Uwielbiam zupy krem, po pierwsze robi się je bardzo łatwo i szybko, po drugie są bardzo smaczne i takie jakby to powiedzieć "lekkie". W sam raz dla osób na diecie, ale i nie tylko. Zwykle gdy mam ochotę na ciepłe danie w ciągu dnia, a nie mam za dużo czasu robię właśnie taką kremową zupę. Fajnie
W kuchennej krainieDoskonała, kremowa zupa pomidorowa. Idealna jako I danie. Pierwszy raz jadłam ją w greckiej restauracji w Monachium, ale jest tak popularna, że dostaniecie ją w każdej innej szanującej się monachijskiej knajpie. Występuje pod nazwą - Tomatencreme Suppe mit Mozzarella. pamiętam, że wtedy niezbyt mi smakowała, bo przyzwyczajona byłam do innej pomidorowej, takiej polskiej, z makaronem i pływającą marchewką, posypaną pietruszką. Dziwna(...)małej filiżance wywołała niesmak na mojej twarzy, ku oburzeniu mojej mamy, z którą wtedy byłam. ;) Teraz już robię czasem w domu, bo jest szybka w wykonaniu, a smak roztapiającego się w gorącej zupie sera niesamowicie przyjemny. Spróbujcie! :) Składniki: 0,5 l bulionu warzywnego (może być z kostki) 1 marchewka 1 mały korzeń pietruszka 1 cebula 1 łodyga selera naciowego
Kuchnia PrezydentowejZdarza Wam się robić coś ” na szybko”? Na pewno… Wtedy przydaje się nam przyprawa uniwersalna. Nie podam nazw, bo wszyscy wiemy o co chodzi. Tylko nasza przyprawa nie zawiera żadnych dziwnych dodatków tylko zdrowe warzywa, które sami wybieramy w ilościach jakie lubimy. TO, czy chcecie dodać tam dodatek jakim jest sól(...)też pozostawiam Waszemu wyborowi. Ja nie solę, więc soli u mnie też brak w przyprawie. Do jakich dań przydaje się taka uniwersalna przyprawa? Do zup, sosów, duszonego mięsa…wszędzie tam gdzie chcemy coś na szybko „dosmaczyć”. To Ty decydujesz o składzie swojej przyprawy. Jedni wolą więcej marchewki, inni dodadzą selera, ktoś pominie pora
Mieszam w Garnkuprzepis z cyklu zupa na niedzielę. Bardzo wiosenny i zdrowy krem przygotujecie w krótkim czasie, więc idealnie nadaje się także jako szybki obiad po pracy. Sam krem ma słodkawy smak,ale jest bardzo delikatny i smaczny. ZUPA KREM Z GROSZKU z KOPREM WŁOSKIM Składniki: 1 opakowanie mrożonego groszku 1 kopert włoski 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 litr
Bon appetit mon amieogniu, podlana białym winem (spróbujcie koniecznie ze słodkim 😋), przygotowywana na bulionie wołowym, a na koniec zapiekana lub podana z serowymi tostami. Należy wiedzieć, że zupa mimo minimalizmu w ilości składników nie zalicza się do tych 'szybkich', jednak w jej przypadku nie warto iść na skróty, gdyż odpowiednio przygotowana ma niesamowity, bardzo bogaty i lekko słodkawy smak- dlatego tak bardzo ważne
Kraina Miodem PłynącaBania je krōlowōm 1 jejsiyni 2 , a jak fto 3 sie ji 4 trocha zamrojzi, to moge 5 poszaleć nawet na wiosna. Ta zupa je richtich
Chop w kuchniLeje. Ciepłe kakao na rozgrzewkę. I ciepłe skarpetki :D Barszcz ukraiński - jedna z moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ją na zapas, jednak i tak znika w bardzo szybkim tempie :) Kto jeszcze nie próbował, temu gorąco polecam taki barszczyk :) Fasolę do barszczu można oczywiście namoczyć wcześniej (najlepiej na całą noc) i następnie ugotować w zupie, jednak ta z puszki pozwala znacznie
My simple kitchenliście siekamy. Małe buraczki, które są na końcu obieramy bardzo cienko (można też tylko wyszorować) i kroimy (ja lubię, jak je widać w zupie, dlatego nie kroję drobno, a młodziutkie i tak bardzo szybko się gotują). Kawałki buraczków wrzucamy na wrzątek jako pierwsze, a po 4-5 minutach dorzucamy posiekane liście, dodajemy kwasek cytrynowy. Gotujemy około 10 minut. Doprawiamy(...)majerankiem, słodką papryką, pieprzem i opcjonalnie solą (do smaku). Rozrabiamy mąkę w wodzie, mieszamy ze śmietaną i cały czas mieszając zupę, wlewamy mieszankę do garnka. Doprowadzamy do zagotowania i wyłączamy gaz. Na koniec wsypujemy posiekany koperek. Na talerzach podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami. A Ty lubisz botwinkę? Wolisz z jajkiem czy z ziemniakami? A może masz jeszcze
Kolorowy PrzepisownikSałatka z tuńczyka. Lekka, szybka, nie znam nikogo, kto by jej nie lubił (no chyba, że nie lubi oliwek). Dodatek kukurydzy i awokado sprawia, że jest kremowa, ale chrupiąca. Świetnie sprawdza się jako popołudniowa przekąska ale też „imieninowa” sałatka. Składniki: – 2 puszki tuńczyka (może być w oleju, może być w zalewie własnej, można dać dwie(...)grubą kostkę. Oliwki pokroić na pół. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Sałatka z tuńczyka gotowa – a nie mówiłam, że prosta i szybka? :) Podobne przepisy Sałatka z pomidorków słodko-kwaśna i ogórka i chil... Meksykańska zupa z tortillą i papryczką Sałatka śledziowa Pizza al tonno czyli pizza z tuńczykiem .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo
Pociąg Do KuchniKorzystając z pierwszych sezonowych warzyw, nie sposób pominąć młodą kapustę. Doskonała w postaci zasmażanej, jako dodatek do obiadu, wyśmienita do zup oraz na bigos. Bigos z młodej kapusty przygotowuje się niezwykle szybko. Nie wymaga on długiego pieczenia czy gotowania, jak to mam miejsce przy klasycznym bigosie z kapusty kiszonej. Bigos taki jest obowiązkowych "gościem" na moim wiosenno-letnim stole
kolorowotorcikowoZnowu będzie prosto i szybko. Tym razem jedno nadzienie i dwie propozycje na jego wykorzystanie. ser ricotta cebula papryka sól pieprz olej dodatkowo : ciasto francuskie
Polska ZupaProste, szybkie i smaczne to chyba najlepsza rekomendacja dla tarty ze szpinakiem. 2 opakowania ciasta francuskiego 400-500 g szpinaku w liściach mrożonego lub świeżego 200
Humanistka w kuchniNastępne danie jakie chciałybyśmy zaprezentować jest prosty przepis na zupę krem z zielonego groszku . Bardzo smaczna, sycząca i szybka w przygotowaniu. Naprawdę warto spróbować! Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 2 Puszka zielonego groszku Cebula 2 ząbki czosnku 0,5 litra bulionu ( lub w razie konieczności kostka rosołowa drobiowa) garść startego żółtego sera Najpierw obieramy cebulę, kroimy w paski(...)podgrzewamy. Całość blendujemy. W zależności od jakości blendera powstanie nam gładki krem lub krem z resztkami groszku. Należy się tym nie przejmować i zostawić tak jak nam wyszło. Doprawiamy zupę solą i pieprzem. Nakładamy krem na talerz, posypujemy żółtym serem i gotowe
Kolizje Smakówdelikatnie łagodzacą nutą cynamonu. Idealna na jesienno zimowe i zakatarzone dni - baaaaardzo rozgrzewająca i tak samo pożywna. Z gatunku obiadów „jednogarnkowych, na szybko”. Więcej czasu zajęło mi przygotowanie wspisu na bloga, niż gotowanie tej zupy. Smacznego.Wydrukuj przepisThe post Zupa pomidorowa z tortelloni i cynamonem appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkodzieci nie lubią, a są świetnym źródłem ważnych składników odżywczych, czy witamin, jednocześnie nie zmieniając drastycznie ogólnego smaku. Dodatkowo są bardzo sycące, niskokaloryczne i szybkie w przygotowaniu. W związku z tym, chciałabym przedstawić dziś przepyszną zupę krem z fenkułu. Koper włoski ma nieco specyficzny smak i niestety wiele osób nie przepada za nim. Niektórym nawet kojarzy się z anyżem. Warto
Be Fit Be Strong