szybki chleb - 4135 przepisów (strona:206/276)

kluski szpinakowe w sosie pomidorowym 127

samo jest ze smakowaniem różnych potraw. Jako dzieci nie smakowało nam coś, co teraz jest dla nas przysmakiem :D U mnie jest tak ze skwarkami :P Jak smaruję chleb, to zawsze skwareczków na grubo a kiedyś? Blee :P Wrócę może do kluseczków :D Początkowo jak zaczynałam je robić rozpadały się podczas gotowania. Jednak im częściej robiłam tym wychodziły zgrabniejsze(...)puszkę krojonych pomidorów, dodatkowo 1/2 szklanki przecieru pomidorowego. Na patelni rozpuściłam łyżkę masła i wycisnęłam 2 ząbki czosnku. Dolałam pomidory. Zagotowałam i przyprawiłam solą i cukrem. Gotowy prosty i szybki sos pomidorowy. Sos wylałam do naczynia i wyłożyłam kluseczki. Zapiekłam pół godzinki w 200 stopniach i po wyjęciu posypałam startym żółtym serem. Pycha! Uwielbiamy takie smaki. Miłośnikom szpinaku

Pieprzyć z Fantazją
Fefernuski kociewskie, czyli lukrowane pierniczki z Kociewia 244

Wtedy jest wystarczająco twarde i bez problemu można uformować wałek, z którego odcinane będą pojedyncze ciasteczka. Tuż po upieczeniu ciastka są lekko twarde. Zwłaszcza skórka, która jest delikatnie chrupiąca. Szybko jednak kruszeją, miękną i są zaskakująco delikatne. Lukier nie jest za gęsty, jest na tyle rzadki, że fefernuski bez problemu można w nim „wykąpać”. Gęstość lukru można bardzo łatwo(...)wodę.Do lukru partiami wkładaj wystudzone ciasteczka. Delikatnie je zamieszaj, aby całe pokryły się lukrem i wyjmuj pojedynczo, aby ociekły z lukru. Ociekające fefernuski układaj na kratce do stygnięcia chleba lub na ruszcie do piekarnika. Warto podstawić jakąś podkładkę (mata silikonowa, papier do pieczenia, a nawet płaskie talerze) na ociekający lukier. Jak już fefernuski ciut podeschną, można tym lukrem, który

Grahamka, weka i kajzerka
Bułki grahamki 167

Madzia i Paweł utworzyli wydarzenie z cyklu "Wypiekanie na śniadanie" [ klik ] . Czem prędzej pognałam do sklepu po mąkę pszenną graham T 1850. Kupiłam i

Moje Małe Czarowanie
Multicooker Redmond RMC-280E, zupa krem z kurczaka i kurczak faszerowany suszonymi pomidorami 169

dania sous-vide czy przygotujemy jogurt. Takie po prostu jedno urządzenie, które zawiera w sobie wszystkie inne. Wszak nazwa multicooker zobowiązuje. Zamiast garnka, patelni, mikrofalówki, piekarnika, jogurtownicy, automatu do chleba i sam nie wiem czego jeszcze wystarczy mieć takiego po prostu multicookera. Nas bardzo kręci zrobienie czegoś sous-vide , ale o tym będzie w jakimś kolejnym wpisie, nie teraz. Naoglądaliśmy(...)już czeka. A jeśli utkniecie w korkach czy szef zaleci nadgodziny? To właśnie wspomniane wcześniej podtrzymywanie ciepła ocali wam skórę. Dodatkowo muliticooker zastąpi wam mikrofalówkę. Jeżeli często coś na szybko odgrzewacie w mikrofali to już nie będziecie musieli. Dokładnie to samo zrobicie używając multicookera. A właściwie nie to samo, tylko znacznie lepiej. Bo jedzenie z mikrofali jest jakieś takie

Marder&Marder Manufacture
Pęczak z warzywami 173

Chata gdzieś nad jeziorem. Zimno, wieje, pada, liście dawno pospadały z drzew. Ogień buzuje w kominku. Noże idą w ruch. Papryka, cebula, marchewki i pęczak. Wspólnie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Przygotowywanie pożywnych posiłków rodzinnych. 80

będziesz gotowy, żeby szybko je ugotować. Możesz także wstępnie gotować białka, takie jak ryba, kurczak lub wieprzowina, i pozostawiać przedmioty w zamkniętych pojemnikach, aby je podgrzać, gdy będziesz gotowy z nich skorzystać. Jeśli możesz, zaoszczędź także czas, kupując gotowe dania. Na przykład możesz kupić: sałatę w workach, wstępnie pokrojone / umyte owoce i warzywa, szybkie gotowanie pełnych ziaren(...)dzieci, dodawanie ich, gdy tylko możesz, pomoże zwiększyć ilość błonnika i innych niezbędnych składników odżywczych w diecie twojej rodziny. Wybierz produkty takie jak brązowy ryż, 100% makaronu pełnoziarnistego lub chleba. Zminimalizuj ilości przetworzonych ziaren, takich jak biały ryż, płatki owsiane, zwykły makaron lub biały chleb. Jeśli twoja rodzina nie jest fanem pełnych ziaren, spróbuj wymieszać połowę pełnych ziaren z bardziej

