szybka zupa - 3347 przepisów (strona:84/224)

Pieczarkowa zupa krem z mlekiem kokosowym 168

       Dziś zapraszam na szybkom i smaczną zupkę krem z pieczarkami i mlekiem kokosowym , super się sprawdza na rozgrzanie się po przyjściu z

Mój Smak
Zupa pomidorowa po mojemu 188

zupa, którą bardzo często „zamawiają” sobie moi mili goście. Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Na garnek około 6 litrowy: Jedna duża porcja rosołowa z indyka lub z kurczaka 2 udka z kurczaka włoszczyzna ( por, cebula, ok 5 marchewek, 3 pietruszki, pół selera) 4-5 puszek pokrojonych pomidorów 1 duży koncentrat pomidorowy sól  pieprz  sos sojowy(...)szczypta chilli w proszku Porcję rosołową umyć i wrzucić do dużego garnka z wodą, niech się zacznie gotować.  W tym czasie pokroić włoszczyznę w plasterki, jak do normalnej zupy. Podpiec cebulę na ogniu. Zdjąć tzw. szumy z wody. Pokrojone warzywa wrzucić do garnka. Następnie, jak już mięso będzie ugotowane wlać pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i drobno posiekaną papryczkę

Jemy Pijemy
Zupa tajska z krewetkami 200

Zupa tajska z krewetkami to klasyka kuchni tajskiej. Niezwykła, rozgrzewająca. Lekko pikantna (stopień możecie dopasować sami), słodkawa od mleka kokosowego, lekko orzechowa od curry. Aromatyczna, kolorowa. Nie da się jej zapomnieć, za to można się od niej uzależnić. Wbrew pozorom, bardzo prosta i dość szybka. Składniki: ok. 600-800 g krewetek średnich lub dużych (min. 31/40) 1-2 łyżki(...)podsmażyć krewetki (ale nie do miękkości). Krewetki zdjąć z patelni i odłożyć. Na tej samej patelni (nie myjemy jej po krewetkach) szybko zeszklić szalotkę z czosnkiem, dodać pastę curry (im więcej dodacie, tym ostrzejsza będzie zupa) i marchewkę – podsmażać 2-3 minuty. Dolać trochę bulionu i dusić przez 3-5 minut. Dodać seler i paprykę, dobrze zamieszać

Pociąg Do Kuchni
ZUPA CZOSNKOWA/KREM Z CZOSNKU – 2,80 zł 318

mimo zawartości sporej ilości czosnku, nie jest ostra (moc czosnku słabnie wraz w trakcie obróbki termicznej). Robi się ją dość szybko i nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. Jednak zalecamy użycie prawdziwego bulionu/rosołu – w przypadku tej zupy ma to bardzo duży wpływ na końcowy smak. Do zupy proponujemy grzanki w oregano i oliwie. Zupa idealna na zimniejsze, deszczowe wieczory

Nerds Kitchen
Zupa grzybowa z kaszą 198

smak, o konsystencję, zastanawiałam się nad przepisem. Ostatecznie okazało się, że strach ma wielkie oczy. Przepis dostałam od koleżanki, która szybko przyszła mi z pomocą. Na własny użytek trochę zmodyfikowałam go od strony technicznej. Sama zupa okazała się doskonała. Aromat grzybów unosił się w powietrzu, kolor i konsystencja wydawały się idealne. A smak? No cóż... Mąż prosił o dokładkę

Przysmaki Karolki
Zupa krem z batatów 149

Menu sylwestrowe przygotowane ? Jeśli czegoś jeszcze wam brakuje lub nie możecie się zdecydować co podać to polecam Wam pyszną rozgrzewającą zupę krem z batatów. Delikatna, lekka o wyrazistym smaku. Pyszna i szybka w przygotowaniu. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)marchewkę, dalej gotować kilka minut, często mieszać. Wlać bulion, posolić, doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu 20 minut, po takim czasie ziemniaki powinny się rozpadać. Partiami zmiksować zupę. Wlać z powrotem do garnka, jeśli trzeba posolić do smaku. Przelać do miseczek. Przed samym podaniem wrzucić kosteczki sera feta   i po jednym suszonym pomidorku, może także podać

noteskulinarnyfiga
Zupa z czerwonej soczewicy 134

zupy, którą chce wam pokazać, był indyjski dal – zupa z czerwonej soczewicy. Pokombinowałam, dodałam trochę od siebie i jest. Najlepsza i najszybsza zupa na wielki głód i chłód. Totalnie wegańska i bezglutenowa i piekielnie szybka. Potrzebujemy: 4 duże ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę 500 g czerwonej soczewicy 1 dużą cebulę drobno pokrojoną 4 ząbki czosnku drobno posiekane(...)cebuli, czosnku oraz przyprawach. Chwilę smażymy. Dosypujemy soczewicę i mieszamy. Zalewamy wodą lub bulionem. Soczewica zmięknie szybciej niż ziemniaki i w niewielkim stopniu się rozpadnie i zagęści nam zupę. Jak ziemniaki będą miękkie, dodajemy przecier lub pulpę, mieszamy i chwilę gotujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli ktoś jest mięsożerny, do zupy można dodać pulpeciki z mięsa mielonego lub gotowanego kurczaka

ladykitchen
Sos szczawiowy 165

Czasem kupuję przetarty szczaw w słoiku, z myślą, że będzie na zupę. Tym razem jednak taki słoik skończył w innej formie, zaskakującej ale niezwykle smakowitej. Zasięgnęłam języka w książce kucharskiej "Traditional & Moedern Russian cooking" Wydawnictwa REA i powstał szybki sos szczawiowy. Autorzy sugerują wykorzystać go jako dodatek do sznycli, smażonej wątróbki, móżdżków lub szynki. U mnie towarzyszył kurczakowi

Czerwony Gupik
Zupa - krem z kalafiora + film 107

Smakowita , kremowa i aromatyczna zupa - krem z kalafiora to pyszna propozycja lekkiego obiadu na lato. Jest szybka i prosta w przygotowaniu i w sam na letnie dni . składniki na 6 porcji 1 cebula 1 duży seler 1 marchewka 1 pietruszka 2 małe kalafiory 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki przyprawy curry(...)przez praskę czosnek , dusimy często mieszając. Dodajemy 6 szklanek wody , sól i gotujemy do miękkości warzyw , doprawiamy solą , białym pieprzem , przyprawą curry dodajemy szczyptę bazylii i  tymianku . Gdy zupa będzie już ugotowana i przestudzona dokładnie ją miksujemy blenderem. Podajemy gorącą z grzankami, groszkiem ptysiowym lub solo

Smakowite Dania
Kuchnia dla całej rodziny i ... zupa na odporność. 163

kuchni ze swoimi dziećmi a w książce zawarte są propozycje zdrowe i bardzo szybkie do przygotowania. Tytuł - Kuchnia dla całej rodziny. Autor- Kamila Szczawińska Oprawa- miękka Objętość - 224 stron Wydawnictwo - Edipresse Ksiażki Książka podzielona jest na trzy działy. Pierwszy z nich  to zupy gdzie przewagę stanowią  zupy krem. Są to lekkie zupy ponieważ bazą są tylko(...)koktajle, soki a także lemoniady. Wszystkie przepisy są zdrowe a co najważniejsze bardzo szybkie do zrobienia. Ja jeszcze nie raz sięgnę do niej po jakąś inspiracje. Bo przecież w przepisach nie chodzi o to aby je kopiować a jedynie się nim inspirować. Korzystając z okazji ugotowałam zupę z przepisu Kamili zmieniając jednak to i owo, a oto on; Zupa

Radość kipiąca uśmiechem.
Buraczkowa dla leniuchów 165

Buraczkowa dla leniuchów z crème fraîche - prosta i szybka w przygotowaniu, bo tylko z buraczków, a nie na wywarze :). Crème fraîche w połączeniu ze słodyczą buraków smakuje przepysznie. Nic prostszego - obierasz buraczki, ścierasz na tarce i hop - do szybkowaru! A potem już tylko zajadasz, no i cieszysz swoje oczy jej pięknym kolorem. :) Buraczkowa(...)garnek i gotuj zgodnie z przepisem w ramce powyżej po ugotowaniu dodaj do buraczków sok z cytryny i w razie potrzeby dopraw solą do smaku możesz opcjonalnie włożyć do zupy filtr z pastą czosnkową (czytaj poniżej) do gotowej zupy dodaj crème fraîche w dowolnej ilości dopraw czarnym pieprzem serwuj, póki gorąca  Uwaga : Dla wzbogacenia buraczkowej możesz dodać do zupy

Szybko Szybkowar
Rybnoł zupa ze jabkym i bananym (Zupa tajska- wersja pierwsza ;) ) 121

Ślōnzoki1 jeżdżōm po cołkim2 świecie, chodzōm do roztomajtych3 restauracji, to czamu4 niy mogōm sie w dōma narychtować5 takyj ajnfachowyj6 tajskyj zupy rybnyj. Dorsz je delikatny, [...] Artykuł

Chop w kuchni
Zupa tikka masala / Tikka masala soup 277

bardzo aromatyczna, podana z papryką i kurczakiem z pewnością zachwyci wszystkich fanów kuchni indyjskiej. Jest też bardzo łatwa i bardzo szybka w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo sycąca, polecam na obiad w zapracowanym tygodniu. Scroll down for English Zupa tikka masala (4 porcje) Składniki: 4 łyżki oleju kokosowego lub oleju roślinnego 1 mała cebula, pokrojona w plasterki 3 ząbki czosnku

karmelowy
Kremowa zupa czosnkowa 136

Mroźne dni sprzyjają rozgrzewający posiłkom. Zupa czosnkowa jest doceniana za swą prostotę. Sami się przekonajcie jak szybko powstaje. Potrzebujemy

Tylko pysznie
Bulion dashi 144

który jest podstawowym składnikiem kuchni japońskiej. Dashi to wywar z suszonych płatków ryby bonito (katsuobushi) oraz wodorostów konbu. Używa się go jako baza różnych zup np. miso-shiru lub ramen. Jest bardzo prosty i szybki do przygotowania i nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych Składniki: 1 l zimnej wody + 1/2 szklanki 20 g konbu 30 g katsuobushi (bonito) Składniki: Konbu

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania