szybki chleb - 4135 przepisów (strona:200/276)

Namiastka Wiednia dla smakoszy i kilka praktycznych wskazówek 133

upalne dni jak i na dłuższe spotkania wiosenna porą. Jak wyczytałem, spritzer powstał między innymi dlatego aby można było spożywać większe ilości alkoholu, równocześnie nie upijając się tak szybko winem... Zamiast konkretnych dań spróbowaliśmy lokalnych wędlin oraz podsuszanego ozora wieprzowego. Wszystko posypane solidną porcją świeżego, grubo tartego chrzanu. Niebo w gębie! Rarytas jakich mało! Wiener Wurst - najlepsze kiełbaski(...)węgierskim dostaniemy kiełbaskę z dużą ilością mixu papryki słodkiej i ostrej, zwykłą białą kiełbaskę oraz tzw. currywurst. Klasycznie podaje się to wszystko z ketchupem i musztardą oraz kromkami ciemnego chleba.  Do tego można zamówić zimne piwko, wino czy inny napój i siąść nieopodal na trawce po czym bezwstydnie skonsumować te cudeńka! Zadowolenie gwarantowane! PS Jeśli chcemy zobaczyć panoramę Wiednia

Right Behind The Kitchen
Prosta pasta z ryby wędzonej 123

Powiem szczerze, że ostatnio dość już miałam sera i wędlin, a może wpływ na to ma mój odmienny stan, ale naszło mnie na rybkę. A jak

Mieszam w Garnku
Prosta pasta z ryby wędzonej 110

Powiem szczerze, że ostatnio dość już miałam sera i wędlin, a może wpływ na to ma mój odmienny stan, ale naszło mnie na rybkę. A jak

Mieszam w Garnku
Tarta na słodko z dżemem i bakaliami 159

Taka tam "śmietnikowa" tarta. Śmietnikowa, bo zrobiona z tego, co znaleźliśmy w lodówce i szafkach kuchennych. Mieliśmy silne parcie na zjedzenie czegoś na słodko, a nic

Marder&Marder Manufacture
ŚNIADANIOWA ZIARNIANKA 139

zawsze rozgrzewające. Te funkcję spełnia obiadowa zupa. Nasz pierwszy posiłek składa się w dużej części z owoców,  bo uważam, że jeść je najlepiej rano. Trawią się szybko, a zjedzone po innych posiłkach mogą ulegać fermentacji w jelitach. Za tym idą problemy metaboliczne, narastanie grzybów i innych patogenów w układzie pokarmowym. Sezon na cytrusy w pełni.  Obecnie(...)takimi własnie są te przeze mnie opisywane. Dodam, że są one niezwykle smaczne. Ich smak opisałabym jako miodowy. Idealnie współgra z suszonymi owocami, domowym jogurtem i cytrusami. Polecam! Ps. Chleb ze skiełkowanych ziaren płaskurki i/lub samopszy jest boski (przepis niebawem)!!!  Składniki na 2 porcje: Jogurt: 1/2 szklanki płatków kokosowych, 1/4 szklanki sezamu niełuskanego, 1 1/2 szklanki wody, 2 suszone

Jeść, by żyć w zdrowiu
Pasta z gotowanego kurczaka i orzechów 200

Genialna metoda na wykorzystanie mięsa z rosołu. Do takiej pasty można dodać co nam tylko podpowie fantazja. Ja dodałam włoskich orzechów. Zapraszam do skosztowania mojej wersji

Kuchenne zapiski Edyty
Ciasto drozdzowe z kruszonka i rodzynkami tzw. topielec czyli Z choinka w tle 200

Mój kolega z pracy wiele razy przynosił na drugie śniadanie  drożdżowe ciasto z kruszonką, było wyjątkowe, w kwestii  smaku ale i konsystencji.  Gdy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Śniadanie – tosty z łososiem i jajka w kokilkach 165

Jeśli zabrakło Wam pomysłu na śniadanie skorzystajcie z naszej propozycji na zdrowe, szybkie i bardzo smaczne śniadanie. Podamy na śniadanie- tosty z łososiem i jajka w kokilkach – będzie zdrowe, dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 w łososiu, tylko pamiętajcie aby wykorzystać do przygotowania tostów pieczywo razowe. Jajka w kokilkach to natomiast oryginalny sposób na przygotowanie jajek na twardo :) Sprawdźcie(...)jajko i posypujemy startym żółtym serem i odrobiną szczypiorku. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. 10 minut. Tosty z łososiem – przepis W międzyczasie kromki chleba smarujemy serkiem śmietankowym , posypujemy posiekanym koperkiem. Na jedną kromkę układamy łososia i przykrywamy drugą kromką pieczywa. Jajko roztrzepujemy z odrobiną mleka. Maczamy w nim tosty, a następnie podsmażamy na odrobinie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Nasiona CHIA - "SUPERFOOD" 158

dodatek wyraznie tanszym.Z CZYM TO SIE JE ?To kwestia wyobrazni i upodoban.Istnieja dziesiatki sposobow na wykorzystanie ich w codziennej diecie.Na przyklad: - do salatek,omletow i ryzu- zmielone do pieczenia chleba i ciast w polaczeniu z maka- zmiksowane z koktajlami owocowymi- zmiksowane z nutella lub maslem orzechowym-do codziennej porcji platkow owsianych lub jogurtu- sproszkowane jako zageszczacz do zup- zmielone(...)postaci lub jako dodatek do jogurtu,owsianek i sosow.Trzeba wiedziec,ze wszystkie skladniki z nasion chia moczonych przez wiele godzin sa latwiej przyswajalne przez organizm.Nasiona choc moczone 15 minut szybko pecznieja,lecz pozostaja bardzo twarde i trudne sa do miksowania i dalszej obrobki.Po kilkugodzinnym i dluzszym moczeniu staja sie miekkie i bardziej przyjazne do wspolpracy.Na zdrowie!P.S Przygotowalam budyn

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kanapki z awokado i jajkami 183

Kanapki z awokado i jajkami to dietetyczna propozycja na szybką, smaczną i zdrową kolację. Awokado znajduje się praktycznie w każdej diecie, ze względu na swoje

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowy paprykarz szczeciński 183

Paprykarz szczeciński w kultowej czerwonej puszce święcił tryumfy pod koniec lat 60- tych. Powstał, by zagospodarować rybne ścinki przy wykrawaniu kostek z mrożonych rybich bloków. Receptura

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
PRZEPIS NA ZUPĘ KREM Z PIECZONYCH POMIDORÓW I DYNI HOKKAIDO 110

Pyszna, szybka i prosta zupa krem z pieczonych żółtych pomidorów i dyni Hokkaido. Dynia w mojej kuchni gości już półtora miesiąca i jem ją w każdej możliwej postaci, polecam Wam wiele świetnych przepisów na dynię znajdziecie w moim e-booku FLEXI JESIEŃ , który wciąż możecie zakupić w promocyjnej cenie. Dzisiaj mam dla Was prostą i pyszną zupę krem, najważniejsze(...)sól, pieprz - curry łyżeczka max 2 - 2 łyżki masła - 2 łyżki oliwy z oliwek do podania: - jajko, pestki dyni, oliwa z oliwek, jogurt inne propozycje podania zupy: - grzanki z chleba + jogurt/śmietana + pestki dyni - mozzarella lub burrata, oliwa z oliwek, grzanki z chleba, kleks śmietany - plastry szynki serano lub prosciutto di parma, kleks śmietany, oliwa z oliwek, świeże zioła - usmażony

SMYKWKUCHNI
Potrawka z wątróbki, pora i pieczarek 125

dreszczy, robią się zieloni itd. Ja wręcz przeciwnie. Bardzo ją lubię ( z resztą moja druga połówka również). A jako, że przygotowuje się bardzo szybko stanowi doskonałe danie na szybki obiad. Możecie przygotować ją standardowo z cebulką, ale spróbujcie np z jabłkiem lub gruszką – jest równie pyszna ! Ja postanowiłam połączyć wątróbkę z pieczarkami i porem Wyszło bardzo smacznie(...)stron tak aby nie była surowa w środku. Gotową przekładamy do garnka z pozostałymi składnikami. Wszystko mieszamy, dodajemy odrobinkę soli i chili. Możemy podawać potrawkę samą lub chlebem czy kaszą. Smacznego

Życie ze smakiem
Focaccia na grillu 139

metodą barbecue , która niejednokrotnie jest mylona z grillowaniem . Jeśli napiszę, że istnieje pomiędzy jedną, a drugą subtelna różnica, to skłamię. Grillowanie to proces, że się tak wyrażę, agresywny i szybki, na otwartym źródle ognia czy co najmniej mocnego żaru, podczas gdy BBQ to metoda powolna, polegająca na przygotowaniu jedzenia za pomocą obiegu ciepła i dymu w zamknięciu. Postanowiłem zrobić(...)zamieszkujący tereny obecnie będące teatrem działań wojennych, tych czy innych. Później, tak jak rzymska armia, rozlało się to po Europie. Nazwa pochodzi od rzymskich słów panis focacius . Panis to chleb, a focacius to palenisko na środku pomieszczenia używane do przygotowywania potraw. W luźnym skojarzeniu - ognisko domowe. Co daje focaccii wyjątkowy rodzinny charakter, prawie jak w obecnych czasach grill na działce

Kryzysowa Książka Kucharska
Europejski Festiwal Smaku - warsztaty kulinarne nad Bystrzycą dla mieszkańców Lublina 165

racji tego, że gotowaliśmy bez soli, na warsztatach kulinarnych jej nie użyliśmy (w tradycyjnych podpłomykach jednak szczyptę soli dodaje się na taką ilość mąki). Ciasto najlepiej w yrobić szybko, energicznie łyżką w misce, a gdy odchodzi od miski, jest luźne i można je rozciągać w rękach przy pomocy siły grawitacji, to znak aby je przełożyć na blat obsypany mąką(...)generalnie, musimy dłużej wyrabiać ciasto - a im dłużej, tym twardsze, bardziej zbite po upieczeniu (być może i zakalec nam wyjdzie). Ciasta nie zagniatamy jak ciasta na makaron, pizzę czy chleb. Po upieczeniu, ostudzeniu i poraniu podpłomyków na małe kęsy, układamy na wierzch surówkę z buraka i gruszki. Na wierzch lądują kawałki pstrąga, które możemy skropić sokiem z cytryny i oliwą

Right Behind The Kitchen

Proponowane wyszukiwania