ProstePesto.pl
Currywurst, czyli przysmak kuchni niemieckiej 348

pomidorowym sosie curry. W Berlinie knajpki z tym przysmakiem można znaleźć właściwie na każdej ulicy. Ja jem za każdym razem, gdy tam jadę :) Przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Przepis znalazłam na stronie ' Kulinarne Inspiracje '. Zapraszam do przygotowań! Składniki dla dwóch osób: 4 małe kiełbaski (użyłam chudych śląskich) 1 łyżka oleju 1 mała cebula, pokrojona w piórka 200 ml ketchupu(...)chrupiące. 3. Na półmisek wykładamy przygotowany sos, na niego kładziemy kiełbaski, a całość posypujemy od serca przyprawą curry (ja dodałam 4 szczypty, więc coś około 2 łyżeczek). Podajemy z chlebem lub frytkami. Smacznego

My Culinary Art
Zupa dyniowa z kiełbasą lub mielonką 131

Sezon na dynię w pełni... Wykonawszy potwora dyniowego zostało mi trochę skrawków dyni, którą postanowiłam wykorzystać do sporządzenia zupy dyniowej. A ponieważ mąż mój stwierdził, że

Ze smakiem bez glutenu
Żeberka wieprzowe w miodzie 166

Składniki : około 1 kg żeberek około 5 łyżek miodu 1 łyżka cynamonu, 2 gwiazdki potłuczonego anyżu, imbir mielony około płaskiej łyżki i świeży starty 1-2

Proste Potrawy
Zupa czosnkowa 171

Bardzo prosta i szybka zupa, o zaskakującym smaku i aromacie. Na randkę jej nie polecam, ze zrozumiałych względów ;) Jednak na obiad, podana z pszennymi grzankami ze zrumienionym serem jest wyśmienita.Inspiracją był dla mnie przepis z książki "Kuchnia polska" Elżbiety Adamskiej.Składniki:ok. półtora litra rosołu lub wywaru mięsno-warzywnego,10-12 sporych ząbków czosnku,3 łyżki masła,mielony(...)wlać do zupy, i zagotować.Doprawiamy białym pieprzem i solą. Przed podaniem można posypać zieloną pietruszką, która bardzo pasuje do tej zupy.grzanki przygotowałam oczywiście z własnoręcznie upieczonego chleba tostowego,który opiekłam na patelni i posypałam utartym seremSmacznego!Przepis opublikowałam również na portalu Przepis na Kobietę > KLIK

Codzienna kuchnia niecodzienna
Makowa choinka 139

Powoli nasz dom zaczyna wyglądać świątecznie. Wczoraj poszłam do Biedry po małe zakupy, wiecie chleb, masło, zwykłe drobiazgi. A jak zwykle kupiłam dużo więcej. Święta u nich pełną parą, a kupić możecie praktycznie wszystko. Czy tylko mnie się wydaje że poszerzyli asortyment? Jak zobaczyłam Cotton Ballsy to nie mogłam się im oprzeć. Są śliczne, takie malutkie i w idealnym kolorze(...)Oszołomie” i tamto jest jak najbardziej ok, dlatego jeśli macie możliwość kupienia go, to jak najbardziej polecam. No, albo jakiegoś innego sprawdzonego. Tym razem, kupiłam inne na szybko, w Biedrze i niestety jest dużo gorsze- nie wyrasta tak ładnie i nie rumieni się na złoto tak jak tamto. Ale spokojnie z tego ostatniego możecie jeszcze wybrnąć. Tuż przed

Arbuziaki
Kremowa zupa z kalarepy 126

przełamania aksamitnej konsystencji lubię dodać do tego typu zupy coś chrupiącego, poszłam po najmniejszej linii oporu czyli grzanki, i zawsze jakoś tak jest, że jak robię obiad na szybko to wzbudza w domu ogólny zachwyt, a jak pichcę godzinami, to spodziewają się moje Miśki chyba czegoś ekstra i dla nich to jest wtedy oczywista oczywistość, że jest super(...)przykryciem 5 minut. Jeżeli chcesz udekorować zupę tak jak ja to wyłów trochę warzyw. Dodaj mleko kokosowe i chrzan. Zagotuj. Zblenduj. Podawaj np. j z grzankami i słonecznikiem – chleb pokrojony w kostkę podsmaż na suchej patelni, a pod koniec smażenia dodaj słonecznik. Smacznego! ps. Ta zupa naprawdę ma taki kolor Artykuł Kremowa zupa z kalarepy pochodzi z serwisu

greenscarf
Rogaliki drożdżowe z pysznym nadzieniem 147

Tym razem robiłam trochę mniej rogalików niż zawsze. To ostatnio działa najbardziej na moich milusińskich.Więc mniej ,a częściej rezultat doskonały . Składniki: 80 ml ciepłego

Różowa kuchnia
Zapiekanka 170

najlepsze zapiekanki można dostać w zielonej budce na teatralce. Co ja gadam.. właściwie każdy kto w naszym mieście mieszka choć kilka tygodni to wie. Zwłaszcza studenci szybko przyswajają tą informacje, gdyż nie zawsze można zjeść tanio i smacznie. Wiele lat żywiłam się tam regularnie, zwłaszcza w czasie liceum i studiów. Ostatnio naszła mnie ochota właśnie na taką zapiekankę(...)masłem. Usmażone pieczarki umieszczamy na bagietce, a na to układamy żółty ser. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym na 180 stopni około 7-10 minut. Kiedy ser zacznie się topić, a chleb zarumieniać, bagietka jest gotowa. Zajadamy z ketchupem lub sosem czosnkowym. Smacznego

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania