mnie jednak było to za dużo. Polecam ją w szczególności na gorąco. Składniki: 650 ml mleka 200 g cukru 200 g masła 225 g kaszy manny(...)przypalić. Gdy cukier się za brązowi zmniejszyć ogień i powoli małymi porcjami dolewać mleko. Trzeba to robić ostrożnie i bardzo wolno żeby mleko nie wykipiało. Cukier szybko się skrystalizuje. Zamieszać mleko i gotować aż cukier się nie rozpuści. Stopić masło. Dodać do masła kaszę mannę i smażyć ją co jakiś czas mieszając przez około 15 minut. Gdy kasza zbrązowieje
Mama GotujeLubicie jabłka? Powolutku zbliża się sezon jabłkowy! A co jest lepsze niż szarlotka na deser razem z popołudniową herbatą z cytryną? No właśnie! Mam dla Was przepis - dla siebie też, bo go jeszcze nie wypróbowałam. Przepis należy do mojej przyszłej teściowej, która po cichu zdradziła mi tą tajną recepturę. Jest inny, niż te tradycyjne - powiedziałabym fikuśny. Ale godny polecenia(...)łyżeczki mąki ziemniaczanej pokrojone jabłka cynamon 2 budynie waniliowe Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzać do 180`C. Z żółtek, połowy szklanki cukru, mąki wymieszanej z proszkiem i tłuszczem szybko zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części, 2 z nich zamrozić. Ubić pianę z białek, dodać szklankę cukru i mąkę ziemniaczaną ciągle mieszając. Odstawić. Niezamrożonym ciastem wyłożyć blachę
Słodkie Przyjemnościwalentynki. Nie wiem jakim sposobem jeszcze tutaj nie trafił, gdyż pomimo specyficznego posmaku twarożka z dodatkiem słodyczy, mnie bardzo przypasował. I niestety chyba tylko mnie i córce. Deser jest dosyć "delikatny", a twarożek dodaje mu "uroku". Poza tym ciasto z 3 różnokolorowymi warstwami fajnie się prezentuje:) Przepis na spód ciasta zaczerpnęłam z przepisu na moim blogu- spiralki czekoladowo-waniliowe(...)wiaderkowy do serników) -100g ksylitolu -2 łyżeczki cukru waniliowego -3 łyżki żelatyny -300g śmietany kremówki 30% Masło zmiksować z ksylitolem i dodać aromat waniliowy. Dodać mąkę i szybko zagnieść na ciasto. Ciasto wykładamy na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok.15 minut w temp. 170 stopni C. W tym czasie przygotowujemy masę. Żelatynę namoczyć
Smaczne Zdrowewskazówki Śliwki idealne Żeby przygotować pyszne drożdżowe ze śliwkami, powinniśmy zadbać o jakość naszego głównego, owocowego bohatera. Niedawno kupiłam pół kilograma śliwek podczas zakupów w dużym hipermarkecie i bardzo szybko przypomniałam sobie, dlaczego od dłuższego czasu kupuję warzywa i owoce tylko na targu i w moim ulubionym warzywniaku. Śliwki były jednocześnie miękkie i niedojrzałe. Poleżały 3 dni w koszu(...)będzie klasyczne pieczenie. Drukuj Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką Bardzo puszyste, mocno maślane i pełne owoców ciasto z dodatkiem najlepszej na świecie kruszonki. Jesienna pozycja obowiązkowa! Posiłek ciasto, deser Kuchnia polska Słowo kluczowe ciasta, ciasto drożdżowe, ciasto z owocami, ciasto ze śliwkami, jesienne ciasto, śliwki Całkowity czas przygotowania 2 hours 30 min. Porcje 15 porcji Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Sprzęt
Na-talerzu.plorzechowy Ciasto Lion bez pieczenia Trufle kokosowe (keto) Brownie z kremem orzechowym Ciasto krówka bez pieczenia Popękane ciasteczka Bułeczki cynamonowe Keto bounty (wegańskie) Wegańskie placki bananowe Ciasteczka orzechowe Orzechowy deser śmietankowy z góry Maślane ciasteczka owsiane z czekoladą Zobacz więcej przepisów na wegetariańskie słodkości ! A może coś na słono? Fritatta ze szpinakiem (keto) Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Chaczapuri(...)dyniowy Pieczona dynia hokkaido Kotlety z buraka (wegańskie) Buraki pieczone Zobacz więcej przepisów styczniowych Najnowsze przepisy Kotlety jajeczne Sałatka grecka (keto, low carb) Mizeria – tradycyjny przepis (keto) Szybkie ciasto Lion bez pieczenia Ciastka z kaszy manny z wiórkami kokosowymi Crème brûlée Pudding chia bananowy (wegański) Keto pad thai z tofu (wegański) Pizzerinki na serku wiejskim Artykuł Ciastka z kaszy
WegePrzepiscolor: #343434; } Ta rustykalna tarta z rabarbarem i truskawkami to prawdopodobnie najlepsza tarta jaką kiedykolwiek zrobicie. Masa owoców i idealnie kruche maślane ciasto to przepis na sukces. Posiłek ciasto, deser Kuchnia polska Słowo kluczowe ciasta, ciasto, ciasto kruche, ciasto na lato, ciasto z owocami, crostata, galette, letnie ciasto, proste ciasto, rabarbar, tarta, tarta rustykalna, truskawki Całkowity czas przygotowania 2 hours(...)łyżki masła 1 łyżka grubego cukru Kroki Ciasto Na stolnicę wysyp mąkę, dodaj cukier, sól, pokrojone w kostkę zimne masło oraz lodowatą wodę i szybko zagnieć na jednolitą masę (tak, żeby nie było grudek masła). Zawiń ciasto w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut. Gdy ciasto się chłodzi, przygotuj nadzienie. Nadzienie Rabarbar umyj
Na-talerzu.pl