pokrojone w dużą kostkę ziemniaki oraz starte na tarce na grubych oczkach ogórki. 3. Dodać kostki rosołowe lub warzywne. 4.Gdy ziemniaki będą miękkie zupę doprawić solą oraz pieprzem. 5. Dodać śmietanę dosyć szybko mieszając oraz koperek. Gotować jeszcze 2-3 minuty
A Ty Smakuj MnieTo szybkie i pyszne ciasto z owocami. Mi najlepiej smakuje z dodatkiem jagód lub wiśni, ale ponieważ nie jadłam tej wersji jeszcze z rabarbarem postanowiłam spróbować
Humanistka w kuchniproduktów. Jednak parę razy skusiłam się na zakwas kupny i był okropny! Przetestowałam kilka firm i powtarzał się ten sam problem - przesadnie dużo czosnku. Zupa szła na zmarnowanie. Domowy zakwas robi się bardzo szybko, tylko trzeba pamiętać o jego mieszaniu (najlepiej kilka razy dziennie). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij
Przepisy Aleksandrydomu przyniosła mama od koleżanki. Przeciwnicy "torebek" niech nie czytają dalej :D Przy okazji mogłam nietypowo wykorzystać z jedną zup Winiary z serii 'Jak u Mamy'. PS. Zdjęcia nie są zbyt piękne, bo danie było fotografowane na szybko - goście czekali na jedzenie. Składniki: 1 kg pokrojonej w plastry karkówki (może być schab) 1 opakowanie francuskiej zupy cebulowej (np. Knorr
Pasja Smakudalszym ciągu brakowało jakiegoś kopnięcia. Dodałam więc moje ostatnie 1/2 łyżeczki wasabi :-). Oto i ona - buraczano - korzeniowa zupa o wspaniałym, soczystym, cukierkowym kolorze! Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 1 min 50 sek Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: 3 JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI NIC CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAM TUTAJ Składniki 1 duża czerwona cebula, obierz i posiekaj w plasterki(...)Crème fraîche dodaj stopniowo wasabi - dozuj i sprawdzaj smak, bo być może ilość w przepisie to dla Ciebie za dużo całość ponownie zmiksuj serwuj zupę z dodatkiem Crème fraîche lub jogurtem naturalnym
Szybko Szybkowarwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com "Rosół jest zupą, która wymaga precyzji, czasu, ostrożności i cierpliwości. Zasadą dla dobrego i zawsze udanego rosołu jest bardzo wolne i stosunkowo długie gotowanie." "Mięso nie może być zamrożone lub rozmrażane "na szybko" w mikrofalówce, ponieważ może to spowodować zmętnienie wywaru. Woda w garnku powinna być zimna, aby białko w mięsie nie ścięło się(...)zdąża się uwolnić się tłuszcz, który przechwytuje smaki i pozostawia je w rosole." Moja wersja jest na szybko, ale równie smaczna. Jednym słowem ryżnaka jest szybkim rosołkiem zasypanym ryżem. Do tradycyjnego rosołu - ryż najlepiej ugotować oddzielnie (nie zagęści zupy i nie spowoduje zmętnienia jego koloru). mięso drobiowe na wywar około 130g ryżu ( użyłam Basmati z Kuchni świata
Di gotujezupą pomidorową świetnie komponuje się makaron jajeczny. Można ją też łączyć z makaronem ryżowym vermicelli lub bezglutenowym. Czysta zupa smakuje wyśmienicie ze świeżym pieczywem (np. bagietką). Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 10 min Otwieranie Garnka: Szybkie JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI NIC CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAM TUTAJ Skadniki 6 - 7 pomidorów ze skórką, opłucz i pokrój w dowolnej wielkości(...)przepisem gotowy sos pomidorowy przelej do blendera i zmiksuj, a następnie przetrzyj przez sitko do sosu dodaj orzechy i ponownie dokładnie zmiksuj dolej resztę wywaru drobiowego i zagotuj smak zupy możesz wzbogacić ulubionym ziołem
Szybko Szybkowarbardzo smaczna. Intensywny smak i kolor zawdzięcza temu, że wszystko co najlepsze zostaje w słoiku, a nie jest wygotowane. Uwielbiam „szybki barszczyk” ugotowany na tych buraczkach, wystarczy dodać przyprawy czosnek i gotowe BURACZKI NA ZUPĘ buraczki DO SŁOIKA 1 łyżka cukru 1 łyżka soli 1 łyżka octu woda Buraczki umyć i obrać ze skórki ( większe można pokroić
Pieguskowa KuchniaWitamy Was wieczorową porą. Dzisiejszy dzień był zdecydowanie tym chłodniejszym. Nie ukrywamy, że bardzo chciałybyśmy, aby ciepłe dni powróciły, ale niestety trzeba się liczyć z
Symfonia SmakówPyszna zupa krem może zastąpić dwudaniowy obiad, jeśli jest syta i potrafi zaspokoić największe apetyty. Taki właśnie jest paprykowy krem! Przekonajcie się sami. 8 czerwonych papryk
MarcinChefPieczarkowy krem z koperkiem Pieczarkowy krem, to chyba najłatwiejsza zupa jaka można przyrządzić i zarazem najszybsza . Fakty te wcale nie odejmują jej smaku ,wprost przeciwnie uważam
Ogrodnik w podróżyuczucie, a Wy? Ponieważ ciągnie mnie na zewnątrz, nie chcę zbyt długo stać w kuchni przy piecu. To też moja propozycja na dziś jest szybka i prosta i mam nadzieję smaczna. Zapraszam na zieloną zupę. Zupa krem z roszponki składniki na 3 talerze mały kawałek selera 250 g ziemniaków 1 por - tylko biała część 1 opakowanie roszponki ser smażony
Przysmaki KarolkiZachciało mi się dziś pomidorówki! Zrobiłam szybką wersję na kostkach rosołowych z ryżem i grzankami, mniam;). Może nic nadzwyczajnego, ale to wielbiona przeze mnie pomidorówka! Składniki 1 pietruszka 3 marchewki 1/2 pora 2 kostki rosołowe 1 słoiczek przecieru 2 woreczki ryżu 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania Zagotować ok 1,5 litra wody, wrzucić kostki(...)rosołowe i pokrojone warzywa. Gotować aż warzywa będą miękkie, dodać słoiczek przecieru i wymieszać. Blenderem miksuję warzywa, by zupa była gęstsza. Doprawić solą i pieprzem wedle uznania. Ugotować ryż, można podać również z grzankami lub posypać startym żółtym serem. Gotowe i smacznego
pink envelopeśrednim ogniu.Po tym czasie dodać pokrojone ziemniaki i wsypać przepłukany ryż. Gotować, aż ziemniaki i ryż będą miękkie (ryż ugotuje się dość szybko).Pod koniec gotowania dodać starte ogórki, sok z kiszonych ogórków i pogotować zupę jeszcze przez 5 minut, po czym zdjąć z ognia.Śmietanę wlać do miseczki, dodać chochlę gorącej zupy i wymieszać. Tak zaprawioną śmietanę dodać
Gospodyni Miejskagości na moim stole dość często. Co jednak, gdy przyjdzie ochota na barszcz, a nie mamy zakwasu? Oto przepis na szybki aromatyczny barszcz czerwony, do przygotowania którego zakwas potrzebny nie będzie! Ja przygotowuję zawsze duże ilości tej zupy, jeśli nie potrzebujesz jej aż tyle, podziel składniki zachowując proporcje: 8 litrów zimnej wody 2,5 kg buraków 1 kg włoszczyzny(...)laurowy, ziele angielskie, kmin rzymski, cukier, sól. W przepisie używamy koncentratu, jednak jego ilość jak na liczbę porcji jest niewielka, a smak zupy, dzięki użytym świeżym składnikom będzie mocno buraczany, przez co koncentrat nie będzie wyczuwalny, a zupa będzie miała sporo wartości odżywczych. Do zimnej wody wrzucamy wszystkie warzywa, które myjemy i obieramy. Wraz z nimi w garnku lądują grzyby
MarcinChef